2012

Ursäka dåligt bloggande, men det blir så när man är i Norrköping. Men nu har jag hittat en liten lucka i schemat och passar på när alla andra sover :)
Nyårsafton igår gick till på det vanliga viset att vi samlades med goda vänner och lagade till en fantastisk tre-rätters middag. Det kan inte bli annat än fantastiskt när man har två kockar i huset.
Det blev en lugn och trevlig kväll. Och det bästa och mest fantastiska var att Lucy var oberörd hela kvällen! Jippi!
Det har ju smällt en del på kvällarna före nyår, men det har hon klarat bra. Om det är någon som är väldigt kraftfull och nära så gillar hon det inte och vill gå hem, men det går att vända henna ganska fort om vi genast tränar.


Eftersom vi har tränat mycket på skott och raketljud under de senaste månaderna så var vi faktiskt och fick utskrivit sömntabletter till Lucy härom dagen bara för att jag inte ville ha något bakslag i vår träning i fall hon skulle bli rädd på självaste nyårsafton när det smäller som värst och för hennes egen skull såklart. Men eftersom hon inte alls reagerade så behövdes inga piller. Det kändes så himla bra!
Det enda knepet vi har tagit till är att vi har stoppat fetvadd i öronen på henne när vi har varit ute och gått för att dämpa ljudet. Det har fungerat jätte bra! Vet inte varför jag inte gjort så tidigare?
Jag brukar ju sumera den gångna året lite med vad som har hänt. Men det är knappt jag minns vad som har hänt. Jag får göra ett försök..


Lucys händelser 2011
Lucy plockade hem fyra Cert i rad på utställning och blev Champion så fort hon uppnått rätt ålder.
Hon har utvecklats mycket bra som agilityhund och vi har kunnat starta på serietävling.
Vi har även påbörjat en terapihundsutbildning i Stockholm och hon blev i december godkänd på inprovningen.
För övrigt så har hon berikat alla våra dagar under året med sin charm och vänlighet och det hoppas vi på många år till.


Dixies händelser 2011
2011 har varit Dixies år. Detta året har hon utvecklats enormt på alla håll både i sin egen mognad och på träning.
Och inte minst på utställning. Hon blev Internationell champion i våras (egentligen 2010 men det hade inte jag förstått då) sen slog hon på stort när hon i Paris blev BIM på världsutställningen bland 54 andra Barbeter. Hon avslutade även året med att bli Nordisk vinnare i Stockholm.
I somras hade vi ett ryck på tre intensiva tävlingsdagar i rallylydnad då vi lyckades kamma hem första placeringen två av dagarna med maxpoäng 100. Den andra dagen fick vi bara 98 =)
En ny titel var säknad och härom veckan kom bekräftelsen på att Dixie är RLD N. Först i Sverige med den titeln!
Vilket fantastiskt år för mina vovvar och för mig =)
Sen måste vi också ha lite planer för det kommande året.... Jag ger aldrig några nyårslöften så blir jag inte besviken när jag bryter dem. Men man kan få lov att önska!


Önskningar 2012
Lucy: Förhoppningsvis så kommer det små valpar i vår/sommar som vi ser mycket framemot. Efter det ska vi göra vår praktik till terapihundsutbildningen och kanske bli ett diplomerat ekipage till nästa höst?
Jag hoppas vi kommer fortsätta utvecklas i agilityn och målet är att få ett 100% slalom varje gång och även bättre kontaktfält.
Till hösten kommer vi nog ge oss ut utanför Sveriges gränser och ställa ut med förhoppningar om några nya titlar.


Dixie: Har mest bara en önskan för Dixie och det är att vi ska våga starta i fortsättningsklass i rallylydnad och få titel nummer två. Men det kanske inte ska stå på Dixies mål utan på mitt eftersom det är jag som är lite feg. Min hund är fantastisk! Men det känns lite fjuttigt med så lite mål, så jag får nog tänka ut lite fler utmaningar till oss under året. Det blir som mest spännande när man inte har en aning om vad jag kokar ihop =)
Hur som helst så hoppas vi på ett nytt spännande år!
Jag önskar alla en god fortsättning

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0