Gårdagens tävling

Igår var vi och tävlade rallylydnad i Höganäs. En riktigt varm dag, men det är ju oftast till vår fördel :)
 
Banan var riktigt klurig, men väldigt rolig. Nu i efterhand kan jag nog säga att Dixie gjorde sin bästa insats för i år!
Jag är väldigt nöjd med henne!
Dock inte lika nöjd med mig själv. Jag tror nog att jag gjorde min sämsta insats för i år.
 
Banan började med sidbyte bakom och sedan var det sändande till kon. just denna konen var en sådan där JÄTTESTOR kon som vi aldrig har tränat på, så Dixie förstod inte riktigt att det var den konen hon skulle skickas till, utan fortsatte mot slalomkonerna bakom. Hon vände och såg sedan den stora konen, men stannade då på konens vänstra sida (hon brukar alltid stå på högra sidan).
Detta gjorde väl att jag blev förvirrad och när jag hämtade upp henne så tog jag in henne på vänster sida (när det skulle varit höger!!!!!
Så jag gick in i slalom med hunden på fel sida och kom på mig själv där inne och fick lite panik över hur jag skulle göra. Jag gick klart slalom, men sen la jag själv till ett framförbyte så att vi skulle komma på rätt sida igen. (Annars hade hela banan blivit fel)
 
Dixie satte alla vändningar och det är jag så glad över. Hon gjorde faktiskt allt (om man bortser från konen där hon inte förstod)
Jag drog däremot på oss en del förarfel, tydligen.
 
Men jag var väldigt nöjd och glad när vi gick ut från banan. Tanken med dagens tävling var inte att satsa på några fina poäng, utan det var för att träna på det vi haft svårt för och det lyckades vi med.
Dixie gjorde en jättebra runda och det tar jag med mig.
Jag får skärpa mig till nästa gång!
 
Jag blev ganska förvånad när jag såg poängen och det stod att vi fått 88 poäng!!! (Jag trodde vi blivit diskde!)
Det visade sig att domaren missat att jag haft hunden på fel sida och även missat mitt egna lilla byte, så det blev inga avdrag för det. Där skulle vi egentligen haft minst -20 poäng, men men....domaren dömer!
 
En annan grej igår var att jag och Emelie skulle inviga vårt nya tält. Såhär såg det ut när vi kom till tävlingsplatsen ;)
Tält, burar, stolar och väskor....Det var sådana människor jag skrattade åt för 10 år sedan och nu är jag en sån typ själv :P
 
Tanken var att vi skulle öva på att sätta upp tältet, så vi klarar det på SM.
Alla säger att det är så lätt att sätta upp tält, men det var inte så lätt. Särskilt om man aldrig gjort det förr.
Efter mycket klurande och lite manlig hjälp så fick vi tillslut upp det! Det är ett riktigt rejält tält vi har minsann :)
Vi får nog öva lite till innan SM ;)
 
Grattis till Emelie och Vincent till en lysande första start på året och till 3:e placeringen
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0