BIG 3:a x 2

Här kommer fler glada nyheter från helgen.
 
Majtippans Jaspis of Cheba "Amie" i Norge har varit på 2 dagars utställning och erövrat fina utmärkelser igen!
På båda utställningarna fick hon fin kritik, blev BIR och BIG 3:a
 
Grattis fina Amie!
 
Det är så roligt när det går bra för valpköpare! Mamma Dixie kan vara stolt över sin dotter!
 
På tal om utställningar så går vi snart in i maj månad och då är det många av "våra" valpar som ska ställas ut. Faktiskt hela 5 stycken av Lucys valpar ska ställas ut på olika utställningar! Vi önskar alla lycka till!
 
Måste också passa på att säga Grattis till vår träningskompis Emelie som igår debuterade i lydnadsklass 2 med Vincent och fick 1:a pris och 2:a placering! Riktigt bra jobbat!
 
Vilken strålande helg!
 
Ikväll står det hundträning på schemat och det blir stort fokus på detaljträning med Lucy.
 
Vi var ju på heldagskurs hos Jenny Wibäck i fredags och där fick jag bland annat lite tips på hur vi ska få till bättre vänstersvängar i fotgåendet, så det ska praktiskeras idag :)
Med Dixie har jag inte bestämt om jag ska gå direkt på inlärning av mästarskyltar eller om vi ska byta till lydnad.
Kanske blir det ändå sikte på mästarklass?
Sen har jag lilla Timja här också idag och för henne blir det fortsatt grundträning i rallylydnad.
Men nu tänkte jag ta ett tag med hennes päls och påbörja min tovjakt :)

Ny titel!

Idag har Dixie tagit titeln RLD A efter att ha tagit sitt tredje kvalificerade resultat i rallylydnad avanceradklass!
 
Det blev 87 poäng idag och en 2:a placering och nu är vi uppflyttade till mästarklassen!
 
Jag har åkt på världens dunder förkylning och var inte den bästa föraren idag. När jag sedan såg banan så tänkte jag hur skönt det hade varit att bara åka hem. Det var den svåraste banan vi hittills stött på.
 
Jag hade start nummer 5, vilket jag inte gillade (Jag gillar sena startnummer). Dixie kändes lite överladdad på uppvärmningen och ville gärna bita i kopplet och gnälla.
Men när vi väl kommer in på banan så blev hon först helt loj och fick en lite nysattack, så där blev det några minus. Sen gjorde jag om mitt misstag igen, med omedelat omtag. (Att jag aldrig lär mig!!!)  Men det dömdes som förarfel för det var väl inte grovt nog och sen var där några små bris (bristande samarbete).
Banans andra hälft kändes bra, då var hon med mig fint. Vissa bitar är jag riktigt nöjd med och andra måste jag jobba vidare på.
 
Honnörsrutan var placerad mitt i banan och denna gång skulle hunden sitta på förarens högra sida. Det gick i alla fall bra :)
 
Det var bara 4 ekipage som blev godkända idag.
 
Nu blir det paus för Dixie med rallytävlandet. Jag är lite kluven till om vi ska fortsätta direkt på inlärning av mästarklass skyltarna eller om vi ska övergå till vanliga lydnaden ett tag. Det får vi se :)
 
Nu flyttar jag över fokus till Lucy, vars tävling står näst på tur.
 
Några bilder från dagen:
 
Innan tävlingstart, ni ser hur rädd och nervös jag är va? ;)
 
Vi står i honnören för ett annat ekipage
 
Vi hamnade på prispallen igen :)
Det har vi lyckats med på samtliga tre starter i avanceradklassen.
 
Hittills på de 9 tävlingar vi startat i på i rallylydnad från nybörjarklass till avancerad så har vi tagit 6 pallplaceringar varav 3 varit 1:a placeringar. Vi får väl se hur det blir när vi kommer till start i mästarklass, där är det stenhård konkurrens :)
 
 
Mattes hjärta!
 
Dagen prisskörd! Blomman fick vi av vår söta träningskompis Emelie, så gulligt! Hon har varit med och stöttat oss både idag och förra veckan och det betyder så mycket <3
 

Späckad vecka

Denna veckan är verkligen fullspäckad med hundaktiviteter.
 
Det var träning i måndags med alla tre tjejerna, Dixie, Lucy och Timja.
 
Igår var det agilitykurs för mig och Lucy och igår skulle vi springa en slalombana som verkligen innehöll väldigt många slalom :)
Och jag är så himla nöjd med gårdagen! Lucy var jätte duktig och var mycket fokuserad och klarade av alla kvällens slalom mycket fint. Jag vet inte exakt hur många slalom det blev igår, det var så många så jag tappade räkningen :) Kanske ett 50-tal? Det blev mycket träning på att ta slalom från olika håll och med olika byten både före och efter, mycket nyttig träning och vi var båda helt slut efter kvällens träningspass :)
 
Ikväll har jag en privatelev och tänkte passa på att träna hundarna varsitt litet pass. Imorgon är det träning igen och på fredag är det intensivkurs för Jenny Wibäck igen med temat "Effektiv Tävlingsträning".
Sen är det tävling på lördag.
 
Ingen rast ingen ro, men roligt är det :)

Barbetlycka!

Nyss hemkomna från sommarstugan. En helt underbar dag med fantastiskt väder! Det blev en lång runda på stranden också och det var sagolikt vackert där idag.
 
Det är en fröjd att se på hundarna i deras rätta miljö, riktig barbetlycka!
 
 
 
 
 
Lucy är lite svår att se ibland :)
 
Efter bad kommer den obligatoriska torkningen...
 
...och när hela pälsen är full med sand så kommer den obligatoriska skakningen...
 
...och sen är hon ren och fin..... tycker hon själv! :)

Andra tävlingen i avanceradklass

Igår var det tävlingsdags igen för mig och Dixie.
Vår andra start i avanceradklass i rallylydnad.
 
Vi blev godkända på 88 poäng och kom 3:a på prispallen.
 
 
Jag tyckte Dixie skötte sig jätte bra, helt perfekt sinnesstämmning, inte överladdad :)
Banan var ganska lätt, men ändå lyckades vi dra på oss några poängavdrag. Vid tredje skylten när det är snurr under gång så missar hon och efter förra missen på tävlingen så var jag väldigt snabb denna gång att meddela omtag. Men det är inte bra att göra det, för det kostar bara mer,  (Man ska istället bara prova igen så det blir rätt)men nu var jag så ivrig på omtag och det kostade 6 poäng. Sen tyckte domaren att Dixie slog i hindret när hon hoppar och får -5 poäng för det. Jag märkte inte att hon slog i och kan inte se det på filmen heller, men domaren dömer. Sen fick hon -1 poäng i honnören för att hon nosade en gång.  
 
 
Där är lite mer som jag måste jobba på. Helt om från varandra skylten fick vi inget avdrag för, men den måste bli bättre på tävling. På träning fungerar den jätte bra, men jag blir nog nervös för den skylten på tävling och gör kanske något anorlunda. Det är så bra att ha en film som man kan utvärdera :)
 
Honören var denna gång att ha hunden liggandes framför föraren.
 
Min älskade fina hund som alltid gör sitt bästa! Hon är så himla rolig att träna och tävla med <3
 
Nästa helg är det dags igen och då hoppas vi på det sista kvalificerade resultatet så vi kan få vår nya titel och bli uppflyttade till mästarklassen som är den högsta klassen. Mycket spännande ska det bli!
 
Nu ska vi åka till sommarstugan och gräva i landet. Eller, rättare sagt, Daniel gräver och jag vilar mig :)

Våren är här!

Det verkar som om den efterlängtade våren äntligen har kommit. Vi har haft så fint och varmt väder hela veckan. Ca 18 grader. Naturen har fullkomligt exploderat på bara några dagar, fullt med blommor i alla parkerna!
 
Det har tränats mycket  och mer träning ska det bli.
Måste slipa på detaljer inför helgens tävling med Dixie.  
 
Igår fick jag lite kraft och vårstädade lite här hemma och sen gav jag mig ut på cykeltur med vovvarna och sen avslutades kvällen med grillning.
 
Senare idag får vi besök av en som vill bekanta sig med barbetrasen
 
Det var allt för idag!

Söndag

Detta kom med posten i veckan till Dixie. Ett fint diplom och en fin rosett för att hon blivit årets utställningshund 2012 i Svenska Barbetklubben. Ja, en fin tjej det har jag :)
 
 
En bild från i fredags när jag var och tränade med Mia och Timja i regnet. Det är mest Mia som måste träna på skyltarna :) Det är inte helt lätt med rallylydnad för föraren när man är helt ny. Många skyltar och många regler att hålla reda på och så var det det där med höger och vänster :)
 
I veckan blir det mycket träning för egen del.
Jag hoppas få till 2 agilitypass med Lucy med stort fokus på kontaktfälten. Jag har glömt att berätta hur dålig hon var i tisdags när vi hade en kontaktfältsbana. Lucy brukar vara duktig på kontaktfälten, men i tisdags visste hon inte vad kontaktfält var och var väldigt tramsig och sprang rundor och stannade inte på några kontaktfält alls. Så nu ska det bli skärpning på det!
 
Dixie ska träna detaljer i rallyn, för nästa helg är det tävling igen :)

Kryddkullen 1 år idag!

Idag säger vi stort GRATTIS till alla 1-åringar i vår senaste kryddkull! Lucy och Frankie kan vara stolta föräldrar åt sina 10 fina valpar! Det går bra för alla valpar och de lever alla aktiva liv hos sina fina familjer <3
 
Såhär såg det ut igår för ett år sedan. En tjock Lucy!
 
Och idag för ett år sedan så hade flocken utökats med 10 guldklimpar <3
 
Och här kommer en liten rapport om hur de ser ut idag. (Har inte hunnit få bilder från alla ännu)
 
Saffe (Majtippans Spicy Cumin)
Saffe på Öland är 56 cm hög och väger 19 kg. Han och matte Lena har precis börjat på lydnadskurs på brukshundsklubben
 
 
Leo (Majtippans Spicy Chive)
Leo i Uppsala är 59 cm hög och väger 20 kg. Han tränar inför den officiella utställningsdebuten i Österbybruk i maj. Han är fortfarande inte klippt någon gång.
 
 
Kellox (Majtippans Spicy Cinnamon)
Kellox i Skellefteå är 59 cm hög och väger 25 kg. Kellox har ställts ut på två utställningar i valpklass under året där han blivit BIR-Valp på den ena och BIS-4 på den andra.
 
Balder (Majtippans Spicy Basil)
Balder i Motala. Han har precis börjat på rallylydnadskurs med matte Molly och enligt rapporter så går det mycket bra :)
 
 
 
Timja (Majtippans Spicy Thyme)
Vår Timja är ca 55 cm hög och väger 20 kg. Timja har precis börjat med rallylydnad som hon tycker är jätte kul.
Timja har ställt ut 2 gånger under året. I valpklass blev hon BIR-valp och för några veckor sedan gjorde hon officiell debut och fick sitt första Cert och blev BIR.
 
 
Helmuth (Majtippans Spicy Chili)
Helmuth i Danmark är 57 cm hög och väger 22 kg. Helmuth har ställts ut en gång i valpklass där han blev BIR-Valp och om ca 1 månad blir det oficiell debut för honom också.
 
 
Alma (Mjatippans Spicy Ginger)
Alma i Danmark är 56 cm hög och väger 18 kg. Alma är den av valparna som vi träffat mest (förrutom Timja). Alma har redan gjort officiell debut i rallylydnad bara 11 månader gammal och fått sitt första godkända resultat med 85 poäng.
 
 
Juni (Majtippans Spicy Cayenne)
Juni i Luleå är ca 57-58 cm hög och väger 21 kg. Juni har precis börjat på spårkurs med matte Gunilla :)
 
 
 
Vi får se om bilder kommer på de sista två också Balzac och José. Balzac hade precis blivit inlämnad på klippning och kom därifrån som en pudel. Kanske kommer det bilder på pudel-Balzac :)
 
Vi önskar alla valpar en riktigt fin 1 års dag!

Kennelträff 12-13/7

Äntligen är Majtippans kennelträff spikad! Alla ni som har valpar från Majtippans kennel är varmt välkomna på vår kennelträff lördagen den 13/7 för en heldag.
 
Vi kommer hålla till på Bialitt Hundcenter i Strövelstorp söder om Ängelholm.
Där kommer vi ägna dagen åt olika aktiviteter:
 
  • Prova på agility
  • Rallylydnad/lydnad/vardagslydnadsträning där vi tränar på individuell nivå
  • Ringträning för er som vill lära er att visa upp er hund på utställning på bästa sätt
  • Klippkurs där man själv lär sig klippa sin barbet (medtag egen sax och kam)

Naturligtvis hoppas vi på fint väder så vi kan grilla :)

Dagen innan (12/7) kommer vi ställa ut på Tvååkers Internationella utställning i Halland och om vi blir tillräckligt många kanske vi kan få ihop en uppfödar/avelsgrupp.

o.s.a senast 30/6

 

Varmt välkomna önskar Dixie och Lucy alla sina valpar och valpägare!! :)


Dyr dag

Hela eftermiddagen har ägnats åt hundträning tillsammans med Emelie på Helsingborgs BK.
Emelie hade återigen byggt en rallybanan till mig och Dixie och denna gången var det en riktig mördarbana.
Väldigt mycket svåra kombinationer och jag trodde aldrig vi skulle reda ut det.
Dixie fick inte den uppvärmningen hon behövde för att gå en hel bana (hon behöver minst 1 timme, för att hon ska kunna gå samlat). Nu var hon speedad och hade bråttom och det kom en hel del iverskall.
Men trots det tyckte jag ändå vi fick ihop det ganska bra. Lite små grejer som vi behöver pilla vidare på och det ska vi såklart göra.
 
Sen fick vi även hjälp med kommendering av Emelie till mig och Lucy i lydnadsklass 1.
Det var extremt stor störning för Lucy just då. Det sprang lösa hundar runt om planen och lekte och vissa stunder fastnade hon med blicken på dem. Men med tanke på störningen så fixade hon ändå det ganska bra.
Men det finns mycket kvar att träna på innan det blir perfekt. Men om man pillar för mycket med Lucys moment så lessnar hon, så ibland får man nöja sig med utförande som bara är "okej" :)
 
Det blev helt enkelt en mycket bra eftermiddag :)
 
Sen har jag hunnit att spendera massor med pengar idag. Jag har köpt en månads matranson till hundarna, 1 kg hundgodis, nya Tic Clip fästingbrickor, matat bilen, och anmält till utställning. Phu! Bästa jag inte kollar på kontot idag.
 
Det blev ändrade planer med Hässleholmsutställningen. Jag tänkte ställa Timja och Lucy då, men kom på att det bara är en nationell utställning och Lucy behöver sitt sista CACIB och det kan hon inte få där, så nu blev det Timja och Dixie istället. Lucy ska ställas i Tvååker istället.
 
 

träning mm

Nu har jag kommit hem från vår långweekend i Barcelona. Det var trevligt, men tyvärr var inte vädret så bra. Det var ingen vårvärme där heller, men rykten säger att den ska komma nästa vecka.
Men det var roligt ändå :)
 
Igår började veckan om och allt var som vanligt igen. Lucy bodde hos Timja i helgen och det hade väl gått bra förrutom att Timja är väldigt påstridig mot sin mesiga mor som inte säger till ett dugg.
Igår kom Timja hit och hon testar verkligen om Lucy har någon gräns. Och det verkar inte så. Timja sliter henne i halsen och i öronen och trampar på henne  och juckar och Lucy gör ingenting. Jag får själv gå in och bryta leken efter en stund och då lugnar allt ner sig.
 
Igår åkte jag på träning med alla tre. Lucy fick köra lite agility först och där var hon ganska vild :)
På lydnaden sen så tappade hon huvudet då hon fick vittring på kanin. Den här jäkla jaktlusten är ibland påfrestande! Men det tog sig mot slutet och hon kunde genomföra övningarna hyfsat.
 
Dixie gjorde ett super pass! Det verkar som hon blivit ganska säker på högerhandlingen nu. Jag har lite detaljer som ska finslipas, men det känns som det mesta är under kontroll. Om två veckor är det dags för nästa tävling i avanceradklassen.
 
Sen fick Timja träna lite rallylydnadsmoment utan skyltar. Nu har jag och Mia bestämt att det är rallylydnad som vi ska satsa på med Timja. Så ikväll ska de träna rallylydnad tillsammans på kursen. Jag tror det kan passa de båda väldigt bra :)
 
Igår tog jag första fästingen på Timja. Tidigt tycker jag, med tanke på att det fortfarande är minusfrader på nätterna. Det är verkligen vidriga små kryp! Jag ska köpa nya Tic-Clip brickor till alla nu.
 
Ikväll är det agilitykurs för mig och Lucy. Hoppas hon kan hålla ihop huvudet och inte försvinna bland alla kanindofter. Det är just i skymningen som hon blir så, just då när det luktar som mest och det är just då som jag kräver att hon ska fokusera. Svårt när man har olika viljor, men jag är nog lite mer envis hoppas jag :P
 
Lucy och Timja vilar på balkongen.
 
 
 
 
 
 
 

Dagens tävling- ett aprilskämt?

Oj oj oj så trött jag är efter dagens tävling i Trelleborg. Det var min och Dixies första start i avanceradklass och jag var så himla nervös.
När jag såg banskissen så blev jag väldigt rädd. Mina "värsta" skyltar var med och det blev till att nöta de momenten på plats. Dessutom låg det ganska utmanande skyltar väldigt nära honnörsrutan och då blev jag ännu mer rädd.
När det var dags för banvandring så berättade även domaren att man inte fick belöna hunden efter banan (innan man skulle gå in i honnörsrutan) och det har vi aldrig tränat på och då var jag räddare än någonsin och ville åka hem och gömma mig under täcket.
 
Vi hade startnummer 16 och när vi gick in på banan så gjorde Dixie det hon alltid gör. Under 2 sekunder så vädrar hon av banan med nosen för att lukta vilka människor och hundar som gått där innan. Jag blir lite bervös när hon gör det eftersom hon släpper fokus från mig, men det är bra att hon gör det så att hon kollar av läget innan vi startar så hon kan fokusera sen.
 
Banan gick bra (även backa på höger sidan som är mitt hatmoment) ända tills vår andra hatskylt "helt om från varandra" kom. Då blev det ett missförstånd och jag backade tillbaka några steg för att ta om, men kom samtidigt på att jag gjorde det utan att meddela domaren att jag gjorde ett omtag.
Vi fortsatte och genomförde resten av banan. Gick utanför planen och gav beröm, satte på kopplet och gick in i honnörsrutan som denna gång skulle genomföras med hunden liggandes på vänster sida. Det var inga problem och efter det var vi äntligen färdiga.
 
Men då kom tanken direkt på hur det skulle bedömas med mitt omtag som jag inte meddelade. Blev vi underkända eller blev det poängavdrag????
 
Och vid prisutdelningen kom svaret. Vi blev underkända. Domaren sa att det skar i hjärtat att underkänna oss för annars hade vi fått 100 p och vunnit.
Jag blev jätte besviken på mig själv att jag förstört våra chanser, så jag ville bara hem direkt när jag fått mitt papper.
 
När jag sitter sur och ledsen i bilen så ringer det från okänt nummer på mobilen. Jag har inte alls lust att prata med någon just då, men jag svarar och då är det domaren som ringer och vill be om ursäkt för det har blivit fel. Vi blev godkända. Ej meddelat omtag gav 10 minus poäng och istället landade vi på 90 poäng och det gav oss 2:a placeringen av 18 deltagande. 
 
Det blev väldigt konstigt. Men vi vände inte tillbaka. Priserna var ju redan utdelade och prispallen fotad och det hade ju känst dumt att kräva tillbaka priset från någon annan som nyss blivit glad och fått det.
Priser är inte det viktiga, jag är väldigt glad att det hela slutade väl och att vi nu har tagit vårt första kvalificerade resultat i avanceradklassen :)
 
Det är ju första april idag och de lyckades verkligen lura mig :)
 
Här kommer filmen från dagens tävling:
Jag är väldigt nöjd med dagens tävling, förrutom missförståendet, men nu laddar vi om inför nästa tävling om några veckor.
 
Jag och Dixie i honnörsrutan
 
Jag är så himla glad för min älskade Dixie som återigen presterar sitt bästa! Nu tog hon ju en pallplacering igen :)

RSS 2.0