Träning

Igår var det träning på Bialitt. Kl 18.00 var det platsläggning. Jag kopplade loss Dixie för första gången. Det gick bra, men jag sänkte kriterierna. Ska börja göra det nu.

Lydnaden gick skit igår. Totalt ofokus och inget gick framåt.
Freestylen däremot gick bättre. Hon har börja skälla i ett moment och det vill jag inte. (Det är mitt fel för jag har triggat henne i det innan)
Men vi började om och det gick bra.

Lydnaden idag hemma gick jätte bra. Hon hade enormt fint sättande vid sidan i inkallningen.

Dixie har badat idag. Hon är nu en riktigt fluffgulle =)

Imorgon börjar nya allmänlydnadskurs och jag ska hålla i klickerteorin. Det blir en hel del personer. Men alla går nte samma kurs.

Ikväll ska vi ha mysigt och gå på the Tivoli och se Thomas Pettersson. Det ska bli trevligt. Jag gillar verkligen honom.


hejdå

Barbetträff

Igår var det ett fruktansvärt regnväder och mitt i regnet hade vi barbetträff.
Vi var 7 barbeter och några andra hundar som sprang på stranden tillsammans. Jag tror nästan alla badade i havet också.
Dixie var den som blev jagad som vanligt. Hon hade en beundrare som följde varje steg hon tog. Han brydde sig inte om någon annan, det var bara Dixie som gällde =)
Trots vädret så var det väldigt trevligt, och hundarna hade kul.

På söndag är det utställning i Växjö. Jag ska bo hos Ida franky =)
Jag är ganska så nervös, det är bara snygga barbeter som ska ställa upp. Så det blir hårt. Jag tror tyvärr inte att vi kommer ligga så bra till, men man kan alltid hoppas.
Hon är ju super fin min Dix.

Imorgon är det veterinären med Selma igen. Hon är skendräktig också och går runt och piper och är orolig.
Selma är så rolig. När Tilda spelar munspel så ylar Selma i takt. Ser mycket roligt ut.

Just nu känner jag inte så mycket för hundträning. Känns lite som om vi står still igen och då brukar det bästa vara att ta en paus.
Det har inte tränats något sedan i lördes och då tränades det ju rejält.
Men imorgon blir det!
Jag ska verkligen på riktigt ta tag i det jag alltid ska ta tag i. Mina träningsplaner.

Det börjar en ny kurs på torsdag och nästa onsdag börjar freestylen. KUL!


hejdå

25 oktober

Hej!
Igår var jag och Dixie och hälsade på min kompis Strut i hennes nya hus. Sanne var också där och vi hade så trevligt. Åt god mat, såg på idol och jag tuperade deras hår =)
Var hemma ganska sent och där ligger Daniel vaken och kan inte somna förrän jag har kommit hem. Jag hade glömt telefonen i bilen också.

Upp igen 06.30 och packa väskan för dagens hundaktiviteter.
Vi träffades i skogen och jag och Dixie skulle prova på sök för första gången. (Där hunden ska leta upp personer i skogen)
Jag trodde inte hon skulle klara det, jag trodde hon skulle äta pinnar och springa rundor. MEN, hon var JÄTTE duktig. På en sekund så fattade hon direkt. Jag var helt häpen. Jag är super nöjd!

Efter det så var det lydnad. Platsläggningen var det väl inget fel på. Ligg under gång var ok, men fotgåendet var inte alls bra. Men det var nog lite för svårt. Hon tappade fokus och gjorde annat. Men jag hade lagt upp det fel. Jag skulle ha presenterat min avståndsbelöning direkt. Men det är ju bra, för nu vet jag det =)

Trots att vi bara sovit fyra timmar inatt så gick det väl bra. Vi tog en liten extra skogspromenad ner om stranden. Dixie fick springa lös och vi kastade lite pinnar i vattnet. Så det blev ett dopp som avslutning för min vovve.

Nu ligger hon trött och utslagen i sin fåtölj.
Och jag är ganska trött själv.

Imorgon är det barbetträff i Lerberget. Det ska bli jätte roligt. Vi blir ett helt gäng!


Nu ska jag pyssla lite.


trevlig helg!

Är så snurrig idag

Allt är som det inte ska vara. Jag är alldeles virrig. Och virrig som jag är försökte jag träna lite.
Det gick förståss inget vidare och jag fick bara ännu mer att fundera på i min virriga hjärna. Idag har Dixie varit lite konstig. Såklart pga mig.

Men det började bra. Hon gick lös i parken för första gången på länge. Det kändes som om det skulle gå idag och det gick kanon. Men efter det så blev vi nog båda konstiga. Dixie fick för sig att inte gilla den svarta cockern som vi alltid möter annars. Hon gick så fint förbi den i slakt koppel, men sen precis när de passerade så ville Dixie tala om att den skulle hålla sig på lite längre avstånd.

Det har jag inte sett på länge. Men hon har ju "Dixie syndromet"
Man vet aldrig vad som ska hända.

Vi har lekt gömme inne och hon var jätte dålig på att hita mig.

Nu ska jag släppa allt för denna dagen och titta på "Bonde söker fru"hejdå

Min svarta prinsessa och min vita pärla

Hon är så underbar. Så duktig ibland och mindre duktig ibland.
När det väl gäller har hon än så länge visat vad hon går för. Jag fattar ingenting. Sånt som hon inte ens kan utföra i vardagsrummet fungerar utmärkt på planen trots alla störningar.
???? = Mitt huvud


Min vita lilla pärla Selma är sjuk igen. Typ limoderinflammation. Stackars sötis!


Nu skriker Daniel att han vill ha datorn, så jag får väl sluta,

hejdå

?

Idag har jag och Dixie haft en mysig dag. Vi har gått långrunda, myst i soffan, haft den dagliga pälsvårdsstunden, tränat......... Alltså en helt vanlig dag egentligen. Det var visst inget särsklt, men det kändes ändå som det varit extra mysigt idag.

Idag tränade vi avståndsbelöning. det gick mycket bra. Jag har en sån super hund. Igår när vi hade lådsas lydnadstävling på Bialitt så var Dixie helt otroligt duktig. Hon hade 100% fokus. Även när hon inte behövde ha fokus. Hon har typ aldrig varit så duktig. Det kan nog ändå bli något av min lilla tjej.

Men vi ska inte skynda. Det är oändligt mycket träning som återstår, på de flesta plan...
Och det ser jag framemot. Jag älskar att träna med henne.

Snart är det utställning i Växjö. Fem barbeter är anmälda. det blir roligt att träffas!
Sen har vi ju lite planer att åka upp och ställa på My Dog i Göteborg. Vi får se hur det blir.


Jag hoppas det slutar värka snart i min mun. Idag har jag endast tagit en värktablett, så det går åt rätt håll.
Nu ska jag fixa lite kvällsmat och bara slappa vid tv:n resten av kvällen...

hejdå


Åh vad tråkigt

Jag har det så tråkigt nu efter operationen.
Bara äta flytande mat, kan inte gå fortare än snigeltakt, för då blöder det, och då blir det mest att jag vilar.
Men nu är det tredje dagen jag vilar och det börjar bli mycket tråkigt.
Och jag är hungrig på riktig mat.

Min älskade hundar är så förstående. De ligger på varsin sida om mig och finner sig i den tråkiga situationen hur bra som helst. Konstigt nog är det ingen som har blivit rastlös. De är bara så goa mot mig.
Det är mest jag som har myror i brallan =)

Jag får sån abstinens när jag inte kan träna hund.
Selma och jag tränade i måndags, lite konster och lite lydnad. Hon är duktig, förrutom att hon har de snedaste sittande i världen. Haha, så sött.

Nä, nu började det värka igen. Dags för ispåse..
hejdå

En hund i hemmet

Att ha en hund i sitt hem är det bästa som finns enligt mig.
Min hund gör det värt att stiga upp varje morgon, hon får mig att skratta och le flera gånger om dagen då jag annars inte hade gjort det.
Man har alltid någon vid sin sida. Hon följer mig varje steg jag tar och lägger sig alltid vid mig så att vi har någon slags närkontakt. På min fot till exempel.
En hund skänker så  mycket glädje. Vi har så roligt ihop vad vi än gör.

Det finns alltid någon som väntar innanför dörren när man har varit borta. Oavsett om det är 5 min eller en timme så är glädjen lika stor.
När man har en så fantastisk hund, så känns det som man har allt. För vad kan överstiga värdet att ha en livskamrat som ALLTID finns oavsett vad som händer. Inget. Inte för mig i alla fall.

Aldrig mer ett hem utan hund i mitt liv.
Annars idag så har vi tränat nere i Helsingborgs centrum. Lite basic övningar i störig miljö. Där finns alla möjliga konstiga figurer, men det gick mycket bra. Trots att jag inte hade någon vidare belöning med mig. Men hon kunde sina moment även där.


Jag har drabbats av en sjuklig trötthet. Har aldrig varit med om värre. Hade jag fått välja så hade jag kunnat sova i det oändliga. Jag sover jätte länge på morgonen för det är helt omöjligt att gå upp. Jag somnar jätte tidigt på kvällarna jämfört med innan. Och ofta så sover jag några timmar på dagen också.
Och jag blir trött av minsta ansträngning. Igår när jag skulle handla så började min arm skaka bara för att jag höll i varukorgen och då hade jag inte lagt i några varor än.
Och det svartnar för ögonen när jag reser mig upp från en stol. Hm..... Vad är detta?
Daniel säger att jag ska äta vitaminer, men det är ju det värsta jag vet..


hejdå

RSS 2.0