Träning och valpbus

Igår var jag och Lucy på rallylydnadsträning. Vi missade förra gången då jag var i Spanien, så det var längesen vi var med. Men Lucy gjorde mycket bra ifrån sig. Vi lyckades ta oss runt en liten bana, absolut inte felfritt, men vi kom runt i alla fall. Jag kan erkänna att vi inte har tränat rallylydnad överhuvudtaget sedan förra gången, men till nästa gång tänker jag faktiskt få till några rallypass.

När det är 10 minus och massa snö så försvinner alltid min träningsmotivation. Det hjälper inte ens att solen lyser.
Men jag får ta mig i kragen och göra det ändå.
Det var i alla fall väldigt roligt igår och Lucy är så underbar, alltid lika glad och hon bjuder mig på många skratt. Tappra försök blir inte alltid rätt, men väldigt roligt att titta på =)

Bruno har skickat en hälsning från ett snöigt Malmö. Han älskar snön!
Han går på valpkurs med syster Malou och det går bra vad jag förstår. Man ibland blir han bara tvungen att springa fram till sin syster för att leka lite =)
Bruno är väldigt duktig på inkallning och kommer även när han leker med andra hundar! Duktig Bruno!
Han börjar bli stor pojke, väger nu 12 kg.Ser precis ut som hos oss =) Här är det syskonbus (Bruno och Malou)


Små snötroll


14 veckor

På tal om vikt och sånt så hade jag vägning och mätning av Lucy igår nu när hon fyllt ett år.
Hon väger 20,3 kg och är 53 cm i mankhöjd.

Bilder

Några bilder från helgen:


Lucy


Juniortikarna Lucy och Ella väntar utanför ringen


Så var det deras tur...


Bedömning pågår


Lucy fick helt ok kritik, fast hon fick nöja sig med sin släta 1:a. Men jag viskar i hennes öra att
oavsett vad någon domare säger så är hon världens finaste Lus i mina ögon


Socker söta Amie


Fortfarande en tuff dam men mycket charmig!


Dixie i ringen


Dixie fick utmärkt kritik och blev Nordisk Champion och NordV-10


Här i Sverige var det fullt med snö till hundarnas stora förtjusning


Snöbus


Min vackra Dixie


Hemma från Oslo och Lucy 1 år

Äntligen är vi hemma efter en lång hemresa från Oslo. Det har snöat och blåst hela vägen från Oslo till Landskrona och vi passarade många olyckor på vägen.

Vi har haft en underbar weekend i Oslo. Vi åkte upp i fredags och hade hela lördagen till att besöka huvudstaden. Men det var väldigt kallt så man ville helst inte gå utanför dörren. Lite museum och en liten julmarknad blev det.

På lördagskvällen var vi hembjudna till Geir och Solveig som äger lilla Amie. Joachim och Gunnel var också med med sina hundar och totalt blev det 6 barbeter under ett tak och det gick hur bra som helst.

Det var så roligt att träffa lilla Amie igen. Hon kände igen oss och vi fick ta emot mängder med pussar. Dixie gick direkt fram till henne och hade en mycket noggrann visitering medan Amie låg på rygg. Hon var till en början mycket glad att återse sin lilla bebis, men efter visiteringen återgick hon till att bli väldigt kort mot henne.
Lucy och Amie däremot, återupptog leken precis där de slutat för lite mer än en månad sedan och de höll på hela kvällen.

Amie såg ut att må som en prinsessa och hon ser mycket lovande ut!

Tack Geir och Solveig för en fantastik 3-rätters middag och mycket trevligt sällskap.

Sedan var det dags för söndagens utställning i Lilleström.
4 barbeter var anmälda och först ut var de två juniorerna Kais Vitabjörnens Sarabi som kallas Ella och Lucy.
Där blev det ingen större utdelning, Ella blev 1:a med Hp och Lucy fick en slät 1:a.
Jag har inga invändningar, tyckte att kritiken stämde bra överens med den hund jag har. Hon är ganska seg i ringen till skillnad från en viss Dixie. De är lite som natt och dag, både i vardagen och i ringen. Lucy får jag släpa runt och peppa som attan och Dixie springer så fort att jag knappt hinner med.

Efter ett snabbt byte av hund så var det dags för öppenklass tikarna vilka var systrarna Dixie och Soya.
De stod på lika villkor inför det Nordiska championatet, men det blev Dixie som tog hem det hela med cert CACIB och BIR och blev då NORDISK CHAMPION och eftersom det även var en Nordisk vinnarutställning så fick hon även titeln NORDISK VINNARE 2010. Jag är såklart jätte stolt över min underbara fantastiska hund. Hon bara älskar att visa upp sig och gör allt som hon ska med en väldig glädje.

Hon har gått helt fantastikst utställningsmässigt och på hennes senaste utställningar har det pekat rakt upp. 5 titlar i rad varav 4 stycken på bara 3 veckor. Hon fick även strålande kritik idag.
Både Lucys och Dixies kritik kan ni som vanligt läsa under resultat på www.majtippans.se

Dixie fick även äran att fotograferas till norska tidningen HUNDSPORT där alla rasvinnare ska presenteras. Så där kommer hon väl på bild så småning om. Jag ska få hem några provbilder och om det blev något bra så ska jag köpa och lägga upp på hemsidan.

Amie och hennes familj var också med på utställningen idag för att titta och miljöträna henne. Det skötte hon utmärkt!
Vi träffade även en mycket trevlig familj från Norge som väntar valp från Batterikullens till våren. De ville bekanta sig med rasen och då var det ett utmärkt tillfälle att träffa 7 barbeter på en gång.
det var också kul att träffa ännu en av Norges få barbeter, Ella som kommer från Kais Vitabjörnens kennel i norra Sverige. Hon var fin!

Idag är det även Lucys födelsedag. 1 år blir hon, men i huvudet kan hon inte vara mer än 4 månader =)
Både Lucy och Dixie fick varsitt köttben i present. Mycket uppskattat!

Nu ska jag sova, det har jag inte gjort på två nätter för jag har varit så nervös. Mina bästisar ligger redan i min säng tätt ihop och sover sött.

Bilder kommer imorgon......


Oslo

Imorgon drar vi iväg till Oslo. Åter söndag kväll.
Det blir första gången i Norge för mig. Alltid kul med nya platser. På lördag ska vi hem till Geir Helge och Solveig och hälsa på Amie. Det ska bli väldigt roligt att få se dem alla. Även Joachim och Gunnel kommer dit så det fullt hus med mycket hundar. Me like!

Trevlig helg på er!

Hund-SPA

Idag gick jag lite tidigare från jobbet för att hinna hem och fixa till mina hundar i mitt lilla SPA.

I mitt lilla hund-Spa ingår det genomborsting, badning och schamponering med helkroppsmassage, torkning och föning, kloklippning, öronrensning och tandborstning samt en finputsning med sax där det behövs.

Dixie var först ut och hon njuter av sitt bad och massage. Tandborsting tycker hon också mycket om. Om jag ropar "borta tänderna" så kommer hon direkt.
Resten accepterar hon att jag gör. Hon säger aldrig något och gör aldrig motstånd. Mycket lätt att sköta!

Lucy har faktiskt inte fått alltför många SPA upplevelser i sitt korta liv, men hon njöt också av allt och gör heller inget motstånd.
De blev fina mina flickor, fluffiga väldoftande pälsar.

Vi har haft snö idag. Inte roligt, halt var det också och hundarnas ben blir fulla av snöbollstovor som man bara kan lösa upp i duschen.

Det har blivit domarändring på söndag för bland annat barbet. Nu ska de visas i ring 38 och för en svensk domare som heter Lis-beth Liljeqvist. Om det är bra eller dåligt vet jag inte.


Större än jag tror

Kl 06.00 i morse satte jag och mina två kompisar oss i bilen för att köra till Ullared. Det har varit bestämt i månader att vi skulle åka just idag. Vädret var ju inte det bästa, men vi tog det försiktigt och kom fram som vi skulle.
Jag inhandlade mina första julklappar och en halv vagn med hundprylar.
Jag var ute efter ett täcke till Lucy och det är inte alltid lätt att föreställa sig storleken. Men jag försökte se henne framför mig och föreställa mig vilken storlek som skulle passa. Efter ett tag så hade jag nästan bestämt mig för en storlek, men i sista stund så tog jag storleken större för jag tänkte att det är bättre om det är lite för stort än för litet.

Men när jag kommer hem och ska prova visar det sig att jag har misstagit mig helt vad gäller Lucys storlek. Det täcke som jag trodde skulle vara lite för stort är istället för litet och fattas ca 15 cm i länden.
Jag har fått för mig att hon är en mycket liten hund, men så himla liten är hon inte.
Och detta är andra gången jag misstar mig på hennes storlek. För en månad sedan köpte jag ju en hundbur till henne där jag trodde hon skulle få gott om plats, men även den var alltför liten och för trång för henne.

På söndag fyller hon 1 år och då ska hon mätas och vägas.

Min burvagn kom i fredags och i eftermiddags hade jag lite tid över att montera ihop den. Den är fin och jag har provkört den med hundarna i. De verkar acceptera den.


Agility

Ikväll var det agility med Lucy igen. Inte det perfekta vädret att träna hund i, bara någon enstaka plusgrad och snöblandat regn, men det märktes inte så mycket när man väl kom igång.

Lucy var duktig igen. Bara tunnlarna som spökade för oss lite idag. Dem brukar hon alltid helst vilja ta annars, men det var inget riktigt tunnelsug idag.
Vi har tränat kontaktfält, slalom och handling i olika kombinationer. Hon läser mitt kroppsspråk otroligt tydligt så det gäller verkligen att jag gör rätt, för visar jag det minsta fel som gör hon också fel.
Hon tycker det är jätte roligt och jag tycker också det är jätte roligt att träna agility med henne. Hon är i perfekt arbetsnivå.
Det enda dumma är att vi inte har möjlighet att träna mellan gångerna. Hon skulle ju utvecklas dubblet så fort om vi kunde klämma in ett träningspass till, men det går inte just nu. Kontaktfält och slalom behövs mycket mer intensiv inlärning om det ska fastna. Jag får försöka hitta en lösning.

Här hemma har Selma kommit in i sitt höglöp och hon uppvaktar Lucy och bjuder upp till "lek". Dixie försöker få dem att sluta som den vaktande polis hon är. Lucy är på väg ur sitt höglöp.

I veckan ska jag hinna bada båda hundarna. Det blir första gången jag ställer båda två samtidigt. Hur ska jag klara det?


Kalas

Igår hade jag släktkalas här hemma hela dagen.
Det blev en väldigt trevlig dag med fin uppvaktning. Jag bjöd på smörgåstårta som är min favorit och champagne.
Sen blev det vanliga tårtor som jag själv gjort och som jag blev väldigt nöjd med och på kvällen blev det middag.


Mina fina tårtor!


Det var fler som hade glädje av hundkorgarna =) (Mina kusinbarn)

Det var lika många barn som hundar 4+4 =)

Lucy älskar barn och vill gärna pussa dem hela tiden, men när Blanca kom fick hon annat att tänka på.
Eftersom Lucy löper så blev Blanca alldeles galen och skulle inte göra annat än jucka på henne.
Ingen rast ingen ro för någon av dem. Selma och Dixie håller sig i bakgrunden, men Dixie som är husets polis är den som håller ordning. Om det blir för vilt så går hon dit och försöker dela dem och om de stör Selma så säger hon till dem att sluta. Hon har stenkoll på läget.

Men allt eftersom timmarna gick så blev väl även Dixie lite leksugen och försökte vara med på Blancas och Lusys lek, men vi märkte att Blanca började se Lucy som hennes och vaktade henne mot både hundar och människor genom att ligga på henne och när Dixie kom för nära så blev nog Blanca sur för dem rök ihop ordentligt. Blanca tyckte Lucy var hennes löptik och värd att försvara och det uppskattades inte av Dixie som svarade emot.
Men det var inget allvarligt, det låter oftast mer än vad det är. De blev platsade ett tag och sedan var de vänner igen.
Oftast brukar det vara hanhundar som blir osams när det finns löptik, men tydligen kan även tikar konkurrera om det.
Selma löper ju också men hon tillåter absolut inte att någon juckar på henne. Det är bara Lucy som är för snäll.
Hon kan aldrig säga ifrån till någon, jag har aldrig hört ett endaste litet morr från henne. Hon bara finner sig. Vi får se om hon blir anourlunda efter löpet.


Snörusk

Inte alls något trevligt väder idag. Det har snöat hela dagen mer eller mindre med det blir bara blött på marken. Hundarna blev överlyckliga när de såg flingorna falla från himlen. Det tog en racerunda av glädje.
Det är inte lika kul att vara ägare till pälshundar när det blir så blött. Man kan krama ur tassarna efter promenaderna.

Har inte alls hunnit med det jag skulle idag.
Bilen har varit inne på lagning och det blev en dyr historia. Har lite ångest för det nu.

Jag har beställt en ny hundbur med vagn. Ja, jag skäms lite för det, för jag är en sån som tycker det är ganska löjligt att rulla in sina hundar i bur på exempelvis utställningar för att hunden inte ska bli smutsig om tassarna. Men det är inte i det syftet jag har köpt buren. Jag har insett att nu när jag har två hundar som kanske ska ställas ut samtidigt eller åka på andra tävlingar så blir det för mycket att hålla båda två, plus ha med sin väska och sin stol och samtidigt ha koll på allt och sen har hundarna en STABIL bur att vila i så jag kan ha min campingstol ifred.

Med stabil bur menar jag en bur som inte kan gå sönder. Jag har nämligen köpt bur innan, en sån mjuk som man sätter upp med dragkedjor, men den rev Dixie upp botten på när hon var valp och så är den för klumpig att släpa med sig. Det är inte alltid man har bärhjälp.

Bruno 12 veckor:


Foto: Jan Holmgren


Foto: jan Holmgren

Enligt husse är Bruno riktigt busig och hittar på alla möjliga upptåg. (jodå det minns vi allt) Men han och syster Malou ska börja på valpkurs nästa vecka.
Vid 12 veckor vägde Bruno 10,3 kg.

Igår var det 1 månad sedan som valparna flyttade från oss. Jag saknar dem! Men nästa vecka ska vi hälsa på Amie i Norge och sedan får jag ta mig lite neråt och lite uppåt i landet och hälsa på de andra. Kanske inte Piteå, det blir lite väl långt just nu. Men i framtiden kanske?
Uppvaktningen har börjat

Lucy har varit så lugn och snäll i sitt löp, fram till ikväll. Hon går in på 13:e dagen imorgon och nu säger hon att det börjar bli dags. Partnern hon har valt ut åt sig heter Dixie och hon fjäskar och slickar mungipor och ställer upp sig sitt finaste för Dixie. Dixie gör lekinviter och så springer de rundor. Tror det blir ännu värre imorgon.
Selma började sitt löp idag och om två veckor ungefär så är även hon vild och tokig på parningslekar.

Det händer inte så mycket just nu.
Jag har tränat på "trappan" i detta nya huset. Det är svårare här eftersom denna trappan är svängd.
Men nu klarar både Lucy och Dixie backa upp för trappan 4 trappsteg.
De tycker det är vansinnigt roligt.

Hundarna har varit med mig på jobbet hela dagen och kvällen för resten av personalen var på utvecklingsdagar. Det är en jäääättte lång korridor på kontoret där det är mycket frestande för 3 hundar att springa fort. Det fick dem göra idag när det inte var några andra där.


Efterlängtad

Nu har jag kommit hem från 4 härliga dagar i Valencia. Kom iväg tillslut.
Det har varit underbart att få slippa denna kyla om så bara för några dagar. Det är ju inte super varmt i Spanien nu, men 20 grader och sol varje dag ska man inte klaga på.
Framför allt var det roligt att hälsa på Daniel och se hur hans liv fungerar där nere.

Vi har varit på stranden, shoppat, besökt en stor akvariepark, tittat på byggnader, firat 3 födelsedagar och bara njutit av god mat och goda drinkar.
Det är inte ofta jag har fint väder på min födelsedag, men fyller man 25 så får man passa på att njuta extra mycket när det väl vankas sol.
Pina Colada och solsken, perfekt!

Väl hemma möttes jag först av grått och kallt väder, men så fort jag kommit hem till dörren så lyste mina tre solar och jag fick mängder med pussar och "kramar" från ullbollarna.
Mamma hade borstat dem allihop så de var extra fluffiga och mjuka.

Sen firades jag med plankstek och presenter. Fick bland annat en egen systemkamera så jag slipper låna alla andras. Det är nästan ett måste om man vill fotografera hundar i rörelse.
Den kommer användas flitigt.

Har fått startnummer till Norge. 4 barbeter anmälda.

Nu ska jag börja med det tråkigaste som finns- Packa upp resväskan!

Igår var ingen rolig dag

Det var tänkt att jag skulle åka till Spanien igår för att hälsa på Daniel.
Men så blev det inte.

Flyget skulle gå 15.40 från Kastrup och då brukar det vara väldigt smidigt att ta tåget dit så man kommer direkt in på flygplatsen.
Eftersom man aldrig kan lita på att tågen är i tid så såg jag till att vara ute i mycket god tid och ta extra tidigt tåg i fall det skulle var försenat.
Tåget var lite försenat, ca 8 minuter men detta skulle jag hinna i alla fall med mina goda marginaler.

När vi har kommit över öresundsbron och befinner oss bara några få minuter från Kastrup stannar plötsligt tåget.
I högtalarna ropar de ut att vi måste vänta ca 5 minuter pga ett godståg som kör mycket sakta och ska byta spår.
Tiden går och efter 15 minuter lovar de i högtalarna att vi vilken sekund som helst ska rulla vidare.
Men inget händer. Efter 1 timme meddelar de att godståget gått sönder och inte går att flytta på och att vi måste åka tillbaka en bit för att byta spår, men då är det redan så att vi måste invänta tre andra tåg som måste förbi.
Det har nu utbrytit panik på tåget hos alla som ska med sina flyg. Folk ringer och skriker på tågpersonalen och vill ta sig ut eftersom vi är så nära.

Efter 1,5 timme så rullar vi sakta tillbaka och byter spår men på det nya spåret kommer vi inte till Kastrup utan till stationen efter som heter Tårnby eller nått. Där släpps 100-tals arga frustrerande människor av i väntan på ett annant litet pytte tåg. När det tåget kommer efter ca 15 minuter får alla trängas in och stå som packade sillar.
När vi till slut anländer till Kastrup är klockan 15.40 och det var då mitt plan skulle gå, så det var ju bara totlat kört att hinna med det.

Tillsammans med alla andra människor fick jag stå ytterligare 1 timme i kö i flygbolagskön för att se vad jag ska göra härnäst.
När det till sist är min tur får jag reda på att man inte kan boka om biljettet eftersom jag kommit efter att gaten hade stängt.
Det var bara att köpa en ny biljett, men det gick inga fler flyg till Valencia igår och det som gick idag var fullt.
Så imorgon har jag köpt en ny biljett och hoppas verkligen att jag kommer med det. Då kommer jag tillbaka på onsdag.

Det är mycket agg mot Skånetrafiken just nu. Jag gick naturligtvis till deras kontor och frågade hur de skulle ersätta oss alla för denna enorma försening, och inte bara försening, de klarade ju inte ens att ta oss till Kastrup!
De skyllde såklart ifrån sig och det enda de kunde erbjuda var att jag skulle fylla i en resegarantiblankett för att få tillbaka pengar för sträckan mellan Landskrona och Kastrup. Ja, dem pengarna hjälper inte mig att få en ny flygbiljett.
Riktigt uselt!

Imorgon får jag väl ta tåget klockan 7 på morgonen för att vara på säkra sidan. Egentligen tar det knappt 1 timme dit med igår lyckades de ta nästan 3 timmar. Bra jobbat Skånetrafiken!

Det var ändå tur att jag bara skulle till Spanien. Det fanns dem som skulle till betydligt dyrare resemål och som hade åkt från Götebog kl 07.00 på morgonen för att hinna, men de hann inte heller. köpa ny biljett till 
t ex Sydafrika svider mer i plånboken. Det var ett helt gäng som skulle dit som nu fick bo över i Köpenhamn och dessutom köpa nya biljetter.
Lucy blir "stor"

Tack alla för era gratulationer! Ni är så gulliga =)

Lilla Lucy har börjat löpa, 11 månader gammal, precis lika gammal som Dixie var när hon löpte för första gången.
Det är något speciellt med första löpet, då lämnar de valpstadiet på riktigt. Fast i Lucys fall kan man ju undra. Jag tycker aldrig hon mognar, livet bara leker för henne och hon tycker allt är lajbans. Hon har inte ändrats i sättet sedan jag fick henne. Hon är fortfarande samma glada, busiga, keliga, söta "valp". Det är bara monsterdräkten som hon har lagt undan =)

Ikväll har jag och Lucy varit på agilityträning. Hon är superduktig, en riktig talang! Vi har tränat slalom, olika kombinationer, däcket, balansen och långhoppet. Lucy gör allt som om hon aldrig gjort annat.
När det är hennes tur att vila sitter hon lugnt och tyst och väntar medan de andra får träna. Jag är mycket nöjd med henne.
Igår körde vi ett lydnadspass också och fy sjutton vad duktig hon var. Hon gjorde en lydnadsklass 2 apportering för första gången, tränade mycket bakdelskontroll, inkallningar och läggande.
Allt gjorde hon mycket bra. Hon kommer bli så bra med tiden min lilla skrutta =)

På onsdag åker jag till Spanien och hälsar på husse. Ska bli skönt med lite värme. Jag är tillbaka på måndag kväll.

Film

Min kära mor hade nöjet att filma lite också, så här får ni se oss i stora ringen

Söndag: Tur det inte är mina rörelser som ska bedömas, då hade jag åkt ut med en 2:a =)

Dansk Champion och DKV -10

Nu är vi hemma igen efter 2 dagar i Danmark och Herning.

LÖRDAG:
Det har varit en mycket trevlig vistelse. Vi körde kl 07.00 igår hemifrån och var framme i Herning runt 11-tiden.
Barbet var sist ut i ringen så det blev lite väntan, men hellre det än att komma försent.
När vi kom såg jag på nummerlapparna att det bara var 5 hundar kvar innan mitt nummer så då fick jag lite smått panik, men det visade sig att de inte går efter nummerna på nummerlapparna i Danmark så då kunde jag pusta ut. 

När det var vår tur var Dixie på strålande humör för utställning. Superkul tyckte hon det var och hon skötte sig utmärkt. Den norska domaren blev imponerad av henne och gav henne full utdelning Exellent med Cert, CACIB och BIR och det betydde ju att hon också blev DANSK CHAMPION och det var ju det vi hoppats på.

Eftersom vi var sist i ringen så var det inte så långt kvar till finalerna och dessutom skulle de börja med att döma grupperna bakifrån grupp 10 sen 9 och sen 8.... så det blev inte så mycket väntan.
Det var en pampig stor ring med stor läktare och allt så där passade jag på att visa världens finaste ras. Vi blev förståss inte utplockade.
Efter allt så åkte vi till vårt mysiga lilla hotell som vi bokat och åt festlig middag.

Dixie är världens bästa på att ha med sig. Hon älskar bilresor och som nu när vi kom till helt nytt ställe på hotellet och vi skulle gå och äta och hon skulle vara själv på rummet så lägger hon sig bara snällt och väntar.
Hade vi haft Selma med hade hon skrikit i högan sky om vi lämnat henne själv där hon inte känner sig trygg.

SÖNDAG:
Idag var det dags igen för utställning. Vi var tidiga in i ringen och även det gick galant. Det var dansk vinnarutställning idag och det betyder att Dixie förrutom CACIB och BIR idag även fick titeln DKV -10.
Det var även en domarelev på plats för att lära sig om rasen, så det blev dubbel presentation för Dixie idag.

På tre utställningar i rad har Dixie alltså plockat 3 titlar. På utställningen i Växjö för ett år sedan blev hon ju Svensk Champion.
Jag är mycket stolt över min fina tjej. Dessutom var det ju bara knappt 11 veckor sedan hon fick valpar och ändå är hon i så gott skick. Det syns inte alls på henne varken i kropp eller päls.

Kritiken från båda utställningarna ligger under resultat på majtippans.se


Lördags bedömning


Grupp 8 i finalring, det är jag som har vita byxor =)


Söndags bedömning av domare och domarelev


Stååååå


nu var det över.....


....och med oss hem fick vi en liten rosettskörd

Nu får hon vila ett tag, men bara i några veckor. Den 28:e november åker vi till Norge och går upp för Nordisk champion titel, men det gör även syster Soya. Det blir roligt för båda är fina så det är ingen klar seger för någon av dem.
Även Lucy ska med, men hon tävlar som junior. Mycket längtar vi också att återigen få träffa söta lilla Amie.


Punktering

Igår när jag skulle köra till jobbet ser jag att jag har punktering på ena framhjulet.
Aldrig tidigare har jag fått punktering och det har jag varit så tacksam för. Men nu var det tydligen min tur att få det. Jag hade inte tid att byta, så jag fick åka med pappa till jobbet.
Efter jobbet gjorde jag mitt livs första däckbyte till ett opumpat reservdäck. Helt lätt var det inte.
Idag körde jag till en däckfirma för att få lagat däcket och då säger dem att det inte är lönt att laga för att vinterdäcken inte är godkända. Jag bytte till vinterdäck i lördags på en annan däckfirma och de nämde ingenting om det.
Så nu fick jag beställa nya däck som jag ska hämta imorgon. Så roligt är det minsann inte.
Jaja, nog om däck nu.

Jag har fått en rapport från Amie i Norge och hon mår mycket bra. Hon är en tuff dam med en hel del egna åsikter. (Det känner jag igen =))
Hon tränas för fullt i hantering och miljöträning och har börjat på valpkurs.

Helen har gjort en egen flik till Amie på deras hemsida där man kan följa Amie och labradoodeln Ottos vardag:
http://www.123hjemmeside.no/ottosverden

I eftermiddags när jag gick lång promenaden med alla hundarna så brukar jag träna med var och en en liten stund.
Efter det så brukar de få springa lösa, men idag hann jag bara släppa Lucy. Plötsligt sticker hon iväg i full fart efter en kanin som jag inte har sett.
Jag kallar på henne och blir mycket förvånad när hon vänder på inkallningen. Trodde aldrig hon skulle komma eftersom hon för tillfället brukar ha 1 kg bomull i varje öra och absolut inte lyssna på sin matte.
Så idag kunde jag vara stolt över henne. Inte en enda belöning hade jag i fickan heller så det fick bli jaga-matte-lek istället.
Tur att jag inte hann släppa de andra.

Idag har jag också haft stora genomgången av samtliga hundar. Det omfattar tandborsting och skrapning om det behövs, klippning runt mun, trampdynor, under öron och analöppning, öronrengöring och hårborttagning och kloklippning.
Dixie och Lucy är mycket lätta att klippa klorna på. De ligger på rygg så snällt medan jag klipper alla klor. Selma måste någon hålla, medan jag klipper.

Dixie är typ klar för utställning. Kanske måste skölja hennes tassar imorgon igen eftersom det är så geggigt ute.
Vi åker tidigt på lördag morgon, vi är sist ut i ringen som nummer 74 och på söndag startar vi som nummer 9. Det passar utmärkt så kommer man hem i tid på söndag.

Eno i Schweiz

I dag har jag badat Dixie så hon blir fin till helgen.
Hon blev fin och fluffig. Men det tar lång tid. Flera timmar gick åt att borsta och bada, torka och slutligen städa badrummet, för efter Dixie har skakat sig därinne så blir det vatten och svarta hårstrå överallt på det vita kaklet.
Efter det är man lagom mör i ryggen.

Idag fick jag lite bilder från Sandra i Schweiz som har lille barbetkillen Eno som snart är 5 månader.
Han är vit som är ovanligt för barbet. Mycket söt!


Foto: Sandra Frigeri


Foto: Sandra Frigeri

Rallylydnad med Lucy

Måndag igen och idag har vi börjat på rallylydnad.
Det gick ganska bra, men jag vet sedan innan vad vi ska träna mer på.
Just nu är det att hålla fokus som lillan tycker är ganska svårt när det finns så många nya roliga hundar hon vill leka med.
Men det gick över förväntan, hon var inte en kängru som hon var förra veckan, utan hade alla tassar i marken och flög inte en enda gång. Det är alltid nått =)
Jag tycker vi har tränat bakdelskontroll till förbannelse här hemma, men det glömmer hon bort direkt när det finns annat som lockar. Bara mer träning helt enkelt. Men det känns himla skönt att vi äntligen tar tag i hennes träning på allvar nu så det blir något av det. Även jag behöver någon som säger till vad jag ska träna på så det inte blir allt på en gång.

Tog lite höstbilder idag.
Imorgon ska Dixie badas och blir fin till utställningen i helgenHar fått lite valprapporter:

Svea i Piteå har det mycket bra. Enligt sin matte är hon mycket lättlärd, glad, busig och fartfylld. Svea som från början var lite rädd i stallet älskar nu att vara där och springa runder och äta hästskit =)
Hon får träna kontaktövningar och inklickning är påbörjad.

Bruno i Malmö har det också mycket bra och även han är en frisk fläkt i hemmet. Idag hade han hoppat i en å och simmar några meter och givit sin husse en mindre chock.
Ja, visst är det härligt med vattenhundar? =)


Här är Bruno efter sitt dopp i ån, 10 veckor gammal


Här är busiga syskonen igen. Malou och Bruno


RSS 2.0