lite ditt och datt

Mycket fin höstdag idag. Jag har gått den vanliga havsrundan med hundarna så nuförtiden blir det bad nästan varje dag... För hundarna alltså =)

Igår var vi och tränade lite i den jätte stora hundrastgården som ligger precis vid havet. Där var en liten parson russel hane på 9 år som inte hade haft det så lätt i livet. Han bodde nu i sitt femte hem och hade troligtvis blivit mycket slagen i sina tidigare hem och säkert aldrig fått umgås med andra hundar. Hans nuvarande matte hade haft honom i 5 år och hade nu fått honom till en mycket trevlig liten hund. Dock osäker på människor i keps och om man höjde armarna.

Han fick leka med Lucy ett tag för hon är så himla duktig på hundspråk, så så fort han tyckte det var jobbigt så morrade han lite och då vek hon av.
Dixie är inte lika duktig, eller egentligen är hon säkert det, men hon älskar verkligen att skrämmas. Man riktigt ser hur hon njuter av att springa sitt fortaste förbi och sedan skälla till precis bakom ryggen på den andra hunden. 
Hon gjorde det även igår och tyckte det var så kul. Jag har hört flera andra hundar som också tycker det är himla kul att skrämma andra. De kunde ju träffas och utöva sin lek på de likasinnade, för andra vanliga hundar tycker inte det är så kul. Men russeln igår sa ifrån till henne och då slutade hon faktiskt, så det var bra.

Nya hundleksaker har anlänt med posten idag. Nämligen två fårskinnsleksaker. Jag visade dem för hundarna och de blir helt överlyckliga och kan knappt hålla sig från lek. Men i vår familj så är lek en resurs som man inte får gratis. Man måste jobba för att få leka.
Och som tur är så är det träning ikväll så de kan få prova sina nya leksaker.

Jag håller på att borsta pälsar. De börjar bli långhåriga igen. Men det är inte så mycket tovor. Lucy har efter klippningen i sommras fått sin vuxenpäls nu och det är så skönt. Bara svansen som tovar sig och det är ända stället på kroppen hon inte gillar att man borstar, annars tycker hon det är rätt skönt.
Hennes päls håller sig utborstad längre nu och tovar inte ihop på 5 sekunder som den gjorde förr.
Hon verkar vara inne i en nya utvecklingsfas, för hon har blivit mycket stabilare i kroppen och rör sig bättre nu än vad hon gjort innan. Nu ser det riktigt trevligt ut när hon rör sig, förut såg hon mest ut som en klumpeduns =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0