ditt och datt

Här kommer en liten uppdatering om ditt och datt..
 
Träningen i måndags gick bra.
Dixie var lite övertaggad, men duktig på sina lydnadsövningar oc platsliggning. Lucy var duktig och gjorde riktigt bra ifrån sig genom lydnadsklass 2.
Och sen avslutade jag med Timja som fick träna lite rally. Jag har inte tränar med henne sedan oktober, men hon kom i håg allt och gjorde t o m bättre ifrån sig än sist vi tränade. 
 
Just nu har vi paus från tävlingar, mycket beroende på att det inte finns så många tävlingar såhär års, men också för att jag tycker det är bra att ta en paus då och då.
Men visst ska det bli kul att leta tävlingar till alla tre till våren :)
 
Lilla Selma är pigg, men läget är oförändrat. Bakterieproverna visade inget, så nu väntar vi på biopsiprovet som vi antagligen får besked om i nästa vecka.
 
I fredags fyllde Lucy 5 år! 
Såhär såg hon ut på sin 5-års dag. 
Det blev väl inget särskilt firande, för jag var på min farfars begravning samma dag.
 
Jag har fått ett litet problem med Lucy. Hon har nämligen blivit tjock! Jag som trodde hon skulle klara sig efter kastrationen, men icke!
Det konstiga är att det är först nu som det har kommit och fort har det gått. Det kändes lite som hon blev tjock över en natt.
Det måste vidtas åtgärder mot detta. Nummer 1 är att byta foder. Färskfodret som Lucy älskar kommer vara ett minne blott inom kort. Sen får jag nog lägga upp något slags schema för ordentlig fysträning.
Jag MÅSTE få henne i form igen. Det är väldigt viktigt!
 
Imorgon om en vecka åker vi till New York för att julshoppa i världens juligaste stad. Jag längtar :)
 
 
 

Selma fixas

Det händer inte alltför mycket här just nu.
 
Selma utreds för sina rinnande ögon som aldrig vill bli bra. I veckan tillringade hon hela dagen på djursjukhuset för provtagningar. Hon blev nedsövd och sen sydd i ögonen, men vi väntar fortfarande på provsvar.
Hon var lite ynklig första dagen, men nu är hon lika pigg som vanligt.
Om två veckor ska hon sövas igen för att ta bort tänder. Hon har två lösa tänder och röntgen får avgöra om där finns fler. 
Inte lätt att bli gammal, men förrutom detta så kan man inte tro att hon är en gammal hund, för hon är väldigt pigg för sin ålder :)
 
Jag och Lucy var på agility i tisdags och Lucy var hur lycklig som helst. Kanske lite för lycklig, för hon var inte sådär jättebra på att lyssna. Vissa svårigheter klarade hon fint, men andra var för svåra och ibland så bestämde hon lite väl mycket själv vilka hinder hon skulle ta.
Jaja, så kan det vara ibland, hon hade i alla fall roligt och jag har haft roligare :)
 
Imorgon laddar vi upp för 3 timmars träning i Segrahallen som Emelie och jag har bokat.
 
 

Elithund!

I helgen har Majtippans Jade of Cheba (Sannie) gjort sin debut i elitklass i lydnad.
Sannie och Gunilla fick ihop 236 p och fick ett 2:a pris.
Väldigt bra gjort tycker jag på sin elitdebut!
 
Framförallt tycker jag det är fantastiskt att Lydnads-Sverige nu fått sin första barbet i elitklass (Kanske den första i världen?)
Nu får vallhundarna se upp ;)
 
Dixie kan vara stolt över sin dotter som verkar ha nedärvt sin mors arbetsiver :)
 
För egen del så ligger mest fokus nu på antijaktträning. Kaninerna är överallt och Dixie och Lucy är på helspänn på promenaderna. Om någon kanin hoppar iväg med sin vita lilla gump så skriker båda hundarna sina jaktskrik. Vansinnigt jobbigt! 
Men jag har i alla fall hittat ett sätt som fungerar ganska bra för att få dem lugna igen.
Vi kämpar vidare....

På benen

Vi lever lite grann..
Är på benen igen, men jag har fortfarande ont i stämbanden så det är fortfarande lugnt tempo som gäller.
 
En liten träning hann vi med igår i alla fall. Det kändes mer eller mindre som ett måste att aktivera hundarna lite, efter att ha varit med mig i sjukstugan 2 veckor.
 
Det blev lite lydnad och vi fick kommenderingshjälp av Emelie och tänka sig att många av momenten faktiskt blivit bättre :)
Nu är det absolut tävlingsbara moment för Dixies del och kanske snart för Lucys del också. Det är bara den där rutan som ska bli lite mer säker, men igår gjorde hon det riktigt bra. 
Lucy gjorde ett av sina bästa lydnadsklass 2 program igår och det gjorde faktiskt Dixie också fast lydnadsklass 1.
 
Med Dixie måste jag bara träna lite mer platsliggning med nya hundar och eventuellt lite tandvisning, för de tränar vi nästa aldrig.
 
Jag har redan kollat ut lite tävlingar i början på nästa år. Det ska bli spännande :)
 
Dixie tränar platsliggning med hakan i backen, det är hon mycket duktig på :)
 

årets förkylning

Jag har verkligen åkt på årets värsta förkylning..
Dag 8 idag och då kan man ju tycka att eländet kan ha plågat mig färdigt, men istället kom febern tillbaka och en akut stämbandsinflammation på det. Jag slipper aldrig undan!
 
Har redan fått ställa in morgondagens kurser...
 
Så less på detta nu...

RSS 2.0