???

Igår var vi iväg nästan hela dagen i Hovs hallar som är mitt favoritställe på Bjärehalvön. Brukar mest vara där på sommaren, men igår var det helt magiskt där. Alldeles stilla och tyst och en underbar solig dag. Det brukar alltid blåsa och slå höga vågor annars.
Dixie och Blanca fick verkligen nyttja sina små muskler och lära sig lite kroppskontroll, för vi klättrade upp och ner för stup och det finns inga raka sträckor utan det gäller att kunna balansera på stenar och stockar.
Dixie fick faktiskt inte bada igår pga att jag inte hade någon tid att få rätt på pälsen.
Stackars lilla Blanca blir så fruktansvärt åksjuk i bilen. Hon kräktes MYCKET så det hela utflykten fick avslutas med en liten sanering av min bil.
Vi åkte även genom Båstad och tog en fika på mitt gamla jobb Coffee and the bakery. Alltid lika gott =)
Sen var vi möra allihopa och det blev en lugn kväll framför Idol och sedan lite playstation Buzz som är ett mycket trevligt frågesportsspel.

Idag har allt bara handlat om pälsvård. Jag har borstat och badat och fönat Dixie och blev inte särskilt nöjd.
Hon ser ut som en burrig buske. Vet inte vad jag ska ta mig till för hon ser hemskt ovårdad ut.
Jag har aldrig fönat henne innan utan alltid badat i god tid och sedan låtit henne torka själv. Men har inte hunnit med det i veckan och idag ville jag hinna få henne torr, vilket jag ångrar nu.
Egentligen vill jag bara klippa ner all päls på en gång men det går ju inte nu dagen innan utställningen. Vi får se hur det blir. Jag ska suga på karamellen lite.
Hon blev i alla fall svart igen. Precis innan badet så upptäcker jag att Dixie har trampat i illgrön färg som hon har inkletat mellan trampdynorna. Det var rent ut sagt ett helvete att få bort.


Bilder från igår:

Dixie och Daniel är redan nere, medan jag själv tar det luuuungt ner för branten


Blanca försöker hänga med Dixie, men det är inte lätt när man har så korta ben =)


Jag och hundarna


Här är alla tre, Dixie, Blanca och Dolly

Hinner inte med

Det känns som om jag har för mycket i huvudet just nu så jag inte hinner med.
Igår var en väldigt vimsig dag och jag glömde bort ett möte jag skulle ha på kvällen där jag blev sen. Det löste sig ändå, men lydnadsträningen efteråt kändes inget vidare pga mig. Jag var ofokuserad och stressad och det påverkade ju Dixie också. Det gick inte dåligt, utan jag tyckte hon klarade sin platsliggning och inkallning med störning bra, tog sin apport, hoppade sitt hopp och la sig på sitt ligg, men det var själva helheten som var stressig och oplanerad eftersom jag inte hann tänka ut någon bra träningsplan. Men sådana dagar finns ju också. Så det blev lite dumt och jag vågade inte lita på henne, utan föll tillbaka lite på det som varit innan.
Men det ska bli planerad träning hela nästa vecka. Hinner inte mer med lydnaden innan söndag. Måste ju hinna ringträna en gång också..... och när ska jag hinna det? =)

Och nu känner jag mig stressad för jag inte hunnit med att bada Dixie inför söndag. Men det måste göras idag. Men idag ska vi åka på utflykt. Och innan hon badar måste jag hinna reda ut några tovor.
Ja, det är synd att dygnet bara har 24 timmar.

Så jag har ju absolut inte tid att sitta här....... oops


Mycket besök

Igår anlände bichonvalpen Blanca hem till oss och strax därefter kom Daniels bror Joel och hans tjej Therese hit.
Blanca är ett litet yrväder som gärna busar mycket och länge.
Dixie är så otroligt snäll, hon välkomnade Blanca med en viftande svans och efter några sekunder var det fullt bus på Dixie, Dolly och Blanca i vår säng =/ Hm, den leken fick jag avbryta.
Dixie låter Blanca ligga hos henne i sin soffa och på hennes kudde och igår fick Blanca även äta samtidigt från Dixies mat när Dixie åt. Hon är så tålmodig och leker jätte fint med henne. Dixie ligger ner så hon kommer i samma höjd och så ligger de och myser. Så gör hon även med Dolly.

Just nu är det den tid då det är lugna-hund-timmen då det är meningen att jag ska pyssla med mina grejer och hundarna ska vila. Dixie och Dolly är jätte duktiga på detta, men Blanca tycker det är tråkigt. Hon försöker få dem att leka med henne, men som tur är så är dem så inkörda på passivitet vid denna tid att de bara ignorerar henne.....

Men som alla bichoner så är hon otroligt envis och ger inte upp i första taget. I natt vaknade hon och var pigg och jag försökte få henne komma till ro. Men det tog lååååång tid. =)

De andra har idag åkt till Köpenhamn.

Agilityträningen i tisdags gick bra. Det var nya träningsidéer inspirerat från helgen då Annica Aller var nere och höll kurs. Många bra saker som vi fick lära i tisdags och som jag ska försöka lära mig. Men jag tycker det är väldigt svårt med all handling och alla byten och var, när, hur? Men gör man rätt så gör hunden också rätt så det är bara för mig att kämpa på.

Ikväll är det lydnadsträning och vi ska väl fortsätta träna störning i platsliggningen. Sen tror jag att jag struntar i att lära bort de små hoppen hon gör i inkallningen och hopp över hinder just nu i alla fall. Det är tillräckligt bra för att jag ska vara mer än nöjd Tror istället vi satsar på lite mer störningar vi inkallningen och lite snabbare ligg vid läggande under gång.

Nu ska det jobbas på medan även lilla vilden soverFramsteg

Har tränat några mycket korta och effektiva pass idag med Dixie. Hon är så duktig och förstår fort.
Det vi har tränat är apporten så det blir en 10 poängare! Anledningen till att jag inte tränat det innan var att jag inte ville riskera att krångla till något precis innan tävling, men idag gick det fint. Det hon ska lära sig är att när jag håller fram apporten framför henne så ska hon vänta på mitt kommando innan hon griper. Och det fixade hon fint idag efter lite stimuluskontroll på ordet "apport" =) Men det behövs ytterligare några träningspass innan hon känns säker på den sista detaljen.

Sen har vi såklart tränat platsliggning och det gick bra. Idag var hon jätte duktig och låg kvar trots att jag lekte och tränade inkallning med Dolly framför henne. Men jag tror inte det räcker, för Dolly är inte så snabb när hon kommer på inkallning och just snabbare fart desto svårare är det för Dixie. Så vi skulle behöva en super snabb hund som störning, men det ska vi nog hitta. Och helst någon okänd för att göra det ännu svårare. =)

Har kollat resultatet från tävlingen. Hade hon klarat platsliggningen hade hon kommit på delad första plats i vår grupp. Grrr. Men men. Det är bara träna på. =)
Det som oroar mig nu är att hon inte lyckas göra lika bra ifrån sig på det som gick bra. Det är nästan ännu värre. Om något går dåligt kan man alltid göra det bättre, men det som gick bra ska man istället bara se till att hålla kvar. Och då blir man ännu mer besviken om sånt som brukar gå bra plötsligt går dåligt. För det är ju hundar vi håller på med och med hundar kan allt hända.

Blev lite linförighet också och där känns hon kanon just nu. Följer jätte bra, men behöver ännu snabbare sättande vid halter.
Läggandet var också jätte bra. Hon har kastat sig ner med nästintill bordercollie fart idag.
Ja, det var en otroligt motiverad Dixie som var på hugget till 100% idag.

Snart tid för agility.
Imorgon kommer jag ha ännu en hund här. Ska vara hunvakt åt bichonen Blanca ända till söndag.
Då blir det livat här =)
Daniels bror och hans flickvän kommer också imorgon och stannar till söndag. Haha undrar vad de kommer tycka!

Jag får inte riktigt ihop min planering. Schemat är maxfullt. Och det behövs göras saker som inte är inplanerade i schemat än. Hur ska jag lösa det?
Jag måste hinna ha en halvdag till pälsvård och badning av Dixie innan utställningen. Men en extra halv dag är inte så lätt att trolla fram. 

Det handlar om prioritering. Synd bara att allt är lika viktigt.... 

Vilken grå dag

Riktigt ruggigt höstväder har det varit idag. Inte alls skönt. Men som hundägare måste man ut ändå och det är ändå okej när man väl kommit ut.
Nu har jag skrivit en ny träningsplan för oss med allt vi ska förbättra i lydnaden. Men känner inte mig lika taggad att träna nu när tävlingen är över. Men det blev en liten platsliggning med störning innan idag. Tog andra hunden Dolly till hjälp och tränade inkallningar med henne framför Dixie. Hehe, utmaning! Och vilket jobb det kommer bli! Men det blev några lyckade omgångar på slutet och jag tror hon kommer fixa detta med målmedveten träning. Undrar bara om vi hinner bli klara i tid???? Tveksamt, men det får bli lite hårdträning på just detta och hoppas hon fattar snabbt.

Jag har fått ont i armen. Inte bra, verkar vara muskelinflammation, men jag smörjer med voltaren hela tiden och det hjälper faktiskt! Det hade jag aldrig kunnat tro!
Men jag minns hur det blev sist för några år sedan. Då kunde jag inte röra armen alls, men det hoppas jag verkligen att jag slipper undan nu =)

Imorgon är det agility, alltid kul även om vi inte matchar till 100% där ännu, men det kommer. Det blir bättre och bättre.

Idag har jag startat ny valpkurs och imorgon startat ny freestylekurs och även nästa vecka är det ny freestyle grundkurs.Debuten avklarad

Äntligen hemma efter en lång och mycket grå dag. Då har vi äntligen fått denna tävling ur världen som gjort att jag inte kunnat sova på en månad.
Och hur gick det då? Jo, jag är faktiskt nöjd förrutom med ett moment. Det blev poängmässigt ett 2:a pris på 144 poäng och en 10:e placering.

Kan säga att jag var så nervös innan start att jag nästan fick lägga mig på gräsmattan för att inte svimma. Det släppte dock när vi väl kom in på plan. Vi hade startnummer 9.

Och såhär är resultatet:

Platsliggning 0 p (Jätte tråkigt! Hunden bredvid Dixie flög upp från sin plats och hon är inte sen att hänga på. Jag skulle få lägga om Dixie men innan dess hade hon sin busglimt i ögat och drog iväg in på andra planens platsliggning och busade upp en annan stackare, hon kom dock tillbaka väldigt fort och det kan jag vara glad för. Men det är bara att erkänna att vi inte tränat på att ligga kvar när andra hundar springer upp. De hundar vi tränar med ligger alltid kvar och då gör Dixie också det, så detta är något att verkligen tänka på i träningen framöver. Dixie själv hade jätte roligt och jag ville bara dö och var på allvar beredd att åka hem)

Tandvisning 10 p =)

Linförighet 8 p (Är jätte nöjd, så bra poäng har vi aldrig fått!)

Läggande 7,5 p (Detta kan hon ju mycket bättre, men får ändå vara nöjd att hon la sig överhuvudtaget)

Inkallande 9 p (Detta jag trodde hon skulle få 0 p på. Är jätte nöjd! Man skulle kalla in hunden mot publiken och jag trodde direkt hon skulle sticka förbi mig med den farten, men det gjorde hon inte! Hon gör ett litet hopp mot mig på slutet därför en 9:a)

Ställande 8 p (Får vara nöjd)

Apportering 8 p (Snusar på apporten innan kommandot och det gör hon även på träning, så jag är ändå jätte nöjd)

Hopp över hinder 9 p (Även här gör hon ett litet hopp mot mig innan avslut, men annars var det jätte fint)

Helhetsintryck 10 p =)


Så om man bortser från platsliggningen så är jag jätte nöjd. Och även om jag vill fokusera på det positiva så stör jag mig fruktansvärt mycket på platsliggningen. Hade vi bara klarat den (även om vi inte fått full pott) så hade vi fått 1:a pris och uppflyttningspoäng så det känns ju jätte tråkigt att det momentet skulle gå åt helvete. Hon har typ rest sig 1 gång innan under hela sitt liv från platsliggningen. Men nu ska det tränas platsliggning med mycket störning!!!

Mer vi ska träna på är att få bort de små hoppen mot mig, och stimuluskontroll på apporten så det blir en 10:a och läggende och ställande kan man ju alltid göra bättre, så det blir mer träning på det.

Och nu kan jag ju även dela med mig av mitt tips på fotgåendet eftersom det har fungerat för oss. Jag har blandat fotgåendet med övningen som vi kallar "pippis trädgård" som är en följsamhetsövning som vi har på valpkurserna. Det går ut på att jag hittar massa roliga saker i gräsmattan och det kombinerat med fotgående har blivit att Dixie villigt och motiverat följer min vänstra sidan i väntan på om jag ska dyka ner och hitta någon skatt, men hon vet aldrig när eller var och därför måste hon ha koll på mig så hon inte missar någon skatt =)

Nu ska vi ladda om för nästa söndag då det är utställningsdags. Måste bli lite ringträning och badning av min gråa hund =)

Lördag

Först måste jag be om ursäkt för att jag fått för mig att alla hade förväntningar på oss imorgon. Men nu har jag fått otroligt många gensvar som talar om motsatsen =)
Förlåt förlåt! Alla krav och förväntningar sitter i mitt huvud och det är jag som står för dem båda!
Och när jag sitter här och skriver så går jag in i mig själv och skriver ner det som jag känner och tycker just då och det är ofta som jag inte kan minnas efteråt vad jag skrivit eftersom jag då inte är inne i min lilla värld. Alla tankar som dyker upp i dessa tillfälle skriver jag ner och ibland har man konstiga tankar som inte är relevanta! Och just igår fick jag väl lite spöktankar blandat med nervositet och fick för mig att alla skulle bli besvikna ifall det skulle gå dåligt imorgon. Men nu vet jag bättre! =)
Det är tur att jag har er! =)


Idag var det en otroligt grå och regnig dag. Men jag gick ändå upp sju för att åka till Båstad och spåra med Dixie.
Dixie ville inte alls gå upp och segade sig ut. Men när vi väl är på plats så är det 100% som gäller.
Jag la ett viltspår som jag inte vet mycket om. Jag hade bara en startsnitsel och resten var blindspår för mig.
Men jag tycker om sådana spår där man inte har en aning om var det är, då får man ge hunden fullt ansvar att jobba och hunden kan omöjligt få någon hjälp utav mig. Fyra vinklar hade jag gjort men hade ingen aning om var.

När Dixie vet att hon ska spåra så är det samma som med söket. Hon har bara en sak i huvudet och inget kan få henne på andra tankar.
Hon började lite snurrigt och jag tänkte först stå kvar i spåret för att hon skulle få upp det, men jag ändrade mig snabbt och bestämde mig att följa henne hur hon än går. Och hade jag fått välja så hade vi inte gått hennes väg, men hon ledde mig genom vinklarna och rätt som det var så hade hon hittat klöven. Och jag är 100% säker på att jag aldrig hade hittat tillbaka till klöven på egen hand. Jag trodde vi skulle mycket längre upp.
Detta är ju mitt enda sätt att lära mig läsa hennes arbetssätt och det är så himla kul.

Sedan åkte vi hem blöta och kalla och vi har nu båda sovit en lång stund =)
Man kan ju undra varför alltid jag blir så himla trött efter att ha varit i skogen. Men det finns inget skönare än att sova efter det =)

Just precis nu är jag inte så nervös inför imorgon. Jag kan inte göra något mer för att påverka och jag kan bara hoppas att det går bra imorgon. Det ska tydligen regna hela dagen, men det brukar inte vara något som stör min vattenhund, bara mig =)
Just nu vill jag bara att det ska gå fort så vi får det gjort. Vi ska göra vårt bästa och se det som ett bra träningstillfälle och framför allt ska vi båda tycka det är kul! Och det tycker vi ju, det är ju därför vi gör det här!

Wiiiiiieeeeeeeeeeeeeeee =)

Tack för alla lyckoönskningar, de ska vi ta med oss imorgon!

Ja, imorgon blir det spännande vad jag kommer skriva och vad ni kommer läsa =) hihi


Övermorgon

Igår körde vi sista träningspasset och det gick ganska bra.Det vi tränade var linförighet, inkallning, hopp, apport och tandvisning som gick bra. Men som sagt hon går ju som bäst på torsdagsträningarna, så detta är inget man kan vänta sig en söndagmorgon =)
Platsliggningen var jag tyvärr inte nöjd med. Hon låg kvar, men hon låg inte med huvudet nere hela tiden och hon snusade i marken. Så typiskt! Hon har ju varit kanon på platsliggning fram tills igår. Hm.... Och det är ett viktigt moment med mycket poäng....... Ja, jag får nog ta fram klickern igen på detta momentet och friska upp minnet.
För jag kan bara inte avsluta med ett dåligt träningspass för då är det så jag tror det kommer gå på söndag och jag vill inte ha negativa förväntningar.

Förutom lite klickande i platsliggningen så ska det inte tränas mer lydnad nu. Imorgon ska hon få ett lagom långt viltspår och någon spring runda så hon får de behoven tillfredsställda.

Jag ångrar nu att jag nämt tävlingen överhuvudtaget. Nu har alla så stora förväntningar på att vi ska klara det och alla kommer bli besvikna om vi inte klarar det och jag gillar inte göra folk besvikna.
Om jag aldrig hade nämt det så hade det bara funnits en som blivit besviken om det gått dåligt och det hade varit jag. Och chansen att klara ett första pris på sin första tävling med ett nervvrak till matte är ju inte särskilt stor. Men man kan ju bara göra sitt bästa och vi ger inte upp om det går dåligt. Vi kommer ta det där första priset förr eller senare!

Förberedelser

Idag hade jag tänkt att det skulle vara vår sista träningsdag med lydnad innan söndag.
Har tränat lite innan och det gick sådär.
Ibland önskar jag att jag kunnat vara min egen instruktör, men det går inte.
Tränade inkallningar och 9 av 10 var PERFEKTA. Hade det varit en kursdeltagare så hade jag som instruktör sagt att det var kanon. Men nu när det är mig själv det gäller så går jag och tänker på den inkallningen som inte gick bra.
Det var den första som inte fungerade och även om jag vill så kan jag inte se att helheten gick bra. Fast det VAR BRA!
Och den första fungerade inte för att det var tre störningar.

1. Det var ny plats
2. 30 sekunder innan vi gjorde inkallningen hade det sprungit två kaniner på plats
3. Jag hade med Dolly och även Dolly kom på mitt "HIT" så det blev lite lek när båda sprang mot mig

Och även fast hon inte klarade denna så var det inte mycket fel. Hon satt kvar, kom med fart, det enda var att hon tog en ca 5 meters lop bakom mig för att sen sätta sig i utgångsställning. Så jag borde ändå vara nöjd. Och jag ångrar att jag gjorde det svårt för då hade jag aldrig behövt tänka på det nu.

Platsliggningen gick inte heller helt enligt min smak. Hon låg inte med huvudet nere som jag vill. Det luktade på tok för mycket kanin för det. Hon reste sig inte, men att ligga och vädra kanin med nosen är inte önskvärt då steget att resa sig kommer närmre. På tävlingsbanan kan det ju lukta vad som helst, så det måste hon kunna.

Resten gick bra.

Ikväll när det är sista lydnadspasset ska jag träna läggande-sekvensen i platsliggningen från grunden och även motivation i sitt kvar och det kommer bli mycket glädje och lek. Det är kanske inte så vanligt att man tränar att hunden ska vara motiverad att sitta kvar, men det behövs nu för när hon sitter kvar så tittar hon på mycket annat samtidigt. Och har hon inte fokus på mig så kanske hon missar mitt kommando och det är onödigt.
Sen måste vi ta hoppet på full höjd. Det var längesen så det måste verkligen göras. Och kanske prova apport med någon annans apport eftersom det inte är min egen på tävling.

Har även tränat mig själv i veckan. Igår när jag körde till kurserna så tränade jag på vilket tonläge och hur snabbt jag ska säga de olika kommandona.
Läggandet ska jag säga med ganska pigg och snabb röst för ett snabbt läggande. Ställandet ska jag säga med lite kort vanlig röst.
Inkallning ska jag säga ganska dovt och lung röst så att hon inte blir för ivrig och får upp för hög fart så hon inte hinner stanna vid mig. Hoppet blir neutralt tonläge och fotgående vet jag inte vad som fungerar bäst. Lite bestämt men ändå pigg röst. Platsliggning blir lung och bestämd röst.

Herregud nu låter detta säkert helt galet. Och det kanske det är, men det är viktigt för mig och en hjälp för min hund.
Måste även tänka på mina axlar i inkallning och hoppet. Står jag upprätt så sätter hon sig bra, men om jag sjunker ihop av nervositet så sätter hon sig snett.
Och fotgåendet ska jag göra mitt bästa! Jag kommer glömma att upprepa tävlingsledarens kommando i huvudet, men ska verkligen försöka minnas.

Jag ska ha alldeles vanliga kläder. De kläder jag alltid tränar i och det blir vinterklädsel.
Och sen är det ju vad jag ska ha för belöning. Det ska vara ganska nära med det vi tränar med men även något som är lite bättre eftersom det är fler störningar. Hade tänkt ha leverpastej med som hon får efteråt. Det blir ju ingen belöning på plan.

Och hur ska vi värma upp innan? Då ska vi träna och repetera det som känns värst vilket allt kommer göra på söndag. Mycket belöning och kanske får hon smaka på leverpastejen så hon vet vad som väntar om hon sköter sig. =)

Imorgon blir ingen träning alls och lördag behöver vi fysisk trötthet. Inte för mycket hjärngympa eftersom jag vill ha henne pigg i huvudet tills dagen efter.

Jag vet inte alls om alla mina förberedelser kommer fungera, men jag ska prova detta till denna gången. Fungerar det inte så för jag göra något annat tills nästa gång.


Höst promenad. Dixie tittar på ankorna i dammen!


Min bortskämda hund i bästa fåtöljen nerbäddad av mig själv =)


Min hjälpreda

Mellan lydnadsträningarna så sysslar vi med lite annat för att få variation. Och klickerövningar är det bästa om man både vill ha en glad, samarbetsvillig och mentalt trött hund!

Det var tyvärr helt omöjligt för mig att ensam filma själva delstegen samtidigt som jag skulle se betende och klicka och belöna. Annars skulle jag gärna visat från grund till färdigt, men nu blev det bara slutresultatet!

Min hjälpreda Dixie visar här att hon kan stänga låda och stänga skåpdörr. Och varje gång någon av mig eller Daniel är i köket så kommer hon direkt, för kanske kommer det öppnas någon låda som hon kan hjälpa till att stänga? =)
Bilder från igår

Inget nytt har hänt denna morgon. Så jag nöjer mig med att lägga ut de bilder som jag inte lyckades med igår:

Fortsättning Australien:


Jag håller en koala för första gången i mitt liv. Den bajsade på mig =/
Här är vi på Steve Irwin's djurpark (krokodiljägaren från animal planet) Han dog en tid senare
av en egentligen ofarlig stingrocka som stack honom mitt i hjärtat, vilket öde för en man som han!


Daniel provar på surfing för första gången och detta är en av de få bilder då han lyckas stå upp =)
Jag provade inte detta, då jag förstod att man skulle trilla i och antagligen få vatten i öronen och det är ju som sagt det värsta jag vet!


Den lilla pricken mitt i vattnet är en havssköldpadda. Den syntes mycket bättre i verkligheten, men har man
dålig kamera så har man.


En vy från Fraiser Island. Det var förbjudet att bada här och efter att ha tittat ner över vyn förstod vi varför.
Vi såg nämligen här uppifrån en ca 6 meters tigerhaj nedanför som väntade på sin middag. Hu vad läskigt!


Det mest fantastiska med Australien var alla djur och här är min alldeles egna lilla akrobat-apa!


Fantastiska solnedgångar!


Dessa vilda nattdjur kommer jag inte ihåg vad de heter, men de var väldigt nyfikna, söta och orädda!
Jag skulle gärna vilja ta med mig en hem!

Fortsättning följer....

En liten tisdag

En ganska vanlig dag har det varit, med jobb och annat som hör vardagen till.
Vi har varit på agilityträning och det går sakta men säkert frammåt. Det blev mycket träning på framförbyten som gick bra. Agility hade varit himla lätt och jag gjort rätt. Men jag börjar alltid med att göra fel och då gör även Dixie fel. Och när man sen gör små enkla justeringar så går det ofta väldigt bra.
Men tyvärr så tränar vi alldeles för lite på agility, det hinns tyvärr inte riktigt med och då kan jag ju inte begära något heller.

Lite lydnadsträning har det också blivit. Passade på at träna hopphindret när vi ändå var där och det gick bra.
Min plan nu fram till söndag är att leka med grunderna i momenten läggande, ställande och inkallning och mycket lek när hon klarar det vilket hon komer göra. Alltså göra det så lätt så hon känner sig bergsäker även när det sen blir lite svårare.

Jag har lite inre panik, för just nu vill jag träna allt på en gång och så fort något inte är som det brukar så tror jag att det kommer bli katastrof.
Ja, Dixie kommer inte få det lätt när hon ska tävla med mig på söndag. =)
Men jag ska försöka att hela tiden skriva vettiga planer som jag ska följa.
Det ska bli så skönt att få det avklarat och jag tror bara det är just nu inför första starten som jag är extra nervös eftersom allt blir så nytt. För oss båda.

Fler bilder kommer imorgon, då det är så otroligt segt att ladda upp något på kvällarna!


Extra inlägg om utmaning!

Har fått en liten utmaning och klart att man ska anta den! =)

Jag har blivit utmanad av Maja ( www.coociidog.se)
Utmaningen är som sådan att man ska berätta vilken ras din nästa hund kommer att bli? Minst 4 alternativ och max 8, förklara varför + bild. Utmana sedan två andra

1. Barbet- Vill egentligen bara ha barbet resten av livet och kommer ha lite svårt att motivera för andra raser. Men barbet är mitt förstahandsval därför att de är snälla, lugna, lättlärda och arbetsvilliga, söta, lagom stora och fäller inte och passar mig alldeles perfekt!


2. Portugiskisk vattenhund- Verkar också vara en härlig ras som liknar barbet på många sätt. Nackdelarna är den fula klippningen och att de är mer vaktiga, men hade jag inte fått en barbet hade jag nog valt en portis som jag inte hade klippt =)3. Bearded collie- Gillar denna ras för sin lyhördhet och arbetsförmåga samt att de är vackra. Det enda är att jag är lite rädd för de rädslor som finns inom rasen.


4. Australian Shepherd- Enligt mig är det världens vackraste ras! Otroligt ståtlig och fin och bra arbetshund. Men passar inte min livsstil bortsätt från av vi båda gillar träna! =)


5. Novia Scotia Duck Tolling Retriver (tollare)- Skulle mycket väl kunna tänka mig en liten räv, men som många andra raser så fäller den mycket och då kan jag inte hälsa på familjen som är allergiska.


6. Schapendoes- En trevlig och rufsig liten vallhund som har funnits i mitt synfält länge. Har hört lite negativt om mentaliteten därför hamnar den på sjätte plats. De jag har träffat har däremot varit trevliga schappar!


7. P.O.N- Har aldrig träffat en P.O.N, men det jag läst om den så verkar den trevlig och arbetsvillig. Kanske för mycket egen vilja och självständighet för min smak.


8. Coton de tuléar- När jag blir gammal och grå och har krämpor överallt får man hitta något mindre och då faller det självklara valet på en bomullshund. Självklart att det blir en cotte då =) Är ju ganska svag för små vita tusshundar =)Jag utmanar Svinhufuds (www.soyax.se) och Marie Hallberg (www.lillamonstret.se)

Alla bilder är lånade från boken "Hundraser i Sverige"

Barbetträff

Igår hade vi barbetträff hos Karin och Dixies bror Aramis som bor i Skummeslövstrand. Vi hade tur med vädret som bjöd på en härlig höstdag.
Våra barbetträffar brukar vara mycket lyckade och igår var inget undantag. Vi gick ner en runda på stranden där det blev lek och bus. Vi som var där förutom jag och Dixie var Joachim och Gunnel med sina barbeter Axa, Soya, Ebba + pudeln Sanna, Margareta och Bengt kom med valpen Ebony och så var det Karin och Aramis förståss.

Dixie njöt att äntligen få bli jagad av syster Soya. De är enormt snabba när de gasar! Sedan blev det även lite vattenapportering med dummies- Dixies favoritsysselsättning. Och extra kul var det när det var lite konkurrens om vem som skulle hinna ta dummien först. Alla badade utom Aramis och Sanna.
Aramis som var enda hanen igår valde sin flicka- Det blev valpen Ebony som han svansade efter hela dagen, de andra tikarna brydde han sig inte om. Det är väldigt lustigt det där att de väljer. Dixie har ju sin beundrare Trazzel!

Sedan gick vi hem och blev bjudna på en underbar fika med hembakat. Alla blöta hundar fick vara inne i huset och vila sig.
Efter det körde vi lite utställningsträning eftersom det snart är dags för Växjö för Dixie och Soya, men även de två små valparna ska ställas ut på valputställning i november och Aramis ska troligtvis göra premiär till våren.
Det kändes verkligen att vi inte tränat utställningsträning på ett tag. Det var flera månader sen så det var lite ringrostigt för vår del. Men det blir nästa veckas bekymmer.

Det var i alla fall en mycket trevlig dag och våra barbeter är så underbara! Så vänliga och snälla och glada och pigga! Verkligen en underbar ras! Barbet har allt jag vill ha hos en hund! Helt perfekta enligt mig.
Om två veckor blir vi åtta barbeter i Växjö på utställning! Roligt och spännande!

Idag har vi tränat lite på morgonen och det gick KANON! Denna rätta gnistan som jag tjatar så mycket om fanns där idag och hon var klockren på allt vi gjorde. Läggandet var tillbaka idag! Jag tycker det är jätte viktigt att Dixie är motiverad och har en positiv och glad attityd till träning. Har hon inte det så blir det inte kul att träna och jag vill verkligen att hon ska tycka det är lika kul som jag tycker att det är. Och det tycker hon för det mesta. Nu har hon uppfyllt alla mina förväntningar och nu vet jag att hon kan. Så nu hänger det som sagt på mig. Men jag ska träna bara mig själv i veckan för är det någon av oss som kommer sabba i helgen på tävlingen så är det jag.

Nu blir det lite hjärntvättning. Varje kväll ska jag tänka: Jag har världens bästa hund och hon är jätte duktigt och vi kommer klara det här tillsammans!

Bilder från träffen igår:

Dixie blir jagad av Soya


Karin och Gunnel med alla hundarna. Aramis är längst fram och svansar efter Ebony som knappt syns. Bredvid till vänster går bruna valpen Ebba, Dixie är längst till vänster på väg mot Karin och till höger om henne är pudeln Sanna. Längst bort är Axa och längst till höger är Soya.


Sanna och Dixie. Jag var mycket nöjd med Dixies lyhördhet igår. Förrut på träffarna tycker jag hon mest varit i sin egen värld och lekt, men igår lyssnade hon och kom spontant och sökte kontakt flera gånger! Plus för det!


Ja, man kan undra vad folk tänker om alla våra hundar. =)


Dixie påväg att skaka av sig lite vatten


Kära systrarna Dixie och Soya! Det var en fröjd att se dem.


Vattenapportering är det bästa som finns! Här har Dixie fångat dummien och Axa och Soya är efter henne =)


Tre blöta fina syskon. Dixie, Aramis och Soya!


Fler resebilder kommer imorgon!

Lördagskväll

Har nyss kommit hem från firandet av min farmor och farfars diamantbröllop. Trevligt att träffa alla släktingar och kusiner igen.

Har även hunnit med och tränat lite idag eftersom det var så trevligt träningsväder. Idag förvånades jag över två saker. En bra och en dålig.
Fotgåendet gick hon snyggare än någonsin! Och uthållighet hade hon också idag! Det var wow, men eftersom hon bara har gjort det typ idag så är det inget jag ska ta för givet att hon gör det igen. Men nu har jag i alla fall sett att det går och att hon kan.
Den dåliga saken var idag att hon inte kunde läggande under gång. Det har varit vårt "säkra kort" som hon har varit kanon på i ett halvår, det är det hon verkligen kan. Men idag var det som bortblåst. Jag ska försöka att inte göra någon stor grej av det även om jag genomgår en inre kris. Vi provar imorgon och se om det går då.
Annars är jag nöjd över våran dagsträning idag. En liten gnista fanns idag och det är jag glad över.

Bilder idag är från Australien:


Det ståtliga operahuset i Sidney. Vi bodde i Sidney i två månader, Daniel jobbade som kock och jag slappade =)


Här kommer vilda kakaduor och sätter sig på armarna


Här har vi lämnat Sidney och bor nu i bil eller tält i 7 månader. På campingen
är det inte sparvar som kommer och tigger mat =) En var så hungrig att den bet i min tå. Blev ett ordentligt jack.


Väldigt vackra djur och de finns överallt!!!


Här fick jag tillfälle att mata en livs levade vild kängru. Det är alltid något att ha på meritlistan =)


Älskar denna bilden! På resan lärde man sig verkligen att uppskatta alla våra vardagliga saker som el, rinnande vatten, säng... Här diskar Daniel efter vår konservmiddag som vi lagat på stormkök.


Det första jobbet vi fick som fruktplockare var på denna persikofarmen. Här jobbade vi från morgon till kväll med att plocka persikor. Mycket slitigt, men rolig erfarenhet och något jag aldrig kommer få uppleva igen.


Underbart goda!


Här kör jag traktorn med ett skördlass


Fredag

Mysigt med fredagar. Det är oftast min enda helt lediga dag. Och med lediga dag så menar jag inte att jag är ledig, för jag jobbar fortfarande, men det är min enda dag som jag är hemma utan att åka iväg någonstans.
På fredagar tar jag tag i saker som jag inte hunnit med under veckan. Idag har jag tvättat och städat i ordning och kommer senare att laga god middag och självklart ska jag se idol ikväll och bara mysa i soffan.

I helgen är det som vanligt mycket aktiviteter. Imorgon ska jag på farmor och farfars diamantbröllop och fira att de varit gifta i 60 år.
Sen behöver vi köpa ett nytt skåp till alla Dixies saker.
På söndag är det barbetträff hos Karin och Aramis i Skummeslöv. Hoppas det blir hyfsat väder och några grader varmare.

Igår på lydnaden gick det bra. Det är små detaljer kvar på momenten och det kommer vi nog inte hinna fixa tills nästa helg, men hon gör verkligen sitt bästa på torsdagsträningarna nuförtiden. Full fokus och mycket bra attityd till träningen. Det är tyvärr inte samma gnista om vi tränar på dagen. Ska försöka att inte träna så mycket i veckan.... Bara lite.
Ska göra lite sista minuten knep och hoppas på det bästa.

Här kommer fler bilder. Idag från Thailand:


Vackra Koh Lipe var min absoluta favorit. En ö som ligger 5 timmars båtresa från fastlandet. Hade inte haft något emot om någon ringde idag och erbjöd mig en resa dit nu genast =)


Daniel ska bada..


Nybyggt hotel i Khao Lak ett år efter vågen slog till.


Här bodde vi i hydda på stranden på ön Koh Mook. Väldigt lungt och fridfullt och min favorit nr 2.


Såhär fina sjöstjärnor kan man hitta på botten


Snorkling med våra vänner Patric och Marie som vi lärde känna där. Själv satt jag i båten. Det var lite mycket vågor för min del för det värsta jag vet är att få vatten i öronen.


Här befinner vi oss inuti en bergvägg och här inne finns en strand och ända vägen att komma in här var att simma genom en kolsvart lång grotta. Rädd var jag, men glad att jag gjorde det!

Varma minne

Nu när det har blivit så väldigt kallt så längtar jag oftast bort. Helst tillbaka till min och Daniels resa som vi gjorde 2005/2006 då vi var borta ett helt år och besökte Indien, Thailand, Malaysia, Singapore, Australien och Fiji. Huvudmålet låg i Australien där vi var i 9 månader.
Jag tänkte nu leta fram de gamla bilderna och plocka fram de bästa från resan.
Och jag börjar med Indien där vi var 1 månad. Har inte så jätte mycket bra minne från Indien eftersom jag låg på sjukhus i 2 veckor för magbakterier.


Daniel och jag första morgonen i New Dehli. Lite chockade av kulturkrocken! =)


Kor finns överallt


Vi råkade hamna i en fiskarby och dessa små barn hade aldrig sett en kamera förr och de blev vilda
när de förstod att de kunde se sig själva i kameran sen.


Många apor som stal saker från turister =)


Såhär fick jag gå klädd i mellan åt för att inte få 300 indier efter mig. Som kvinna får man i Indien inte visa axlar och ben, så det blev inga linnen och shorts trots värmen.


Aporna var vana vid djurälskande turister som t ex mig


En liten kelen kalv


Imorgon kommer det fler bilder från Thailand som var nästa stopp.

Min älskade lilla.......

......Bil gick igenom besiktningen med 0 fel! Så skönt!
Allt var godkänt och inga övriga anmärkningar heller. Verkligen underbart, för jag har ingen tid eller lust att fixa fel och åka på ombesiktningar. Men det är väl aldrig någon som har lust med det.

Ikväll är det lydnad. Det är bara denna och nästa torsdag jag har på mig att träna i grupp innan tävlingen nästa helg. Och jag är mer än livrädd! Bara jag tänker på det får jag hjärtklappningar. Men vi ska göra det. Oavsett hur det går så är ändå den största tröskeln att våga vara med. Även om vi får 0 poäng av 200  så har vi ändå vågat och gjort ett försök. Och får vi 0 poäng så kan vi ju sträva att kanske få 5 poäng nästa gång. och kanske ännu lite mer nästa gång. Inför denna tävling handlar det inte så mycket om prestation för oss utan att övervinna min rädsla att bli kommenderad och bedömd.
Jag brukar tänka på vad det värsta skulle vara?
Och det värsta skulle vara att Dixie får busrus och springer fram och förstör för något annat ekipage. För då förstör hon inte bara för oss utan för andra och då måste jag bli tvungen att skämmas över henne.
Det bästa som kan hända är att hon sköter sig och göra allt rätt och får 200 poäng, vilket är helt omöjligt i verkligheten eftersom hon inte har den kapacitet som t ex vallhundar har att reagera blixtsnabbt.

Jaja, vi får se hur det går ikväll....
kallt

Fin dag idag, men väldigt kalllt. Nu är det verkligen fram med alla tjocka vinterkläder.

Dixie vaccinerades igår mot kennelhosta. Det var ingen spruta, utan hon fick en liten dos vaccin ner i nosen. Detta har jag aldrig sett eller hört om, men det verkade smidigt!

Igår var det många timmars träning. Först lydnad där allt gick bra. Sen agility som gick lite sådär. Några återfallsrus och galenskaper, men vi tog igenom banan i alla fall tre gånger.
Slalom börjar se fint ut, men det händer att hon missar ibland och om jag då vill börja om så blir Dixie sur.
Och när vi har sprungit banan och gå till startposition så vägrar hon det.
Hon stannar några meter innan för hon vill inte alls till startposition eftersom hon inte vill sitta kvar- hon vill springa och hoppa hela tiden. Absolut inte sitta kvar och vänta tills jag säger att hon får springa. Hon har väldigt många konstiga idéer för sig.

Vippen eller gungan som den kallas tog hon igår med full hastighet och vägde ner fint och stannade på kontaktfältet. Tumme upp!

Ikväll är det valpkurser igen! Alltid roligt!

Skämmas

Igår var det näst sista gången på en av mina valpkurser. Och tanken var att de skulle utmanas eftersom de är så himla duktiga. Jag hade smidit planer på olika svåra övningar som de skulle få göra, bara för att vi ska hitta utmaningar så de vet vad de kan jobba vidare på. Men det spelade ingen störra roll vad vi gjorde. De hade klockrena inkallningar trots att vi prasslade med godispåsar ställde alla hundar i vägen osv.
Jätte roligt att se att de är så duktiga våra elever! =)

Igår fick jag också PM:et för tävlingen som är om två veckor. 65 deltagare i lydnadsklass 1. Och 95% var bruksraser och vallhundar. Usch vad rädd jag är. Det är nästan så jag inte vill längre. Alla kommer vara så duktiga och vi kommer göra bort oss.
Inte mycket tid kvar att träna på nu. Tränade lite imorse. Det gick okej, men hon är inte i form på morgonen fast jag hade bästa pipis med för att peppa upp henne.
Min förra plan om fotgåendet fungerade inte på henne, så nu har jag en ny som jag kommit på idag. Har testa lite och kanske det kommer gå.


Och nu till det pinsamma som jag fått skämmas över idag:

Min bil ska besiktigas på torsdag. Jag har städat den och gjort den fin. Ena torkbladet var lite konstigt. Vet inte om de bryr sig om sånt, men jag tänkte i alla fall köpa nya.
Jag har en "egen" parkeringsplats under ett kastanjeträd. Jag har parkerat där så länge som vi har bott här, snart tre år. Och det har aldrig varit några problem.
Men inatt måste alla världens fåglar haft sitt årsmöte i just detta träd, för min bil var helt nerbajsad. hela rutan var täckt med skit.
Jag är påväg till Landskrona för att hämta mer jobb och tänker köra in och köpa torkblad på vägen hem och sedan tvätta bilen.
När jag hämtat jobb kör jag till OKQ8 vid Glumslövs backar. Mycket trevlig personal som hjälper mig att hitta rätt i denna djungel av torkblad. kassörskan frågar om jag vet hur jag ska byta och det vet jag inte. Det uppdraget hade jag tänkt ge till Daniel. Men snälla som de är så hämtar hon en kille som kan byta dem till mig.
Glad och tacksam var jag tills vi kommer ut till bilen. SHIT!
Då kommer jag ju på att jag har den äckligaste bilen i världen och där ska denna stackare stå och pilla med de nerbajsade vindrutetorkarna. Usch vad jag skämdes!!!!

Inga kommentarer från någon av oss. Jag tackade så mycket och körde snabbt därifrån.

Anti-stress

Jag har börjat känna mig stressad med allt jag ligger back med. Och det är inte bra.
Inget blir ju bättre av det. Och för att komma ur stressituationen så finns det några knep som jag kan rekommendera. Detta är vad jag har gjort idag när jag vaknade och kände stress:

1. Tog en lång promenad med hundarna i normalt/långsamt tempo. Och tog mig tid att andas in hösten av alla dessa fallna löv.

2. Bakade! Verkligen väldigt avstressande då man fokuserar på något annat och det sprider sig en härlig stämning i hemmet och dessutom lukar det underbart med nybakat. Det behöver inte vara något avancerat. Idag blev det scones.

3. Tog mig tid att sitta ner och klappa på hundarna. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att det sänker blodtrycket på både människor och djur när man klappar på dem. Inte för att jag tror att jag har högt blodtryck, men mysigt är det.

4. Skrev en lista på allt jag ska göra och bockar av efterhand som jag gjort det. När inte hjärnan räcker till så är det tur att det finns "att-göra-listor" som hjälper mig att minnas.

Efter jag hade gjort detta så kändes allt mycket bättre. Fick ny kraft och nu känner jag att jag har kontroll över allt igen.
Förkylningen har gett mig sig lite nu. Skönt. Men inte yrseln. Det är lika bra att jag vänjer mig vid den.
Men jag börjar snart tro att jag har en liten ovän någonstans som utövar vodoo med mig som vodoo-docka.
Helt plötsligt fick jag så ont i benet. Alltså jag är ju ingen gammal kärring! Men man kan snart tro det. Haha.

Dixie har förresten börjat skvallra väldigt fint på våra promenader. Hon skvallrar på andra hundar. När hon ser en hund så vänder hon sig mot mig istället för att bry sig om den andra hunden.
Idag mötte vi en golden och Dixie gick och tittade på mig hela tiden när vi gick förbi. Och detta har vi inte direkt tränat särskilt mycket.
Det blir nog ingen träning idag heller. Kanske lite apportering och finslip + flyt i att kunna lägga ner huvudet mellan tassarna snabbt i moment platsliggning.
Annars får vi vänta tills imorgon då det är agility!

Vild valp

Ja, det blir inte många lugna stunder med Blanca i huset.
Hon vill inte sova på natten och inte vila på dagen. Så vi tränar mycket passivitet med den lilla för att hon ska kunna koppla av. Dixie och Blanca har haft lite dragkamp, men Selma låtsas inte som om Blanca finns.

Jag har städat min bil idag eftersom den ska besiktigas i veckan. Det var ansträngande för den sjuke, men det var bara att göra det.

Annars har det bara varit en mycket lugn dag och kommer så fortsätta att vara.
Imorgon är det ny vecka igen och väldigt mycket som ska hinnas med.

Helg

Är och softar hos mamma och pappa. Daniel jobbar.
Har tre hundar att se efter idag. Mina egna och så lilla Blanca som ska vara här tills imorgon.
Lillan har lite svårt att koppla av. Hon vill gärna leka med de andra hela tiden.
Dixie och Selma är dödströtta nu, men den lilla försöker hålla igång dem.

Har tränat lite med Dixie idag på ny plats. Hm... Gick inget vidare. Hon var väldigt okoncentrerad.
Men då vet jag det. Det är nog så som hon kommer vara på tävling ockå. Men det tar väl några gånger att hitta rutin.
Men vi ska kämpa på in i det sista. Jag misstänker vilka moment som kommer gå åt skogen och det är dem vi måste jobba på nu.
Men det blir inte mer denna helg.

Ska väl se fotbollen ikväll, men annars inte mycket hoppas jag.


Min plan denna helg.....

..... är att göra ingenting. Jag tänkte satsa på att bli ytterligare lite friskare.
Det är inte roligt att vakna varje morgon med hel täppt näsa, ögon som rinner, huvudvärk och yrsel. Men nu har jag valt att inte planera något, utan bara vila och ta det lugnt.

Fint väder idag. Jag vill så gärna ut och träna, men tänkte hålla mig från det idag. För att lyckas behövs det pauser.
Men det blir nog något träningspass i helgen. Hade tänkt peta på detaljerna i platsliggningen. Träna ännu längre inkallningar och lite linförighet.

Jag höll på att glömma bort Dixies vaccinering mot kennelhosta. Tur hade jag och fick en tid på tisdag. Hade jag inte kommit på det hade det inte blivit någon utställning i Växjö.
Den första november är det sju barbeter anmälda till utställningen. Jätte roligt tycker jag. Men det blir hård kamp. Det är 4 hundar som har chans till championat nu när alla blivit över två år. Och alla är fina. De andra tre barbeterna går redan i championklass.
Men egentligen spelar det ingen roll för jag vet att alla vi fyra kommer få sitt championat någon gång. Blir det inte här så blir det på nästa.
Men det ska bli roligt att se alla barbetvänner! Och jag tror det kommer bli lite aktivitet efteråt, med lite klickerträning som jag ska hålla i.

Nu ska jag gå ut och äta lunch med Daniel. Vi har ett favoritställe som vi gärna går till. Vi har redan varit där en gång denna vecka =) Trevligt med lite vardagslyx ibland!

Hon är fantastisk!

Dixie klättrar uppåt och utvecklas hela tiden.
Jag tycker mig se framsteg i lydnaden varje dag. Även ikväll gjorde hon mycket bra ifrån sig på träningen.
Vi hade kommenderingsträning av tre moment.
Linförighet, inkallning och läggande och jag är såååå nöjd. Även med linförigheten. Så bra har hon inte gått på väldigt länge.
Platsliggning och tandvisning var full pott, inget att klaga på. Hon ligger blickstilla med huvudet nere hela tiden.

Och nu när det går så bra så tänker jag tillbaka hur det var för ett år sedan. Då kunde jag inte ens koppla loss kopplet förrän hon sprang rus och tramsade och kunde inte göra ett enda moment. Hon har gjort en enorm utveckling och jag vet att jag tänkte ge upp många gånger.
Men det är tur att det bor lite envishet inom mig, för här kommer min belöning för allt slit.

Hoppas bara hennes form håller på tävlingen. Då får jag räkna med att det inte kommer gå lika bra eftersom jag kommer vara svimfärdig av nervositet. Det hänger på mig. Klarar jag det så kommer hon klara det.
För hon är en kanonhund!

Älskar min hund!


Torsdag

Idag har det varit en dag som alla andra. Jag har gått långpromenad med Dixie och Dolly och tränat tre moment med Dixie vilket gick bra.
Under vår långrunda så brukar vi gå längs en fin promenadstig som leder in i skog och gröna dalar. Det är många som går med hundar, promenerar och cyklar här.
Och jag slutar snart förvånas över knäppa hundägare. När vi går där så kommer det plötsligt en lös amstaff farandes emot oss. Ägarna som är ett ungt par försöker få hunden att stanna genom att säga stanna 30 gånger.
Hunden skiter fullständigt i dem. I detta fall var det en hanhund som ville ragga tikar. Och jag hade två tikar som uppskattade denna hund. Men man får faktiskt tänka lite längre.

Jag tycker det är helt respektlöst mot alla andra att släppa sin hund som man inte har minsta koll på såhär mitt på en allmän promenadväg. Jag vill inte att lösa främmande hundar ska springa fram till mina, eftersom jag försöker lära dem att lugnt kunna passera andra och kunna känna sig trygga i möte med andra hundar utan att sådana här situationer ska uppstå.
Sedan tänker jag på alla människor som inte uppskattar hundar, det är faktiskt vanligt med mycket hundrädda människor och då tycker jag man ska respektera dem genom att ha sin hund i koppel under kontroll.

Om vi nu går tillbaka till situationen-
Tänkt om jag hade haft en aggressiv och det hade blivit slagsmål. Bara för att ens egen hund är snäll kan man ju inte släppa den, för andra hundar kanske inte är snälla. Och hade jag haft en aggressiv hund så vill man inte hamna i dessa situationer.
Och vad händer om denna amstaff ser en hund på andra sidan körbanan?

När ägarna kom fram så  bad de inte ens om ursäkt, utan verka tycka det var helt okej.

Vad ska man göra när det kommer en lös hund på detta sätt?
Ja, i dessa ögonblick kan man bara göra det bästa av situationen. Jag brukar bara gå på som vanligt och lådsas som ingenting. Och jag drar hundarna med mig. Jag stannar absolut inte för en stunds hälsning, utan bara går.

Nä, fy för sådana respektlösa typer.

Fler respektlösa hundägare finns det också som inte plockar upp efter sin hund.
Daniel är en liten "polis" när det gäller sånt.
Ser han någon hund som bajsar så stannar han för att kontrollera att ägaren plockar upp.
Igår var ett sånt tillfälle. Två unga tjejer med sin hund. Hunden bajsar, Daniel stannar, tjejerna går.....
Daniel skriker genast:
"Ursäkta! Ni glömde något!!!!"
De: "Vadå?"
Daniel: "Plocka upp efter hunden"
De: "Vi har ingen bajspåse med oss"

Synd, då kan de börja ha med sig det i fortsättningen för i Helsingborg kan det nämligen bli böter på om man inte plockar upp.


Jag har anmält mig till en lydnadstävling till som jag ska ha i reserv om den första går åt helvete.

Ikväll är det lydnadsträning och det gäller bara att finslipa detaljer och kanske börja länka ihop moment så smått.

Nyss så damp nya HUNDSPORT ner i brevlådan, så den måste jag kolla nu


Kompisen

Jag och Dixie ska vara hundvakt åt Dolly en tid framöver på dagarna. Hon är bara några månader yngre än Dixie. Jag är ju ändå hemma för det mesta, så det är inget besvär med en till.
Och Dolly är verkligen en helt otrolig hund. Så lätt och glad och lugn och snäll.
Dixie ville genast leka och försökte springa rus- i koppel! Ingen vidare idé.
När vi kom hem så fick Dixie race, hon for fram och tillbaka. Jag och Dolly undrade vad det var för en galen hund.
Dolly gick och la sig vid mina fötter till Dixies stora besvikelse. "Skulle det inte bli någon lek?"
Dixie hade inte alls något emot att släppa in Dolly här, men hon hade förväntat sig att det skulle bli lite mera lajbans. Dixie försöker göra allt för att få igång Dolly. Men Dolly slänger sig bara på rygg och slickar mungipor.
Dixie har nyss hämtat sin boll för att se om det hjälper. Men det gör det inte.
resultatet blir att Dixie själv ligger och leker med bollen och ger ifrån sig några missnöjda ljud.

Bilder:


Resumé av kvällen

Agilityn idag gick väldigt bra. Trots att jag var hes, förkyld och inte orkade springa. Kanske var det därför det gick bra?
Jag var jätte stolt över Dixie, inget trams bara glädje. Och jag tyckte hon var jätte duktig. Snart så kommer vi och när vi får alla bitar på rätt plats så blir hon farlig =) hehehehe

Därefter hade jag privat lektion med Birgitta och lilla Lovis som fyllde 6 månader idag.

Och sedan var det direkt att gå in i rollen som tävlingsledare. Det är svårare än man tror och jag är ju inte helt bekväm med rollen, men man gör sitt bästa.
Det tycker det är kul att se alla ekipage. Man lär sig även av det.
Vann lydnadsklass 1 idag gjorde Birgitta och Tilde! Grattis till er.

Väl hemma nu så känner jag av ansträngningen. Ont i huvudet och halsen är kass. Men jag kan hoppas på lite mirakel under natten.

Imorgon ska jag vara hunvakt åt grannens hund. En blandning mellan cavalier/softis/glen of imal terrier som heter Dolly. Jätte söt och världens enklaste hund att ha och göra med. Dixie tycker mycket om Dolly, men det ska bli spännande och se hur det blir när Dolly kommer in här. (Självklart ska de träffas på neutral mark innan)
När Selma kommer hit så märker jag på Dixe att hon på något sätt "talar om" för Selma vilken som är hennes bästa liggplats och att det är hennes grejer. Så det kan bli intressant!

Nu blir det soffan ett tag innan läggdags!


Dixie 2 år!!!Ja, idag blir den stora lilla tjejen 2 år. Så fort tiden går. Det känns som det var igår vi hämtade hem henne.
Jag hoppas det blir många fler härliga år med min underbara prinsessa!
Som present idag valde hon ett älgben och lite torkad lunga =) Smaken är som baken, hehe.

När vi gick på vår morgonrunda så var det plötsligt en gubbe som följde efter oss. Han satt i en elrullstol och körde bakom oss och ibland körde han upp vid sidan av oss. Jag tänkte för mig själv och undrade vad det var för psyko som följde efter oss!?
Efter ett tag så frågar han hur gammal Dixie. Jag svarar att hon fyller 2 år idag.
Och då berättar han att han är gammal pensionerad utställningsdomare och blev bara tvungen att titta på Dixie. Han tyckte hon hade himelska rörelser och mycket fin kropp och vackert huvud.
Då tyckte jag genast om psykot =)

Mina stämband är kassa idag, men jag ska vara tyst hela dagen och hoppas att de håller ikväll. Det är agility för oss, sedan håller jag kurs och sedan är det serietävling i lydnad. Men vi ska inte vara med på tävlingen i kväll. Jag är inte i form för det och det känns onödigt att blanda in massa dåliga erfarenheter i tävlingssituationer.


10 föremål

I eftermiddags provade vi på den nya lösningen på fotgåendet. Kan inte säga än vad det är eftersom jag inte vet om det fungerar. Och tips som inte fungerar är värdelösa och bör inte nämnas. Så jag lämnar det sålänge.

Däremot har vi tränat apportering av 10 olika föremål.
Sakerna var allt ifrån metallvisp, videoband, tidning, leksak, lock, pinne, sked och olika apporter och dummies.
En apportbock eller dummie är egentligen helt värdelöst för vardagen. Det är ju bara ett föremål, men som inte har någon nytta för mig. Jag vill ju dra nytta av min apportör och då vill jag att hon ska kunna hämta olika föremål.
Men idag har vi bara kommit till steget att jag håller fram ett föremål och oavsett vad jag håller fram så vill jag att hon ska gripa det på min signal och hålla det tills jag säger loss. 
Och hon var så duktig. Hon tog alla föremål och höll de fint.
Nu ska jag börja träna att hon ska hämta dem också oavsett var jag lägger dem. Hihi, det här är kul.

Metall bör vi nog träna lite mer. Hon var inte helt bekväm med det även om hon tog det.

Imorgon blir det mer träning. Och det är mycket fokus på lydnaden nu inför den officiella debuten. Jag är nervös varje kväll redan nu. Men hon har känts jäkligt bra nu ett tag. Men allt kan hända på en tävling då Dixie kommer ha ett nervvrak till matte, ny plats, nya hundar, nya människor. Och jag försöker jobba i sådana situatoner så att det inte ska bli en chock för henne den dagen.  

Jag klarade kursen ikväll. De var den sjunde gången på valpkursen och de är så otroligt duktiga.
Jag och Pernilla försökte verkligen hitta på utmaningar i deras inkallningar, men lyckades inte störa någon.
Men till nästa gång ska vi nog hitta på något riktigt riktigt svårt. Det måste ju vara lite utmaning så man hittar gränsen så man vet vad man kan jobba vidare med.


Hm, jag vet att jag är riktigt dålig med kameran nu. Men det kommer snart lite bilder som piggar upp.


Ny strategi

Är inte frisk precis, men jag har bestämt att jag ska ge sjukdomen en liten kamp.
Jag ska försöka låtsas att jag är frisk och uppträda och göra saker som om jag vore frisk.
Eftersom det inte blir bättre hur mycket jag än vilar så får jag försöka något annat.

Alltså ska jag ta mig till kvällens kurs. Det jag är orolig för är att jag ska få en yr-attack i bilen. Och att jag kan behöva sätta mig under kursen. Men det ska nog gå.

Jag har varit ute och tränat med Dixie på förmiddagen. Det blev läggande, ställande och inkallning och jag är nöjd.
Eftersom jag inte är på topp och kan öka hennes motivation med mitt kroppsspråk så fattades även hennes gnista. Men hon gjorde ett mycket bra jobb ändå.
Nu har jag nog hittat ett sätt att få de långa inkallningarna att fungera utan att hon behöver ta en extra loop.
Ibland är lösningen så lätt. För lätt för att jag ska ha kommit på det innan.
Allt jag har gjort är att ändra mitt klick. Innan har jag klickat efter hon har gjort ingången till utgångsposition. Idag har jag klickat före hon har gjort ingången, men belönat efter. Jäkla bra resultat blev det.
Läggandet och ställandet flöt på bra.

Nya planen med fotgåendet ska jag testa lite senare idag inomhus. Kan bli knepigt, det återstår att se.


Imorgon har vi en liten födelsedagshund här. Dixie fyller 2 år imorgon. Som present ska hon få välja något från zaviccas hundäffär. Där finns allt möjligt gott. Det är möjligt att jag väljer något till henne också.
Och det hon brukar välja är en oxstrupe =)

Ibland är allt skit- igen

Jag är så ledsen nu. I natt slog sjukan till igen. Jag vaknade och hade svårt att andas eftersom halsen var så svullen.
Detta är ju inte klokt. Jag gick upp tidigt, drack te och tog en värktablett. Jag skulle åka och byta föräldrarnas bil mot min egen, samt fixa håret hos Tina.
Och ju fler timmar som gick desto sämre mådde jag. Och nu verkar jag även fått tillbaka det där med balansnerven. För hela världen snurrar. Jag har hört att det kan vara väldigt segt att bli av med. Kanske ska testa åksjuketabletter.
Det hjälper inte att bli förbannad över detta även om jag blir det. Jag har verkligen inte tid eller lust att tillbringa fler minuter att vila mig frisk.
Och eftersom det inte hjälper att bli arg så blir jag ledsen. Och vad hjälper det? Nä, ingenting och då blir jag arg igen för att jag blir ledsen. Och så sluts den onda cirkeln.

Nä, men detta är ju verkligen inte klokt. Jag har aldrig varit med om något liknande!
Jag har ju försökt att inte anstränga mig i veckan, fast det är ju inte lätt eftersom jag är så mycket back sedan de veckor jag var sjuk.
Men nu känns det som om jag är tillbaka på ruta ett. Fattas ju bara att jag ska tappa rösten igen.

Det är tur jag har världens gulligaste Dixie hos mig. Igår var hon duktig igen på lydnadsträningen.
Det är bara vårt fotgående kvar som ska bli lite bättre. Och min förra plan har inte riktigt gjort den succé jag hoppats på. Men jag har en ny idé! Och även ännu en reserv idé till.
Men det som sätter käppar i hjulet för oss är jag och denna nedrans sjukdom som hindrar oss från att träna.
Jag spyr galla över detta!!!!!!

Och imorgon var en viktigt dag, då vi ska ha prova på dag. Är jag inte frisk tills imorgon kl 10.00 så vet jag inte vad jag gör!

Hejdå från en ledsen Maja

Någon där uppe ville mig illa

När det var dags för vår långpromenad idag som brukar bli vid lunch så tittade jag ut för en snabb blick på vädret.
Sol och blå himmel. Jag packade lite träningstillbehör, tog Dixie och gick ut. Efter en halv minut började det hagla.
"Lite hagel gör väl inget" tänkte jag och fortsatte som vanligt. Men det dröjde inte länge förrän haglet piskade i ansiktet. Och när vi kommit en bit så övergick det till ösregn som verkligen vräkte ner.

Jag hade ju bestämt att vi skulle träna lite och ha kul, så det fick vi ha. Dixie bryr sig inte om vad det är för väder, hon är alltid lika glad och positiv till utomhusvistelse.
Inkallningarna idag var klockrena, medan såklart inte ställandet var kanon. Man kan tydligen aldrig få allt. Sen lekte vi jagad och gömme och hade bus mitt i regnet.
När vi var på väg hem igen så hade jag en swimingpool i varje sko och var genomblöt i vartenda plagg.

Och när vi kom innanför dörren sprack vädret upp och nu är det sol.

Nu har jag en blöt hund med många frötovor, hagelkorn och blött gräs i pälsen.
Men i min värld är hon lika vacker hur hon än ser ut. Det beror på vilka ögon man tittar med. Idag får jag titta med humorist-blicken, haha.

Jag har otroligt mycket att göra idag. Jag har haft mycket efter mig sedan sjukdomen och jag måste egentligen vara lite av banan för jag kom på idag att jag inte betalat mina räkningar! Panik!
Det har jag aldrig glömt bort förut. Men det är väl lite för mycket i huvudet helt enkelt. Men jag har min super långa lista med allt jag ska göra, så det är bara att bocka av en sak i taget.

Ikväll är det lydnad och serietävling i agility, dock inte för vår del. Om det inte är för kallt så tittar jag gärna på.

RSS 2.0