Personsök

Idag har Lucy fått träna personsök för första gången.
Jag kan väl inte säga att hon var någon naturbegåvning direkt. Hon förstod inte vad hon skulle göra. Men hon sprang ut till figgarna några gånger, men hon fick ingen aha-upplevelse att det var det som träningen gick ut på.
Vi får se vad som händer nästa gång.

Dixie fick också ett sök, det var länesen hon fick träna det. Jag tyckte hon hade en alldeles perfekt aktivitetsnivå, inte så överladdad som hon brukar (kanske för hon inte fått tillbaka konditionen ännu)
Hon gjorde inte sina vanliga raka slag ut, utan rundade. Men hon kom ändå ut på bra avstånd och jobbade himla fint. Henne är jag himla nöjd med. Och hon var tyst och lugn när de andra tränade, det blir + i kanten!
Det är annars Dixies svaga sida.

Sen körde vi upp till stugan och packade ihop det sista, åkte vidare och bytte däck och slutligen köpte hundmat och pratade en stund med Zarah som har Zawiccas. Hon har alltid så mycket roligt nytt i sin affär och säljer bara naturliga produkter. Jag köpte en ätbar aktivitetsleksak, torkade kycklingfötter och annat godis.
Hon visade även sin senaste vara, fryst fårskalle. Jag köpte inte den.


Hälsning från Malmöborna


Bruno och Malou, lekande syskon som inte var stilla en sekund =)


En hektisk november närmar sig

Hos oss är det full rulle och värre blir det i november. Har inte en helg ledig då och veckorna kommer också vara fulla med olika saker.

I helgen börjar vi med spår igen, sen ska jag fixa Dixie, borsta och bada inför nästa helg då det är utställningsdags. Blir jag och mamma som åker till Herning på en liten hundweekend =)

På måndag börjar jag och Lucy på rallylydnad grundkurs. Blir bra att varannan måndag är agility och varannan är rallylydnad. Hon behöver mycket träning om vi ska komma någonstans.
Tävlingslydnaden har jag valt att vänta med när det gäller Lucy. Hon har inte motivationen riktigt för det just, så vi lägger undan den träningen liten stund. Hoppas att vi ska hitta ett bättre samarbete genom de andra sporterna först. Jag tror jag har för höga krav (som vanligt) på mina stackars vovvar.
Jag börjar även misstänka löp för lilltjejen. Selma bjuder nämligen upp henne på lek, det brukar vara ett säkert tecken på att något är på gång, om det inte är så att Selma själv ska löpa?

Dixie däremot är helt tokglad i lydnaden. Hon presterar på topp!
Hennes energi är tillbaka och hon är mycket hungrig på träning. Här har jag en hund som är öppen för alla förslag och så vet jag inte riktigt var jag ska lägga krutet i träningen. Vad ska vi satsa på?
Jag måste ha mål i min träning annars blir det inget av det. Och Dixie har inga träningsmål nu. Det måste bli ändring på det genast.
Känns som hon kan alla moment bra i lydnaden klass 1 (platsliggning undantag)
Kanske ska satsa på att lära in resten av momentet i lydnads 2:an? Vi behöver lite nyinlärning. Ska även lära in alla rallylydnadsskyltar i fortsättningsklassen.
Jag är osäker på om vi ska tävla någon mer rallylydnad innan den blir officiell. Man måste ändå börja om från början sen. Jag längtar som attan tills sporten blir officiell, ska bli så roligt att jaga titlar då =)
Ja, helt plötsligt så fanns det en hel del som vi kan jobba på. Bra att filosofera!


Får lite valprapporter i mellan åt. Sannie (jade of Cheba) och Gunilla går på valpkurs och enligt Gunilla är Sannie mycket duktig.
Malou (Citrin of Cheba) lever livet i Malmö och är ett bustroll. Miljöträning med bussar, cyklar, barnvagnar och katter skrämmer henne inte. Men däremot blev hon lite rädd för ett märgben som hennes matte köpt till henne =)
Haha!
Chip (Topas of Cheba) fortsätter sitt jobb som trädgårdsmästare och tar ner buskar inför vintern och gillar att hålla sig hemma.
Springer gärna hem istället för att gå med på promenaderna =)

Alla valpar har funnit sig väl tillrätta i sina nya familjer.Flytt och kurs

Ja, nu har jag flyttat från sommarsugan och bor nu i Landskrona. Det känns helt okej.
Idag började jag jobba på kontoret igen. Har inte jobbat där på 3 år, har ju varit bortskämd med att ha jobbat hemma =) Men det känns också bra. Det som är dumt med att jobba hemma är att man lätt gör andra saker än det man ska, så blir det inte nu.

Hundarna trivs också, här finns fullt med stora träningsplaner, promenadstigar och hav och även bra träningsmöjligheter inomhus. Selma bor ju också här och hon kommer väl ge mina hundar dåliga vanor =)

Igår skulle jag åka till Outlet i Båstad och handla nya hundkorgar eftersom valparna kissat i dem gamla. När jag kommer fram så står det att det är 70% rea på alla djurartiklar från och med igår. Så jag fyndade både det ena och det andra. Fick tre stora hundkorgar, en bur, reflexvästar, mängder med tuggben, filtar och leksaker för bara 450 kr. Jag var mycket nöjd med mina köp!

Idag började jag och Lucy på grundkurs i agility, (det var idag och inte nästa måndag)
Hon tyckte det var det roligaste vi gjort på länge. Något som hon har gemensamt med Dixie är farten. Full ös medvetslös!!!!! Det går undan må jag säga. Lucy började med att ha några kilo för mycket energi så hon tog alla tunnlar själv och mellan dem sprang hon och ville busa med de andra hundarna, men sen kunde hon koncentrera sig och hon var jätte duktig. Både på vänster och höger sida. Vi hann med flera olika kombinationer och hon klarade alla galant! Det är nog hennes grej precis som jag har misstänkt.

Riktigt roligt att få komma igen med ordentlig träning nu. Nu känner jag mig nöjd.

Idag blir valparna 9 veckor! Har fått lite rapporter från olika håll. Chip mår bra hos sin nya familj och Bruno är en charmör och Svea har skrivit ett eget brev som ni kan läsa i kommentarerna i förra inlägget.

Har fått några bilder av Marie Hallberg som äger Merlin från barbetträffen på Lucy och Merlin när de lekte i lekhagen. Det får bli dagens bilder för jag har inga nya:
Foto: Marie Hallberg

Chip har flyttat

Idag har även Chip flyttat till sin nya familj och han blev sist ut att lämna. Nu är det tomt och tyst i huset.


Chip med nya familjen som bor i Mullsjö. Chip ska bli Urbans nya jakthund och arbeta som stötande och apporterande fågelhund samt tränas i eftersök. Men kommer även bli väl skött av sina nya mattar =)
Vid 8 veckor vägde Chip 6000 gram och igår fick han en extra vägning och då vägde han 6700 gram.

8 veckor:


Det har varit jätte roligt att ha kvar Chip hos oss några dagar extra. Han visar bara upp trevliga sidor och kommer säkert bli en alldeles fantastisk hund, precis som jag tror om de övriga valparna också.
Jag älskar att träna med valpar, så Chip har fått lektioner varje dag. Och jag säger bara... VILKEN ARBETS HUND!

Bilder från hans morgonpass idag:


Alltid detta fokus!!!! Han kan sitt.....


Han kan början till att stanna kvar....


Han har en helt fantastisk attityd och närvaro i fotgåendet...


Och en enorm uthållighet redan som 8 veckors valp!!


Han släpper aldrig med blicken och har lätt för sin fotposition.


Det var flera i denna kullen som hade denna enorma arbetsglädje och om Dixie får fler kullar i framtiden får
jag nog överväga om jag ska behålla en guldklimp själv. Dessa valpar har nämligen visat precis det jag vill ha i en hund!
Men nu var det slut för denna gång. Projektet är över och jag är jätte nöjd med alla valpar, mina valpköpare, mina fantastiska hundar som hjälpts åt att sköta småttingarna och så är jag nöjd med min egen insats.

Imorgon flyttar jag till Landskrona. Nu stänger vi somarstugan för i år, men det har varit perfekt miljö för valparna.
Nu är det dags att smida planer för mina egna hundar. Jag har några mål i sikte till nästa år och det behövs träning i fall vi ska lyckas ta oss dit jag vill.

Prioritet för Dixie ligger i att få henne i form igen tills utställningarna om några veckor. Jag tycker inte hon är i dåligt skick, hon väger faktiskt mer nu efter valparna än hon vägde före, så hon har inte magrat av så värst. Men konditionen behöver bättras på och lite mer hull hoppas jag hon lägger på sig.

Lucy ska börja på agilitykurs 1:a november. Det tror jag hon kommer tycka är toppen!

Två glada nyheter

1. Äntligen har jag fått ordning så att rätt domännamn är kopplad till min hemsida. Det som gäller nu är www.majtippans.se

2. Såg att valparna nu är registrerade på SKK HUNDDATA och då hoppas jag att papperna kommer i veckan.

Lite träning

Jag har fått rapport från Jan och Bruno, allt har gått bra även för dem.
Jätte roligt att höra!

Igår fick hundarna varsitt träningspass.
Det gick bra faktiskt. Dixie och Lucy gjorde vad dem skulle. Dixie börjar bli sitt gamla vanliga jag och ger gärnet på träningarna nu, precis som hon brukar.

Lille Chip har även han fått täning i sitt, ligg, inkallning och stanna kvar. Superduktig och fattar allt direkt!
Jag är grön av avund på det fokus han har! Han sitter alltid och tittar på mig oavsett vad. 100% fokuserad på det han gör. Hade han gett hälften av sin fokus till Lucy hade jag varit överlycklig!

Han är väldigt okomplicerad, sover hela natten och vill alltid krypa upp i knäet och kela. Har även tränat valpbitning (enligt Canis artikeln) med honom om det fattade han direkt, så nu tar han oftast försiktigt i händerna.

Igår så skriker mamma plötsligt att jag ska komma fort. Jag trodde typ någon hade skadat sig eller något.
Men när jag frågar vad som hänt så erkänner hon att hon har gett Dixie en halv hotdog som Dixie sedan gett till sin son som i sin tur är mycket nöjd med sitt byte.
Innan vi fått tag på honom så har han svalt hela korven. Mamma fick ta konsekvenserna i fall han skulle bli dålig, men det blev han som tur var inte.
Jag blev ganska förvånad att Dixie gav korv till Chip. Jag hade förstått om det var ben eller liknande, men hon som alltid är vrålhungrig brukar sluka allt själv.


Tripp trapp trull


Lucy har lärt sig gripa och hålla apportbock, här får hon lite träning med strörning. Ser ni den lilla minihulliganen som försöker göra allt för att ta apporten?

Förra veckan så blev det bakslag i denna övning då Lucy släppte den för tidigt och jag kastade mig fram för att hinna fånga den innan den slog i golvet, vilket jag inte hann, så det blev en rejäl duns.
Hela den situationen gjorde att hon inte ville hålla i någon äcklig apportbock.

Men det var bara att börja om, tog bort apporten och återgick till det plaströr som vi tränat på först. efter ett tag kunde hon tänka sig att hålla i det. Efter ytterligare några träningspass så gick det återigen bra med apportbocken. Dumma matte som inte sett till att lägga matta under som dämpar eventuella fall. Nu vet hon bättre =)

Nu har Bruno åkt

Idag var det Brunos tur att flytta. Men han känner ju husse som har varit flitig med sina besök. Bruno blev mycket glad när husse kom, så det kommer säkert att gå hur bra som helst. Bruno kommer även få tillfälle att träffa syster Malou som inte bor långt ifrån.


Bruno och Jan. Bruno kommer tränas i jakt, men kommer även bli friluftskompanjon på fisketurer och vandringar med nya husse.
Bruno vägde vid 8 veckor 6300 gram. En rejäl chockladbit!

8 veckor:

Bruno


Jag har fått rapporter från valpköparna.

Svea som skulle hela vägen till Piteå hade sovit hela vägen i bilen, förrutom de stopp som gjordes.
Det är tappert med tanke på att det är ca 150 mil!

Sannie hade också sovit nästan hela sträckan till Bankeryd, hon hade ätit bra och kissar ute.
Hon hade undrat lite idag var alla syskon var, men hon följer efter sin matte Gunilla istället.

Amies första dygn har också gått mycket bra efter rapport från Oslo. Hon hade också sovit i stort sett hela hemresan, och väl hemma hade hon satt Helens labradoodle Otto på plats. Det är jag inte alls förvånad över, hon är en tuff liten dam som vet vad hon vill =)

Dixie är fortfarande helt cool med att valparna lämnar. Jag tror hon tycker det är skönt.
Nu har vi bara lille Chip kvar några dagar till. Han gör inte mycket väsen av sig så det känns väldigt tyst och lungt i vårt hus nu.


Uppdatering 14.00

Fick precis rapport från Anja, Markus och Malou:

"Här kommer en liten rapport om Malous första dygn. Sov nästan hela vägen till Malmö, vaknade ibland och pussades lite :). Väl hemma somnade hon igen. Hon har gjort alla sina behov utomhus och vill helst sitta i mitt eller Markus knä hela tiden. Igår kväll kom lilla "monsterdräkten" på och Malou tyckte att hon också skulle sova i sängen! Men efter 8 minuter i "ryggsäcken" kravlade hon istället in under sängen och sov där hela natten. Hon känns som en mycket trygg, lugn och underbar liten valp och det är mycket din förtjänst Maja (och Dixies såklart), stort tack!
Vi är så glada att vi valde barbet och Majtippans :)"


Jag är jätte glad över att det gått så bra med alla valpar och är så nöjd med alla underbara valpköpare!8 veckor och nya hem

Idag blir valparna 8 veckor och räknas som leveransklara. Alla fyra tikarna har idag åkt till sina nya hem.
I morse var vi hos veterinären där alla valparna fick sina vaccinationer, chipmärkningar, besikting och lämna blodprov till epilepsiforskning. 2 skrek i högan sky medan de andra knappt sa något alls. Överlag tyckte jag de var mycket duktiga och det tyckte veterinären också. Alla gick igenom besiktningen =)
Även Lucy har nu lämnat blod till Finland och fått sin första rabiesvaccinering. Dixie och Selma fick sina vanliga vaccinationer. Så jag hade 9 hundar med till veterinären.

Tikarna badades igår och hade inget emot det, de blev ljuvligt doftande dunbollar. Men imorse gav min mamma valparna och Dixie lite fiskleverolja och då blev schampodoften utbytt mot fiskdoft, så alla tikar luktade idag svagt fisk. Inte som jag hade tänkt precis, men jag tror valpköparna blev nöjda ändå.


Först att lämna var Svea (rosa tik). Hon åkte direkt efter veterinären eftersom hon hade lång väg att färdas hem till Piteå. Här är hon med nya husse Ivan och matte Kikki.
Svea ska bli Ivans nya jakthund och främst användas som apportör, men barnen kommer även träna agility och lite annat med henne. Vid leverans vägde hon 6200 gram.

8 veckors bild. Detta var svåraste gången att ta bilder, de ville inte stå still och trots 100 bilder var detta ändå den bästa:

Svea
Nästa valp att lämna var Sannie (röd tik). Matte Gunilla och husse Erling hämtade hem henne till Bankeryd.
Sannie ska förhoppningsvis bli Gunillas nya tävlingshund i lydnad, men de kommer även träna lite spår och agility som aktivering. Sannie är fortfarande minst och vägde nu 4200 gram

8 veckor:

Sannie


Sedan kom Geir och Solveig och hämtade Amie (blå tik). Amie kommer bo i Oslo och tränas i spår bland annat. Hon kommer även visas på utställning av dotter Helen.
Hon vägde vid leverans 5600 gram


Amie


Sista att lämna idag var Malou (gul tik). Hon kommer bo i Malmö hos Anja och Markus
och Malou kommer nog få prova på både den ena och den andra hundsporten och bli en trevlig
tränings- och familjehund. Hon vägde idag 5300 gram.

8 veckor


Jag önskar alla valpköpare lycka till med deras nya familjemedlem! Och jag hoppas på rapporter lite då och då =)

Imorgon är det Brunos tur att flytta. Chip kommer bo med oss till nästa helg.

Dixie är lugn. Hon ser att det kommer folk och hämtar hennes valpar, men verkar inte lida av det.
Men vi ska minsann sätta igång med träningen ordentligt, så hon kommer inte ha en tanke på några valpar. Jag märker att det även börjar klia i henne efter att få börja träna på riktigt igen.Hemma från barbet-träff

Idag har jag och Lucy varit på barbet-träff i Lund.
Det blev 9 barbeter och ett helt gäng glada männiksor, både ägare, blivande ägare och andra som ville bekanta sig med rasen. Kallt som vanligt när vi ska ses, men strålande sol i alla fall.
Tyvärr så var jag förkyld, febrig och hade ont i stämbanden, så jag orkade inte så mycket som jag skulle önskat idag. Det faller sig ofta att jag alltid ska bli sjuk på våra barbetträffar. Jag hoppas detta var sista gången.

En tipsrunda hade jag hunnit få ihop som alla fick börja med och sen fick några hundar leka i lekhagen. Lucy blev ju överlycklig med så många kompisar. Hon gillade verkligen sitt kusinbarn Dollie som är 4-5 månader och yngst på träffen. De hade väldigt roligt.
Efter det blev det korvgrillning i solen. 
Sen begav vi oss ut till banorna, och där var det mer blåst och ganska så kallt. Marie och Merlin visade oss ett fint agilitylopp och sedan fick de som ville prova på lite hinder.
Lucy var vild och galen i agilityhinderna och kunde knappt bärga sig. Ja, hon kommer bli riktigt duktig. Snart ska vi börja på riktigt!

Sedan blev det bara en kort visning på rallylydnadsbanan, det blev lite kallt och hundarna började bli trötta. Lucy fick leka en stund med Merlin i lekhagen innan vi gick tillbaka till den sköna solsidan där Gunnel visade lite pälsvård på Soya. Förresten Soya, Axa och Aramis hade lite uppvisning i linförighet och apportering före allt detta.
Jag tyckte det var en mycket lyckad träff, bara synd att jag kände mig dålig. Men jag kommer igen =)
Det enda jag glömde var kameran......Men jag tror det finns andra som har tagit kort som jag kan hänvisa till senare.

Tills vidare så bjuder jag på en bild som jag fick förra veckan av Anny. Medan vi har höstkyla här så finns de dem som fortfarande njuter av sin 30 gradiga värme:


Här simmar Baxter i Frankrike. Valparnas fina pappa!

Ja, vi lever.....

......Men det är fullt upp, så jag knappt hinner skriva här.
Det är massa som ska fixas inför leveransen och just nu det kaos med stamtavlorna. Jag skickade in registreringsansökan för flera veckor sedan och har inte fått registreringsbevisen ännu. Jag mailade i måndags och bad SKK snabba på eftersom de flesta valparna flyttar på måndag. Men den handläggaren har blivit sjuk och nu håller vi på och ringa som galningar och idag fick vi reda på att de inte har fått in någon ansökan. Jag känner bara PANIK!!!!!!
Hur sjutton är det möjligt????? Ja, det spelar ingen roll just nu, för det hinner ändå inte rättas till.
Är ganska så sur över detta just nu. Nu ska det faxas in till SKK så de kanske kan hinna ge mig registreringsnummerna idag. Behöver dem till mycket.

Valparna mår i alla fall bra och det är fullt upp med dem. Vi åker på utflyker varje dag och igår var jag med dem i Landskrona och hälsade på. De var helt tysta i bilen och sova hela vägen. Så duktiga! Jag ger 100% av min tid till valparna och ligger mycket efter med mitt vanliga jobb, men det får bli nästa veckas problem.

Dixie är mycket irriterad på valparna nu och de får inte komma nära henne om inte hon kallar på dem först.

Och mitt i allt detta så åkte jag på förkylning igår kväll. Så typiskt att det just ska komma denna helg när jag har så mycket att göra.

Imorgon åker jag och Lucy på barbetträffen som är utanför Lund. Dixie får stanna hos valparna, men jag skulle helst vilja ha med henne när vi ska instruera i rallylydnad, hon är ju super på det!

Jag har egentligen massor med nya fina bilder, men jag hinner inte lägga upp dem nu tyvärr. Det är så mycket annat som måste fixas.

Ja, nu ska jag fortsätta... Vi får se när jag får tid att skriva nästa gång.7 veckor

Har nyss varit och lämnat Daniel på stationen. Idag åker han tillbaka till Spanien. Vi ses igen om 4 veckor när det är min tur att hälsa på. Han tyckte det var tungt att åka tillbaka och veta att han inte får se valparna mer när de är små.
Valparna blir 7 veckor idag. Jag börjar få lite smått ångest inför nästa vecka när de ska flytta. De är ju så underbara, men det är väldigt mycket jobb med dem just nu. De är mer vakna och alla ska vara med hela tiden. Igår när jag tränade var och en på sitt namn så hade jag alla sex i släptåg resten av dagen. Alla ville träna mera!

Det blev lite stressigt idag när vi skulle hinna ta bilderna innan vi skulle iväg, så jag är tyvärr inte så nöjd med denna veckans bilder. Men det får duga denna gång. Tyvärr har även systemkameran slutat fungera, så det blev bilder med min skrutt kamera idag, därför den sämre kvalitén.
Min lilla hushållsvåg har en maxgräns på 5 kg så nu fick jag använda badrumsvågen när jag skulle väga valparna.


Sannie (röd tik) Väger idag 3800 gram
Tuffast och busigast just nu, men alltid sprudlande glad! Antar alla utmaningar.


Svea ska den rosa tiken kallas och inte Safir. Hon väger idag 5400 gram.
Keligast av alla och mycket arbetsvillig.


Malou (gul tik) Väger idag 4600 gram.
Är hittills den enda som lyckats ta sig ur valpburen och det har hon kunnat länge. Mycket social och kelig
och gör väldigt roliga skutt.


Bruno, väger idag 5500 gram
Har blivit kär i Selma och föröker på alla vis charma henne. Tokig i mat och är alltid pigg och aktiv.
Mycket arbetsvillig och visade igår upp ett mycket snyggt fotgående!


Amie (blå tik) Väger idag 5000 gram.
En riktig virvelvind med egen vilja. Har som projekt just nu att försöka ta sig upp i soffan vilket hon inte får. Men än har hon inte gett upp. Bär ofta på föremål och är en riktig go tjej.


Chip (svart hane) Väger idag 5100 gram
Ett riktigt litet charmtroll som väldigt ofta sitter och tittar oss i ögonen, i väntan på kel, mat eller aktivitet.
Lugn och kelig kille.


Vi har varit mycket på stranden eftersom det varit så fint väder. Dixie och Lucy följde med ena gången och när de satte full fart ut i vattnet så hängde valparna på, så nu har de tagit sitt första dopp.
Andra gången var Selma med utan de andra vuxna. Det tyckte hon var super kul. Hon sprang race och njöt av att kunna känna sig snabbast och att valparna inte hade en chans att hänga på i hennes fart.
Selma fick även hämta pinne i vattnet som hon sedan stolt sprang och retade valparna med. Hon jagade även fåglar, rullade sig i sanden och åt på en död fisk, men det gjorde inget för hon var så himla glad.
Stackars Selma känner inte att hon kan leva ut när Dixie och Lucy är med, för börjar hon springa så jagar de henne direkt och det tycker hon är obehagligt, så hon är mest still när de är i närheten.

Jag tycker valparna är jätte duktiga nu på att åka i bilburarna. De finner sig tillrätta snabbt. Så fort jag ska åka någonstans så får valparna hänga med. All träning är nyttig.

På kvällarna är valparna helgalna och några tränar jag i övningen "ryggsäcken" för att lugna ner dem. Envisa som attan, men jag ger mig aldrig!
Alla har fått sitta i ryggsäcken minst 1 gång och som längst har jag suttit en halvtimme med en valp innan den blev lugn. Men nu blir de flesta lugna direkt när jag håller i dem. De har väl börjat inse att det inte är lönt att sprattla och gnälla om man ska få komma loss. Ryggsäcken är helt fantastisk, även om det kan ta sin lilla tid i början så är den guld värd till vilda valpar!


Lyckades få en bild med alla 8 barbeter, händer inte ofta!


Bad med mamma


Lilla Svea


Bruno sitter och tänker på hur han ska få Selma på fall, alla hans försök har misslyckats hittills


Bästa vännerna Dixie och Lucy, de har alltid så kul ihop


Hämta pinne tillsammans


Jaga varandra, Lucy är så glad nu när Dixie börjar få sina krafter tillbaka så de kan leka igen


Efter utflyker blir man trött. Här har Amie hittat en varm och gosig plats att vila på =)


Denna vecka har jag otroligt mycket som ska fixas. Allt måste vara färdigt till nästa måndag då minst hälften av valparna flyttar.
De ska också få komma ut till ytterligare några nya platser och så måste vi hinna gå bort och titta på korna.
De är duktiga på att gå i koppel, men det kan alltid bli bättre.

Hejsvej!


Utflykter

Igår kom Daniel hem från Spanien. Han ska stanna till måndag, men han ville så gärna se valparna innan de flyttar. Jag åkte ner med alla sex småttingar och hämtade honom på Båstads tågstation igår.
Två av valparna fick komma ut på stationen och gå i koppel. De fick titta på bilar och tåg och nya människor. Nyttigt för dem.
Lite läskigt tyckte de allt att det var.
När vi plockat upp Daniel åkte vi till Båstads stora Ica affär och medan den ena handlade så fick nästa två valpar komma ut. Bilar, bussar, människor och kundvagnar blev miljöträning. Även de sista två fick komma ut och vistas utanför affären. Lite läskigt tyckte de också.
Men människorna hälsar de glatt på och såklart blir det väldigt många som vill hälsa på valparna och i denna åldern ser jag det endast som positivt.

Nu när jag åker bil med dem sitter de i bilburarna. Det brukar vara lite pip i början, men ganska snart tystnar alla, även Bruno som har varit den som protesterat mest.
När vi åkte från Båstad igår var alla helt slut och somnade sött.

Idag har vi varit på stranden igen. Lite mer grått väder idag, men valparna var mycket pigga på att få komma till havet igen.
När vi går längs stranden med alla småttingar kommer det plötsligt en stor lös doberman i full fart springandes mot oss. Jag hann ta ett djupt andetag och hoppades att den inte hade för avsikt att äta upp alla bebisar, Som tur var den bara glad och ville hälsa. Men man vet ju aldrig med folk och deras lösa hundar. Hundens husse stod och skrek för gäves på att hunden skulle komma tillbaka. Hunden lyssnade först när den hade hälsat på var och en av valparna.

Efter strandvistelsen somnade alla valpar gott i bilen och vi passade på att köra lite ärende medan de sov.


Här går Daniel med 6 barbetvalpar i släptåg

Hipp Hipp Hurra!

Idag fyller världens finaste Dixie 3 år!
Grattis även till Soya, Aramis och övriga tre syskon i Finland! Tänk vad tiden går!

Idag har jag testat viltspår på några av valparna.
De är omogna och för osjälvständiga för att våga spåra på riktigt, så jag gick bredvid eller lite framför hela tiden. Då vågade de minsann och det blev stor lycka när de hittade klöven!


Lille Chip var mycket stolt över vad han hittat!


Rosa tik Safir ville mest mysa med klöven


Sannie (röd tik) tyckte det var super kul, men hon hade lite problem med att bära den med sig. Hon är ju inte lika stor som de andra, men hon kämpade väl!


Sedan la jag ett vinkel spår till de stora, men utan blod idag. Lucy tog det klockrent! Hon har aldrig gjort vinkel förrut, men det var inga som helst problem.


Och sedan tog Dixie sitt i en rasande fart. Eftersom hon fyller år fick hon också äran att behålla sitt byte.
Men det tycker Lucy är fruktansvärt orättvist. Dixie är ute med sin klöv och Lucy ligger platsad här bredvid och gråter. Hon har gråtit en halvtimme.
Men jag tror snart Dixie måste in och dricka och då vet jag en som är snabb ut och plocka åt sig det hon vill ha.

Igår blev det mer apporteringsträning med både Dixie och Lucy.
Dixie var sämst någonsin och tramsade bara, så henne gick jag hem med direkt. Men Lucy fortsätter att chockera mig i hur otroligt duktig hon är.
Hon tränade på dubbelmarkeringar och det var som hon aldrig gjort annat. Full pott av mig! Vi har inte tränat så mycket apportering på land innan, därför förvånar det mig hur oroligt duktig hon är.

Idag ska jag iväg och göra ärende. Mamma får bli hundvakt.

Imorgon kommer Daniel.


6 veckors bilder + strandbilder

Börjar direkt med den försenade presentationen:


Röd tik, kallas numera Sunnie. Väger nu 3050 gram.


Rosa tik, tror hon ska kallas Safir som blir hennes ädelsten i stamtavlan, eller? Hon väger 4200 gram


Gul tik, kallas för Malou. Väger 3600 gram


Bruno har hetat Bruno länge och kommer fortsätta med det. Väger nu 4380 och är nu den största av dem alla!


Blå tik som kommer flytta till norge om några veckor. Hon ska kallas för Amie. Väger nu 3990 gram


Svart hane som numera kallas Chip. Väger 4180 gram.

Ja, för det mesta är de underbara, men härom dagen så började jag misstänka att Dixie kanske tjuvparats med en ettrig terrier för strax innan läggdags förvandlades alla valpar till riktiga monster och flög på varandra riktigt rejält. Och jag menar verkligen FLÖG! Helt tokiga. Igår var det samma sak. Totalt odrägliga ca en halvtimme innan jag gick och la mig, eller rättare sagt, kunde gå och lägga mig. De lät som ett gäng lejon i elefantstorlek.
Jag tror de har fått ärva Lucys monsterdräkt som hon klädde om till varje kväll i några månader. Kan minnas att även Dixie har haft den som valp. Sista rycket innan djupsömnen, ja då åker monsterdräkten på.
Det lär väl bli samma sak i kväll. Jag får skaffa skyddskläder =)

Idag har de fått åka till stranden för första gången. de fick då även tränas på att åka i bur. Lite pipigt på vägen dit, men på hemvägen var de alla utslagna, ja alla utom Bruno som verkar ha många reservbatterier. Han har alltid lite kraft kvar för sång i bilen.

De var väldigt lyckliga att få komma till havet. Alla gick i med tassarna, men mer än så tyckte de det var för kallt för. Jag med.
Det blir något helt annat när de får komma till nya miljöer. De följer varje steg man tar och är helt utelämnade till oss. Men de hade väldigt kul. Blev mycket bus och fanns mycket att undersöka.

Idag gjorde Dixie något som gjorde mig på riktigt dåligt humör. Hon hade varit ute med sina små bebisar och tydligen ätit upp alla små korvar efter dem som hon dumt nog fortfarande gör. Sen kommer hon in och kräks upp allt i min säng. AAAAAAAAAAAAA!!!!!!
Riktigt fruktansvärt äckligt! Av alla platser som finns så skulle hon just välja min säng. Så det fick bli sannering av hela rummet, för det luktade inte hallon efter det.
Nu ska jag ha stenkoll på henne så hon absolut inte får äta något mer valpbajs!!!!

Här kommer strandbilderna från idag:


Första gången mot stranden, alla var mycket glada!


Fick gå över lite tång


Chip hittade genast en pinne


Full fart!
Efter allt spring blev det lite vila

Barnträning och apportering med Lucy

Jag vet att valparna blir 6 veckor idag, har inte glömt, men tyvärr har jag inte haft tid att ta bilder på dem, så det blir 6-veckors presentation imorgon.
Men kan i alla fall meddela att Bruno nu är störst i kullen.
Det blir inte mycket tid över till datorn, men just nu har de en sovpaus.

Min kusin har varit här idag med sin dotter Olivia 6 månader. perfekt träning för valparna att träffa bebis och träna på riktig barnvagn.
Valparna var väldigt intresserade av Olivias väska med alla hennes babysaker.

Den som var lite skeptisk var Lucy. Lite förvånande, hon som älskar alla, men kom på att hon nog aldrig har träffat någon bebis i sitt liv. Hon var mycket intresserad, men backade när Olivia försökte ta henne. Sen höll hon avstånd ett tag.
Men det släppte efter en stund och sedan var Lucy bästis med Olivia och ville pussa henne hela tiden.
Barnskrik var också något nytt och när Olivia skrek sina högsta toner var både Dixie och Lucy där för att se om hon mådde bra.
Som sagt mycket bra för valparna.

Även Brunos husse var här på fika och ville hälsa på Bruno. Bruno var pigg en stund men sedan slocknade han och var som död.

Lite mildare temperatur idag och till och med lite sol. Men fy vad det blåser.

Jag har hunnit träna ett ordentligt apporteringspas med Lucy. Fy sjutton vad duktig hon är. Hon fick sitta kvar medan jag gick ut på fältet i zick zack. Diskret droppade jag dummien på ca 100 meters avstånd från henne så den var dold. Sedan gick jag tillbaka till henne och väntade ca 2-3 minuter innan hon fick starta att söka. Hon for i väg som en kanonkula och jobbade mycket bra i vinden och hittade den direkt. Sen kommer hon med den direkt.

Gjorde även lite andra varianter där hon fick sitta kvar. Jag gick ut ca 50 meter och sedan kastade jag dummien så långa jag kunde- gick tillbaka till henne och väntade några minuter och sedan skickade jag på henne. Otroligt bra minne har hon.

En annan variant var att hon fick gå med mig ut på fältet. Hon går lite framför mig och efter ett tag droppar jag dummien när hon inte ser, fortsätter gå, sedan går vi tillsammans tillbaka- väntar och sedan skickar jag på henne.

Det finns ingen tvekan hos henne, utan hon jobbar på rakt ut och hittar vad hon söker. Vilken tjej!!!!

Dixie får sitt pass imorgon. Jag får ta med en extra dummie nästa gång till Lucy så hon får träna på dubbelmarkeringar.


Olivia blev populär hos valparna, men vi fick passa de vassa gaddarna =)


Lucy blev bästis med olivia efter en stund....


....och efter det ville hon bara vara med Olivia vart hon är var =/Det var även barnträning i lördags. Här är Elsa inne i valphagen.


Och håller Emelie på att lugna ner en lite för vild valp =)

Sunnie

Idag har Gunilla och Erling från Mullsjö varit här och valt sin tik.
Det blev den röda lilla minstingen som de föll för och jag tror hon kommer passa mycket bra.
Det blir mer familjpresentation när valparna är 8 veckor.


Gunilla med Sunnie solstråle =)

Lilla röda kommer att kallas för Sunnie hos sin nya familj, så det ska jag också börja kalla henne för.

Och då vet jag att Blå tik kommer flytta till Norge, Gul tik kommer flytta till Malmö och Rosa tik kommer flytta till Skellefteå.
Jag tror verkligen att rätt valp kommer till rätt hem och det känns mycket viktigt att det blir så.
Bara drygt 2 veckor kvar. Både spännande och vemodigt såklart.

I veckan blir det utflyker med valparna. De börjar bli tuffa på hemmaplan nu, så det är dags för dem att vidga sina vyer.
På torsdag kommer Daniel hem från Spanien några dagar, så han får väl en mindre chock av alla små hulliganer som bor här =)

Jag har planerat för lite utställningar i november.
Har anmält Dixie till Herning I Danmark 6-7/11 och sedan har jag anmält till Norge den 28/11 där både Dixie och Lucy ska vara med. Självklart hoppas jag på lite nya titlar för Dixie, men det kan man aldrig veta.
Dixie känns i väldigt bra form redan nu, så jag tror hon kommer återhämta sig tills det är dags. Till Herning har det precis gått 75 dagar sedan valpning så det är precis på gränsen att vi får deltaga.

Nu ska jag ut i stormen med hundarna
Mycket besök

klockan är bara lite över två och ändå har vi haft fullt hus idag.
Hela tävlingslydnadsgruppen kom hit och hade kurs klockan nio och sedan fikade vi och de fick gosa med valparna. Det var Britt, Emelie, Elsa, Birgitta, Ann-Sofie, Therese, Niklas, Lotta, Jonas och Marianne.
Jag och Lucy var med en kvart och tränade lite fokus och lek och var med på platsliggningen. Hon hade ganska svårt att koncertrera sig i början, hon ville helst bara springa och pussa alla roliga hundar som kommit. Men platsliggningen låg hon full tid. Men hu vad vi ligger efter med träningen, jag tror jag får börja på grundkursen igen med båda hundarna. Det var så länge vi tränade på seriöst vis.

Sen kom nästa gäng bestående av Pernilla, Gunmai, Åsa och Amanda. Det blev mer fika och valpgos och sedan tog vi alla en promenad på stranden. Det var mycket kallt och blåsigt, men det brydde sig inte hundarna om. Lucy och Eroz sprang och busade och när vi kom hem så blev det duschen direkt för Lucy. Hon stank förfärligt efter att hon som vanligt rullat sig i äckelsmörja.

Dixie har inte träffat några andra hundar på evigheter så hon tyckte det var trevligt med lite omväxlande umgänge. Jag trodde hon skulle bli vild, men hon var väldigt lugn och sansad vid mötet med kompisarna.

Det var jätte roligt att alla kunde komma. Mycket trevligt!

Nu är vi alla aktiverade för idag och jag ska nog lägga mig i soffan och titta på andra säsongen av desperat housewifes som jag köpte i veckan. Lugn och skön helg.

Imorgon blir det nya besök! Då kommer tikarna bestämmas vem som ska vart.

RSS 2.0