Sikta på mål

Att ha mål i min hundträning är något av det viktigaste för mig. Har jag inga mål, så blir det ingen bra träning och jag tappar motivationen. Att anmäla sig till en tävling är ett perfekt mål att sträva efter. Det blir en tidsgräns och man skärper till sig och gör ordentliga träningsplaner för att få ut så mycket som möjligt att varje träningspass. 75% av träningspasset ska bestå av nyinlärning eller framsteg i momenten och endast 25% ska vara repetioner av sånt som hunden redan kan.
 
Just nu har jag inga mål, det är inga tävlingar inplanerade och då blir det genast tråkigt. Jag har ju sagt att jag ska sikta på att starta Lucy i tävlingslydnad och agility till våren och Dixie i rally avanceradklass, men det är ju jätte länge dit.
Sen funderar jag kanske på att bryta min trend om att bara starta på tävling när jag vet att hundarna kan det helt perfekt på träning. Kanske ska jag strunta i den principen och bara anmäla mig ändå och se det som en träning även om jag vet att vi inte är helt klara?
Ja, det tål att tänkas på lite till.
 
På träningen ikväll var det lite blandade resultat. Lucy var väldigt busig och gjorde många slarvfel på agilityn och sen blev det ju inte bättre när hon hittade en kanin som satt och tryckte mot staketet och som for iväg så fort hon fått nya på den. Då blev hon vild och galen och sprang runt som en tok. Men det positiva är att det går bättre och bättre att få henne att släppa den och hon kan återgå till vad vi höll på med.
 
Lydnaden gick ganska bra. Jag körde lite små-kedjor av moment och sen fick vi hjälp med kommendering på slutet av läggande, ställande, inkallning, apport och hopp. Jag är nöjd med allt förrutom att hon inte la sig på läggandet.
 
Dixie var på sitt glada träningshumör och vi tjatar på med den dumma högerhandlingen. Det gick bra nyss, men idag tyckte jag det kändes osäkert och hon pendlade mycket i positionen. Men kanske jag även ska strunta i att få det perfekt även här? Det är inga stora poängmissar det kommer handla om. Jag tror istället vi ska lägga det mesta krutet på att få till en säker honnörsruta.
 
Mycket tankar blir det ibalnd som behöver komma ut :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0