Sista november

Idag är det sista november och idag föll de första snöflingorna hos oss.
 
Träning stod på dagens schema i Höganäs tillsammans med Emelie.
Vi fick hjälp med kommendering genom hela lydnadsklass 1 och jag är faktiskt nöjd över Lucys prestation. Hon gjorde sitt bästa. Små förbättringar här och där, men det finns fortfarande mycket detaljer att jobba med. Hon hade bra attityd och höll ihop fint. Hon blir bättre ju längre in i programmet vi kommer och det är ju positivt :)
 
Dixie var som en vilde. Jag har inte tränat med henne i veckan, så hon var speedad till max. Hon fick börja med att springa runt runt och döda en leksak för att få ut den värsta energin. Sen kunde vi börja träna :)
 
Båda hundarna fick göra vars två upplet också. Det är en favoritsysselsättning hos båda och de är mycket duktiga.
 
Efter träningen åkte vi och hälsade på Gunnel och hennes tre barbetdamer som bor precis i närheten och där bjöds det på en trevlig fika. Mina hundar känner sig hemma där och och uppför sig som gäster. Även Dixie som ofta vill vara högsta hönset viker sig för husets tre värdinnor däribland sin syster :)
 
Imorgon ska jag julstäda och göra julfint inför 1:a advent på söndag.
 
Idag fick jag även en fin present med posten från kennelklubben :) Jag lägger upp en bild en annan dag, för nu ska jag hålla helg :)
 

Hipp Hipp Hurra!

Grattis till världens bästa Lucy på 3-års dagen!
 
Min älskade nallebjörn!
 
Tänk att det redan är 3 år sedan som min lilla lus föddes hos Renate i Schweiz.
En hjärtkull <3 Lucy med sina 8 syskon. Grattis till alla i vom Zulimos J-kull!
 
Mitt lilla hjärtegryn 6 veckor
 
Lucy firar sin födelsedag på ett avslappnat sätt
 
Jag njuter varje dag av att Lucy finns här hos mig. Hon är en helt underbar hund och den absolut snällaste man kan tänka sig. Hon har ett hjärta av guld <3
 
Lucy har under sina tre år hunnit med en hel del. Hon har ställts ut en del och plockat 4 utställningstitlar på rad och blivit Nordisk utställningshampion. Hon har gjort godkänd inprovning till terapihund och kommer fortsätta utbildas under 2013. Hon har genomfört MH-beskrivning med känd mental status och fina omdöme. Lucy har även blivit mamma till våra 10 underbara valpar i kryddkullen som hon skötte galant. Dessutom är hon en härlig familjehund och träningskompis till mig och det som vi har framför oss nu är att komma ut på tävlingsbanorna i lydnad och agility som är vårt nästa mål.
 
Jag är så tacksam för denna hund!
 
 

Otursförföljd

Bara för att det varit tyst i bloggen några dagar betyder det inte att det inte har hänt något. Tvärtom så har oturen fortsatt förfölja mig.
För att fortsätta där jag slutade sist så blev torsdagen en katastrof. När jag kom hem från jobbet vid lunch den dagen så slår en blodlukt mot mig när jag kliver in genom dörren.
 
Jag letar och letar vad det kan vara och hittar 4 olika pölar med vitt slem, men som inte luktar. Tillslut ser jag till min fasa en jätte stor blodpöl på vardagsrumsgolvet. Jag får rent av panik och åker iväg med Dixie till djursjukhuset. Jag kan lista ut att det är hon eftersom hon hade blod i baken och väl ute så sprutar det rent blod från baken på henne.
 
Även fast ärendet är akut så kommer det såklart alltid in någon som är lite sjukare, så i fem timmar fick vi vänta på veterinär. De beslutar att lägga in henne på dropp.
 
Jag får väldigt bråttom hem och packa eftersom jag skulle resa till polen på kvällen och inte riktigt räknat med att förlora alla de timmarna under dagen som vi fick sitta och vänta.
Så allt blev väldigt stressigt, men vi kom iväg i alla fall.
 
När jag skulle betala parkeringsavgiften i Ystad så måste jag varit väldigt förvirrad för jag glömde mitt VISA-kort i automaten och kom inte på det förrän färjan var långt ut till havs.
Lite mer panik, leta nummer, spärra kort, resan började inte bra. Man blir nämligen väldigt handikappad utan pengar, men som tur var kunde jag låna av mamma till allt.
 
Trots den dåliga starten var det en väldigt trevlig upplevelse i Polen, även om jag inte kunde släppa oron av att Dixie låg på djursjukhuset och ingen visste vad som var fel.
Men jag fick helt enkelt lita på att hon fick den bästa vård och det fanns inget jag kunde göra på plats.
 
Dixie fick stanna två nätter på djursjukhuset, sedan fick Daniel hämta henne i lördags. Hon hade blivit lite besviken att det inte var jag som kom :(
 
Till en början kunde de inte finna någon orsak, men det har de gjort nu. I onsdags när vi var och kollade Dixies hals så kunde de inte hitta något fel, men vi skulle ge metacam för smärta och inflammation i halsen. Och det var denna medicin som Dixies mage inte klarade av. Den var för stark och bidrog till att det uppstod ett blödande magsår.
Magsåret verkar vara läkt nu, Dixie är återställd i magen, men äter fortfarande dietfoder och får medicin mot magkatarr några dagar till så magen återställer sig helt.
Dixie har ju i princip aldrig fått någon medicin innan, så vi visste inte att hon var överkänslig mot denna. Men det har vi lagt på minnet nu.
 
Det var i alla fall två glada hundar som mötte mig igår när jag kom hem efter den gungande turen på sjön.
 
Selmas operationssår läker mycket fint, men det tråkiga är att vi på 4 andra ställen har upptäckt nya knutor på henne som verkar växa. Bland annat en under örat som dykt upp helt plötsligt och blivit ganska stor. Men man kan inte ta bort alla knutorna samtidigt. Såret på ryggen får läka ihop först innan vi gör nytt återbesök.
 
Igår kom även ett annat tråkigt besked från våra norska valpköpare som hade ställt ut Amie på Dog4All. Det var första gången för Amie i Championklass, men där hade de stött på en mycket otrevlig domare som hävdade att Amie var ett mycket dåligt exemplar av rasen och ville inte bedömma henne riktigt, utan nickade bara mot utgången och sa: "Det där är vägen ut". Det blev VG i bedömning.
 
Jag blir så less på sådana domare. Inte för att hon inte gillade Amie. Så kan det vara och speciellt barbet som kan skilja sig ganska mycket i utseende av olika typer, så är det inte konstigt att vissa domare föredrar ena typen och vissa den andra, men det minsta man kan begära är ett trevligt bemötande från domare oavsett om den hunden inte föll domaren i smaken. Jag tycker det är förfärligt och det kan förstöra så mycket och jag vet många andra med andra raser som blivit bemötta på samma sätt på sin första utställning och de ställer aldrig ut igen.
 
Alla har lika mycket rätt att vara där och har betalt en väldigt massa pengar på anmälningsavgifter, parkering, inträde, mat under dagen, och inte tala om den tid man lagt ner på att fixa hunden och träna den m.m och alla förtjänar ett artigt bemötande. Jag skäms över dessa domare, särskilt när de är svenska.
 
Nu hoppas jag att jag kan få lite flyt igen, för det har varit väldigt mycket motgång och tråkiga händelser nu.
 
Ikväll blir det bara jag och Lucy som åker på träning. Hon är påväg ur höglöpet så jag hoppas hon kan fokusera ikväll, men det skulle ju inte förvåna mig om allt går åt skogen med träningen ikväll, eftersom jag verkar vara otursförföljd
 
 

Det ena efter det andra

Inget blir som jag tänkt mig.
 
Idag skulle jag åka till veterinären igen med Dixies hals eftersom hon fortsatt att svälja konstigt.
Dixie är världens snällaste att undersöka och de kunde gå in i munnen och titta ner i halsen på henne utan sövning. Men allt ser bra ut. Tonsillerna ligger fint i sina fickor och är inte irriterade och de kan inte känna eller se något fel längre ner heller.
Och sedan lunch idag har hon varit helt som vanligt, har inte svalt konstigt. Det är minst sagt mystiskt. Vi får väl se när det kommer igen.
 
Det var dags att vaccinera Selma, så jag tog med henne på köpet när vi ändå skulle dit. När veterinären känner igenom henne så känne hon på knutan som hon har på ryggen och frågar om vi kollat upp den. Jodå, det har vi gjort. Och fick den gången till svar att det inte var något farligt och att det inte gick att ta prov på den för den var för liten (Inte för att nämna några namn, men undvik veterinärer i Landskrona.....host host)
 
Hur som helst så gick det lätt som en plätt att ta prov på knutan och det visade sig vara en tumör. Så det blev en akut operation för lilla Selma. Och jag som lovade henne att vi BARA skulle vaccinera och inget annat. Ja, det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt.
 
Lilla stackaren har nu ett decimeter stort sår på ryggen och om 10 dagar ska vi ta av stygnen och tratten. Med sin grisrosa hudfärg som syns där hon är rakad så är hon allt annat än vacker just nu. Men huvudsaken är att hon repar sig....
 
Något som inte heller blev som jag tänkte var igår på agilityn. Lucy var hopplös utanför banan och ville bara flörta med de andra hundarna och när jag först kom och släppte in henne så såg jag att det satt två kaniner mitt på planen. De fick jag jaga bort och sen trodde jag att verkligen allt skulle vara kört, men till min förvåning så gick det riktigt bra när vi väl var inne på banan och körde.
Igår satte hon sin första bana med klätterhinder och satte alla kontaktfält på samtliga hinder. Det var roligt att se och hon var duktig i övrigt också. Körde även en slalomkombination med alla tre byten och det gick utan problem, men jag fick som vanligt massa nyttiga tips och jag var väldigt glad att jag väl tog mig i kragen igår och åkte iväg.
 
Ikväll när jag var ute på kvällsrundan så kommer det plötsligt en lös hund framspringandes till oss. Det är det värsta jag vet. Jag hatar hundägare som verkar tycka det är okej. Nu var det dessutom en hane som kände doften av löpande Lucy och hon var inte sen med att ställa upp sig och jag hade fullt upp med att mota bort hundskrället. Till min hjälp hade jag Dixie som var förbannad för att någon försökte ta hennes Lucy ifrån henne. När jag försökt få bort hunden ett tag så blir jag arg och ropar till hundägaren om han har lust att ta bort sin hund. Jag får ett mycket nonchalant svar, men han tar bort hunden. Nästa gång kanske jag ska släppa Dixie på hans hund så hon äter upp honom i ett nafs :) Tror tyvärr inte hon skulle göra det :)
 
 
Nu har det varit mycket elände och det ska bli så skönt att åka ifrån allt. För imorgon åker jag och min mamma på SPA-weekend i Polen och kommer hem på söndag kväll. Jag har gett henne den resan eftersom hon hjäpte mig så mycket i våras med Lucys valpar.
 
Så trevlig helg säger jag redan nu
 
 
 

Less

Idag vill jag helst bara ligga under mitt täcke och aldrig mer komma fram.
En sån dag idag...
 
I natt väcktes jag igen, men inte av Lucy, utan av Dixie. Hon berättade att hon hade något som fastnat i halsen och svalde och svalde och harklade sig och gjorde konstiga ljud. Hur kan det vara möjligt att det händer IGEN??? Vad är det för fel på hennes hals? Jag fick gå upp och lysa i halsen och grävde även ner hela handen i halsen på henne i hopp om att få tag på det som satt fast, men icke.
 
Hon fick lite mat och dricka och sedan lugnade hon sig. I morse valde jag att avvakta. Förra gången så hittade inte veterinären något i halsen, det hade bara blivit irriterat över något som hade suttit fast.
Jag väljer även att avvakta tills imorgon, så länge får hon samma medicin som hon fick sist, mot smärta och inflammation, men är det inte borta då så vill jag att tonsillerna opereras bort, för jag är så himla trött på att det ska fastna saker i den dumma halsen.
 
Jag har ingen lust att åka iväg ikväll. Men det är agilitykurs, så jag vill inte missa det, men samtidigt fasar jag över hur dåligt det kommer gå med min pipiga löphund som bara kommer flörta med allt på fyra ben och inte kommer kunna göra något vettigt.
 
Nä, nu vill jag bara gå och lägga mig och aldrig mer komma fram.......

Hektisk helg

Jag är helt slut efter helgen som har varit super, men väldigt intensiv.
Jag har inte haft en sekund över till att sitta vid datorn.
 
I fredags var det min födelsedag igen. Den började jag med att fira med lite hundträning. Dixie gav sin matte en fin present genom att vara jätte duktig. Lucy däremot var inte alls duktig. Hon var på väg in i höglöp och ville bara nosa, kissa och pipa.
På kvällen blev jag firad av min familj som hade bokat bord på restaurang. Mycket fin uppvaktning!
 
På lördagen kom det släkt och vänner för att fira och på kvällen hade mina vänner ordnat en fin överraskningsmiddag för mig. Så jag har verkligen blivit ordentligt firad.
På lördagskvällen så mådde Lucy jätte dåligt. Hon hade så ont i magen stackaren så hon fick ingen ro. Hela natten vankade hon av och an och pep och krålade på golvet. Mycket synd om henne och mycket synd om oss andra som inte fick sova en blund.
 
Tidigt på söndagsmorgonen skulle jag gå upp och bege mig till Bjuv för att titta på BPH som Barbetklubben ordnade. Mina hundar fick stanna hemma för det hade inte varit så roligt för dem att sitta i bilen och vi deltog inte eftersom de redan har genomfört MH, så de har redan dokumenterad känd mental status.
 
Det var mycket spännande och intressant och jätte kul att se dessa 8 barbeter som deltog. Jag tycker den mentala biten är extremt viktig och därför är det så roligt att få vara med och titta på hur andra barbeter beter sig.
 
Grattis säger vi till Cilla, Funka, Trix, Dollie, Skrållan, Chip, Malou och Bruno som nu har genomfört BPH.
 
Jag tog hur många bilder som helst. Tyvärr är ju fortfarande min systemkamera sönder, så bilderna blev inte jätte bra. Dessutom regnade det halva dagen. trots att jag hade två små kameror med mig så tog ändå batterierna slut i båda.
 
Dixies valpar Chip, Malou och Bruno var alla med igår och det var jätte roligt att se! Här kommer lite bilder på dem.
Vill man se fler bilder från dagen så finns det på Svenska Barbetklubbens facebook-sida!
 
Här är Chip med sin husse. Reda för att testas.
 
 
Chip gör tandvisning
 
Chip tyckte det var väldigt roligt att leka, både med husse och testledaren
 
Här är det moment: Närmande person. Det komer en utklädd person som sakta närmar sig. Chip brydde sig inte om den.
Chip fick strålande omdöme från domaren, med kommentar att det var en av de bästa hundarna han beskrivit och att han gärna tog över honom. Grattis Urban och Chip till de fina lovorden! Chip var verkligen störtcool genom alla moment. Han blev inte rädd/arg för/på något och tog allt med ro.
 
Här är Malou och sin matte :)
 
 
Malou gjorde också bra ifrån sig, även om hon inte gillade testledaren, så henne ville hon inte hälsa på :) Här är hon på moment: Visuell överraskning. Hon blev inte så rädd först, men när hon såg att det var en stirrande figur så skällde hon ut den :) Det var det många som gjorde :)
 
Malou var hur cool som helst på moment: Närmande person. Hon stod och tittade och sen satte hon sig ner och var lugn.
Malou hade inga problem med att hälsa på den utklädde, det var lite roligt med tanke på att hon inte ville hälsa på testledaren som inte var utklädd :)
 
 
Här går Malou på konstigt underlag.
 
 
 
 
Fick bara två bilder på Bruno tyvärr. Han var sist ut och batteriet i kameran höll inte hela vägen :(
 
Men Bruno gjorde också bra ifrån sig. Han var lite splittrad i början och sprang fram till mig några gånger. Han kände väl doften av löpande Lucy :) Men sen startade han bra. Han tyckte också det var väldigt roligt att leka med testledaren. Han fick kommentar av domaren att han har stor potential inom flera områden och att husse har mycket att jobba med om han vill.
 
Jag försökte gå in på avelsdata för att titta på spindeldiagrammet idag för alla barbeter som deltog, men jag hittade inte det. Är det någon som har varit inne och hittat det?
 
Jag är i alla fall mycket nöjd med gårdagen och stolt över alla som kom och deltog. Vissa hade åkt jätte långt bara för att vara med och det är imponerande! Tack för den goda maten och fikat och tack till domaren Ken och funktionärerna. Domaren var mycket nöjd med kvalitén på hundarna och de var väldigt jämna överlag.
 
Efter denna intensiva helg så var jag väldigt trött när jag imorse väcktes av en ylande Lucy. Hon är desperat! Tur hon bara löper två gånger om året, för det är en liten pers ibland med hennes löp. Idag har hon i alla fall varit pigg och glad.
Men vi hoppade över kvällens träning. Lucy + höglöp + träning = dåligt.
 
 
 

Långhelg :)

Nu har jobbat färdigt för denna veckan, vilken lyx :)
Är ledig imorgon och på fredag.
 
Imorgon ska jag och några vänner åka på den årliga turen till Ullared :) Jag gissar att jag som vanligt kommer köpa mest hundgrejer och pysselgrejer. Jag har aldrig köpt kläder där, men jag ska kolla om där finns några fodrade byxor som man kan träna hund i :)
Roligt ska det bli i alla fall :) Men den som tror att Ullared är billigt blir lurad. Man åker alltid därifrån med ett stort hål i plånboken och när man kommer hem och ser vad det är man har köpt så är det mest skit och onödiga saker som man hade klarat sig utan. Och så lär det bli även i år :)
 
På rallykursen igår som jag och Dixie går var hon en glänsande stjärna, perfekt aktivitetsnivå! Högerhandlingen fungerade i en liten bana. Skönt att den börjar komma på plats.
 
Ikväll är det fortsättningskurs igen som jag håller där Timja går och det står apportering på schemat. Tror att Lucy får följa med och visa hur det ska gå till :)
Jag smygtränade lite med Timja igår när hon var här och hon har inga problem med gripandet, men hon vill helst inte släppa, men det får hon lära sig ikväll :)
 
Nu ska jag ut och cykelmotionera med de två lurvarna så vi alla får lite motion idag igen :)
 
 
 
 
 
 

7 månader

Idag är Timja hos oss igen. Och för ovanlighetens skull så ligger alla tre hundarna och sover som stockar istället för att brottas som tokar. Så lugnt och skönt :)
 
Timja och hennes syskon blir 7 månader idag. Grattis! Dessa små underbaringar som börjar upptäcka världen mer och mer på gott och ont :)
 
Timja väger 17 kg och är ca 53 cm hög idag. Eftersom min kamera gått sönder och jag inte hunnit lämna in den så blir det ingen bild på fröken Timja idag. Men jag hittade några bilder på hennes syskon som jag har lånat :)
 
Alma på stranden
 
 
Balder är med på mattes jobb och har hittat bästa platsen. Undrar vad han beställt för frisyr :)
 
 
Helmuth och lill-matte gör något viktigt tillsammans :) Helmuth har blivit klippt efter utställningen i Herning.
 
Juni som är en vild fläkt i Luleå :) Hon älskar skogsaktiviter som sök och uppletande!
 
Igår var jag och hundarna på vår vanliga lydnadsträning. Lucy var så himla duktig! Slöheten som hon hade i fredags pga löpet var som bortblåst och hon var piggare och snabbare än någonsin. Hennes utveckling går verkligen rakt upp just nu. Ibland gör hon så stora framsteg så jag knappt hinner med. Läggandet igår t ex var riktigt bra och koncetrationen genom hela träningspasset var på topp. Hon är helt underbar att jobba med just nu.
Hon nosade inte alls på platsliggningen igår fast jag hade lagt fullt med köttbullsbitar runt henne (omvänt lockande ja :))
 
Någon som var alldeles för speedad igår var Dixie. Hon brukar vara det på måndagsträningen och jag tror det beror på att jag har så mycket jag vill hinna träna med båda hundarna under det passet så jag hinner inte riktigt med att värma upp Dixie tillräckligt. Hon behöver en lång uppvärming för att hon ska landa och kunna fokusera, annars gör hon som igår, alldeles för mycket och är så ivrig för att få jobba så hon överdriver.
Men ikväll ska vi på rallykursen igen och då är det bara full fokus på henne under hela passet, det tycker hon om :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helg! :)

Underbart skönt med helg!
Och det bästa av allt är att det bara är jag som är vaken :)
 
Igår var vi och tränade vår fredagsträning med Emelie + hundar.
 
Lucy började löpa i förrgår och drar då ner en växel på träning, hon blir slöare. Trots det tyckte jag ändå att vår träning igår lyfte sig ännu ett steg. Mycket av fokuset igår låg nämligen på störningsträning i olika former och jag tror att det kan ha ett mycket gott resultat om ytterligare några träningspass när poletten har trillat ner på riktigt och hon förstår att all form av störning är bara ett sätt att försöka lura henne ifrån sin belöning (omvänt lockande)
Omvänt lockande är en planerad störningsträning och en av de bästa övningar som finns och man kan använda den till allt och utveckla den i oändlighet.
 
Det blev även mycket detaljträning och platsliggning. Hon nosar ibland på platsliggningen, men jag tror även att omvänt-lockande-övningen kan få bort det :)
 
Dixie fick köra kortare kombinationer i rallylydnad med fokus på högerhandlingen och hon blir bättre och bättre på det. Men hon måste ha mycket mer säkerhet innan vi ens börjar tänka på tävling. Det får bli till våren.
 
Igår kväll var vi hembjudna till min bror på middag vilket inte händer så ofta. Tyvärr har faktiskt hundarna satt käppar i hjulet för att vi ska kunna umgås. Han är nämligen väldigt allergisk mot hundarna :(
Men det var trevligt ändå :)  
 
Ikväll ska hundarna vara hos mina föräldrar då vi ska iväg på en födelsedagsfest. Det är bra med fester som lyser upp i höstmörkret!
 
 
 
 
 
 
 

Vi galna hundägare

Igår var det dags för min och Lucys agilitykurs igen. Vädret var sådär riktigt hemsk som det bara kan vara mörka november kvällar. Kallt, mycket blåst och piskade regn. Trots det så var det lika glada kursare som kom för att tillbringa 3 timmar utomhus för att träna sina hundar på den blöta leriga agilitybanan. Det är fantastisk vad hundar kan få en att göra :) Hade jag inte haft hund hade jag inte satt min fot utomhus igår, men nu fick vi både motion, frisk luft och fantastisk träning och då tänker man inte på vad det är för typ av väder man är ute i.
 
Igår var det tävlingsträning på hel bana med banvandring och allt, utan hjälp.
 
Och jag är så jäkla nöjd med vår prestation igår. Vi satte hela banan, nästan felfritt. På sista hindret blev det en rivning, men det var för att jag inte fullföljde ända till slutet, så jag är jätte nöjd med Lucy!
 
Jag förstår inte hur Lucy har lyckats lära sig Ut-kommandot så fort, men hon är grym på det. "Ut" betyder att hon ska jobba ifrån mig och det har vi stor nytta av. Alla byten fungerar också problemfritt, bara jag hinner med att göra dem :)
 
Sakta med säkert börjar saker även sjunka in i mitt huvud. Men det är mycket kvar. Aldrig har jag stött på något som är så svårt i hundträning som agilityhandling. Det är MIN utmaning! :)
 
Idag är Timja hos oss och hälsar på. T o m Dixie har lekt med henne idag :)
Just nu ligger de och tuggar märgben. Man får avleda med det ibland, annars är det svårt att få dem att sluta leka. I värsta fall får jag koppla någon av dem för att hjälpa till att varva ner.
 
Tur att de gamla grannarna flyttade, för de hade blivit alldeles galna. Den nya grannen är betydligt bättre och har själv 4 hundar av olika raser och störs inte av lite tassar i golvet :)
 
Ikväll ska Timja på kurs och Dixie ska följa med och visa hur tävlingslydnad går till. Lucy får vara hemma idag.
 
 
 

Fler bilder från helgen

Jag har fått lite bilder från Jan och Anette från helgen, tack så mycket för bilderna!
 
Väldigt rolig bild som är tagen precis innan vi ska in i ringen :) Dixie, Lucy och Funka är mycket fokuserade på sina handlers :)
 
Från ringen i lördags (Lucy, Funka, Dixie)
 
Dixie
 
 
Daniel och Dixie
 
Dixie och Ex stod som BIR/BIM och BIM/BIR lördag och söndag
 
Ikväll har vi varit på träning. Det är tur vi kan vara inomhus för det är riktigt kallt, mörkt och regnigt utomhus.
Jag hade två mycket arbetsvilliga och taggade hundar. Det är alltid en fördel när Lucy är på det humöret, då blir hon perfekt, men Dixie blir överladdad så henne vill man helst träna när hon är trött, för då är hon som bäst.
 
Med Lucy pillar vi med momenten i klass 1. Ställandet och läggandet måste blir bättre, även om det är ok ibland. Och fotgåendet ska filas till så det blir snyggare. Hon var i alla fall riktigt rolig att träna med ikväll! Mycket fokuserad och glad :)
 
Sen kom vilddjuret Dixie ut och när hon är övertaggad så överdriver hon allt så det blir för mycket. Men hon tycker det är så himla roligt att träna. Högerhandlingen gick lite bättre idag och det var ju roligt :)
 
Dixie har fått en 20 minuters klippning med sax. Blev ganska bra ändå. Nu ligger hela "Dixie" i papperskorgen och kvar är en ny hund som vi kallar för "valpen" för hon blir som valp på nytt när pälsen försvinner :)
 
 

4 nya titlar i Herning!

Igår hade jag skrivit ett jätte långt inlägg om helgen och sen när jag skulle publicera det så försvann allt helt oförklarligt.
Jag orkar inte skriva om allt igen, så det blir en kortare version.
 
Det har varit en fantastisk helg för vår kennel!
 
I fredags debuterade Majtippans Spicy Chervil (José) i Växjö i valpklass och blev bästa hanvalp med HP och BIM-Valp! Grattis Christina och José!
 
I lördags ställde även Berith ut majtippans picy Cinnamon "Kellox" i Piteå och han blev BIR-valp med HP. Grattis till Kellox och Berith!
 
Samma dag var vi på utställning i Herning och där ställdes även ännu en valp från Lucys kull ut. Majtippans Spicy Chili "Helmuth" och Tanja gjorde en fantastisk uppvisning som jag är djupt imponerad av! Helmuth blev BIR-Valp med HP.
 
Helmuth skötte sig utmärkt på samtliga moment, fast han bara är 6 månader! Fantastiskt jobb Tanja!
 
7 Barbeter deltog i Herning under lördagens utställning. Förutom Helmuth var det de två välmeriterade championhanarna Ex och Clos, en juniortik (Cilla) från Gotland, Funka från Gotland och så mina två.
 
Lucy gick i öppenklass mot Funka på lördagen och där vann Lucy Certet och blev därmed Dansk Utställningschampion och även Nordisk utställningschampion. Hade utställningen varit 3 dagar senare så hade Lucy även blivit Internationell Champion, men det måste gå 1 år och 1 dag mellan första och sista Cacibet så vi får åka på en utställning till...
(Det var ju samma domare som dömde i Stockholm förra året och då tyckte han Luy var lite mullig, men i lördags tyckte han hon var en sund och mycket välbyggd tik, fast hon väger lika mycket som sist :))
 
De båda öppenklasstikarna fick sedan se sig besegrade av den svårslagna Dixie (som Daniel visade) som vann tikklassen och fick titeln "Dansk Vinnare -12" och slutade även som BIR, Ex blev BIM.
 
På söndagen var det dags igen. Samma hundar deltog (förutom Helmuth). Eftersom Lucy blev champion dagen innan så skulle nu både Dixie och Lucy in i championklass samtidigt. Jag har aldrig ställt dem i samma klass tidigare, eftersom jag inte har kontroll då, men nu fick jag lita på att Daniel och Dixie klarade sig. Och det gjorde dem verkligen! De vann championklassen över mig och Lucy som idag igen fick stå som andra bästa tik med R-CACIB, (fast det kommer bli ett riktigt CACIB sen eftersom Dixie inte kan ta fler, så övergår det till Lucy samma sak gällde på lördagen)
Dixie tog alltså titeln "Nordisk Vinnare -12" på söndagen och slutade som BIM. Fina Ex vann BIR!
(Dixie har nu vunit Nordisk vinnar-titeln 3 år i rad)
 
Vi är jätte nöjda med helgen och våra 4 nya titlar som mina fina tjejer plockade hem. Jag är också väldigt stolt över Daniel som har hjälpt mig med allt, kört hela vägen, burit burar och stolar och även vunnit med Dixie. Han var så nervös så han skakade innan de skulle in i ringen, men han erkände faktiskt att han tyckte det var kul. Och jag måste jobbigt nog erkänna att det såg väldigt bra ut när Daniel visade henne. Hon hade full fokus på honom och visade sig lika bra som när jag visar henne. Eller kanske bättre? Hon sprang inte alls bra med mig på lördagen, hon var för het och sprang alldeles för fort då.
 
Jaja, idag ska Dixie klippas ner, för nu har hon lekt färdigt på utställningar för i år.
 
Tyvärr tappade jag min systemkamera i golvet dagen innan vi skulle åka till Danmark, så den slutade fungera! ÅH!!! Därför fick jag bara ha den lilla dåliga digitalkameran med och den tar hemska bilder. Men här kommer några som är minst suddiga.
 
Mina två älsklingar som skötte sig så fint!
 
Jag och mina fina tjejer som jag är så stolt över!
 
Min nyblivna champion som skötte sig jätte bra hela helgen!
 
 
 

Lite ångest

Tiden springer iväg och jag hinner knappt med.
Jag har tusen saker på min "att-göra-lista" men hinner knappt bocka av en grej förrän det har kommit två nya.
 
Jag har inte fått ordning på hundarna inför helgens utställningar. Vet inte hur jag ska hinna? Har lite smått panik över det. Vi åker i morgon.....
I natt kunde jag inte sova för jag låg och tänkte på vad domaren ska säga om hundarna. Tänk om han tycker att de  är det fulaste han har sett.
Den domaren som ska döma på lördag var samma domare som dömde i Stockholm förra året och då tyckte han Lucy var lite för mullig. Det lär han ju tycka nu också för hon har nämligen inte gått ner ett enda gram sedan dess.
 
Han var ganska hårthänt också och knuffade till Dixie för att testa henne. Hon vinglade till lite av knuffen och då fick hon i kritiken att hon kunde ha stått stabilare.
 
Så vi får väl se hur det går. 7 barbeter är anmälda på lördagen och 6 på söndagen. Då är det annan domare.
 
Det ska bli roligt att träffa vänner och valpköpare. Lucys valp Helmuth ska ställas ut i valpklassen och Alma med familj kommer dit och tittar.
2 valpar till ska ställas ut i helgen men på olika utställningar så vi får väl rapportera om resultaten på söndag kväll.
 
 
Nu har jag inte tid att sitta här en sekund till. Trevlig helg!

RSS 2.0