Timja på besök

Vår lilla valp Timja är här på besök. Mycket roligt tycker jag :)
 
Hon smälte in i flocken efter 10 sekunder och livar upp de andra :) Igår lekte de allihop så fint, men idag har inte Dixie fått vara med.
Timja älskar sin mamma och de har haft några rejäla brottningsmatcher idag. Lucy ligger underst :)
 
Här är det bus som gäller! Den lilla busvalpen har gjort lite hyss idag. Hon har tuggat sönder gosedjur som ni ser spår av på filmen, men det värsta var att hon hittade ett litet gotteföråd i en av hyllorna under soffbordet så hon har tömt både chipspåse, salta pinnar förpackning och två godispåsar. Får se hur hennes mage klarar det.... Puh!

Kommendering på film

Då var det äntligen fredag!
Det har varit fullt upp hela veckan och såklart mycket hundträning.
 
Jag och Dixie började på rallylydnadskurs för avancerad klass igår. Tyvärr kan vi bara gå hälften av gångerna då det krockar med Lucys agilitykurs varannan gång, men det är bättre än inget. Det är bra att träna på nya platser och med många nya hundar som störning. Dixie skötte sig utmärkt och höll 100% fokus på mig från att kursen började tills den slutade och att där var andra hundar såg hon inte. Det är bra att  Dixie får känna att det bara är hon som är i fokus och att vi gör något tillsammans utan att Lucy är med.
 
Det var storm igår, det haglade och snöade och åskade och blåste så alla fina höstlöv försvann.
Jag måste nog byta till vinterdäck på bilen...
 
Stormvindarna höll i sig idag också och det är verkligen svinkallt ute, men vi körde på med vår fredagsträning med Emelie som vanligt. Man måste ju träna i alla väder :)
Denna gång hade vi kamera med och filmade varandra under kommendering. Och jag tänkte faktiskt dela med mig av hur vår träning såg ut idag.
 
Vi filmade alla moment utom platsliggning och tandvisning. (platsliggning tränade vi när Emelies kelpie Lycka sprang omkring med sin leksak i stora varv, samt när de tränade apportering och Lucy låg kvar trots störningen :))
 
Det gick inte jätte dåligt men inte jätte bra för oss. Men jag måste påminna mig om att vi faktiskt bara tränat tävlingslydnad i knappt 1 månad, så vi hinner nog få dit detaljerna :)
Lucy har inte världens snabbaste reaktionsförmåga, men det är sån hon är. Söt är hon alltid :)
 
Såhär såg det i alla fall ut idag i stormen när jag och Lucy genomför momenten i lydnadsklass 1:
 
 1. Moment Linförighet
Kommentarer: Det kändes lite ofokuserat, men vi lyckades ändå hålla ihop det. Halterna är sega och ska förbättras, men det är otroligt stor skillnad på uthålligheten jämfört med för några veckor sedan. Då kunde vi inte ens komma 2 meter fram förrän hon tappade fokus. Så helt ok för att vara Lucy :)
 
 2. Moment Läggande under gång
Kommentarer: Glider ut lite i fritt följ,  det ska tränas mer. Och läggande som är vår svagaste punkt ska fortsätta nötas så det blir snabbare. i frontposition går det bättre, så vi ska bara få in farten vid sidan också. (Dutt på handen som hon gör i slutet brukar hon inte göra, men det får vi observera framöver)
 
 
 3. Moment Inkallning
Kommentarer: Är ganska nöjd med inkallningen. Men nästa träning ska jag träna på att ingången med sättandet ska bli lite snabbare.
 
4. Moment Ställande under gång
Kommentarer: Detta var ett av de sämre ställande vi gjort. Hon kan mycket bättre! (Nu var hon ur position i ff, tar för många steg och flyttar sig när jag går tillbaka) Inte mycket som blev rätt, men det är ändå bra att se var det kan brista. Det gör bara att nya träningsplaner läggs upp och genomförs och då kan det bara bli bättre :)
 
5. Moment apportering
 Kommentarer: Är helt nöjd med detta! :)
 
 
 6. Moment hopp över hinder
Kommentarer: Är rätt nöjd med detta också. Det gick en rolig människa bakom oss som Lucy var tvungen att snegla mot lite i början, nyfiken som hon är :)
 
 
Jag granskar filmerna med kritiska ögon och tills nästa gång skrivs det en träningsplan på hur detaljerna ska förbättras.
 
Vi hann bli lite rädda idag på träningen också. Brukshundsklubben är inhägnad med ett ganska högt staket. Trots det så ser vi plötsligt en jätte stor schäfer kasta sig över staketet utifrån och in på plan och rusade mot våra hundar. Den hade munkorg på sig, men det kan man ju bara tolka som att den inte var särskilt pålitlig. Tur att Lucy och Lycka är så pass snälla och bara viftar på svansarna och visar hur snälla de är.
Det kunde ju ha gått illa.
Hundägaren själv kom ju inte över staketet, istället kallade hon förgäves och klickade hejvilt med sin klicker för att hunden skulle komma. (1. Man ska inte träna med klicker om man inte vet hur klickerträning fungerar 2. Man ska inte gå med sin hund okopplad när man inte har koll på den)
Tanten bad om ursäkt till oss sen, med motiveringen att vi aldrig behövde känna oss rädda om vi skulle möta dem igen för hunden har alltid munkorg. (Ja, oj vad säkra vi känner oss)
 
I helgen ska jag försöka hinna bada hundarna inför nästa helg då det är utställning för båda
 
 
 

Full vecka igen

Aldrig tidigare har jag haft en sådan fullspäckad höst som detta år. Denna vecka komer det inte bli många minuter över. Och naturligtvis handlar det mesta om hund :)
 
Helgen var ganska lugn. Var iväg och tränade med Timja igår. Denna underbara hund som har alla egenskaper jag drömmer om! Hon är fantastisk!
 
Sen körde jag hem till mina föräldrar för mamma skulle hjälpa mig att sy. Jag hade nämligen en hemsk tant som såklart hette Kerstin till syslöjdsfröken i skolan så jag lärde mig aldrig det där med att sy.
Jag är inte det minsta intresserad av att sy egentligen om det inte vore för att jag nu köpt in material så jag kan göra mina egna hundleksaker! Jag är mycket nöjd med resultatet och hundarna gillade mina verk :)
(Eller ska jag vara helt ärlig så var det min mamma som sydde det mesta eftersom jag blev ovän med symaskinen)
 
Idag har det blivit träning med mina egna stjärnor och ikväll blev det ett kanonbra pass med båda. Framsteg, framsteg i allt vi tränade.
Det är så underbart när det känns så! På platsliggningen såg jag att Lucy fick en vittring av kanin. Hon fick lång hals och sniffade intensivt i luften, men hon låg kvar.
Allt annat gick också riktigt bra, idag fanns det inget att klaga på :)
 
Dixie fick bara köra HH-träning (Högerhandling och Honnörsruta) Jag är nöjd med henne, hon jobbar alltid med 100% fokus och sakta med säkert blir hon bättre och bättre på högersidan. men jag gissar att det kommer ta hela vintern att få henne riktigt fin och säker på högersidan i alla skyltar, men det gör ju inget. Då har vi något att jobba med :)
 
 
 

Fredag och träning

Idag har vi varit på fredagsträning med Emelie igen. Det känns riktigt bra med dessa träningar!
På dagens program stod det kommendering i lydnadsklass 1.
 
Jag började kommendera Emelie och Lycka och det gick strålande för dem! Sen hjälpte Emelie mig och Lucy med kommendering och jag är faktiskt riktigt nöjd med min lilla lus :)
Fotgåendet/linförigheten var jag mest nöjd med! Äntligen har det släppt. Det känns verkligen som ett enormt framsteg där, även om det behövs petas i lite detaljer.
Läggandet var inte det bästa och det är väl det som är vårt svagaste moment just nu. Men det kommer vi säkert lösa med ännu mer träning :)
Resten kändes väldigt bra, förutom att det var något speciellt i inkallningen precis där jag stod och kallade in henne, så där blev det ett långsamt avslut, men så brukar hon aldrig göra, så det bortser jag ifrån.
 
Lucy fick även ligga 2,5 minuters platsliggning med Vincent och det gjorde hon superbra!
 
Det kan kanske bli en tävling för oss innan jul trots allt :)
 
Dixie kämpade också väl med högerhandlingen. Men ännu har poletten inte riktigt trillat ner, även om man tror det många gånger. Vi fortsätter träna på.
På torsdag börjar vi en kortkurs i rallylydnad avanceradklassen så jag förmodar att det kommer jobbas mycket med högerhandling då.
 
I eftermiddags har jag haft en barbethane här på privatträning. Han heter Buster och kommer från Åbyfjordens kennel, men bor i Trelleborg. Det var trevligt att träffa honom och hans husse och matte :)
 
Ikväll ska min syster ha en stor fest och jag och Daniel + kompis ska hjälpa till att hålla vakt så allt går rätt till. Kan säga att vi fasar alla för hur det ska gå. Hoppas det är snälla ungdomar som kommer!
 

Mycket träning

 
Nu har det blivit mycket träning för hundarna. Har kört minst två pass om dagen. Det är verkligen stor skillnad på Lucys träning sen vi var hos kiropraktorn. Nu fungerar sånt som jag har slitit med förgäves innan, synd att jag inte gick dit tidigare....
 
Men jag är i alla fall glad att det äntligen kommit ett genombrott. Det känns som att träna med en ny hund :)
 
Dixie har fått cykelmotion som hon älskar!
 
Lucy har varit med på kurs idag som visningshund. Hon är så himla duktig på det. Det var en på kursen som blev alldeles galen när Lucy var med och det var nämligen Timja. Hon älskar sin mamma över allt annat och blev frustrerad när hon inte fick vara nära henne.
 
Timja har provat på agility idag och det tyckte hon var mycket roligt!
 
Mycket mer än så händer det inte här just nu!
 
 

Sikta på mål

Att ha mål i min hundträning är något av det viktigaste för mig. Har jag inga mål, så blir det ingen bra träning och jag tappar motivationen. Att anmäla sig till en tävling är ett perfekt mål att sträva efter. Det blir en tidsgräns och man skärper till sig och gör ordentliga träningsplaner för att få ut så mycket som möjligt att varje träningspass. 75% av träningspasset ska bestå av nyinlärning eller framsteg i momenten och endast 25% ska vara repetioner av sånt som hunden redan kan.
 
Just nu har jag inga mål, det är inga tävlingar inplanerade och då blir det genast tråkigt. Jag har ju sagt att jag ska sikta på att starta Lucy i tävlingslydnad och agility till våren och Dixie i rally avanceradklass, men det är ju jätte länge dit.
Sen funderar jag kanske på att bryta min trend om att bara starta på tävling när jag vet att hundarna kan det helt perfekt på träning. Kanske ska jag strunta i den principen och bara anmäla mig ändå och se det som en träning även om jag vet att vi inte är helt klara?
Ja, det tål att tänkas på lite till.
 
På träningen ikväll var det lite blandade resultat. Lucy var väldigt busig och gjorde många slarvfel på agilityn och sen blev det ju inte bättre när hon hittade en kanin som satt och tryckte mot staketet och som for iväg så fort hon fått nya på den. Då blev hon vild och galen och sprang runt som en tok. Men det positiva är att det går bättre och bättre att få henne att släppa den och hon kan återgå till vad vi höll på med.
 
Lydnaden gick ganska bra. Jag körde lite små-kedjor av moment och sen fick vi hjälp med kommendering på slutet av läggande, ställande, inkallning, apport och hopp. Jag är nöjd med allt förrutom att hon inte la sig på läggandet.
 
Dixie var på sitt glada träningshumör och vi tjatar på med den dumma högerhandlingen. Det gick bra nyss, men idag tyckte jag det kändes osäkert och hon pendlade mycket i positionen. Men kanske jag även ska strunta i att få det perfekt även här? Det är inga stora poängmissar det kommer handla om. Jag tror istället vi ska lägga det mesta krutet på att få till en säker honnörsruta.
 
Mycket tankar blir det ibalnd som behöver komma ut :)
 
 

Sannies resultat

Nu har jag fått Sannies (Majtippans Jade of Cheba) poäng från lydnadsklass 2 som hon och matte Gunilla debuterade i igår! Vilket fantastiskt resultat på sin första start i 2:an! Sannie var den enda som fick 1:a pris på tävlingen igår och det var med fantastiska poäng! Matte är mycket nöjd med sin hund och vi är mycket stolta över er!
 
MomentPoängKoefficientSumma
Platsliggande 10.0 4 40.0
Fritt följ 8.0 3 24.0
Läggande 10.0 1 10.0
Inkallande 10.0 2 20.0
Sändande med ställande 10.0 3 30.0
Apportering 9.0 2 18.0
Fritt hopp 10.0 2 20.0
Fjärrdirigering 9.0 2 18.0
Helhet 10.0 1 10.0
Totalpoäng 190.0
Pris
1:a pris
 

barbet-stjärnor!

Det har varit en mycket bra och trevlig helg. Lugnt och skönt och trevligt sällskap av min vän Susanne :) mycket välbehövligt!
 
Idag är det dags att säga grattis igen till  duktiga barbetvänner, valpköpare och träningskompisar.
 
Idag åkte jag till Helsingborgs BK bara för att titta på deras rallylydnadstävling där Desirée och hennes Barbethane Trix från Varberg skulle debutera i nybörjarklass.
Vädret var dåligt, mycket regn och Desirée och Trix gick ut som sista ekipage och banan var MYCKET lerig och inte alls trevlig efter att alla tidigare ekipage gått där. Trots detta så gjorde de en kanonfin runda med hela 98 p och det ledde till att de vann nybörjarklassen. Vilken debut! Stort Grattis till er! Ännu en barbet med stjärnstatus. Och Trix är bara 14 månader så han kommer verkligen ha framtiden för sig. Vilken hund!
 
Jag blir lika glad när det går bra för andra barbeter som för mina egna, för vi behöver visa upp rasens mångsidighet och dessutom att den platsar på prispallen! Alla barbeter som jag känner till som har tävlat har oftast minst en vinst med sig och gjort mycket bra ifrån sig. Det tycker jag är jätte roligt!
 
Och inte nog med det, för nu när jag kom hem och läste min mejl så fick jag rapport från Gunilla och Sannie (Majtippans Jade of Cheba) att de debuterat i lydnadsklass 2 på Habo BK med 190 p och 1:a pris!!!
Jätte Grattis till er! Fantastiska poäng! Mamma Dixie kan vara stolt över sin dotter! :) Och jag är stolt uppfödare! :)
 
Även vår träningskompis Ann-Sofie och hennes Tollare Senna tog sitt 3:e 1:a pris i lydnadsklass 2 på Ängelsholms BK med 182 p och vann sin klass och fick nya titeln LP II :)
 
Grattis till er alla!
 
Själv blir jag ju väldigt sugen på att tävla själv måste jag säga. ;)
 
Jag hade med hundarna idag, men eftersom det regnade mycket så blev det mest sitta i bilen för dem. De fick komma ut och träna på slutet när det var uppehåll, men då var båda VÄLDIGT överladdade och skällde och bar sig åt. Det gick dock bra när vi väl tränade :)
 
Två bilder på Desirée och Trix
De gjorde en fantastisk prestation tillsammans!
 
Stolta vinnare! :)
 
 
 
 
 

Grattis på 6-månaders dagen!

Nu är det snart lördag, så jag fuskar och skriver grattis-inlägg till Lucys/Frankies valpar redan nu, eftersom jag har lite annat imorgon :)
 
Tänk att de redan är 6 månader :) Gemensamt för alla är väl att de växer och att några börjar komma lite i någon slags trotsålder/spökålder och har bomull i öronen :) Flera har genomgått sin första klippning och några väntar på kommande utställningar innan valppälsen åker av :)
 
 
Saffe (Majtippans Spicy Cumin)
Saffe och matte Lena på Öland verkar ha det hur bra som helst, det värmer i mitt hjärta :)
"Jubilaren är en kanonfin hund som jag älskar. Han väger nu 15,3 kg och är ca 50-52 cm i mankhöjd, (svårmätt). Vi har 2 kurser igång och han är såååå... duktig.
Ja, mycket har hänt sedan jag hämtade den lille killen. Jag har blivit en lyckligare människa sedan dess."
 
Leo (Majtippans Spicy Chive)
Här är bild på Leo i Uppsala. Matte Anna-Karin är jätte nöjd med Leo. Han är mycket lättlärd och social hund. Han går lös på tomten och kan säga till när det kommer någon människa/hund men springer inte efter.
Leo spanar på fåglar i trädet.
 
 
Kellox (Majtippans Spicy Cinnamon)
Gosiga Kellox i Skellefteå. Matte Berith har så fina saker att säga om honom. De är flitiga med träningen och börjar snart ny kurs. Kellox är 54 cm hög och väger 18,4 kg
 
Kellox har många hundkompisar vill gärna busa med husets gamla hundtanter vilket inte alltid är populärt från deras sida :)
 
Balder (Majtippans Spicy Basil)
Balder i Motala. Han går på vardagslydnadskurs och har fått prova på rallylydnad. Nästa månad ska han gå på sin första utställning :) Han är 53 cm hög och väger 18 kg
 
Foto: Marie Widblom
Balder var och hälsade på hos La Spezias kennel där har blev klippt och sedan fick han leka med sin vita kusin Bianca :)
 
Balzac (Majtippans Spicy Tarragon)
Balzac i Stockholm råkade av en slump möta två andra Barbeter på en promenad. Det blev mycket lek och Balzac låg mest underst i högen och kämpade. På bilden är det Balzac och en hane som kommer från Arvidsjaur. Balzac går kurs och även han är mycket duktig och läraktig.
 
José (Majtippans Spicy Chervil)
José i Växjö. Valparna verkar ha samma personligheter som de hade i valplådan, inte mycket förändringar och tyvärr var José den valp som var den busigaste och vildaste och det verkar han fortfarande vara, när vi hade honom gick han under namnet Emil eftersom han gjorde så mycket hyss :)
Du är duktig som kämpar Christina :) Det kommer bli bättre, vi älskar att du delar med dig av alla hans hyss :)
 
"Nu har José lyft på benet för första gången! Han är fullständigt omöjlig just nu - vild och busig och gränstestande så att man kan bli galen. Det bästa han vet är att leka och göra konster men inte så gärna på våra villkor...På sista valpkursträffen straffade han ut sig och fick sitta i mitten och titta för att lugna ner sig. Mina skor massakrerar han och idag på väg till jobbet åt han upp en halv pärm med noter P-Ö"
 
Timja (Majtippans Spicy Thyme)
Vår lilla Timja. I onsdags började hon på fortsättningskurs och hon blir så lycklig när hon vet var hon har kommit och flyger en runda i kopplet innan hon ska börja träna. Hon övar på fotgående bland annat. Men vi ska även träna lite på att hälsa fint. Hon blir nämligen VÄLDIGT glad när man hälsar på henne och studsar på sina två bakben.
 
Helmuth (Majtippans Spicy Chili)
Helmuth i Danmark. Han ska ställas ut i Herning i november och då ska han få träffa mamma Lucy och tant Dixie. Helmuth är ca 50 cm hög och väger 19 kg. Det är full fart på honom, men han är också duktig på att koppla av när inget händer.
 
Vilket litet lakritstroll :)
 
Alma (Majtippans Spicy Ginger)
Alma i Danmark före och efter sin klippning :) Alma är ca 50 cm hög och väger 14,7 kg
 
En härlig bild på Alma vid havet. Alma är väl den av valparna som hunnit med flest kurser och just nu går hon tävlingslydnadskurs. Det är ingen tvekan om att Alma kommer bli en mycket duktig hund när alla unghundsperioder har lagt sig :)
 
Juni (Majtippans Spicy Cayenne)
Juni i Luleå. Juni som var ganska ljus i färgen när hon födds har nu mörknat rejält. Juni är ca 52-53 cm hög och väger 14,8 kg. Hon älskar klickerträning och bjuder på alla beteenden hon kan på en gång :) Hon tränas också flitigt av matte Gunilla.
 
Juni har blivit klippt och här är hon på trimbordet :)
 
 
Tack alla underbara valpköpare för alla bilder och inlägg och mejl och för att ni tar hand om "mina" valpar så bra!
 

Slagsmål

Det var välbehövligt med min lugna kväll igår. Det gjorde susen! Och nu är det så skönt att det äntligen är fredag!
Ikväll är det kulturnatt i stan och min lilla syster ska sjunga på lite olika ställen och så ska vi ut och äta med familjen. Det blir trevligt. Och resten av helgen ska jag och min tjejkompis Susanne ha tjejmys.
Så jag känner på mig att det blir en bra helg.
 
Jag och hundarna har nu på eftermiddagen gått en långpromenad i det fina vädret. Vi gick bort till den stora hundrastgården så hundarna kunde få springa av sig. Den senaste tiden har ju vädret varit dåligt och då är vi alltid ensamma i rastgården, men så fort solen skiner så får resten av stadens hundar komma ut och då är det lång kö in till rastgården och då brukar man ofta gå in några samtidigt. Det har aldrig varit några problem fram tills idag.
 
Jag vet ju att Dixie inte har något behov av att leka med nya hundar hon inte känner och det är ytterst sällan jag släpper ihop mina med främmande hundar, men ibland måste man göra undantag. Dixie brukar säga till de hundar som försöker leka med henne att hon inte vill. Och nästan alla hundar accepterar det. Men idag träffade vi minsann en hund som inte tolererade någon tillsägning, en softis hane. Jäklar så arg han blev och Dixie likaså.  De rök ihop rejält minsann Dixie hon skrek och försvarade sig omvartannat och tanten fick inte tag i sin hund, så honom fick jag ta hand om när jag väl fick tag i honom. Han var verkligen ilsk som en terrier. Jag fick slita loss honom från Dixies skägg där han hade hängt sig fast.
Tur det inte var i huden för då hade det inte blivit någon rolig helg. Jag vet ju att man aldrig kan lita på tanter som säger att de har världens snällaste hund som älskar andra hundar och dum var jag som trodde att just den här tanten kanske talade sanning.
 
 Lucy och en annan hund var inne i rastgården samtidigt och de gick och ställde sig bakom en annan hundägare och sökte skydd. De ville minsann inte bli inblandade.
 
Jaja, det blev inget allvarligt och det var tur det var Dixie som drabbades för hon har extremt starkt psyke och skakar av sig händelsen direkt. Så fort tanten fått tag i sin hund så går Dixie och sätter sig i fotposition hos mig och föreslår att vi ska träna lite lydnad istället och erbjuder själv lite olika konster och har glad svans. 
 
När tanten tog ut sin hund så kunde de andra springa av sig.
 
Skönt att det slutade väl.
 
 
 
 
 
 
 

Blackout

Jag kan bara säga att sedan förra torsdagen så har det varit väldigt stressigt. Jag har inte suttit ner en sekund, sedan dess. Pulsen har gått i ett från att jag går upp på morgonen till att jag går och lägger mig på kvällen. Det har helt enkelt varit fullt upp med utbildningar, kurser, privatlektioner, egen träning, allt ideellt arbete, "sjuk" hund och extremt mycket att göra på mitt vanliga jobb (mig själv, sambo eller mitt hem har jag inte hunnit med överhuvudtaget.
Det går bra ett tag, men igår kände jag att det började bli lite väl mycket och för första gången fick jag en total blackout när jag skulle köra in i en rondell. Jag kunde inte för allt i världen minnas vilket håll man kör i en rondell!!! Väldigt obehaglig känsla! Tur jag hade en passagerare som kunde hejda mig när jag tänkte svänga till vänster.
Jag kokade även kaffe utan att ha hält i vatten och gjorde andra konstiga saker.
 
Daniel har åkt till Belgrad idag och ikväll har jag inget planerat och jag tänkte verkligen ta tillvara på denna kväll och lägga mig i skumbadet med ett glas vin och lyssna på min lugna spotify-lista och tända mina doftljus och för en gångs skull försöka ta det lugnt och andas och pyssla om mig själv lite. 
 
Typ något i denna stil tänker jag mig :)
 
Hundarna har fått sitt idag. Vi har varit i Helsingborg och tränat i det otroligt fina vädret med Emelie och hennes hundar. Det var väldigt skönt att det äntligen blev lite fint höstväder och jag är mycket nöjd med träningen. Emelie hjälpte mig och Lucy med kommendering av några moment i lydnadsklass 1. Det gick iof inte så jätte bra eftersom det just precis då kom en man och släppte ut sina två hundar som sprang och lekte och Lucy var väldigt intresserad av vad de höll på med, men trots den störningen så kunde hon ändå genomföra ett helt ok program. Man ska inte klanka ner på störning, det är bra med olika störningar och då vet man vad man behöver träna mer på :) men i stort sett är jag väldigt nöjd och med lite mer finslip så tror jag nog vi kan prova tävla till våren.
Vi körde även en platsliggning med Emelie och Vincent på fullt avstånd och full tid och det gick väldigt bra idag.
 
Med Dixie fortsatte jag med rallylydnadens högerhandling och så tränade vi på honnören som även hon klarade full tid.
 
 
Nä, nu stänger jag av datorn och dyker ner i badkaret och ska försöka att inte tänka på den deadline jag har på jobbet imorgon som inte är färdig....
Jag ser verkligen framemot när jobbdagen är över i morgon. Jag behöver min helg!
 
 
 
 
 

Jaha, dags igen...

Det var ingen lugn natt för någon av oss. Dixie smaskade, dreglade, harklade sig och svalde högljutt hela natten. Ingen av oss kunde sova.
 
Hon gjorde ju samma sak en gång i våras och det blev en dyr historia för att ta bort det 10 cm långa grässtrå som då hade lindat sig runt ena halsmandeln. Så det var inte roligt att ligga klarvaken när man vet vad man måste göra direkt på morgonen, nämligen ta ledigt från jobbet, ringa veterinären och åka till Ängelholm med hundfan för att gå igenom hela processen igen.
 
Men det var i alla fall det vi fick göra.
 
Denna gång kunde veterinären inte se något gräs som satt fast, men de misstänkte att det hade suttit ett grässtrå som skapat irritation och inflammation i ena halsmandeln för den var väldigt röd och svullen. Så nu blir det anti-inflammatorisk medicin i några dagar så hoppas vi att det är över för denna gång. 5500 kr har jag hittills betalt 2012 för att min kossa till hund äter gräs. Jag har varit mycket observant att hon absolut inte får göra det, men det är svårt när andra går ut med henne och ibland ser man inte om hon bara ska lukta på något eller ta sig en tugga.
Tur man har försäkring!
 
Hon är fortfarande vinglig efter narkosen, så hon ligger deckad i hallen..
 
Något som var väldigt roligt var i alla fall min och Lucys agilityträning igår. Jag är så himla nöjd med henne. Vi fick köra en lång kombination med många fällor där samtliga byten skulle tränas. När jag först såg banan så trodde jag aldrig vi skulle klara den, men det det gjorde vi och Lucy var så duktig och snabb och det är helt otroligt hur små medel kan göra sån stor skillnad.  Hon gav verkligen järnet från början till slut!
Det var till och med nästan så jag var lite duktig också :)
 
Ikväll startar jag upp en ny fortsättningskurs, så nu ska Timja börja skolan igen. Lucy ska få följa med som visningshund.
 
 

Bild på nya Champion!

Nu har jag fått lite mer info om Amie (Majtippans Jaspis of Cheba) som hade en mycket god utställningshelg.
 
I lördags tog hon sitt sista Cert och blev Norsk Utställningschampion och de lyckades även ta BIG 3:a placering i gruppen!
 
På söndagen ställdes hon ut som champion och fick Ck och blev BIR och även denna dag lyckades hon knipa en BIG 3:a placering igen!
Strålande kritik från två olika domare!
 
Amie går i sin mors fotspår :)
 
 
Här är hon med sin rosettskörd :)
 
BIG 3:a två dagar i rad! Grattis Amie och Helen!
 
 
Igår var jag och hundarna på träning. Jag fick börja med att släppa dem så de kunde springa av sig. Dixie hade en del frustration kvar sen helgen då hon varit borta från oss. Men efter hon sprungit av sig, så gick det att jobba med henne. Vi fortsatte träna på högerhandlingen och det blir bättre för varje gång. Hon var extremt laddad på träningen och ville nästan för mycket :) Men man får vara glad över hennes härliga attityd. Vi tränade också med tre olika honnörshundar och det gick mycket bra. Nästa måndag får vi hitta tre nya :)
 
Lucy fick köra lite kontaktfältsträning på agilityn och inte så mycket mer. Hon fick så det räckte i helgen och behövde återhämta sig. Men ikväll laddar vi om för vår riktiga agilitykurs.
 
Synd bara att det är storm här :(

Om helgen

Det har varit en händelserik helg på många plan.
Själv kom jag hem från Stockholm vid midnatt och är lite mör idag.
 
Helgen i Stockholm på terapihundsskolan har varit fantastisk! Bra föreläsare och ämnen, bra workshops och bra tips på praktiken har vi fått med oss hem.
Lucy har som vanligt skött sig exemplariskt och det är fantastiskt att se hur duktig hon är på att vara med på sådana här evenemang. Hon sover under föreläsningarna och jobbar aktivt när vi har praktik. Hon är mycket lyhörd och lyder min minsta vink och är mycket duktigt runt de andra hundarna. Alla hundarna i gruppen är fantastiska. Ingen som skäller eller morrar när en ny hund kommer in i gruppen, alla har mycket välutvecklat hundspråk och de umgås bra.
Det ska bli så roligt att sätta igång på riktigt med Lucy i praktiken. Hon är så enkel och alla övningar som vi gör ligger naturligt för henne. Detta är helt enkelt hennes grej. Vi har jobbat mest med figurantträning, alltså att hon ska klara av att jobba med främmande personer. Och även om hon aldrig har träffat människorna innan så kan jag ändå sända henne med föremål till olika personer och hon gör fina avlämningar.
Hon har varit så duktig i helgen och jag är så nöjd :)
 
Något som också var väldigt kul var att jag blev erbjuden framtida jobb hos terapihundskolan med att hjälpa till att hålla utbildningar för dem i Malmö. Det kan bli ett spännande projekt :)
 
I lördags så fick vi även tillfälle att träffa barbettiken Ruffa med familj som kom och hälsade på oss en stund. Det var väldigt roligt att se Lucy och Ruffa tillsammans för de var väldigt lika, både i kroppsbygnad och i sättet.
 
Spegel, spegel.....
Trots att de inte är särskilt närbesläktade så var likheterna slående :)
 
 
Ruffes matte Anna tränade lite med Lucy och Ruffa... "Sitt"
 
 
"Ligg"
 
 
"Stå"
 
En bild från helgen. Den här lilla hunden har lärt sig att balansera från människa till mäniska och var smidig som en katt. Jag tror inte jag kommer lyckas lära Lucy det =0)
 
En framtida terapihund är lillkillen Chili som var en 6 månaders chihuahua. Lucys absoluta favorit! Jag har själv aldrig träffat en så cool chihuahua förr :)
 
 
 
Fler grejer har hänt i helgen. Förutom att Dixie fyllde 5 år i lördags som hon fick fira hos mina föräldrar så blev hennes dotter Amie (Majtippans Jaspis of Cheba) i Norge Norsk Utställningschampion den dagen!
Stort Grattis från oss!
 
Sen måste vi också säga grattis till två ekipage i vår träningsgrupp som tävlade lydnadsklass 2 igår, båda fick 1:a pris och fick stå som 1:a och 2:a på prispallen! Jätte roligt! Stort Grattis Petronella och Tyra och Ann-Sofi och Senna!
 
En härligt helg helt enkelt! :)
 

Tävling och firande

Idag firas Dixies 5 års dag som egentligen är imorgon. Men eftersom jag och Lucy åker till Stokholm idag för att deltaga på terapihundsskolans utvecklingshelg så får vi fira vår 5-åring idag istället.
 
Så stor GRATTIS till min fina prinsessa på 5-års dagen!
 
Tänk att det redan var 5 år sedan som min älskade lilla hund föddes. Och tänk vad mycket vi har hunnit med på dessa 5 åren.
 
Här är vårt första möte med varandra, på flygplatsen i Finland där jag hämtade min blivande stjärna. Total lycka i denna stund!
 
Sedan dess har vi haft många goda (och onda) stunder tillsammans. Dixie som var världens lättaste valp blev som unghund ett vilddjur utan dess like. Mellan 1 och 2 års ålder var livet inte en dans på rosor :/
Men efter det fick jag en hund som det verkligen har varit mödan värt att slita med..
 
För när hon väl kom på att det var lönsamt att jobba tillsammans med mig istället för på egen hand så har Dixie blivit ett hot för sina konkurrenter på tävlingsbanan. Hitills har vi tävlat 6 gånger i rallylydnad och här är resultaten:
Nybörjarklass debut: Godkänd 100 p (max) och klassvinst! plac 1 av 33
Nybörjarklass: Godkänd 98 p
Nybörjarklass: 100 p (max) och klassvinst! plac 1 av 36 Titeln: RLD N
 
Fortsättningsklass debut: Godkänd 98 p och klassvinst! Plac 1 av 20
Fortsättningsklass: Godkänd 97 p
Fortsättningsklass: Godkänd 93 p Titeln: RLD F
 
Dixie är en fantastisk tävlingshund, precis som jag önskade mig! Vi har inte haft någon brådska att snabbt klättra upp i klasserna, eftersom mina nerver behöver lite vila mellan tävlingarna, vi tar det lugnt och har roligt på vägen. Nu har vi nya mål att sikta mot :)
 
Min dröm om en utställningshund har ju också verkligen gått i uppfyllelse. Aldrig kunde jag tro att vi skulle göra sån succé i utställningsringarna. Även här har jag en hund utöver det vanliga som alltid visar sig från sin bästa sida och gör det med glädje.
Sedan 2009 när Dixie blev Svensk Champion så har Dixie stått som bästa tik 9 av 10 gånger. (Den ena gången vann Lucy över henne :))
Dixie har en tung meritlista inom utställning:
Svensk Utställningschampion (SE UCH)
Dansk Utställningschampion (DK UCH)
Norsk Utställningschampion (NO UCH)
och tillsammans blir det ett Nordiskt Utställnings Championat (NORD UCH)
Internationell Utställningschampion (C.I.E)
Nordisk Vinnare 2010
Nordisk Vinnare 2011
Dansk Vinnare 2010
Världs Vinnare (WW-11) Där hon stod som bästa tik av 54 barbeter i Frankrike för en fransk domare!
Dessutom har hon på sina två senaste utställningar i Sverige lyckats placera sig i gruppen vid båda tillfällena. Först en BIG 4:a och nu senast stod hon som BIG 1:a!!!! Vi fick alltså äran presentera den vackraste hunden ur hela Grupp 8 i Best in Show finalen! En otrolig upplevelse!
 
Man kan ju inte vara annat än stolt över sin fina, duktiga, underbara 5 åring! Hon är en hund med stjärnstatus och jag hoppas vi får många fler härliga år tillsammans.
 
 

Sen ska jag också passa på att berätta om Lucy som också hon är en blivande stjärna, fast på andra plan :)
Igår var vi med och tävlade på serietävlingen i agility igen. Och vår träning har gett resultat för igår satte vi för första gången en felfri bana och vann nybörjarklassen large.
Jag är så glad över de framsteg som jag ser. Agility är det absolut svåraste jag försökt mig på, men det är också något av det roligaste.
Denna gång stack hon inte iväg och hon tog slalomet felfritt i fart. Hon var så snabb min lilla hund :)
 
Vi provade även att starta i Öppenklass hopp som är som en klass 2 bana. Jag visste ju från början att vi inte skulle reda ut den, men det är roligt att prova. Det blev som väntat disk, men denna gång kom vi i alla fall i mål, trots att det blev lite fel.
 
Nu drar vi till Stockholm och jag hoppas jag och Lucy kommer hem med massor av ny kunskap på vägen till att bli terapihundsekipage! :)
 
Trevlig helg!
 
 
 

Så mycket bättre

Igår var vi och tränade igen och jag är mycket nöjd med mina tjejer :)
 
Lucy började med agility. Min nya plan med att stanna på kontaktfält i fart fungerade igår klockrent! Jag är riktigt nöjd! Tränade på balansen och på vippen och båda gick mycket bra. Jag ska "tjata" detta ett tag, innan vi kan övergå till lite mer "touch and go".
Det som inte fungerade var slalom. Hon gick ur för tidigt flera gånger. Det var väldigt längesen hon gjorde så, men det var bara att ta om tills det blev rätt och det blev det ju tillslut. Det kanske var längesen som jag tränade på hela 12-pinnars slalom? Möjligt....
 
På lydnaden är det också små framsteg, äntligen! Jag körde samtliga moment i lydnadsklass 1 (utom apporteringen) och det gick bra. Det var mer "go" i henne nu och hon börjar få upp fart i momenten. Jag tror inte det är en slump att det börjar fungera just nu, utan jag tror det har att göra med att våra kiropraktorbesök har gett resultat :)
I eftermiddag är det dags igen :) Jag har även kört två pass på vibrationsplattan med Lucy och hon älskar det. Hon springer dit och ställer sig direkt :) Och för att verkligen få den där spänningen att släppa har jag provat att lägga henne på spikmattan också. Tur jag har världens snällaste och tåligaste hund som verkar gilla allt sånt :)
 
Här ligger världens sötaste hund på spikmattan :)
 
Dixie var också jätte duktig igår. Det blev mycket högerhandling och det går bättre för varje gång. Tränade lite honnören också och utnyttjade de hundar som fanns att hon ska kunna gå nära utan att bry sig. Det går jätte bra, hon tittar inte ens åt deras håll. Sen provade jag också att Dixie ska sitta/ligga still. Hon gillar inte att vara still/passiv och jag tror att hon kan bli otålig i denna övningen så det får vi verkligen jobba med. Jag gillar inte heller att träna passivitet, så det är lätt att det "glöms bort" när ingen av oss gillar det.
 
 

RSS 2.0