Om jag inte haft Barbet...

Det är en underlig tanke att tänka på hur man just kom fram till valet av den ras man har. Det finns så himla många raser att välja på och alla har sina för- och nackdelar.
 
Jag är jätte intresserad av raskunskap och har ägnat många många timmar åt att studera och läsa på om olika raser. Det är även något av det roligaste när man är instruktör att man får träffa så många olika raser och se hur de är i verkligenheten.
 
Varför jag fastnade för Barbet var för att jag ville ha en ras som inte fällde eftersom flera i min familj är allergiker och inte tål fällande hundar och eftersom vi umgås mycket så krävs det att jag har hundar som inte fäller för att få livet att gå ihop när vi ska träffas eller om jag behöver hundpassning. Det blev ju en väldigt snålt utbud av hundraser som  jag hade att välja på då, från början blev det ju Selma (bichon frisé) som var den ända ras familjen kunde tänka sig. Men jag hade alltid velat ha något lite större och lite arbetsvilligare, så efter mycket letande så hittade jag rasen som passade in på allt som jag letade efter och det valet är jag väldigt nöjd med.
 
Men, om jag inte hade haft Barbet så finns det många intressanta raser som väcker lite mer intresse hos mig än andra, här kommer några exempel:
 
 
Australien Shepherd
Världens vackraste hund i mina ögon! Arbetsvillig och trevlig vallhund
 
Weimaraner
Mycket häftig jakthund
 
Schapendoes
När jag letade ras så stod valet mellan Barbet och schappe faktiskt. Jag var t o m och tittade på schappevalpar, men det blev ändå inte denna ras även om jag gillar den skarpt!
 
Welsh Corgi Cardigan
Urläckra hundar som är väldigt trevliga och arbetsviliga. När jag blir riktigt gammal och vill ha mindre hund så är denna lockande :)
 
Engelsk Setter
Mycket tilltalande jaktras!
 
 
Samojed
Fanns länge med i tankarna under åren, men passar tyvärr inte alls min livsstil. Fin är den i alla fall
 
Bearded Collie
Go pälsad vallhund :)
 
Schipperke
En liten hund, men med mycket krut. Har träffat många mycket trevliga små arbetsmyror :)
 
Men den allra bästa rasen just för mig är ju ändå den jag redan har. Hur mycket jag än tittar och läser på om raser så kommer jag alltid tillbaka till att Barbet är den bästa för mig och mitt liv.
Jag älskar mina hundar! (Kortet är tagit när Lucy är valp)
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunmai o Liza

Förstår inte varför pudel inte är med?
Du måste ha glömt.....?
Trevlig helg!

2012-08-24 @ 15:54:09
Postat av: Jill

Javisst är Barbet den bästa rasen men vill man ha en liten hund så är Kromfohrländer en härlig hund.
Tova & Asta två superhundar!! Asta är ingen hund man "tränar järnet" med föstås! Kram

2012-08-24 @ 19:52:19
URL: http://abyfjorden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0