träningshelg

Denna helg har det blivit en del hundträning.
I fredags hade vi hyrt träningshallen Flitiga tassar, så där var jag, Emelie, Ewa, Karolin och Alexandra och tränade både rally och lydnad.
 
Karolin hade med kameran så här kommer några bilder från fotografen :)
 
Jag började med Dixie som fick köra en rallybana. (På bilden gör vi ligg-gå runt) Vi har inte gått en enda bana sedan tävlingen i oktober, men det gick bra. Konen som vi har tränat mycket satt som en smäck i banan (Jippi!!!), men sen slarvade hon med lite annat. Vänsterspiralen MÅSTE bli bättre. Det är en nybörjarskylt, men är en av de svåraste för oss. Det blir lätt att hon tränger för att hon går lite för långt fram, men annars tycker jag det mesta sitter ganska bra :) 
 
8:ans frestelse med illerskin och godis som störning
 
Är mycket glad också att hon verkar ha fattat att hon ska stå i honnören (utan att försöka sätta sig). Här tränar vi stå framför som är den lättaste stå-positionen för oss. Men vi körde även stå både på höger och vänster sida och det gick lika bra. 
 
Lucy fick köra ett lydnadspass. Vi hann träna fritt följ, rutan och hoppet. Med hoppet så tränar jag på återhopp (att hon ska kunna hoppa tillbaka även om hon sitter snett eller bredvid hindret. Det gick ganska bra för att vara första gången och hon gillade utmaningen :)
 
Lite uppvärmning
 
Våra helt-om svängar är ganska usla, men tydligen är det jag som går för fort i svängarna, så jag får försöka träna mig själv
 
Lite platsträning
 
 
Igår var det näst sista gången på Heidi-kursen för mig och Lucy. Vi tränade på kedjor, där man skulle kedja ihop tre moment. Jag valde ett kort fritt följ, en inkallning och sedan avsluta med rutan.
 
Vårt fritt följ kändes inte särskilt bra, men även Heidi påpekade att jag svänger för fort och därför tappar jag Lucy i svängarna. Jag ska verkligen tänka på det vid nästa träningspass.
 
Inkallningen gick bra. En av Lucys bästa och enligt Heidi så var det betyg 11 (av 10 möjliga) så det var kul att det såg så bra ut. Nu beyder inte det att hon alltid gör så fina inkallningar, men man får vara glad när det sker :)
 
Utmaningen i kedjan var att testa rutan med kommendering. Där låg belöning i rutan som Lucy inte sett, men hon sprang till rutan på kommando och fick sin belöning, så jag är väldigt nöjd med skicket. Nu ska vi bara nöta in var i rutan hon ska placera sig, för hon är inte helt säker på det ännu. 
 
Nästa pass blir på onsdag och då tränar vi i Halmstad Hundarena :)
 
 
Trevlig 1:a advent!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Erica

Roligt att få se lite bilder och läsa om er träning, det med fria följer-svängarna ska jag tänka på under dagens träning. Tack!

2013-12-02 @ 13:50:14
URL: http://www.senapshund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0