Ännu en lyckad träningskväll

Ja, här rullar livet på med jobb och sedan hundträning som är det bästa vi vet =)
Måndagar betyder agility och även denna vecka var Dixie fantastiskt duktig. Vilken otrolig hund hon är när hon väl gör rätt!
Idag fick vi springa en klass 2 bana och Dixie tog sig nästan igenom felfri 2 gånger, förutom att slalomet strulade lite vilket det alltid gör om det är i början av banan. Då är Dixie för "het" och kan då slarva med portarna. Som jag sagt tidigare så vet jag att det är något vi måste och ska jobba på i sommar.

Men resten av banan var som en dröm att köra med henne. Wow! Det var helt enkelt perfekt! Kanonhund! Och kanske är det även jag som börjar lära mig det här med rätt handling?

Efter agilityn då jag håller kurs fick Dixie också vara med som visningshund. Hon fick visa apportering. För att kunna ha en visningshund så gäller det att hunden kan det som den ska visa till 100%. Man kan ju inte visa med en hund som bara kan ibland, med risk för misslyckande. Det ser inte så bra ut för gruppen. Men Dixie är mycket pålitlig när det gäller sina saker.
Vi visade apportering i olika steg och hur det ser ut när det är "färdigt" och det gjorde hon superbra.

Imorgon är det dags för Lucys kurs i Halmstad. Ska bli spännande vad vi får lära oss då =)

Selmas inbjudan

Nu är Selma i höglöp och det är enda gången hon kan tänka sig att leka med de andra hundarna ("parningslek")
Idag bjöd Selma upp Lucy på lite lek och Lucy blev så förvånad när Selma ville leka, hon som alltid annars bara vill vara ifred från alla lekaktiviteter.
Lucy fick nu bita Selma i ben och öron utan att Selma blev sur, hon gick även med på en brottningsmatch. Men tyvärr för Selmas del så blir det aldrig mer än lek, trots att hon ställer upp sig sitt finaste =)

Dixie kände sig lite utanför och försökte springa runt de andra med en leksak i munnen i hopp om att de andra skulle vilja leka med henne. Och tillsist gav Lucy efter för sin idol och nu ligger de två och brottas på golvet och Selma ligger vid sidan om.

Igår när hundarna fick varsitt ben så ville Lucy för första gången gå och gömma det. Men eftersom vi var inomhus så hade hon problem med att hitta bra gömställe.
Hon provade på lite olika ställen innna hon hittade det bästa stället. I vår stora golvväxt. Det blev ett stort grävt hål i krukan och MYCKET jord på golvet. Hm, inte det optimala gömstället enligt mig.Hurra!Idag fyller min lilla Lus 6 månader!
Tänk vad tiden går fort. Känns som det var nyss hon kom hit. Hon är en otroligt härlig hund och jag hoppas vi får många glada år tillsammans!

Igår var vi på träning allihop.
Lucy är fantastiskt duktig. Det går ju så otroligt mycket snabbare och lättare att träna upp en ny hund när man har haft en försökskanin (förlåt Dixie) där man gjort alla sina fel.
Eftersom jag inte tidigare haft någon erfarenhet av tävlingsträning så fanns det ju bara den vägen att gå. Man måste börja någonstans och det blev Dixie som fick bli prövohund. Men jag har lärt mig massor och den kunskapen kan man inte få någon annanstans ifrån. Det hjälper inte att läsa 1000 böcker eller gå 100-tals kurser. Man måste träna själv.
Och alla fel jag kommer göra med Lucy, kommer jag lära mig av till nästa hund. För man blir aldrig färdig lärd.

Igår fick Lucy träna på att jobba lös runt alla andra hundar utan att gå fram till dem, hon fick träna på platsliggning och inkallning förbi andra hundar och lite utgångsställning och fritt följ. Superduktig!

Dixie fick träna linförighet som var himla bra igår. Även läggande, men ställande under gång var som bortblåst. Det fick jag repetera från grunden, sen gick det bra igen.
Inget löp än så länge, men det kan komma när som helst.


Här är hon! Nyborstad, nybadad och nyklippt. Skönt att bli av med lite päls nu när sommaren börjar närma sig.
Det är mycket varmt nere i södra Frankrike, närmare 30 grader

Jag önskar er en trevlig helg!

Lucy dag

Idag var det Lucys tur att stå i centrum.
Vi har tränat utomhus på fotgående och snabba ligg och inkallning trots att det var fyra lösa hundar som lekte en bit bort. Hon är mycket duktig, men vi skyndar långsamt.

På fredag blir hon 6 månader, helt otroligt vad tiden går. Ingen trotsålder än så länge.
Hittills har hon bara varit underbar och lätt med allt vi gör och alltid glad och possitiv.... utom en sak.
Hon vill inte åka bil.
Jag parkerar vår bil ca 10 minuter från vårt hus, det brukar bli en lagom kissrunda för hundarna om vi ska åka någonstans. Men när Lucy ser att vi är på väg mot bilen så går hon ett steg fram och tre steg bak. Hon vill inte gå med. Detta börjar bli lite jobbigt eftersom hon är tung att släpa med sig.
Jag vet inte varför hon inte gillar bilen, för hon sover under alla bilfärder och verkar inte må illa och hon kan ligga lungt och snällt och vänta i bilen. Det är bara just det att hon inte vill åka bil. Jag brukar kasta in godis i hennes bur, men det bryr hon sig inte om.
Jag får väl snart börja träna det på riktigt att hon självmant ska hoppa in i bilen. Men tills dess får jag väl släpa henne.

Nu ska hon få ett litet kvällspass. Ska träna klossen bland annat.

Imorgon har jag återbesök hos tandläkaren. Självklart kommer jag inte komma därifrån levande..

Dixie dag

Halva dagen gick åt att borsta Dixie. Har sagt så länge att hon ska bada, men det har inte blivit av.
Men idag tog jag tag i det och borstade ut henne helt och sedan fick hon ett bad.
Hon blev underbar i pälsen! Istället för en grå, tovig och matt päls, så fick jag nu tillbaka en svart blänkande fluffig hund.
Nu är hon som finast!

Sen åkte vi till agilityn och där chockade hon mig idag genom att vara super duktig. Vi körde en svår bana som jag trodde skulle vara omöjlig, men 2 gånger körde vi den och hon gjorde typ allt rätt. Tog t.o.m hela slalomen båda gångerna utan fel. Det är minsann inte ofta detta händer, så jag ska verkligen försöka minnas att vi har lyckats och att det ÄR möjligt.
Den tredje gången vi skulle köra banan, så ville hon inte sitta kvar i starten, men då blev det koppel på och så fick hon inte springa mer bana. Vi hade ju ändå gjort två kanonlopp, så det spelade ingen roll.

Imorgon får det bli en Lucy-dag. Just nu har dem varannan dag som de får vara i centrum =)

Jag kan ju säga att jag inte är så nöjd med kvällens hundvakt Daniel. När jag och Dixie kom hem ikväll så var hela vardagsrummet täckt med små bitar av olika papperskartonger och mitt i allt ligger min finaste sko alldeles söndertuggad.
Till sitt försvar sa Daniel att hon hade varit så tyst och lugn hela kvällen och lekt själv.
Jo tack, det märkte jag. När mina hundar är märkvärdigt tysta, så vet man att det gör något hyss.

Ny vecka

Igår åkte jag och Lucy till Hässleholmsutställningen för att titta på hundar.
Eller rättare sagt- barbet! (Vad annars?)
Vi skulle även träffa ett par från Norge som åkt hela vägen till Hässleholm bara för att se barbet i verkligheten.

Som vanligt på utställningar så handlar det om att vänta. Lucy sköter sig så fint. Lugn och snäll och kelar med alla som vill kela med henne. Lite rastlös blev hon efter att vi suttit stilla i 3,5 timmar, det kan man förstå.

Grattis säger vi till Dixies syster Soya som tog hem BIR och grattis till Ex från Danmark som blev BIM!

Vädret var lite omväxlande, regnet hängde i luften, men vi klarade oss från en rejäl skur.
Jag handlade 4 nya leksaker, lite godis och en ny karda till Selma eftersom Lucy råkade tugga sönder den.

Dixie fick vara hemma och vila, hon hade sin dag i lördags. Det är så skönt att ibland bara ta med en hund så den känner att den får lite egen tid med mig och att jag ger all min uppmärksamhet till just den. Det tror jag är viktigt.

Idag är det måndag och det innebär kurser. Dixie har agility och sedan håller jag i allmänlydnadskurs.


Uppflyttning och vinst!Maja och Dixie 1:a!

Idag tog vi vårt sista uppflyttningspoäng i rallylydnad med 90 p i Höganäs och idag räckte det dessutom till en klassvinst (1:a av 17 deltagare)
Jag är så stolt över oss och extra stolt kan jag vara att det blivit tre raka uppflyttningar på bara 3 veckor. Det är så duktigt gjort och det visar att Dixie kan prestera riktigt bra på tävlingar trots alla störningar som hör tävlingar till. Hon är så underbar!
Nu blir det inte fler tävlingar på ett långt tag. Nu ska det löpas och förhoppningsvis valpas och under tiden ska vi träna in alla skyltar i nästa klass så vi återkommer med rallylydnaden till höst/vintern.

I rallylydnad får man även titlar när man fått 3 godkända resultat i varje klass, så nu är Dixie Rallymästare i Nybörjarklass (RKL1)
Vi får se vad som händer med titlarna när sporten blir officiell. Får de behålla sin titel eller måste man göra om allt från början? Det återstå att se =)

Vi hade jätte roligt idag i alla fall och nu börjar vi ju nästan känna rallyfolket, super trevliga människor!
Måste också hylla Petronella och Tyra som idag gjorde en kanon fin bana tillsammans och Pernilla och Lukaz som idag gjorde sin debut och var nog tävlingens gladaste ekipage! Jätte bra jobbat!
Kan ju säga att det var en riktigt svår bana idag och lång var den. Märktes att många hundar blev trötta mot slutet.

Nu ska vi njuta genom att åka till sommarstugan och bara ta det lungt.

BÄSTA DIXIE!


En seg och en pigg

Dixie är fortfarande seg. Och då menar jag seg för att vara Dixie. Hon ger bara 80% på träning istället för 100%.
Ikväll åkte vi på lydnadsträning fast jag har varit dålig. Hade huvudvärk, men vi körde på så gott det gick.
Det var inte ett av våra bästa pass eftersom vi båda var sega. Men platsliggningen får vi alla vara nöjda med idag. Det var störning på otroligt hög nivå.
Dixie gjorde också en mycket fin budföring, väldigt kul!
Tanken idag var att jag skulle få bättre ställande under gång, men det var svårt eftersom jag inte orkade bjuda på mig själv fullt ut. Det får vi ta tag i senare.

Lucy däremot är pigg och glad som vanligt. Hon har nu äntligen börjat förstå det här med bakdelskontroll och tycker det är himla kul.
Veckans uppgift som vi skulle lära in har hon lärt sig- Slalom mellan benen.

För övrigt så håller jag på att förbereda mig på Dixies parning. Massa saker som ska fixas. Har en jätte lång lista och den blir bara längre för varje dag.
Idag läste jag om alla sjukdomar som man kan stöta på utomlands, så nu bokade jag även tid för vaccination mot herpesvirus. En på jobbet hade varit i Tyskland och parat sin hund och tiken hade fått herpesvirus och då hade alla valpar dött. Inte kul.Det börjar närma sig....Selma började löpa idag och Dixie brukar börja 1-2 veckor efter.
I så fall blir det tidigare än väntat.

Tandborstning

Tandläkarbesöket i morse var ju inte roligt precis.
De tyckte inte jag hade varit tillräckligt noga med tandborstningen längst bak och de bokade ett återbesök för lagning. Aldrig har jag behövt laga ett hål, jag har klarat mig i 24 år från det och nu åkte jag dit.
Nu kommer jag vara extra rädd nästa vecka då det ska lagas. 
Och nu kan jag inte stolt säga längre att "jag har aldrig haft hål i mina tänder". Det känns INTE bra!

När jag kom hem så borstade jag extra noga längst bak både på mig själv och på hundarna.
Det blev Lucys första gång hon fick borsta tänderna, men det gick som en dans. Hon har ju sett att Dixie gör det och såklart vill hon också, så hon var nog lite stolt att det idag var hennes tur =)
Och längst bak hade det faktiskt börja komma lite plack även på henne, men det satt inte hårt så allt försvann med tandborsten.

Dixies tänder brukar jag borsta varannan dag och när jag ropar:
"Nu ska vi borsta tänderna" så kommer Dixie som ett skott och sätter sig och njuter av sin tandborstning.


Nya kursen

Idag hade Daniel en mellan dag, det vill säga en dag då han precis avslutat det gamla och imorgon ska påbörja något nytt i skolan. Han har haft otroligt mycket att göra i flera veckor och han längtade bara ut. Så vi åkte till sommarstugan över dagen och där fick han utlopp för lite trädgårdsarbete. Själv drog jag bort ogräs i landet och det hade börjat hända saker. Rädisor och sallad hade växt mest.

Dixie och Lucy sprang 100 varv i trädgården och sedan gick vi och tittade på kor. Lucy tycker det är intressant med andra djur, inte rädd, men backar lite om de vill komma för nära. Det kom fram en enorm tjur och stack fram sitt huvud. Dixie la sig ner och började äta gräs och låtsades inte det minsta om att det stod en bjässe 5 cm från henne. Sen började tjuren backa och krafsa med klöven och jag kan absolut inte ko-språket, men jag har för mig att jag har sett på tecknad film att tjurar gör så innan de ska attakera det röda skynket, så jag tog hundarna och gick snabbt som attan.

Sedan var det dags att bege sig till Halmstad där vår nya kurs skulle hållas.
Det blev en trevlig och rolig kväll. Denna gång ägnades helt åt belöningsteknik och lekregler. Mycket viktiga bitar för att underlätta i framtida träning. Det är precis denna grundträning om jag känner att jag kan för lite om, så det är precis vad vi behöver.
Lucy skötte sig utmärkt! Jag är så stolt över henne. Jag tror mer och mer på att hon kan komma att bli riktigt bra en vacker dag.

Alla valpar var lika gamla och av olika raser. Förutom vi så var det en hovavart, en aussie, en flatte, en phaléne och en pumi. Rolig blandning av hundar och vi verkar alla ligga på samma nivå.

Nu ska jag sova och fasa inför morgondagen då jag ska till tandläkaren

Måndagskväll

Måste ändå säga att jag är ganska nöjd över agilityn idag. Dixie gjorde jätte fina kontaktfält, så roligt! Det blev stor skillnad på det när vi började träna med nostarget istället för med tasstarget.
Sen tränade vi på starter, som idag visade sig fungera, även om det är mycket jobb kvar att få henne att vänta på startsignal (Hon tjuvstartar alltid annars och eftersom hon är så vansinnigt snabb så har jag inte en chans att hinna med om jag inte får försprång) Men en bra bit på vägen.
Sen var det slalom  i olika kombinationer. Gick väl sådär. Inget att skryta med direkt och höger slalom fungerade knappt en enda gång. Men det är ju bara att konstatera att vi inte har tränat och tränar man inte så kommer man inte frammåt.

Efter agilityn höll jag i en fortsättningskurs som idag skulle få prova på freestyle. Dixie fick vara med som visningshund och det gjorde hon med bravur. Inga missar där inte! Jag tror nog hon lyckades inspirera deltagarna som sedan flitigt tränade på med sina hundar.
Ibland undrar jag hur jag har lyckats lära Dixie allt som hon kan. Hon kan så otroligt många kommando och tar nästan aldrig fel på mina ord och gör allt direkt utan att tveka.

Lucy gör små framsteg varje dag. Hon fick ett lydnadspass nu ikväll och vi tränar stenhårt på grunderna. Det tillåts inget slarv och man får resultat därefter. Hon har superfint läggande nu och det börjar även gå med fart. Jag är mycket noga med att hon aldrig belönas för ett felaktigt utfört läggande. Ligg kvar går bra. Jag börjar få lite problem med att komma på tillräckligt bra störningar som vi kan träna på. Hon är ju så duktig =)

Imorgon åker vi till Halmstad för att gå vår tävlingsinriktade valpkurs. Ska bli så spännande, men jag tror nog det är ganska hårda läxor, så då gäller det att vi tränar flitigt =)

Här kommer två bilder på min roliga hund =)
En bild från tävlingen


Hade ju ingen kamera med mig igår, men det finns bild på helsingborgs bk:s hemsida

http://www.hbgbk.com/

Vår andra tävling

Idag var det dags för vår andra tävling i rallylydnad.
Och så bra det gick! Vi fick ihop hela 98 p av 100 möjliga. Det är helt otroligt! Men trots det så var det ändå två andra ekipage som lyckades få mer poäng (kh collie och en blandras), så vi slutade på en 3:e plats av 25 tävlingsekipage.
Jag är så stolt över min prinsessa! Hon är så grymt bra fast jag är så nervös så jag skakar och är på väg att trilla ihop i en hög.

Så här får man kanske inte säga, men det känns extra roligt att vinna över bruksschäfrar och bordercollies och andra "tävlingsraser".
Dixie väckte uppmärksamhet hos folk även idag och jag hoppas fler folk börjar se att barbet inte bara är en sällskap- och utställningsras utan att den kan jobba också.

Nu har vi bara ett uppflyttningspoäng kvar tills vi är uppe i nästa klass. Och chansen finns nästa helg! Det hade ju varit superkul om vi klarade det. Men allt kan hända och man kan aldrig veta hur det kommer gå. 
Men att det hittills gått så bra för oss ger mig lite självförtroende om att vi kanske kan komma långt en vacker dag. Man ska aldrig ge upp =)

Vi fick pokal och en ryggsäck och denna ryggsäck har Dixie burit genom Helsingborg stolt som en tupp!

Karin och Petronella blev tyvärr inte godkända idag, men det är bara att ta nya tag och träna på. 

Nu ska vi bara njuta resten av dagen och om det blir som förra gången så kommer det väl vara tills imorgon på agilityn där allt inte klaffar ännu. Men som sagt, vi jobbar på.

 

Som det har regnat

Regnet har öst ner som en öppen kran nästan hela dagen, men just nu är det uppehåll.
Vad är det för väder vi har i maj? När ska jag kunna stoppa undan vinterjackan???

Dagen började med en ipren för att sedan bege mig ensam till höganäs bk som anordnade lydnadstävling idag. Stackars alla där som fick det värsta vädret med allt detta regn som aldrig ville sluta.
Jag tittade på Ann-Sofie som skulle göra sin tävlingsdebut med sin tollare Senna.
Det var ju väldigt många hundar som fick nerdrag pga att de stannade upp ibland och skakade sig under ett moment. Det var inte lätt för varken deltagare eller funktionärer.
Själv hade jag både vinterjacka och regnställ och paraply, men var ändå blöt in på skinnet när jag kom hem.

Det blev till att kurera sig i soffan och vila några timmar.

Efter det tog jag ut hundarna för lite träning. Det börjar nog snart bli dags att lära Lucy lite saker. Hon har himla bra grunder just nu. Har bra on/off knapp och kan vara lös och stanna hos mig trots att det händer roliga saker runt om. Stanna kvar och inkallning fungerar fint. Vi har börjat på fritt följ med sättande vid sidan och det går bra än så länge. Tränade lite shejping också, med kloss och nostarget. Men om jag sätter den på golvet så ska hon bara skälla på den =/
Tänkte från och med nästa vecka så ska jag lära henne en ny sak varje vecka. Nästa veckas moment får bli en freestylekonst. Jag tror vi börjar med slalom mellan benen och jag måste också börja hålla tiden i mina pass. Jag är ju så van vid att Dixie kan orka hur mycket som helst, men lilla valpen gör det inte, så där får jag verkligen sätta timern.

Dixie fick sig ett rallypass och det gick bra. Hoppas bara det håller imorgon på tävlingen också. Det blir spännande!


Min lediga dag

Min lediga dag är inte så rolig som den hade kunnat vara.
Magen känns inte helt okej och inte övriga kroppen heller. Har legat nerbäddad några timmar under dubbla filtar med lite frossa. Det hjälpte inte mycket, men nu är jag uppe i alla fall.

Så någon seriös hundträning har det inte blivit och det är synd, för jag ville hinna repetera några moment innan söndag. Men kanske blir det lite imorgon. Dixie är för tillfället ganska slö. Hon uppför sig som en vuxen hund =) Jag misstänker att det ska löpas om kanske 3-4 veckor. Hoppas hon inte är låg på söndag, då vill jag ha den vilda och glada Dixie =)

Glömde lägga upp bild från igår på en ras jag aldrig sett eller hört talas om förrut.


Det är vargen i mitten jag menar. Denna ras heter ceskoslovensky vlcak och ska vara en blandning mellan schäfer och varg. Den var slående lik en varg, jag hade nog inte sett skillnad. Det fanns tydligen bara ca 10 st i Sverige och därför var det oerhört ovanligt att denna visades på en liten inofficiell utställning.
Denna hund väckte stor uppmärksamhet kan man säga och den blev BIS 2:a.
Absolut ingen ras jag själv skulle skaffa, men jag är väldigt intresserad av raskunskap och det finns väldigt få raser jag inte känner till, därför var detta mycket intressant för mig.

Att vara på mindre utställningar är utmärkt träning för socialisering och passivitet. Den viktigaste träningen är ju den som sker utanför ringen. Alltså den långa väntan. Det blir ju ett perfekt passsivitetspass trots många roliga lockelser. Lucy skötte sig mycket bättre igår än på förra utställningen där hon hade svårare att koppla av. Det hade hon inte igår, hon la sig till rätta efter bara några minuter. Det hade alltså redan gett resultat från förra gången.

En lång dag

Äntligen har jag lite tid över att sätta mig ner och summera dagen.
Det var till att gå upp tidigt imorse och åka till utställningen med min lilla lus. Det var lite ruggigt på morgonen och blött i gräset så jag har suttit med blöta och KALLA fötter hela dagen. Inte kul.
Det var någon timmes väntan innan det var vår tur. Men det slutade väl idag också. BIR-valp + Hp!
Domare var Bris Wilseus Dahlin och jag känner så väl igen det namnet, men kan inte komma på var i från. Sånt kan jag bli irriterad på. Hon kände till rasen i alla fall och var mycket nogrann i sin bedömning.
Lucy skötte sig fint i ringen.

Kritik:
"5 mån tikvalp med goda prop, huvud med goda prop, korrekt hals och överlinje, välansatt svans, bra vinklar, välkroppad för åldern, rör sig bra från alla håll, Lovande valp!
Trevligt temperament, bra päls och färg, Bästa valp!"

Sen var det flera timmars väntan till finalerna och det drog ut på tiden (som vanligt).
Och som vanligt åkte vi ut. Men det gjorde vi med flaggan i topp för Lucy gick utmärkt även i stora ringen. Hade jag varit domare hade jag självklart placerat oss som 1:a eftersom min valp var finast =)
Och det hoppas jag alla tycker om sina hundar- att dem är de finaste som finns!

Vi träffade lite känt folk, bland andra Maja och softisen Nelson var där och de blev BIM! Grattis! http://coociidog.webblogg.se/ Maja tog 2 foto på Lucy som finns på länken.
Och grattis också till Lotta Landgren som blev BIG 3 med sin flatte.

Efter utställningen fick jag bråttom eftersom jag både skulle hämta Dixie, åka till kontoret och hämta mer jobb till mig, men eftersom ingen jobbade idag så fick jag inte det serverat som jag brukar få, utan var tvungen att packa ihop allt själv. Snabbt hem för att göra lite mat och fast jag var så snabb så hann jag ändå inte till kvällens träning.
Och nu sitter jag här och kämpar mot magknip som jag haft mer eller mindre hela dagen. Just nu är det MER och för en timme sen kunde jag inget annat göra än ligga och kvida i soffan. Det har släppt lite, men det kommer och går. Hoppas det är över tills imorgon. Då är jag ledig och tänkte träna hund som omväxling =)

Skitväder

Det har ösregnat hela dagen och det räcker med att man har varit ute 30 sekunder för att man ska vara genomsur både utvändigt och invändigt.
Lucy blir alldeles vild i regnet och ska fånga regndroppar och springa som en tok. (Vilket inte underlättar för mig)
Nä, det är verkligen inte trevligt att vara ute just nu.
Det brukar alltid finnas någon lustigkurre som kommer med uttrycket:
"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"
Själv hatar jag detta uttryck och håller inte alls med om att det inte finns något dåligt väder. Människor blir lyckligare av sol och värme.
Men har man hundar så måste man ut i ur och skur. Jag undrar alltid var alla andra hundägare med hundar är när det regnar?

När vi kom in så var ju hundarna redan blöta så jag passade på att bada Lucy lite snabbt inför imorgon. Hoppas verkligen inte det är skitväder imorgon också. Blir ingen trevligt vistelse på utställningen då. För mig alltså.

Jag tänke ge mig på Dixies päls i helgen och förhoppningsvis också hinna bada henne.

I HUNDSPORT igår stod det att barbet har rätt att erövra viltspårschampionat from i år!
Det var snabbt ordnat efter våra önskemål! Bravo!

Lite träning

Här rullar dagarna på som vanligt.
Igår tränade vi agility. Gick bättre än förra gången i alla fall och det gick riktigt bra i mellan åt. Men jag måste få tid att träna slalom om det ska bli några framsteg. Jag har ju sagt att vi ska ta tag i det i sommar och det får jag hålla.
Ikväll hade jag en lucka i schemat. Vissa hade kanske valt att ha en vilokväll, men vi körde till bialitt i alla fall och tränade rallylydnad med Petronella och Tyra som ska göra sin tävlingsdebut på söndag.
Dixie kändes i väldigt bra form. Ibland spökar framför-sittandet och ibland får Dixie för sig att skyltarna är targetstickor som man ska nudda.

Lucy fick träna fokus och fritt följ och när vi var klara satte vi oss utanför agilityplanen där det var kurs och där fick hon träna passivitet. Det gjorde hon bra.
Hon är himla go, men hon börjar bli en riktig liten vildhund. Nästa tisdag börjar vi på den nya kursen. Det blir säkert roligt.

Nu till exempel är hon vild som attan. Måste gå och lugna ner den lilla fröken.....

Söndag

Haft en helg med många oväntade fakta och många beslut att fatta.
Förutom det har det varit grått väder och kallt. Jag undrar när värmen ska komma på riktigt så jag kan hänga undan vinterjackan.

Idag har det varit vardag. Har jobbat inför en deadline som jag har tills imorgon, men nu är jag färdig och det känns skönt.
Har även tränat lite hund. Dixie fick träna rallylydnad och lite vanlig lydnad som gick bra. Med Lucy har jag nu börjat förstärka fotgående och det är hon en stjärna på.... När hon vill =)
Måste hinna springa några varv med Lucy också innan torsdag då det är dags för utställning igen.

Sen på söndag är det rallytävling igen och ännu en väntar några helgen fram.

Lucy har fått alla sina tänder nu och det slutliga bettet ser utmärkt ut! Skönt.

Ingen rubrik idag

Igår kväll åkte jag till Bialitt för att titta på serietävling i agility.
Jag valde medvetet att lämna Dixie hemma så det inte skulle finnas någon risk att vi skulle bli övertalade att tävla. Lucy fick följa med för att bara vara söt =)
Det var väldigt många deltagare, kul! Vi hejade ju särskilt på dem som går i vår agilitygrupp och som gjorde jätte fina lopp! Superduktiga!
Det var en trevlig kväll trots att det var mycket kallt. Hade jag vetat att det skulle bli vinter igår hade jag nog tagit ännu varmare kläder och sluppit min rossliga hals som jag har idag.

Inga hundaktiviteter är planerade i helgen. Bara träning inför nästa helg då det åter är utställning och rallytävling för töserna.

Vi har haft ett morgonpass på vår runda.
Lucy har fått träna att hämta föremål som jag lägger ut, tränat på stå och att ligga plats när jag tränar med Dixie. Hon är så himla duktig på att vänta på sin tur. Hon ligger blickstilla och går inte upp förrän hon får fri kommando. Där kan Dixie slänga sig i väggen med sin platsliggning =)

Dixie fick träna på rallyn och det gick kanon. Hon vill bara mer och mer och mer =)

Just nu går Lucy mig lite på nerverna. Hon försöker få igång Dixie som ligger i sin fåtölj genom att skälla HÖGT och bita Dixie i tassar, öron och svans. Dixie har verkligen hur mycket tålamod som helst med sin lillasyster. Det tålamodet önskar jag att jag själv hade ibland.

Viltspår igång

Idag drog vår viltspårskurs igång igen. Så hela morgonen har spenderats i skogen.
Vi var inte så många i gruppen, men det var mycket trångt i skogen eftersom en hel skola med typ 100 barn skulle vara där samtidigt och leka lekar m.m
Men det blev spår lagda i alla fall.
Jag la ett ganska långt spår med 3 vinklar och bloduppehåll och det var inga problem för Dixie idag. Hon gick mycket bra!

Lucy var med för socialtränig och passivitet.
Hon börjar bli mer och mer vild... Vi närmar oss slyngelåldern och då vet ju alla som haft en unghund vad det innebär. De ser inte, hör inte och kan inget =) Än så länge funkar det mest, men det är väl bara en tidsfråga.


Filmer

Det blev träning med Dixie idag också. Jag behövde glömma den dåliga agilityn från igår, så vi gick ut och körde lite apportering och konster. Tyvärr tog batteriet i kameran slut så det blev bara lite filmat.
Men idag kändes hon bra på träning, min lilla skrutta =)

Det var inte helt lätt att både koncentrera sig på Dixie och på kameran samtidigt, men så blir det när man inte har någon kamera man =)


Dixie kan sitta fint


Och så kan hon falla ner död när jag skjuter henne. Detta har vi tränat typ 2 gånger, men hon lär sig snabbt =)


Lite fjärrdirrigering


Lydnadsklass 2 apportering


Hämtar utlagd dummy

Filmerna kommer läggas ut på hemsidan också.

Vinden har vänt

Lyckan efter helgen varade till igår eftermiddag, sen var lyckan slut.
Igår på agilityträningen så var Dixie en riktig skithund. Blev typ inget rätt och hon bara sprang och tramsade och skällde på allt och alla. Då hade jag kunnat sälja henne billigt på blocket. SKITHUND 50 öre!
Hon var helt enkelt inte i form alls och kanske inte jag heller. Blev väl för mycket nerver, träning och stress i helgen för oss båda.
Det känns bara som jag vill skita i allt vad agility heter och aldrig mer träna!
Sådana dagar finns också!

När det inte fungerar med den ena så är det bra att man kan ta den andra =)
Idag har jag redan hunnit träna ett litet pass med Lucy.
Vi tränar mycket stanna kvar (sitt eller ligg) med störning på 1 meters avstånd från mig. Hon är mycket duktig. Jag kan hoppa framför henne och kasta godis runt henne och slänga leksaker utan att hon reser sig. Det som är svårast är när jag viftar med leksak i hög fart precis framför hennes nos. Men det klarar hon när som helst.

Ikväll är det avslutning på Lucys valpkurs.

Bilder från Lucys utställning:


På uppsamlingsplatsen var det detta humöret som gällde =)


Yes!

Idag var det Dixies tur att göra sin tävlingsdebut i rallylydnad nybörjarklass nere i Oxie.
Och jag kan säga direkt att jag är såååå nöjd med oss idag. Vi fick ihop 85 p (av 100 och gränsen för godkänt ligger på 70 p) och slutade på en 4:e plats av 12.
Det betyder att vi fick vårt första godkända uppflyttningspoäng. (Man behöver tre för att gå upp i nästa klass)

Vi fick så många positiva kommentarer från folk i publiken som tyckte vi var så duktiga och domarna kom fram efteråt och kelade med Dixie och frågade om rasen och de tyckte hon var ett riktigt charmtroll och att dem hade blivit glada när de såg oss gå banan  ;) Sånt blir man så glad av att höra =)
Idag gjorde vi bra reklam för barbet i alla fall =)

Vi fick ett konstigt nerdrag som jag inte förstår, men så kan det vara. Det spelar ingen roll, vi blev godkända i alla fall. Vi hade jätte roligt på banan och Dixie sprudlade av glädje! Min bästis!

Det var en jätte trevlig dag med fint väder och nu ska denna stolta matte njuta av sina bästa hundar som presterat så bra denna helg på sina debuter.Utställningsdebut

Då var vi hemma från dagens utställning med Lucy som arrangerades av schäferklubben.
Det var en trevlig liten utställning med lagom mycket hundar. Bra ställe att börja med för en tokig liten valp =)

Lucy var helt tokig när vi kom dit. Kunde inte alls vara lugn och på uppvärmningen fungerade ingenting.
Men väl inne i ringen så skötte hon sig jätte fint. Spang mycket bra och stod fint.
Hon blev BIR-valp med Hp med mycket fin kritik.

"5 mån, vackert huvud och uttryck, korrekt bett, bra hals, välvinklad bak och fram, stark rygg, bra ben och tassar, rör sig med vägvinnande steg runt om, en riktigt god chockladpralin, välpresenterad"

Domaren var hur trevlig som helst och jätte bra med hundarna.

I gruppfinalen så gick det som jag förväntat mig. Lucy sprang och jagade svansen framför =)
Vi har inte tränat att springa tillsammans med andra, så det blev inte ett steg rätt. Men det kräver jag inte heller att hon ska klara. Så vi åkte ut, men var lika glada för det. Stå fint klarade hon i alla fall i grupp =)

Dixie var på lite surt humör mot Lucy under utställningen. Ville inte leka med henne och tyckte att väskan med alla saker var hennes. Jag tror hon ville att det skulle vara hennes utställning och hennes dag. Men hennes dag kommer imorgon =)

Kanske kommer det bilder. Daniel är inte den bästa på att ta kort, men jag ska se om någon bild går att använda =)

RSS 2.0