Och den långa ludna svansen

Dixies päls är lite jobbigare än vanligt nu när hon löper. Svansen var lite tovig så den bestämde jag mig för att borsta ut.
Lucy blir så svartsjuk när jag borstar Dixie, hon lägger sig bredvid och ålar fram och försöker komma mellan mig och Dixie. När det inte går så försöker hon istället få uppmärksamhet genom att ta pälstussarna som sitter i borsten och leka med.
Till slut somnar hon tätt intill och jag kan koncentrera mig på borstningen igen. När svansen var utborstad så såg den ut som ett stort burr. Så det fick bli en liten ansning med saxen också.

Idag har jag tagit det fasansfulla blodprovet för att testa om jag har glutenallergi. Jag är så otroligt mesig när det kommer till nålar och blod. Jag var yr redan när jag gick dit och hade en orolig natts sömn. Men jag överlevde. Tur att de bara var ett rör som skulle tas, annars hade jag nog svimmat.

Lite träning har vi fått till idag också. Lucy har fått träna massor av apportering av olika föremål. Hon har inte svårt för generaliseringen, utan jag kan placera ut i princip vad som helst så hämtar hon det.
Idag blev det mest fokusering på bestick och imorgon ska jag testa om hon klarar apportera mynt. Att apportera metall anses vara det svåraste för hundar, men eftersom jag var medveten om det från början så var det något av det första Lucy fick lära sig- att leka med nycklar!  Så det har aldrig varit några problem för oss. Jag missade däremot et med Dixie så hon är inte så förtjust i metallapportering. Som terapihund används apportering väldigt mycket och då är det bra att hunden kan hämta så många saker som möjligt av olika material.

Dixie har fått träna lite rally och att backa lååångt.

Här kommer en liten videosnutt på Lucy som valp när hon leker med nycklar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0