Valpar!

Idag var det dags för ultraljud. Lika nervöst varje gång..
Jag kunde knappt andas när jag gick in till veterinären. Jag tyckte det kändes som en evighet innan vi hittade några valpar... Men tillsist såg vi en...och sen en till....och ytterligare en.
Veterinären kunde räkna till ca 7-9 foster och hon tyckte jag skulle förbereda mig på en stor kull.
 
Men vad man ser på ultraljudet stämmer sällan. Sist vi gjorde ultraljud på Lucy så såg vi 4 valpar och det kom ut 10 valpar.
Fosterna kan även resorberas, så det kan bli färre valpar också än vad ultraljudet visar... Men det viktigaste är att där faktiskt var valpar i magen. Hur många som verkligen föds får man se när det väl är dags.
 
Ikväll firar vi med vildgås och bubbel! 
.......Och Lucy har fått dubbel portion av sin mat :)
 
För er som väntar på valpar så kan ni även följa oss på vår facebookgrupp "majtippans barbet"
 
 

Makeover

Idag har både mitt hem och hundarna fått en total makeover.
Båda hundarna har blivit borstade och rejält klippta, de har även fått klorna klippta, öronen rensade, tänderna borstade/skrapade och trampdynorna insmorda. 
Så skönt när det är gjort :)
 
Efter det så gav jag mig på hemmet som fick sig en ordentlig vårstädning. Det  behövdes också.
 
Som belöning för att de var så snälla och stod ut med mig så blev det träning och långpromenad efteråt :)
Det är vår i luften och det verkar som om hundarna har vårkänslor!
 
Jag har anmält Timja till utställningen i Malmö i mars. Nu ska vi bara få till några träningstillfällen.. 
Det ska bli kul att ställa ut henne. Jag har ingen alls lust att ställa ut varken Dixie eller Lucy under året. Kanske beror det på att de har uppnått de mål jag har haft för dem? Jag var tidigare inställd på att åka till världsutställningen i augusti, men har helt tappat sugen att åka dit. Det känns inte riktigt som det är värt att åka.
Jag är mycket mer sugen på lydnads- rallylydnads- och agilitytävlingar! Där finns det fortfarande många mål att nå :)
 
Lucys ultraljud är bokat till på onsdag!

Hemma

Nu är jag hemma från härliga Charmonix. Det har varit superbra, men det är alltid skönt att komma hem. 
Inga ben bröts heller, så det får man vara tacksam för.
 
Denna vecka ska bli mycket spännande. Det är dags att boka in ultraljudet för Lucy. 
Man vill ju alltid veta så snabbt som möjligt och jag kollar efter tecken. Idag såg jag den där typiska flytningen som tikarna brukar ha. Däremot har det inte förekomit några kräkningar eller matvägran som ska vara ett typiskt tecken. Men Lucy är ju alltid hungrig, så det ska nog mycket till om hon ska välja bort sin mat. Hon försöker istället sno åt sig av Dixies mat. Jag tycker också att midjan börjar försvinna lite och spenarna är ganska stora. 
Ja, det tjänar inget till att gissa. I veckan kommer svaret och jag hoppas att det ska vara positivt!
 
Håll tummarna!

Nu börjar semestern

Om 2 timmar åker vi iväg till Charmonix för några dagars skidåkning. Det ska bli helt underbart!
Jag är sämst på att packa och just nu har jag kommit till det läget att jag dragit fram massa grejer och kläder som jag ska ha med, men som inte får plats och nu är det rörigt överallt. Passar på att ta en bloggpaus..... :)
 
Igår var det alla hjärtans dag och det är alltid trevligt :) Jag blev så fint uppvaktad med blommor och present (fick ett ryggskydd som jag varit för snål för att köpa, men som jag kommer ha stor glädje av nu på skidresan) och sen blev jag utbjuden på en supergod tre rätters middag på kvällen. Det var helt enkelt en superbra start på semestern :)
 
I veckan testade jag och Emelie en ny träningshall i Östra Ljungby. Den var superbra! 
Dixie fick träna på mästarbana och Lucy fick köra lite lydnad.
 
Här kommer en film från vår rallyträning. Lite småmissar här och där, men det ska vi rätta till :) Dixie är så härlig att träna med, hon gör sitt bästa och lite till ;) 
 
 
 
Lucy tränade rutan, fjärr och hoppet. Det gick faktiskt riktigt bra, men hon orkade inte så länge som hon brukar. Hon tog sin iller och gick och la sig på mitten av planen. Jag hoppas det är ett gott tecken..
 
 

Resultat och priser!

Det har varit en framgångsrik helg för Lucys valpar Alma (Majtippans Spicy Ginger) och Helmuth (Majtippans Spicy Chili) som igår deltog på den Internationella utställningen i Fredericia (Danmark)
 
Stort Grattis till Helmuth som tog sitt tredje raka Cert och blev 2:a bästa hane och Stort Grattis till Alma som tog sitt andra Cert, fick CACIB och blev även BIM!
Grattis också till deras välmeriterade farbror Clos som blev BIR!
 
Efter deras 2-års dag i april så har nu både Helmuth och Alma chansen att bli danska champions :)
 
Söta syskonen Helmuth och Alma
 
Alma och Michelle
 
Tanja och Helmuth
 
 
Igår var jag i Halmstad och skulle tillsammans med Alexandra heja på Emelie och Vincent som debuterade i lydnadsklass 3. Det är väldigt kul att titta på lydnadstävlingar...tycker jag.
Emelie och Vincent var start nummer 1 och de satte ett mycket snyggt program som gav dem 1:a pris och även klassvinst och nu är det uppflyttade till elitklass. Stort Grattis till våra fina träningskompisar!
 
 
Nu har också Svenska Barbetklubben korat årets vinnare för 2013: (Hela resultatlistan presenteras i klubbens nyhetsbrev som skickas ut till alla medlemmar)
 
Vi säger grattis till de tre vinnarna i årets utställningsbarbet Clos, Zanti och Bianca! 
Lucy kom på 5:e plats fast hon bara ställdes ut två gånger förra året. 5 av Majtippans valpar var med på listan! Kul tycker jag!
 
Grattis till vinnaren av årets arbetande barbet som för andra året i rad blev Ruffa! 
På andra plats kom Alma (Majtippans Spicy Ginger) och på tredje plats kom Lucy! Roligt att både mor och dotter kom i topp tre :) Jag är så stolt!
Det är bara topp tre som får diplom och rosetter. Dixie hamnade precis utanför "prispallen" med en 4:e placering. Men det är inte illa :)
 
Detta fina diplom kom med posten idag tillsammans med en fin rosett till Lucy!
 
 

1 vecka

Nu har det redan gått en vecka sedan parningen och Lucy reagerar som hon gjorde förra gången. Hon är mycket lugn, vill kela hela tiden och vill inte leka med Dixie. 
Men om det är dräktighet eller skendräktighet återstår att se..
 
Dixie är på henne som en igel. Hon vakar över Lucy och är mycket intresserad av henne och Lucy får många "pussar" :)
 
Nu ska vi ut och träna. Det har inte blivit så mycket träning på ett tag, så Dixie håller på att gå i bitar. Jag gissar på att jag kommer ha en överladdad hund på kvällens pass, men så får det vara :)
 
I helgen håller vi tummarna för Lucys valpar Alma och Helmuth som ska på utställning. Lycka til!
 
Själv ska jag följa med Emelie och Vincent på deras lydnadstäling i Halmstad. Det ska bli kul :)

Lucy och Malte

Nu har vi kommit hem från Stockholm.
Vi började åka på torsdagsmorgon och på vägen till Stockholm stannade vi till hos Marie och Steve som har La Spezia´s kennel och hälsade på dem och deras hundar. Tack så mycket för en trevlig pratstund och god fika!
 
Sen fortsatte vi norrut och var på sen eftermiddag framme hos Malte och hans familj. Malte var precis så härlig som jag hade hört att han skulle vara. En riktigt fin och go hund. Man kan verkligen säga att han är den manliga motsvarigheten av Lucy. De var väldigt lika i både utseende och till sättet, fast Malte var naturligtvis mer maskulin. 
 
Vi gick ner till en liten park där hundarna skulle få bekanta sig med varandra, och det gick minsann snabbt, för det blev parning direkt. Det tog mindre än en minut innan de satt ihop och sedan hängde de fast i 15-20 minuter.
Det är alltid skönt när det går så smidigt.
 
Hängning
 
Fredag hade vi vilodag och lördag hade vi bestämt tid för ny dejt. Lucy hade pipit efter Malte hela natten mot fredag och hela fredagen. Men hon sov natten mot lördag.
 
Lucy och Malte blev väldigt glada av att se varandra igen, men det var inte riktigt samma intresse som på torsdagen. Det var lite ofokuserat och de försöken de fick till lyckades inte och Malte kunde inte bestämma sig om han skulle kliva på eller gå av eller lukta på fläcken där Lucy hade kissat :)
Så efter en lång stund av lek och några tappra försök så var båda hundarna helt slut och vi beslutade oss för att det nog inte skulle bli någon mer parning. Det var dag 16 i Lucys löp och det är möjligt att hon var på väg ur höglöpet.
Så det blev bara en parning och nu hoppas vi såklart på att de prickade in rätt dag :)
 
Om några veckor får vi svaret och nu är det bara att vänta
 
Lucy och Malte
 
 
 

RSS 2.0