Nja...Nu får det bli skärpning!

I söndags var det tävling i Simrishamn för mig och Dixie.
Sista rallytävlingen för vår del innan SM.
 
Det var en väldigt klurig bana. En av de klurigaste vi stött på faktiskt. Men inget ont om det, jag gillar kluriga banor!
Vi fick ju också ett bra facit på hur väl momenten fungerar när det blir lite svårt och det visade sig att det inte fungerade så bra.
 
Första skylten var sändande till konen. Svårigheten i detta var att frestelsen i (:an låg så nära så hunden var tvungen att springa förbi den för att komma till konen.
Dixie visste att hon inte fick springa till frestelsen, men vågade då inte heller springa till konen, så hon sprang vidare till skyltarna bakom, där vände hon och stannade sedan vid konen, fast lite längre ifrån.
Tyvärr blev det -10 poäng där för det strulet, så redan där var det ju kört med några högre poäng.
 
Sen drog vi även på oss lite små missar. Dixie var inte med i en sväng (-3) Dixie slog i mig vid en vändning (-3) och var inte riktigt med vid ena hindret (-1) och sen nosade hon en gång i honnören (-1)
 
Det blev totalt 82 blygsamma poäng! Nu får det bli skärpning!
 
Men det var väldigt mycket som jag var nöjd med också. Det vi har haft svårt med under våren fungerade väldigt bra. Hon satte alla svåra svängar och backningarna.
 
Det som jag håller på att bli galen på är att hon inte är med mig i starten. Det har varit så på varenda tävling nu hela våren att hon går i sin egen värld de första skyltarna. Så jag kände ju direkt att hon skulle missa på konen eftersom det var skylt nr 1.
Utanför banan är hon superfokuserad, men tappar så fort vi går in på banan och ställer upp. Sen efter några skyltar så är hon med mig igen och är sitt vanliga pigga alerta jag.
Men de där starterna alltså!!!! Usch!
 
 
Ibland känns det som mina hundar bara räcker tungan åt mig! ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0