Mycket nöjd med helgen

Det har verkligen blivit varsin heldag för mina tjejer denna helgen. Mycket egentid med matte.
Igår var det Lucys agilitydebut och idag har jag och Dixie varit i Lund hela dagen för att debutera i rallylydnad mästarklass. Dessutom var det en dubbeltävling, så det blev två starter.
 
Jag är jättenöjd med våra prestationer idag. Förmiddagstävlingen gav 89 poäng. Fick en retlig -5 för att hon slog i hindret med tassen och -6 för att hon trängde i spiralerna. Trängningen vet jag att hon har tendens till att göra, så det ska vi jobba vidare med. Men annars en mycket bra runda. Lite het och hoppig/glad hund, men sån är hon ju :)
 
Eftermiddagstävlingen var intressant. Det var spännande att se om vi båda skulle orka fokusera om och prestera igen, och det gjorde vi. Tyvärr fick vi en mycket retlig -10 vid skylten "läggande under gång-gå ifrån-kalla in". Dixie la sig, men följde sedan med efter mig = tjuvstart/fusk. Det var det enda avdraget så det var lite synd när jag vet att hon kan det. Annars hade vi fått 100 p :) Fast så kan man alltid säga "om det inte vore för det där...."
Så andra rundan slutade på 90 poäng och jag är jätte nöjd med det.
 
Dixie har skött sig jätte bra hela dagen. Hon var med och jobbade fint och jag är så himla glad att vi klarade stå i honnören. Det har jag varit mest orolig för :)
 
Grattis också till Emelie och Vincent som gjorde två fina rundor i mästarklass och tack för all stöttning :)
Grattis till Ewa och Karolin med Tyra och Mica som tog sina sista resultat i fortsättningsklassen och fick titeln RLD F och Grattis Alexandra och Lucas till ert godkända resultat i fortsättningsklass!
 
Det var inte illa att fixa två kvalificerande resultat i mästarklassen på en och samma dag. Nu återstår bar ett resultat innan Dixie kan få sin mästartitel. Så kul det hade varit!
Både Dixie och Lucy är anmälda till en rallytävling i oktober och då har båda chans på titel, så det hade varit kul om vi lyckades med det :)
 
Lyckades få en av tävlingarna filmade. Detta är den från i förmiddags:
 
 
Nu är jag så trött så jag känner hur ögonen går i kors. Godnatt på er!

Agilitydebuten avklarad

Idag var det den stora dagen då jag och Lucy skulle debutera på officiell agilitytävling.
Det var en bit och köra, så vi gick upp 04.30 i morse. Ja, det kan man ju också göra en lördag :)
 
Vi började med agilityklassen, men eftersom det var minusgrader så hade det frusit på balanshindret och vippen, så de fick bytas ut till tunnlar, för att undvika att hundarna skulle halka.
Vi hade sent startnummer så vi hade tid med en ganska lång uppvärmning. Lucy var mycket positiv och glad och jag är mycket nöjd med henne. Det blev en disk ganska snabbt, men det hade jag väntat mig, så det gjorde inget.
 
Istället fanns där mycket att dra lärdom av och mycket jag är nöjd med. Jag är nöjd med att Lucy kunde hålla ihop på ny plats med hinder som inte såg ut som de brukar när vi tränar. Jag är nöjd med att hon inte fick tokrace och sprang runt själv och mycket nöjd att hon inte rev några hinder fast vi inte tränat så mycket på largehöjd.
 
Sen var det hoppklass. En klurig bana minsann. Men det gick ganska bra. Jag var inte lika nervös. Det blev strul med slalomingången. Det blev det även i agilityklassen, jag skulle göra framförbyte men jag gjorde bakombyte båda gångerna och där fick jag konstaterat att det inte fungerade, så nu har vi något att träna på :) Bra lärdom helt enkelt! Fick en vägran där tror jag, sen gick det bra tills i slutet när Lucy hoppar över ett hinder och ska göra en tvär sväng, då svänger hon åt andra hållet och råkar sedan se mig på andra sidan hindret, så hon gör ett återhopp och så blev det disk, men det var ju mitt fel :)
 
En riktigt rolig dag blev det i alla fall och som sagt så är jag jätte nöjd med våra debuter!
 
Här kommer filmerna, blev lite dålig kvalité, men det får duga.
 
Filmen från Agilityklassen:
 
 
 
Filmen från hoppklassen:
 
 
Imorgon är det Dixies tur att debutera i rallylydnad mästarklass. Herregud så nervös jag är för det! Jag vet att hon inte är färdig med vissa moment. Men det får vi helt enkelt lösa imorgon.
 
Trevlig lördag!

Utställning Ballerup

Då har vi varit iväg på utställningen i Ballerup. En mycket trevlig och välorganiserad utställning måste jag säga. Jag hade Amanda med mig som sällskap :)
 
På denna utställning var det tre barbeter anmälda. Det var jag och Lucy, Lucys dotter Alma och fina barbethanen Clos.
Alla fick Excellent med Ck.
Lucy slog sin dotter, men Alma fick ändå sitt första Cert! Jätte Grattis till det! Vilken strålande utställningsdebut och superfin kritik!
 
Sen var det dags för BIR och  BIM och jag blev faktiskt väldigt förvånad när domaren överlämnar BIR-rosetten till mig och Lucy. Lucy blev alltså BIR och fick även titeln KBHV-13 som betyder Köpenhamnsvinnare 2013. Vi säger även Grattis till Clos som blev BIM och också fick titeln!
 
Lucy fick strålande kritik förutom att hon fick kommentar att pälsen inte var helt i toppkondition. Det tyckte jag var lite roligt eftersom jag skrev igår att jag inte skulle hinna med att fixa pälsen, vilket jag heller inte gjorde :) Jag hann bara halvfärdigt, men det gick ju bra ändå :)
 
Här kommer lite bilder från dagen:
 
Fina Clos, en av världens mest utställningsmeriterade barbeter
Alma under bedömning
 

Ett litet vänstervarv
 
 
Det gick hur bra som helst :)
 
Lucy och Alma
Lucy under bedömning. Det är så skönt att barbeter är så snälla vid hanteringen. Något som var sorgligt att se idag var när lagotton som var före oss i ringen skulle bedömmas. Var och varannan hund var mycket skygga och drog sig undan i mer eller mindre panik och några bitförsök mot domaren. Men domaren var duktig där och skickade ut dem!
 
Min lus skötte sig mycket bra i ringen

 
Två Köpenhamnsvinnare 2013
 
Imorgon börjar ännu en hektisk vecka, så nu säger jag godnatt!

Kursande

Det är så fullt upp här just nu så jag knappt hinner sitta ner en sekund.
Jag har absolut inte tid att sitta här och skriva egentligen, men nu behövde jag verkligen en liten paus. Har precis kommit hem från dagens kurs som jag och Lucy går för Heidi Ljungbeck och på schemat idag stod det störningsträning. Jag älskar störningsträning för man får ofta bättre resultat på sina "moment" då.
Träningen gick ut på att försöka störa ut hunden i olika positioner. Precis som omvänt lockande som är en favoritövning hos mig. Lucy var duktig vovve :)
 
Jag tycker Heidi har mycket kloka tankar, väldigt likt mitt eget sätt att träna och det känns ju bra, men sen har hon kommit mycket längre och har många värdefulla tips som man får suga åt sig.
Det är en härlig grupp också :) Nu känner jag ju hälften av dem och det gör det bara ännu roligare :)
 
Som sagt så har jag egentligen inte alls tid att sitta här. Jag måste fixa Lucys päls inför morgondagens utställning i Danmark. Jag har aldrig varit så oförberedd inför en utställning någonsin. Jag inser att jag inte kommer hinna med allt som jag brukar, så vi får väl se om det spelar någon roll. Går det dåligt så kan jag ju skylla på det ;)
 
Ännu ett resultat från kryddkullen (Lucy x Frankie) har kommit. Denna gången är det Kellox (Majtippans Spicy Cinnamon) och det blev även HD: A och ED: 0 för honom!
Det är helt otroligt! Det verkar som om Lucy och Frankie fick till en riktig kanonkull och i vår lilla ras så handlar det väldigt mycket om tur! Men eftersom det blev lite otur i Dixies kull, så är jag glad att jag denna gång kunde få litet tur :)
 
Kellox är en stilig gosse :)

Nu blev det fart på träningen

Äntligen fick jag till lite efterlängtad hundträning!
 
Igår var jag och Lucy på agilitykursen. Det var sista kurstillfället innan vår tävling som är nästa lördag. Vi fick träna på en hoppklassbana och en agilitybana som om det vore på tävling. Det blev lite små missar här och var och hade det varit tävling så hade det blivit disk, men roligt är det ändå :)
Det ska bli mycket spännande att se hur det kommer gå för oss. Vi har ju de absolut bästa instruktörerna så nu gäller det bara för mig att minnas alla bra tips som vi fått. Det kan bli svårt, för jag kommer vara rädd som ett litet darrande asplöv.
Men min lilla lus är väldigt rolig att köra. Hon är verkligen snabb och lättstyrd och det gäller bara att jag gör rätt.
 
Sen idag har vi tränat med Emelie. Vi byggde upp den rallybanan som de hade i SM finalen och det var en riktigt rolig bana. Det gick bra med Dixie... Förrutom att hon inte klarade av sändande till konen när den låg i jämnhöjd med slalomkonerna. Hon sprang till en av de konerna.. Ja, det är ju inte lätt för det lilla hundhuvudet att veta exakt vilken kon de ska springa till :) Men med lite träning så gick det hyfsat. Men det behövs väldigt mycket mer nötande av konen. Emelie hjälpte oss mycket och kom med mycket bra tips som jag ska öva in.
 
Sen är vi inte heller alls färdiga med stå i honnören. Där satte hon sig några gånger... Jaja, det blir hårdträning på det också.
Men i det stora hela var hon duktig!
 
Min lilla lus var pigg och glad och här övade vi fart till rutan som gick bra. 2:ans hopp- gick bra. Fjärren- Gick inte riktigt bra idag. Fritt följ- gick ganska bra. Hon har fått en så härlig attityd i fria följet som jag är så nöjd med :) Jag och Emelie hjälpte varandra att med att se om/var vi gör omedvetna dubbelkommando som man så lätt gör.
Mycket nyttig träning :)
 
 
 
 

Duktiga hundar

I helgen var det SM i rallylydnad. Jag var på plats på lördagens kvaltävlingar för att heja på bästa Emelie och Vincent. Det var roligt att se Sveriges bästa kvalade ekipage (ca 40 st) Det var hård konkurrens och ganska hård bedömning vilket det ska vara på ett SM.Det var en mycket trevlig dag med perfekt väder och god stämning! Emelie och Vincent var jätteduktiga, men några missar som aldrig brukar hända annars kostade för mycket poäng, så de gick tyvärr inte till final. Men de var bäst ändå :) Duktiga Emelie och Vincent på SM 2013    Sen har vi en annan duktig hund som vi ska gratulera. Det är "vår" Alma (Majtippans Spicy Ginger) som har varit ute och tävlat både lydnadsklass 1 och rallylydnad fortsättningsklass. Duktiga Alma som bara är 17 månader lyckades ta 1:a pris i LK1 och dessutom vinna klassen. Hon fick därmed titeln LP1. Sen tävlade hon sin andra gång i rallylydnad fortsättningsklass där hon fick sitt andra kvalificerande resultat på 87 poäng Här kommer lite bilder! De har inte samma moment i Danmark som vi har i Sverige. T ex så har de vittringsprov och fjärrdirrigering redan i klass 1 :)            För egen del har det gått ganska segt på träningsfronten. Så fort jag kom på benen så blev Lucy dålig i magen, men hon är bra igen. Och jag känner mig ganska bra nu.Det är hög tid att sätta igång med ordentlig träning. I helgen har vi andra kurstillfället på lydnadskursen för Heidi och vi måste hinna träna tills dess. På söndag åker jag och Lucy till Danmark för årets sista utställning. Funderade på att åka till Stockholm i december också, men nu blev det inte så. Dixie har jag redan klippt ner och Lucys päls åker nästa vecka.  Om två veckor är det en STOR tävlingshelg. Lucy ska debutera i officiell agility och Dixie ska debutera i rally mästarklass. Jag vet inte hur mina nerver ska klara det!  För övrigt så känner vi oss riktigt hemma i nya lyan. Jag trivs jätte bra och trivs mer och mer för varje dag. Hundarna har känt sig hemma från första stund, men de verkar också tycka att det är trevligt här :) Det är lika nära till stranden som förut och idag har de badat.Det är ju lite jobbigt när Lucy badar. Först kastar hon sig i vattnet en mängd gånger, sen torkar hon sig i sanden genom att rulla sig så hon har sand överallt och sen när vi kommit hem så är hon trött och då hittar man henne....i min säng! Suck! Men lycklig är hon! :) Dixie är betydligt enklare, hon badar inte hysteriskt, rullar sig inte och lägger sig inte i sängen... Hon är helst där jag är och frågar med sin söta blick om vi inte ska träna lite?Älskade hundar!Det blev väldigt konstigt med bilderna och texten idag, vet inte varför och det verkar inte gå att rätta till...

Balzac

Ännu ett glädjande besked kom idag!
Majtippans Spicy Tarragon (Balzac) som bor i Stockholm fick även han HD: A och ED 0
Jag blir så glad!
 
Fina Balzac!
 

I helgen är det dags för rallylydnads SM som detta året arrangeras av Söderåsens BK. Då ska jag dit och heja fram bästa Emelie och Vincent!
Jag hoppas jag blir frisk, för nu är jag extremt trött på detta elände. Penicillinen hjälpte inte och nu finns det inget mer att göra, mer än att vila sig i form. Om det är något jag är trött på så är det just att vila. Det är fruktansvärt irriterande att inte höra på ena örat och att bara kunna prata tyst. Men jag lovar att jag ska bli så tacksam över hur bra jag har det i vanliga fall, bara detta kan gå över någon gång...

Eländigt

Usch vilken eländig sjukdom som håller i sig :(
Igår vaknade jag av att jag inte kunde höra på ena örat. Var helt döv och ont som tusan gjorde det. Det blev ett läkarbesök och där konstaterades det att jag hade öroninflammation i mellanörat. Inte nog med det, så har jag stämbandsinflammation också, så jag kan inte prata heller. 
Har fått penicillinkur nu, men ännu har det inte vänt. Har ställt in min och Lucys tävling imorgon. Jättetråkigt för hon hade ju chans på titel och uppflyttning om vi hade fixat det imorgon. 
Men det finns inget att göra åt. Får leta upp en ny tävling, men planen var ju att vi skulle vara färdiga med rallyn imorgon så vi kunde koncentrera oss på allt annat, men nu får vi se till och fixa allt sen istället.
 
Jag har dåligt samvete för att jag inte har kunnat ge hundarna vad de behöver. De har inte fått någon träning :( Men jag har snälla föräldrar som hjälper till med rastningen. Det är verkligen tur de är så anpassningsbara, för de ligger bredvid mig hela dagarna utan att klaga, fast dagarna är hur tråkiga som helst. 
 
Förutom att mina föräldrar sköter rastningen av hundarna så har de även idag varit hemma hos mig och tapetserat i min lägenhet. Världens bästa föräldrar har jag! 
 
Nu väntar jag på att eländet kan vända, så jag kan återgå till allt som väntar på mig :)
 
 
 
 
 
 

Hälften

Idag säger vi Grattis till Per och Michelle i Danmark som fått röntgenresultatet på Majtippans Spicy Ginger "Alma"
Det blev återigen ett toppenresultat: HD A och ED 0
Fantastiskt!
Nu är hälften av Lucys valpar röntgade och alla de första 5 har fått A-höfter och 0 på armbågar!
Man kan ju inte vara annat är GLAD!
 
En glad Alma :)
 
 
Jag har ett väldigt pressat schema just nu. Svårt att hinna med allt och då vill man verkligen inte bli sjuk, men det har jag såklart blivit. Det slår aldrig fel på årstiden, jag är nästan alltid sjuk just vid denna tiden på året. När det börjar bli höst och luften blir fuktig. Det gillar inte min hals. I måndags fick jag ställa in min kurs pga att jag inte kunde prata. Igår var det lite bättre och jag valde att köra på. Både med den kurs jag höll och sedan min och Lucys agilitykurs (Den ville jag verkligen inte missa eftersom det närmar sig tävling).
Men det straffade sig idag. Straffet blev att jag fått ligga i sängen med feber och ond ond hals :(
Jag har INTE tid med detta!
 
 

Flytt

Det har varit några intensiva dagars flytt, alltid jobbigt.
Men nu är det i alla fall gjort och nu bor jag och hundarna på Prästgatan :)
Det kommer bli så bra här. Jag trivs redan och då har jag inte ens fixat i ordning. Jag ska göra om alla väggar och det tar sin lilla tid.
Hundarna är lika coola som vanligt. Efter tre minuter i sitt nya hem så har de luktat in sig och är hur trygga som helst.
 
I lördags gjorde jag och Lucy en liten avstickare från flyttkaoset och åkte till Helsingborg, där vi skulle börja kurs för Heidi Ljungbeck tillsammans med Emelie och Petronella + några andra deltagare.
Det var tre givande timmar och det lär verkligen bli en spännande höst!
Vi skulle visa upp ett fritt följ och sen välja en grej som vi ville träna. Lucy var otroligt glad och positiv och nästan lite busig ;) Men hon skötte sig så himla bra. Hon gjorde ett av sina bästa fritt följ förutom att hon hoppade i språng, men hon var verkligen på G :) Sen finns det såklart mycket att jobba på, men det finns det väl alltid? :)
Sen valde jag att träna apporteringen, där fokus skulle ligga på farten in med apporten som vi ofta har problem med. Men det hade vi minsann inte igår, för då kunde hon minsann springa in med apporten.Söta bushund!
 
Nästa helg har vi en rallytävling till, sen får vi nog pausa med rallyn, för att koncentrera oss på lydnaden och agilityn.
 
 

RSS 2.0