Fredag

Jag är så rastlös idag. Har svårt att koncentrera mig på det jag ska göra.
Plötsligt störde jag mig så fruktansvärt mycket på våra prydnadssaker som vi har i hyllor bland annat. Det såg så rörigt ut så jag blev tvungen att kasta ner allt i en låda.
Skulle väldigt gärna fortsatt att kasta ut gamla grejer, men risken är att det inte skulle bli något kvar. Jag är i grunden väldigt intresserad av heminredning, men eftersom alla pengar läggs på hundar, så får aldrig hemmet något lyft. Men jag får väl börja spara vid sidan om, så kanske jag kan byta ut lite saker efterhand.
Jag får ibland slängattacker, då jag vill ha bort allt gammalt. När jag har slängt en massa så känns själen lättare.

Dixie och jag har lekt i snön och tränat lite både ute och inne.

Ikväll ska jag och Daniel gå på bio. Det blir "snabba cash" med min, för nuvarande, favoritskådespelare Joel Kinnaman.
Vid sidan om håller vi på att beta av Johan Falk filmerna där Kinnaman spelar Frank Wagner =)

Eftersom alla planer blev inställda i helgen, så vet jag inte riktigt vad som händer. Men imorgon behöver nog min bror och hans flickvän hjälp att flytta. De ska bli sambos för första gången.

Tack för ert stöd allihopa angående strulet med valphämtningen! Ni är så gulliga och det värmer i hjärtat!

Ha en trevlig helg!

lilla ljuset i mörkret

Mitt i allt elände idag så finns min solstråle Dixie som alltid är så go och glad.
Hon får mig alltid att le, så det är tur att hon alltid finns vid min sida.

Det var ju lydnadsträning ikväll och jag var väl inte så himla sugen på det egentligen, med tanke på allt idag. Men
Dixie ska inte drabbas för det här, så vi åkte dit och det var väl tur.
För hon gjorde mig så glad på träningen. Hela hon var glad och fick mig på andra tankar.

Hennes hoppstå fungerade även på annan mark, hopp-sitt gick jätte fint (ibland lär hon sig lite för fort så jag inte hinner med) Och mellan momenten sprang vi lite agility, tunnlar och hopp och slalom.

Platsliggningen var lite blandad idag. Hon klarade av några svåra störningar, men efter att hon hade legat jätte länge så blev det högljudda protester, jag riktigt hörde hur hon sa "Nu har jag legat här jätte länge och det är fruktansvärt tråkigt, nu vill jag göra något annat"
Mycket egna åsikter har hon den lilla damen =)

Det är nog nästan bestämt nu vilken valp vi tar =)

Skitdag

Idag var det ingen rolig dag. Fick beskedet att jordbruksverket inte hinner skicka mitt tillstånd till imorgon, alltså ingen valphämtning på söndag och vad som var ännu värre var att jag inte kan hämta valpen förrän den 9 februari. Gissa om hela världen föll i bitar när man får ett sånt besked 3 dagar innan man är inställd på att hämta sin valp.

Efter att har gråtit ett tag, så var det dags att ta tag i allt som ska ändras på grund av detta. Försäkringsdagen måste flyttas fram, flyget måste ombokas och fick en slutkostnad på 3 gånger så mycket mot vad det egentligen skulle ha varit, ansökan hos jordbruksverket ska ändras så det blir rätt datum och tider (och hoppas inte de ändrar handläggningstiden för det) m.m
Så i 4 timmar har jag suttit här och fixat saker som jag trodde jag var färdig med.

Nu är jag mest orolig för om valparna kommer bli för tunga för att få åka med i flygkabinen.
Och stackars Renate måste göra om avmaskningen hos veterinären och kanske besiktningen också eftersom intygen inte får vara äldre än ett visst antal dagar.

Men jordbruksverket har verkligen lovat att skicka mitt tillstånd senaste fredag den 5:e feb och då ska det vara framme hos mig på måndag och alltså ska jag med säkerhet kunna åka på tisdagen.

Men det känns SKIIIIIT med allt detta. Fruktansvärt tråkigt!
Som tröst har jag köpt semlor som jag ska äta nu.

Blir ett litet inlägg ikväll också

Blev klar idag med jobbet som det har varit så stressigt med. Och jag hade tänkt åka till Landskrona för att lämna jobbet och hämta nytt jobb. Men till och med jag insåg att det inte var klokt att ge sig ut på vägarna i snöstormen som drog in ordentligt i eftermiddags.
Istället fick jag en ledig eftermiddag och det var ganska skönt eftersom jag inte känner mig så bra. Halsen och stämbanden gör fortfarande ont.

Jag fick i alla fall gjort en del saker här hemma. Hann bland annat fixa en försäkring till den nye.
Och så blev det träning med min bästa Dixie.
Har kört många pass av "hoppstå" och jag är supernöjd med det jag ser.

Jag har råkat belöna ännu ett felaktigt beteende i vår inkallning. Förut har vi haft problemet att hon gör ett hopp mot mig innan hon sätter sig i utgångsposition.
Men på senare tid när jag valde att lära om, så har det sett mycket fint ut. Men nu har jag omedvetet fått med att Dixie (i full fart) får in en tackling plus att hon alltid trampar på min fot =/
Haha, ja vem har sagt att det är lätt att få det perfekt. Men nu är jag medveten om det och får helt enkelt göra upp en ny plan. Det ska inte vara så himla svårt att få bort hoppas jag. Hon får inga klick om hon rör vid mig helt enkelt.

Apportering har det också blivit idag och både 1:ans och 2:ans apporteringar är så fina nu. När hon har apport i munnen så gör hon inkallningsingången hur fin som helst, då har hon inte tid med några tacklingar =)
Hon är verkligen rolig att träna =)
Nu har jag väl snart gjort alla inlärningstabbar, så förmodligen blir det ännu lättare med det nya lilla stjärnskottet.

Ikväll har Dixie fått leka av sig i snön tillsammans med Dolly. De har brottats och jagat varandra tills båda var helt vita av snö.

Mera snö

Idag gick vi upp tidigt för att åka iväg och ögonlysa Dixie. Och snön vräker ner och halt var det på vägarna.
Dixie vill helst bara yra omkring och hon älskar när det faller snö. Vi tycker lite olika där =)

Hur som helst, ögonen var det inget fel på (U.A) och Dixie fick mycket beröm av veterinären Ida Möller för att hon själv hoppade upp på bordet och stod helt stilla hela tiden, så vi var klara på 2 minuter.

Annars idag ska jag fixa med försäkring till den lilla nya och det ska inhandlas både det ena och det andra.
Men jag tycker det är riktigt nervöst med tillståndet nu. Problemet med jordbruksverket denna gång är att de har ändrat sin handläggningstid från 7 dagar till 15 dagar. Därför var det inte lika kritiskt när jag hämtade Dixie.
Men vi ringer dit med jämna mellanrum och hoppas att de ska prioritera oss. Imorgon ska jag ringa och be på mina bara knän =)
Snöträning

Idag var det faktiskt bra väder för lite träning utomhus. Inte så kallt som igår.
Jag packade min lilla väska med träningsgrejer och tog med Dixie ut till det stora grönområdet.

Hon fick börja med apportering av dummie. Full fart som vanligt och glädjen på topp.
Sedan har det ju en tid varit populärt med att lära in ställande under gång med något som kallas "hopp-stå".
Vi har ju lärt in på ett annat sätt, men eftersom Dixies ställande skulle kunna bli något bättre så valde jag att prova denna metod idag. Det kan ju inte göra det sämre och eftersom Dixie är min första lydnadshund så är hon lite av en försökskanin. Och jag blev förvånad över hur bra hon svarade på denna träning. Hon lär sig väldigt fort och efter några gånger så hade hon de där stela frambenen som ger ett omedelbart ställande. Men mycket träning återstår innan det blir riktigt bra. Men detta är helt klart något vi ska jobba vidare med! Visst är det roligt med alla nya idéer i hundträning! =)
Man får aldrig bli fast i gamla mönster, det leder inte till någon utveckling.

Blev även lite fritt föjl, inkallning och läggande och en massa lek =)

Nu är hon trött och nöjd efter denna härliga morgon. 

En annan rolig sak som vi gjorde igår är en annorlunda störningsträning. De flesta hundar är snabba på att räkna ut våra promenadrundor och de vet även när de är på väg hem och var de bor. 
Detta är ett utmärkt tillfälle för träning.

Situationen såg ut såhär. Vi hade gått vår runda och närmade oss vår ingång där vi bor. Och Dixie har såklart för vana att i förväg springa lite före och ställa sig vid dörren. Nu fick hon istället kommandot "fot" och istället för att vika av vid dörren så skulle hon nu gå förbi dörren i fotposition. Hon sneglade en gång mot dörren, men valde ändå att göra som jag ville. Ja, hon tycker nog ibland att jag är rätt knäpp och det är säkert sant =)
Men det gäller att ta vara på sina störningar och utnyttja dem.  


Måndag

Ja, imorse var vi hos veterinären och tog blodprov och vaccinerade mot leptospiros. Dixie försökte först gömma sig bakom mig, men när veterinären kommer fram så sitter hon snällt utan protester eller flyktförsök.
Nu är det bara att vänta på resultatet. Det ska tydligen skickas till England så det kunde ta ca 2 veckor.

Sedan har jag försökt jobba som en galning. Har så mycket att jag nog kommer bli tvungen att jobba in på nätterna nu. På fredag ska det vara klart.

Men oavsett hur mycket jag har på jobbet så finns det alltid tid för hund. Dixie har idag fått lite inomhusträning i form av sök och apportering av olika föremål. Först la jag ut olika saker en och en som hon sedan fick springa och hämta med rätta avlämnande och ingång. Sedan la jag ut många föremål samtidigt och så fick hon hämta en i taget. Första gången var det lite klurigt för henne då hon ville ta alla samtidigt, men sedan gick det hur fint som helst. Och hon har en jäkla fart även här inne. Hon rivstartar på mitt kommando och galopperar tillbaka och sätter sig snyggt vid sidan med sitt föremål. Hon har fått apportera olika material på sina föremål. Plast, läder, tyg, trä och det börjar verkligen bli dags att träna mer med metall. Hundar brukar inte tycka om att ha metall i munnen, så det får verkligen tränas från grunden.

Sen gömde jag föremål på det svåraste ställena jag kunde komma på och hon hittar dem alltid =)

Det har inte blivit något spår eller sök i skogen på länge pga det kalla och snöiga vädret. Men jag hoppas verkligen att det smälter snart för både jag och Dixie längtar efter den biten också.
Jag är mycket trött på snön. Men och andra sidan så tycker jag inte om lera och sjödränkta gräsmattor heller.
Så snön är kanske ändå att föredra?


Blodprov

Om 5 minuter ska vi åka till veterinären Carin Strand och ta blodprov på Dixie för att kolla att hon bildat antikroppar mot rabies. Hoppas hon har det! Annars blir det inte kul.

Jag har återigen problem med mina stämband. Sedan stämbandsinflammationen i höstas, så har det aldrig blivit riktigt bra och de senaste tre veckorna har blivit lite värre. Det gör ont som attan!
Om det inte känns bättre inom några dagar så får det nog bli en utredning. Ska man kunna hålla kurser så krävs det att man kan prata och att rösten håller. Och just nu hänger den på en skör tråd.

För övrigt hoppas jag på att införseltillståndet hinner komma denna veckan. Annars blir det inte heller kul.
Blandade bilder


Jag badar i poolen


Min bananasplitt! mmmmm..


Delfiner fick vi se
Daniel påväg till havet för ett dopp


Paella! =)


Sista semesterkvällen avslutades med fina drinkar (White russian och Pina Colada)


Och nya bilder på valparna. Detta är J Lo


J Lo


Juicy Lucy


Jucy Lucy


Och mina senaste ullhundar som exporterades till Norge


Trillat in i vardagen

Det går fort att komma in i vardagen igen. Just nu känns det helt ofattbart att så sent som igår morse gick vi i sommarkläder och solade vid poolen. Jaja, det var då det.

Jag har idag packat upp allt och kastat mig in i jobbet och åkt iväg på lydnadsträning med Dixie.
Dixie hade ganska mycket energi och säkert lite frustration över att ha bott borta och inte fått den träning hon är van vid, för hon verkade vara på lite surt humör. Den sidan är vi inte särskilt bekanta med, men alla har väl dåliga dagar...?

Annars var hon ganska duktig. Lite upp och lite ner. Men vi har ju inte varit med på lydnaden på evigheter känns det som. I november var ju Dixie sjuk och sedan var jag sjuk och sedan var det jul och allt det där och nu har jag haft semester, så då får man räkna med lite bakslag här och där.

Lydnadsklass 2 hoppet tränade vi på och där tyckte jag hon var kanon duktig. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att hunden ska sitta i fotposition och ska på förarens kommando hoppa över ett hinder och sedan på kommando från föraren sätta sig på andra sidan. Och sedan hoppa tillbaka och sätta sig i fotposition.
Men den sista delen tränar vi inte, vi tränar just nu bara att kunna hoppa och sätta sig. Och det svåra i detta momentet är inte själva hoppet, utan att hunden kommer så långt fram så att den sedan kan ta sats och hoppa tillbaka. Men det gick som sagt bra.

Nya inkallningsingången börjar falla på plats. På kortare avstånd är den klockren och fungerar fint i mellan åt på längre avstånd.
Fotgåendet var också bra även idag.

Det som gick mindre bra idag var platsliggningen som känns tung. Mest för mig tror jag. Men det kan ju inte alltid gå lätt. Det är bara fortsätta att utsätta sig för det som man kan sämst. Rätt som det är så går det och det gäller att inte ge upp för motgångar. Även om det känns tungt. Hon låg säkert i 10 minuter och reste sig två gånger men med extrema störningar runt om henne, precis vad hon behöver. Hoppas skitsnön försvinner så vi kan träna på gräs.
Grundmomentet "sitt kvar" fick hon spel på några gånger och for runt med lite eld i baken. En riktig liten tok! 

Vi var nog båda lite upp och ner idag. Men roligt var det i alla fall och det är ju huvudsaken!

Hemma igen

Då var man hemma igen efter en skön och härlig semester på Gran Canaria. Vi kom hem i natt efter totalt 12 timmar på resande fot. Har haft jätte fint väder hela veckan, bott bra, ätit och druckit gott, badat, solat, och läst tre böcker.
Men ibland kan man undra om det inte är en fälla med semester.
Man tar semester för att man vill komma bort från verkligheten och koppla av från all stress. Men när man kommer hem till verkligheten igen så väntar vardagen och man måste ta igen allt som man missade på semesterveckan. Då måste man jobba dubbelt så mycket och riserar att bli tröttare än någonsin.
Är det värt att offra en veckas semester för det? Självklart! =)

Så nu när man åter befinner sig i verkligheten är det bara att packa upp och sedan jobba på med racerfart.

Vi åkte hem till mina föräldrar igår natt. Jag kunde inte vara från Dixie en sekund till och det blev ett kärt återseende för oss båda. Dixie blev så glad så hon inte visste var hon skulle ta vägen.
Hon har haft en bra vecka också och hade skött sig utmärkt både hemma och på jobbet som kontorshund.

Jag har såklart abstinens av träning, så ikväll rymmer jag från alla sysslor här hemma för ett träningspass på Bialitt.

Och såhär ligger det till på valpfronten:
Renate kommer ta med båda tikarna så jag får välja när jag är i Schweiz eftersom jag ännu inte bestämt mig.
Ska bara fixa tillstånd för att föra in den andra också. Så det är inte säkert att det blir Juicy Lucy som valpen kommer heta. Den kan också heta J Lo vom Zulimo.


Valet

Valet består nu av dessa två tikar nedan, mycket svårt val eftersom jag gillar båda.

Brun och vit tik:


Mörkbrun tik:


Imorgon

Imorgon åker vi på semester och är hemma igen till den 21/1.
Idag hade jag tusen saker att göra, men det kom något i vägen. Just nu är det massa hantverkare och elektriker här och installerar nytt bredband och det borras och dras sladdar så det gäller att hålla sig undan. Och det har jag egentligen inte tid med idag. Daniel hade visst glömt att berätta att dem skulle komma.

Dixie hälsade dem välkomna med en viftande svans och bryr sig inte det minsta om att det är fullt med främlingar som för MYCKET oväsen. Hon sover precis som om hon vore döv. Själv får man hålla för öronen i mellan åt =)

Nu ska jag packa, handla, växla pengar, tvätta, skicka iväg några ullhundar, städa, tömma kylen, lämna Dixie, köpa nytt halsband till Dixie efter som det gamla typiskt nog gick sönder igår, hämta en resväska, lämna prover på jobbet, jobba klart, planera kurs, ha kurs och sen hoppas jag att jag hinner somna innan vi ska upp 04.00 i morgonbitti.

Vad händer här?

Det är ganska fullt upp för tillfället. Har jobb upp över öronen som har deadline nu i januari.
Men det ordnar sig nog.

Förrutom jobb igår blev det en "extreme dog makeover" för Dixie. Hon borstades, badades, klipptes, fick öronen rensade, tänderna skrapade, klorna klippta och lite annan finputsning här och där. Allt bara för att hon ska bli så lätt skött som möjligt under veckan då vi åker på semester. Så nu är hon skinande ren och fräsch! =)
Imorgon ska jag lämna henne hos mina föräldrar eftersom vi åker fem på onsdagsmorgonen.
Det känns alltid lite vemodigt att lämna bort sin lilla vovve, speciellt när man vet att hon kommer ligga innanför dörren och vänta på att bli hämtad den första dagen.
Men det är säkert nyttigt för oss att vara ifrån varandra lite, det har typ aldrig hänt. Selma är ju där som kan ta hand om henne, på gott och ont. Dixie ser upp till Selma och det är inte alltid Selma visar vad som är önskvärda beteende, t ex har hon betydligt lättare till skall som jag hoppas inte Dixie tar efter under veckan =)

Dixie har haft två skendräktighetsdagar då hon varit låg och nedstämd. Hon kom inte till ro den första natten, utan gick rundor och tittade ut genom fönstret hela tiden. Ute på promenader gick hon med svansen nere och var orolig. Men idag var det den vanliga Dixie igen. Skönt!

Vi körde ett lydnadspass ute i snön och det har inte blivit så mycket utvecklande träning i lydnaden på sistondet så tanken var mest att prova hur hon ligger till.
Och hon gjorde det finaste fotgående, det finaste läggandet, den finaste inkallningen och det finaste ställandet hon gjort i sitt liv. Hade det varit tävling hade hon höjt poängen i samtliga moment.
Och ändå hade jag ingen vidare belöning. Men det blev mycket lek och bus.
Testade också platsliggningen som gick okej, reste sig inte, men den känns ändå inte säker. Det känns inte helt bra att träna den i snön för lång tid heller, vill inte att hon ligger och blir kall.
Men vi ska verkligen ta ett rejält tag med moment platsliggning under våren. Och jag hoppas vi kan ta nytta av lilla nykomlingen som ett störande moment =)

Det börja närma sig val av valp nu. Det står mellan två stycken och ena stunden lutar det åt ena och andra stunden lutar det åt andra.
Har några färska bilder på en av dem och hoppas det kommer på den andra också.

Denna tik är brun med vitt på bröst, haka och lite på tassen. Väger 2,880 kg, och har korrekt bett:
Grattis!

My dog i Göteborg är över och vi gratularar Soya som igår blev champion fick Cacib och blev BIR och Aramis som fick Cacib och blev BIM! Dixie är mycket stolt över sina syskon! =)
Även grattis till Ebba som blev BIR-valp!
Idag blev Axa BIR! Stort grattis!

Alltid underbar!

Ibland måste man stanna upp och verkligen inse vad det är man har. Det är så mycket som vi har som man bara tar förgivet utan att verkligen uppskatta det. Idag är en sådan dag då jag känner stor uppskattning för allt jag har. En underbar familj och sambo, vänner, hem, mat, värme, alla materiella saker, ja allt!
Och extra mycket uppskattar jag denna underbara hund som ger mig så mycket livsglädje. Vad skulle jag göra utan Dixie i mitt liv?
Hon är den bästa vän jag kan ha, hon finns alltid vid min sida, ställer alltid upp på allt, hon är underbar i alla situationer! Det hon ger mig är värt så otroligt mycket och jag vet inte vad jag ska ta mig till den dagen hon inte finns hos mig längre.

Idag har jag och underbaraste promenerat i det mycket kalla, men soliga, vintervädret.
Och det blev ett litet prov på linförigheten hur pass bra den verkligen sitter om vi sätter ihop hela momentet med alla vändningar och gångarter som det ser ut på tävling utan belöningar mitt i. Och underbaraste gick finare än vad hon nånsin gjort! Jackpott belöning blev det i slutet med snölek!

Har även tränat att söka efter föremål som jag gömmer inomhus. Vi har bytt ut godisgömme till föremålsgömme.
Dixie får vänta i köket. Först visar jag henne föremålet så hon vet vad hon ska leta efter, sedan går jag och gömmer det på ett klurigt ställe och slutligen får hon klartecken att söka upp föremålet. Detta tycker hon är så vansinnigt roligt. När hon hittat föremålet kommer hon och lämnar det till mig och så börjar leken om.

idag ska vi fortsätta träna på vårt svåra trick. Sätta två baktassar i en låda och sedan gå runt med framtassarna. Igår gick det ett halvt varv. 

Snart är det dags att välja valp! Så spännande det ska bli och jag ska få välja först. Igår fick jag en utförlig presentation om en av tikvalparna och fler återstår. Så inom en snar framtid kan jag nog presentera vilken av valparna som kommer bli vår Juicy Lucy vom Zulimo =)

Nu ska jag göra det tråkiga i vardagen- jobba!
Min belöning (förutom lönen) blir lite hundträning i rasterna =) 

 

7:e januari

Känner mig lite vissen idag. Skönt att jag har jobbet hemma så jag slipper gå ut. Det är otroligt mycket att göra på jobbet just nu och det finns absolut inga jobbfria dagar fram tills vi åker nästa vecka. Men pauser måste man ta för att inte bli överansträngd i sin "plock-arm".
Tiden kryper fram just nu. Allt går så långsamt, men det är typiskt januari. En seg månad där det i vanliga fall inte finns något kul som händer förrutom denna januari då det händer massa kul saker för oss =)

Idag och imorgon är det utställning i Göteborg och vi hoppas verkligen det blir championat även till Dixies syster Soya idag! Dessutom är det utställningsdebut för brorsan Aramis och Karin också idag och där håller vi också tummarna! Och övriga önskar vi naturligtvis också lycka till!

Dixie har fått ett litet träningspass idag. Jag vill bara att det kalla vädret ska försvinna så vi får tillbaka lite motivation att träna utomhus. Nu är det bara kallt och stelt och man fryser direkt. Blir inga bra träningspass då.
Idag blev det i alla fall ett inomhuspass som det brukar bli. Och idag blev det ett framsteg i inkallningen med den nya ingången. Första gången hon klarade göra den korrekta ingången från galopp. BRA!!!

Fotgåendet känns oförskämt bra, nästan för bra så jag inte vet om det kommer hålla i sig i framtiden. Något som jag inte gillar och som jag borde gilla är att Dixie erbjuder sitt snygga fotgående ute på vanliga promenader när vi inte tränar. Hon kommer hela tiden in till min sida och går sitt fina fotgående och glor på mig. Jag tycker istället hon kan ta vara på sina promenader och lukta och kissa och göra sånt hon inte får göra på träningar. Men samtidigt är det ju mycket positivt att hon själv vill jobba och tränar sin egen uthållighet. 

Igår berättade jag för Selma och Dixie att det snart kommer en lillasyster till dem. Båda lägger huvudena på sne och undrar vad jag säger.
Selma är inne i sin skendräktighet och piper och bäddar överallt. Hoppas det snart går över. Dixie kommer väl in i sin skendräktighet nästa vecka, men hon håller inte på som Selma. Däremot brukar hon äta dåligt, så vi vad som händer.

Jag har en idé om att göra en liten film som jag kan lägga ut i bloggen och på hemsidan. Och då är det bäst man tar hjälp av en filmexpert- Syster!
Hoppas vi båda har tid någon helg att sätta ihop något, för jag har fått en så bra idé. Säger inte vad, men det kommer handla om Dixie =)

Nu får det vara slut på filosofierna för idag.


 
Hemma

Igår körde vi hem från Norrköping. Det var lugnt på vägen.
Vi hann bara in för att lämna väskorna innan det var släktträff på Helsingborgs LASERDOME!
Jag var ganska skrptiskt till det, men eftersom jag aldrig hade provat så fick jag ge det en chans. Och det var tur att jag gjorde det, för attans så roligt det var! Det var män mot kvinnor och vi kvinnor tog hem en storseger! utklassning skulle man kunna kalla det.
Spela lacerdome ska jag absolut göra igen!

Det var så skönt att komma hem till mildare väder och mark utan snö. Men den lyckan varade inte länge, för imorse började snön falla igen. Jag är trött på snö nu och vill bara ha vår. Tänkte gå ut och träna LK 2 apporten, men det går inte i snön.

Istället blev det inomhus träning med Dixie. Vi började med lådan. Dixie kan 4 saker med lådan nu. Ingen på kommando ännu. Hon kan gå i med alla fyra tassar i lådan, hon kan gå i med två baktassar och har börjat förstå att hon ska gå runt med framtassarna fast baktassarna fortfarande är kvar i lådan, hon kan stå med alla fyra tassar ovanpå lådan, hon kan stå med två framtassar på lådan och gå 1,5 varv med baktassarna självständigt.

Sen tränade vi på vänd (vända 180 grader och backa tillbaka mot mig) och även lite lydnad, springa ut från mig och sätta sig på avstånd, apportering med ingång.
Ett underbart träningspass fick vi till! Jag är nöjd med allt.

Vi sliter även med bakdelskontrollen i inkallningen. Det är tufft eftersom jag har valt att lära om ingången i inkallningen för några veckor sedan. Och eftersom vi gjort på ett sätt i mer än ett år, är det ganska svårt att sedan göra något annat. Men det är klockrent på kortare avstånd. Nu ska vi bara förlänga avståndet successivt.
Skam den som ger sig! =)

Några bilder från isvandringen:


Dixie springer mellan sin flock. Hon vill gärna att alla ska gå ihop =)


"Kommer du matte?"

Sjövandring

Idag hade vi den längsta sovmorgon vi haft på länge. Skönt att få vakna helt utvilad.
Efter frukost så begav vi oss ut till en isbelagd sjö för att vandra lite. Dixie fick spratt i den höga snön och tumlade runt som en valp, med många ryck i benen. På väg ner till sjön så ser jag på avstånd hur Dixie fått syn på något.
Hon är spänd i kroppen och har hög nacke och står blickstilla. Daniels pappa Stefan ser då ett rådjur som hoppar 10 meter från oss.
Jag gör ett försök att kalla in Dixie och till min förvåning kommer hon direkt. Hon har aldrig sett rådjur innan, så man vet ju inte vad reaktionen blir. Jag valde att inte koppla henne, utan istället fick hon kommandot "fot" och gick förbi passagen med rådjuret innan hon fick springa fritt igen.

Det var otroligt vackert på sjön. Soligt och gnistrande snö.
Efter en timmes vandring  går vi tillbaka och sista biten väljer jag att koppla Dixie för lite nedvarvning.
Plötsligt blir hon som tokig och drar som bara den. Då ser vi spår av rådjur i snön + lite päls som fastnat i buskarna.
Ett äkta viltsår! Till Dixies besvikelse fick hon inte följa det. Det är lustigt att hon bara bryr sig om spår när hon är kopplad. För vi passerade mängder av spår av alla möjliga djur på isen och på öarna i sjön, men när hon är lös så tycker hon det är viktigare att hålla jämna steg med oss.

Imorgon åker vi hem och det ska bli ganska skönt att komma hem till sitt eget.

Nytt år!

Vill önskar alla en god fortsättning på det nya året!
Själva firade vi i Norrköping med goda vänner och god mat. Dixie var med oss hela kvällen.
Vi var först på ett ställe där vi åt mat och efter tolvslaget gick vi hem där festen var i full gång.
Dixie klarade nyår galant även detta år. Inte rädd! Vi stod tillsammans på tolvslaget och tittade ut genom fönstret på alla raketer.
Och på festen blev hon allas lilla kelgris!

Vi stannar nåra dagar till innan vi återvänder till Skåne.

Jag har fått ett filmklipp från Renate på valparna. Väldigt långt, men själv tittar jag på det hela tiden och studerar allt. 
Hon ställer in nya "utmaningar" till valparna som de får undersöka och handskas med. Mycket bra och viktiga bitar under den nu pågående präglingsperioden. Den viktigaste perioden i hundens liv enligt mig!
Jag tycker verkligen om vad jag ser! Glada, nyfikna och orädda, precis som dem ska vara!30 dagar kvar....... =)

RSS 2.0