Nu är vi på G

Igår var det dags för dubbelrallytävling i Varberg för mig och Dixie. 
Vi gick upp i ottan och mötte upp Emelie och Alexandra som också skulle tävla och for iväg mot tävlingen. 
Väldigt varm dag!
 
Jag och Dixie var 1:a reserv och till en början blev jag besviken när jag hörde att det inte var några avhopp. Men mitt under banvandringen hörde vi att någon strukit sig och då fick jag snabbt hoppa in och skynda mig att banvandra.
 
Jag var lika nervös som vanligt när det var vår tur, men efteråt kändes det helt okej. 
Såhär såg förmiddagstävlingen ut.
Nu när jag tittar på filmen så ser det bättre ut än vad det kändes och det är mycket som jag är väldigt nöjd med.
 
 
Det som vi missade på var konen, där Dixie sprang till nästa skylt först innan hon fick syn på konen. Det kostade 5 poäng. Ett dyrt misstag. (Nu ska vi träna på kon som står lite mer till höger..)
Sen fick vi -1 p för att vi var för långt ifrån skylten och -3 på sista skylten, stå framför backa, där Dixie slår i skylten med tassen. Så egentligen bara slarvfel. Vi slutade på 91 poäng och hamnade på en 4:e placering av 21 starter. Mitt mål inför varje tävling är att komma över 90 poäng och det känns som vi haft en liten svacka på sista tiden. Visserligen har vi inte tränat särskilt mycket, så jag kan inte klandra oss :) men det var skönt att nå sitt mål.
 
Det som jag är nöjd med är att hon jobbade jättebra i värmen, det var över 30 grader. Hon var koncentrerad och glad och jag blir så glad när jag ser hur roligt hon tycker det är. Jag är mycket nöjd att hon klarade backa 3 steg på höger sida, vi har haft problem med den och fått börja om och nu fungerade den! Ja, jag är faktiskt nöjd med allt! 
Jag tycker hon skötte sig jättebra! 
 
 
Tävling nummer 2 var på eftermiddagen och då var det ännu varmare. En klurig bana med många moment som vi haft svårt för. Tyvärr dog kameran så det blev ingen film på den banan.
 
Jag var väldigt nöjd även med den rundan. Det blev 1 stort misstag där Dixie missförstod mig i högerhandlingen och gick över på vänster sida vid en sväng och samtidigt slog i konen i slalom. Jag var inte riktigt tydlig där, så det blev -6 poäng. Sen blev det även -3 p i "sidbyte framför" där jag antagligen inte höll mig till min linje för det blev förarfel. Så det ska vi träna lite extra på. 
Återigen fick vi 91 poäng och även denna gång blev det 4:e placering.
 
Men jag är otroligt nöjd att vi klarade svårigheterna! 
Nu känns det som vi är på G, och med planen om mer strukturerad träning så hoppas vi på att bli ännu bättre. 
 
Grattis säger vi till Emelie och Vincent som fick 1:a placering respektive 2:a placering på tävlingarna och till Alexandra och Lukas som tog sin mästarklass titel RLD M. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0