Träning med mina tre :)

Då var vi äntligen igång med träningen igen och det känns så bra. Det har jag verkligen saknat!
Ikväll har det blivit träning för alla mina tre tjejer.
 
Det blev agilitykurs för Lucy. En klass 1 bana som vi fick träna på och jag är verkligen supernöjd med min underbara Lus! Det märktes inte alls att det var 4,5 månader sedan vi sprang bana sist, hon var lika duktig nu som då. Första loppet var hon lite ivrig på sin belöning som jag hade ställt i slutet av banan så hon försökte fuska i några slalomportar, men andra loppet gick jätte bra och hon satte högerslalomen i full fart. Ja hela banan går i full fart från början till start utan att hon blir stressad. Hon kan också går ner helt i varv när det inte är hennes tur och bryr sig inte om när andra springer.
 
Sedan kom Timja för lite träning och där fick lilla Tova öva följsamhetsövningen "skattjakt, eller pippis trädgård" som den kallas. Sedan övades det mer på targethand som är jätte bra i inkallning bland annat, och sitt kvar. Sedan fick Timja race och sprang som en tok genom alla tunnlar hon såg. Att de var stora långa, böjda och mörka brydde hon sig inte om. Snabb var hon alla fall :)
Lucy och Timja blev överlyckliga igen av at se varandra och Dixie började som vanligt att läsa upp regler för Timja om hur man beter sig samtidigt som Timja ligger på rygg och visar hur snäll och skötsam hon är. När Dixie läst klart sina paragrafer så är hon också vän och glädjs åt att se Timja.
 
Sedan var det lydnadskurs där jag fick till många bra saker med hundarna. Dixie fick lära sig konskick med target som hon tyckte var lätt som en plätt. Det är en skylt i rallylydnad där hunden under gång ska skickas framåt mot en kon och ställa sig vid den. Jag tror inte vi kommer ha några problem med den.
Sedan hade Emelie byggt en liten rallybana med skyltar från mästarklass som vi gick och det var inga problem för fröken Dixie. Vi tränade även med honnörshund och att vi själva stod i honnören.
 
Lucy var också med på lydnaden och även hon var jätte duktig där. Hon fick också prova konskick som hon klarade jätte bra, sedan tränade vi inkallning till annan person och sändande med föremål till annan person. Detta gick superbra! Sedan fick Lucy avsluta med en 4 minuters platsliggning med störning. Det fixade hon galant! Henne behöver man inte vara så orolig för att hon ska resa sig. Hon ligger tryggt.
 
Har fått en underbar rapport även från Balzac. Allt har gått jätte bra första dagen och natten. Husse blev tvungen att väcka honom på morgonen för att gå ut och kissa, sen somnade han om och hade sovmorgon till kl 10. Balzac är hur trygg som helst och glad och nyfiken, men blev lite orolig när lill-husse skulle hoppa i sjön. Då hoppade Balzac i för att rädda honom och blev ganska paff av den blöta upplevelsen som han inte var beredd på :)
 
Balzac i sin nya familj!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0