Privatlektion och hyllning

Igår var jag och Emelie i Laholm och tränade privat för Cristina Lundgren.
Det var en jättebra träning och vi fick med oss massor med bra tips hem. Cristina som både är instruktör och domare i rallylydnad ser mycket mer än vad vi ser, så det var riktigt bra!
Nu ska vi bara träna in alla de nya tipsen vi lärt oss :)
 
Imorgon är det tävling i Höganäs för mig och Dixie och då ska jag och Emelie inviga vårt nya tält! Vi måste öva på att sätta upp det, för det har ingen av oss gjort förrut :)
 
Och så till dagens hyllning!
Igår när jag läste tidningen HUNDSPORT så blev jag så himla glad av Hans Rosenbergs artikel om utställning! Han tog verkligen upp det där som alla tänker, men ingen riktigt pratar om!
T ex om varför man "hänger" hundarna i utställningskopplet så hundarna knappt kan nudda marken och släpas runt i ringen?
Det har jag tänkt på många gånger. Ja, varför inte bara träna hunden att visa upp sig snyggt av sig själv? Varför strama upp kopplet så mycket så hunden får ett onaturligt rörelsemönster och knappt får luft?
Själv visar jag alltid mina hundar med slakt koppel. Jag försöker alltid ha som mål att handla hundarna som om de vore lösa. Kopplet är bara där av säkerhetsskäl och inget man ska använda i sin handling. Väldigt många sträcker ju upp kopplet för att hunden ska hålla sitt huvud högt. Men oftast ser det bara onaturligt ut. Det tar inte lång stund att träna in att hunden ska hålla upp sitt huvud och det tar inte lång tid att få en hund att springa snyggt av egen vilja. Tänk så trevligt det hade kunnat se ut på utställning om folk bara TRÄNADE lite innan! (Det är min mening)
 
Han tog även upp problematiken med att visa andras hundar och att de leder till osäkra hundar, han nämnde det där om att hålla i svansen (som ju ser så dumt ut!). Låt svansen vifta! Låt hunden visa om den är glad!
 
Ni som har HUNDSPORT, läs hans artikel, för den var verkligen mitt i prick!
Jag kände att han verkligen tog mina tankar och skrev ner dem, därför hyllar jag Hans Rosenberg idag!
Jag hoppas många människor läser artikeln och tänker lite extra nästa gång de ska visa sin hund. Om det är någon man borde lyssna på så är det ju Hans!
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie

Har också läst Hans artikel i Hundsport, så jäkla bra. Det är många som behöver läsa den.
Marie.

2015-06-12 @ 09:50:03
URL: http://www.laspezias.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0