Lydnadsläger dag 2

Oj vilken dag vi har haft!
Idag var det dag 2 på lydnadslägret för Jennt Wibäck och som vanligt har vi fått massa nya tips som vi ska jobba vidare med.
 
Idag fick jag väldigt bra kvitton på vad Lucy klarar av.
Vi skulle börja med att jobba med att få bort hennes pip-ljud i fritt följ. 
Lucy var nog lite trött och varm och när jag väl ville få fram pipljuden så var hon tyst och gick ett jättebra fritt följ. Ja, det är väl typiskt! Men vi fick ändå med oss en övning som vi ska jobba med och som jag tror kan bli bra. 
 
Sen jobbade vi med gruppmomenten (platsliggning) och där ville jag testa av hur hon reagerade i fall hundarna bredvid henne plötsligt sprang upp från sin plats.
Så vi riggade den situationen och Lucy klarade det bra. Hon tittade nyfiket efter den hund som sprang upp, men låg kvar. Det känns ju skönt att veta :)
 
Sen jobbade vi även med överträning eller i vårt fall blev det störningsträning i moment sändande till rutan.
Lucy imponerade på mig genom att vara duktigare än jag trodde. 
Jag skickade henne till rutan när en person låg bakom rutan, när en person satt framför rutan, när en person ekte med leksak bredvid rutan och när en person satt och lockade med en stor kaka/grisöron bakom rutan.
Grisörat hade hon lite svårt att motstå, men när vi gjorde om det så klarade hon att stanna i rutan. Jag är väldigt nöjd med den träningen!
 
Eftersom det var ganska varmt och Lucy hade jobbat i två dagar och var lite trött så fick Dixie hoppa in på sista passet. Jag valde att träna massa störning med henne.
Hon brukar klara det bra när det är kända personer som stör, men nu var där mycket nya människor och det var lite svårt för henne även om hon klarade det ganska bra. Väldigt nyttig träning som vi behöver träna mer på.
Dixie får göra olika övningar medan personerna runt om försöker störa ut henne (locka med godis, kasta leksaker mm)
 
Här hjälper jag Emelie och Lycka med överträning. Ingen lätt övning att utföra vittringsprovet på en människa, men väldigt rolig idé!! :)
 
Tack för ett jätteroligt sommarläger! 
 
Nu har vi en vilodag framför oss innan det är dags för rallytävling på söndag. Sista tävlingen innan SM så jag är ganska nervös!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0