Nya kursen

Idag hade Daniel en mellan dag, det vill säga en dag då han precis avslutat det gamla och imorgon ska påbörja något nytt i skolan. Han har haft otroligt mycket att göra i flera veckor och han längtade bara ut. Så vi åkte till sommarstugan över dagen och där fick han utlopp för lite trädgårdsarbete. Själv drog jag bort ogräs i landet och det hade börjat hända saker. Rädisor och sallad hade växt mest.

Dixie och Lucy sprang 100 varv i trädgården och sedan gick vi och tittade på kor. Lucy tycker det är intressant med andra djur, inte rädd, men backar lite om de vill komma för nära. Det kom fram en enorm tjur och stack fram sitt huvud. Dixie la sig ner och började äta gräs och låtsades inte det minsta om att det stod en bjässe 5 cm från henne. Sen började tjuren backa och krafsa med klöven och jag kan absolut inte ko-språket, men jag har för mig att jag har sett på tecknad film att tjurar gör så innan de ska attakera det röda skynket, så jag tog hundarna och gick snabbt som attan.

Sedan var det dags att bege sig till Halmstad där vår nya kurs skulle hållas.
Det blev en trevlig och rolig kväll. Denna gång ägnades helt åt belöningsteknik och lekregler. Mycket viktiga bitar för att underlätta i framtida träning. Det är precis denna grundträning om jag känner att jag kan för lite om, så det är precis vad vi behöver.
Lucy skötte sig utmärkt! Jag är så stolt över henne. Jag tror mer och mer på att hon kan komma att bli riktigt bra en vacker dag.

Alla valpar var lika gamla och av olika raser. Förutom vi så var det en hovavart, en aussie, en flatte, en phaléne och en pumi. Rolig blandning av hundar och vi verkar alla ligga på samma nivå.

Nu ska jag sova och fasa inför morgondagen då jag ska till tandläkaren

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0