Storm

Igår hade vi den värsta storm jag nånsin kan minnas att jag varit med om. Den slog till på eftermiddagen precis då jag var ute med hundarna. Det var extremt jobbigt att komma någonstans i den hårda blåsten, men hundarna älskar det! Jag passar Timja också, och alla tre njöt av ovädret. Vi skyndade förbi parken där det bara blåste ner grenar och istället gick vi till Citadellet där det är öppna ytor och hundarna fick sträcka ut ordentligt.
Jag fick lock för öronen så mycket det blåste..
2 gator bort från mig hade en hel byggnadsställning rasat in i ett annat hus. Ingen storm att leka med precis.
Sen blev det ingen mer promenad för oss.
 
I helgen var jag och Lucy på Heidi-kursen och denna gång var vi bara två deltagare, så det blev mycket träningstid och massa tips. Vi jobbade med fritt följ och där fick jag mig en rejäl tankeställare. Jag har jobbat så hårt och länge på att få till snabba halter, men det vill inte riktigt lyckas. Nu hade Heidi förklaringen på det. Lucy går för långt fram i fritt följ, men hon vet var hon ska sätta sig, alltså måste hon bromsa up sig själv innan hon ska sätta sig rätt och det är det som tar någon extra liten sekund. Så nu är det bara att ändra kriteriet för det, så ska det nog blir bra :)
 
Sen jobbade vi med rutan och där går det verkligen framåt. Fick massa tips och faktiskt lyckades hon göra sin första riktiga ruta med ställande och allt :) Kul att se framsteg så snabbt!
 
Ikväll blir det agilityträning! Sen får vi se om jag hinner med någon mer träning. På torsdag åker jag nämligen bort på en liten tripp till Dubai :)
Även om det bara blir ett kort besök, så ska det ändå bli väldigt trevligt :)
 
I brist på egna bilder så lägger jag upp några höstbilder på några av Lucys valpar:
 
Balder
 

Alma
 
Juni
 
Kellox i fina höstfärger
 

Nytt resultat och försenat grattis

Resultatet från Saffes röntgen har kommit (Majtippans Spicy Cumin). Det blev HD A och ED 0 även för honom. Och lyckan är total! Nu är det bara en valp kvar att röntga..
Så här ser resultaten från kryddkullen ut hittills:
 
Saffe:      HD A, ED 0
Balzac:    HD A, ED 0
Helmuth: HD A, ED 0   (2 cert på utställning)
José:       HD A, ED 0
Kellox:     HD A, ED 0   (Excellent på utställning)
Leo:         HD A             (1 cert på utställning)
Timja:      HD A, ED 0   (1 cert på utställning)
Alma:      HD A, ED 0, ögon u.a, (RBM, LP1, 1 cert på utställning)
Juni:        HD A, ED 0   (1 cert på utställning)
Balder:    Ska röntgas v.44
 
Valparna fyllde 1,5 år förra veckan och man kan ju inte annat än vara stolt över dem alla!
 
 
Sen måste jag skämmas lite... Jag glömde bort Dixies födelsedag som var den 6:e oktober då hon fyllde 6 år. Jag visste det veckan innan, men på själva dagen så hade jag helt glömt det och kom på det några dagar senare.
Men hon verkade inte bli så besviken över att hon fick sitt smaskiga tuggben några dagar senare ;)
 
Här är min fina 6-åring!
Jag är så glad över denna otroliga hund är min och bara min! Hon är min vän till 100% och är alltid där jag är. Lämnar inte min sida. Hon är en fantatisk träningskompis med en otrolig arbetsvilja. Sen är hon en riktig skönhet också :)
 
Detta är vad vi hunnit med tillsammans på dessa 6 åren:
 
Vi har varit på 19 officiella utställningar tillsammans, där Dixie fått 11 BIR och 3 BIM. Hon har fått många titlar.. Svensk, Dansk och Norsk Champion har gett henne ett Nordiskt Championat och hon är även Internationell utställningschampion (C.I.E).
Sen är hon dansk Vinnare 2010 och 2012 och Nordisk Vinnare 2010 och 2012. På världsutställningen i Paris 2011 slog hon till och placerade sig som bästa tik (BIM) av 54 deltagande barbeter. Och hon har även placerat sig i gruppen 2 gånger i rad med en BIG 4 och en BIG 1:a placering.
Så nog är det en fin tjej jag har :)
 
Arbetsmässigt har vi mest satsat på rallylydnaden där hon som första och enda barbet i Sverige lyckats ta alla 4 titlarna i alla 4 klasserna (RLD N, RLD F, RLD A, RLD M).
Och av de 12 raka godkända tävlingarna vi fått till så har vi stått på prispallen 7 gånger.
Ja, hon är fantastisk på tävlingsplanen...
 
...Men hon är även en superhund i vardagen. Jag har mycket fler planer för henne framöver. Kanske satsar vi på att komma med på SM i rallylydnad, kanske dammar vi av den vanliga lydnaden och startar upp den tävlingskarriären igen och kanske kommer vi delta på nästa världsutställning :)
 
Vi har mycket roligt kvar att göra tillsammans och det bästa av allt är att Dixie älskar allt som vi gör tillsammans!
Älskar dig mitt stora svarta lurvtroll <3
 
 
 
 
 

Två nya titlar till mina två stjärnor!

Här kommer rapporten från gårdagens rallylydnadstävling i Helsingborg. För första gången startade jag båda tjejerna på samma dag, men som tur var i olika klasser.
Dixie var startnummer 1 i mästarklass och trots höglöp så gjorde hon sin bästa runda hittills. Hon var i perfekt aktivitetsnivå och 100% fokuserad på banan. Ja, även utanför. Hon är lite rolig, för ju mer störning det finns runt om henne ju mer fokuserad på mig blir hon. Vi gjorde en felfri runda tills vi kommer till sista skylten. Det var ställande under gång-gå runt i högerhandling och när jag gick runt henne flyttade hon tassarna lite. Det blev 1 minus för det och vi fick ihop finfina 99 poäng och det räckte även till en 2:a placering av 22 starter.
Det var ju även Dixie tredje kvalificerande resultat i mästarklass så hon fick den högsta titeln RLD M (Rallylydnads mästare). Nu har hon tagit alla titlar som går att få och ska vi fortsätta med rallyn så blir det till att satsa på SM. Men då gäller det att skrapa ihop riktigt höga poäng :)
 
Jag och Dixie kom på delad 2:a plats (99 p) Vinnaren fick 100 :)
(Dixies film finns i vår facebookgrupp "Majtippans barbet")
 
 
På eftermiddagen var det dags för mig och Lucy att starta i nybörjarklass. Lucy var ganska lugn innan banan, men när vi väl kom in på banan så taggade hon igång ordentligt. Superglad och jag fick jobba för att hålla ihop henne. Så höll Dixie också på i början, så jag har en plan för hur jag ska träna henne att varva ner lite, men ändå behålla glädjen och koncentrationen.
På banvandringen var jag ganska trött och kände direkt att jag fick koncentrera mig på vad det var för skyltar.
Tyvärr hjälpte inte det. redan vid första skylten som var "sitt framför, vänster ingång sitt" så gjorde jag fel. Jag tog henne höger om istället för vänster och det blir FELÖ (= Fel utförd övning som kostar 10 minus)
Såklart störigt! Men inte så mycket att göra åt. Men när jag såg poängen så såg jag att vi hade fått 98 poäng. Domaren hade helt enkelt missat mitt misstag!
När alla var klara så såg jag att vi låg på första platsen, men det kändes inte rätt. Bara tanken på att vi skulle stå överst på prispallen och få första priset kändes helt fel, när jag gjort en så tydlig miss. Så jag gick helt enkelt och sa till och istället för en 1:a placering så åkte vi ner på en 8:eplats med 88 poäng. Men det kändes helt rätt. Lucy gjorde ju som jag sa, så det var helt och hållet mitt misstag.
Jag var inte så nöjd med min och Lucys runda, eftersom jag tyckte hon var för "het". Men jag är jätte glad och tacksam för att jag har två hundar som är så glada och fokuserade på tävlingsplanerna. De tycker verkligen det är jätte roligt!
 
Här kommer filmen från min och Lucys runda. Världens gladaste Lucy som trivs utmärkt på tävlingsplanen. Hon fick jättefina lovord från domaren som tyckte vi var ett fantastiskt ekipage :)
Ja, snart så :)
 
Detta var Lucys tredje start i nybörjarklass med godkänt resultat så även hon fick sin titel: RLD N
 
 
Och så säger vi mega stort GRATTIS till våra träningskompisar Emelie och Vincent som fick till en kanonrunda med 100 poäng! Bättre blir det inte! :)

Mycket nu

Jag hinner knappt med här, har otroligt packat schema just nu. Så är det ibland.
Här kommer i alla fall en liten uppdatering..
 
I torsdags var jag och Lucy på serietävling i agility. Det var en mycket taggad Lus som var duktig. Agilityklassen var svår med många fällor och det blev disk. Men hon satte alla kontaktfälten så det är jag glad över. I hoppklassen blev det också lite missar så det blev en disk till. I nybörjarklassen så blev det en vägran, när hon missade en tunnelingång, men det var ända felet så den klassen vann vi :)
Dixie var me och fick mellan Lucys lopp träna extrem störningsträning i rallyn genom att stå mitt bland alla agilityekipage som värmde upp och taggade sina hundar inför kommande lopp. Riktigt bra träning och Dixan skötte sig så bra :)
 
igår tränade vi i Helsingborg med Emelie och Alexandra och Emelie hade byggt en mycket rolig och utmanande mästarbana. Dixie var för lite uppvärmd och flippade ur och sprang och grep leksaken i 8:ans frestelse. Men efter att jag blivit arg på henne, så skärpte hon sig och satte det svåra. Hon klarade backningarna och sändande till kon.
 
Imorgon är det dags för tävling. Dixie går ut som start nummer 1 i mästarklass och jag är så nervös för det. Hon är desutom i höglöp och vill helst bara locka till sig snygga hanar. Hoppas hon kan fokusera på uppgiften imorgon!
Lucy tävlar på eftermiddagen i nybörjarklassen.
 
Hon var också lite galen igår på rallyträningen. Hon var riktigt taggad och låg på gränsen till överslag, men även hon hade nog behövt mer uppvärmning. Det får jag se till att fixa imorgon :)
 
Och tillsist säger vi Grattis till Leo (Majtippans Spicy Chive) i Uppsala som även han röntgats med A-höfter. Det blev ingen röntgen på armbågarna denna gång, så det får väl göras en annan gång.
 
Trevlig helg på er!
 

Helgen

Helgen drog snabbt förbi och så var det måndag igen.
 
I lördags var jag och Lucy på Heidi-kursen igen. En kurs där man får massa tips :)
Vi fick välja en övning som vi ville utveckla och jag valde fritt hopp över hinder, där jag har känt att vi fastnat lite och blivit för beroende av targethjälp. Men lösningen var helt enkelt att ta bort hjälpen och det funkade ju bra utan den :)
Nästa gång ska vi välja ett moment som ska bli kursens mission som ska redovisas sista gången. Jag vet redan vad vårt mission ska bli: Rutan!
Lucy är väldigt duktig på kursen, nästan lite bättre där än vad hon brukar vara :P
 
Vi gjorde även en platsliggning och det var skönt att höra att det inte fanns så mycket att anmärka på platsen. Lucy låg så fint :)
 
En bild på platsen, Lucy ligger längst till höger

Idag är Timja här igen. Denna goa lilla vovve :) Hon har haft så otroligt fin och lång päls nu och jag blev så sugen att ställa ut henne. Men nu bestämde vi ändå att vi väntar till våren, så nu har jag klippt ner henne. Hon är iof lika söt nu. Jag är så himla glad att jag valde att behålla henne, hon är en superhund :)
 
Timja innan klippningen
Fina tjejen :)
 
I veckan ska jag se till att det blir många träningspass. I helgen är det nämligen rallytävling igen och för första gången ska jag starta både Lucy och Dixie på samma dag, men olika klasser. Båda har chans på varsin ny titel om allt går vägen. Spännande! :)

Återhämtat oss

Nu har vi återhämtat oss från den intensiva tävlingshelgen.
Dixie började löpa dagen efter tävlingen, tur att hon inte började en dag tidigare. Man får ju tävla rally med löptik, men lite synd blir det ju om hanarna.
Fast Dixie är själv helt opåverkad av sitt löp. Hon är mer hungrig än vanligt, det är enda skillnaden.
 
I måndags var Timja här och hälsa på. Vilken underbar tjej hon är. Hon är i full päls igen så Dix och Lus såg så små ut bredvid henne i sin stora päls.
 
Igår var det agilityträning igen. Lucy älskar verkligen agility! Det var en klurig, men rolig bana igår som vi lyckades ta oss igenom och sista gången flöt allt så fint och det är en fantastisk känsla.
Ett superpass tyckte jag och det verkade Lucy också tycka. Min älskade lilla hund!
 
Imorgon är det träning igen! Men det blir en tävlingsfri helg.
 

RSS 2.0