Den jobbigaste dagen

Idag har vår lilla Selma fått somnat in.. Nackdelen med att ha hund är att de inte lever så länge och det är väldigt jobbigt när dagar som den här kommer då man ska åka iväg och ta farväl av sin älskade vän.
 
Sandfonz Bella Donna som Selma heter i stamtavlan var den första hunden som jag köpt själv. 
Hon har varit min lilla maskot, kelgris och läromästare.
Selma har varit med mig på väldigt många kurser, allt från vardagslydnadskurser till agilitykurser och var övningshund både på min instruktörsutbildning, rallylydnadsinstruktörsutbildning och hundmassör utbildning.
Hon har lärt mig så mycket och det var hon som väckte mitt stora intresse för hundträning och även för utställning och avel.
 
Hon har varit så tillgiven och en riktig krutgumma!
 
Hon har överlevt flertalet hundattacker som vi alla trodde skulle sluta riktigt illa, men hon har hämtat sig från allt.
 
Nu på slutet så hade hon kronisk ögoninflammation och öroninflammation, cushings sjukdom, tandlossning (trots borstning) och flertalet tumörer i kroppen, men hon höll ändå skenet uppe.
Hon var ändå pigg och då är det inte lätt att ta det tunga besultet att låta henne somna. Men vi visste att det inte skulle bli bättre, vi visste att det inte fanns någon bot och vi ville inte vänta tills hon var så dålig så hon inte orkade med något längre.
 
Selma skulle fyllt 13 år i år och vi får njuta oh minnas alla glada dagar vi haft tillsammans med henne. Hon har haft ett mycket lyckligt och kärleksfullt liv!
 
Selma valp
 
Selma 8 år
 
Selma 12,5 år, (fotot från idag, precis innan vi ska åka till veterinären)
 
Hejdå min älskade lilla hund! <3
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Helena

En sån underbar bild på Selma och dig. Så svårt att skiljas åt men så rätt och kärleksfullt tänkt av er att låta henne somna in innan allt blev alltför svårt för henne. Kram från Milou och Helena 💜

2015-02-18 @ 08:47:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0