Käppar i hjulet

Vad jag behöver nu är att få till många träningspass med Lucy inför nästa helg. Vad jag inte behöver nu är att ligga hemma sjuk, men såklart så gör jag det.
Vissa människor blir sjuka och sen mår de bra igen dagen därpå, eller kan åtminstonde vara uppe. När jag blir sjuk blir jag alltid sådär galet sjuk och denna gång var inget undantag.
 
Så nu ska jag skriva av mig om mitt elände som hände igår.
 
Igår var en fruktansvärd dag. Natten till igår var en av de värsta nätter jag varit med om. Feber, mådde illa och spydde. Hade även fruktansvärt ont när jag kissade och blod i urinen.
På morgon ringde jag vårdcentralen och de hade inga tider till någon läkare, men jag fick ändå komma dit.
 
Det blev en lång väntan och jag kände att jag bara blev sämre och sämre. Jag kände hur mina ben och armar började domna bort och blev väldigt yr. Som tur var jobbar min bästa vän där så hon kunde hjälpa mig in i ett rum. Jag fick fruktansvärd värk i hela kroppen och sen började hela kroppen krampa. Jag kunde inte röra mig, det var så himla hemskt så jag trodde jag skulle dö. (Det kom såklart en läkare då)
Kände att jag inte kunde andas och fick riktig panikångest över situationen. Tur att jag var på rätt ställe där alla hjälpte mig. Fick muskelavslappnade, syrgas och lugnande och smärtlindring och efter en lång stund så släppte kramperna. 
Jag valde att inte åka vidare till sjukhuset. Gabbe kom och kunde köra mig hem och sedan vara hos mig och ta hand om allt som jag inte kunde göra själv.
 
Det visade sig att jag hade njurbäckeninflammation och fick feberkramp pga det. 
Nu har jag medicin och ligger och väntar på att bli frisk igen.
Usch ja, gårdagen var verkligen en hemsk upplevelse.
 
Det passar verkligen aldrig att vara sjuk. Idag skulle jag följt med min kompis i hennes båt på utflykt och nu ikväll är alla på grillfest utom jag. Imorgon var det hundträning planerat, men det har jag fått ställa in. 
 
Ja, nu är jag lite bitter, men hoppas att jag snart är på benen och hinner komma ikapp..
 
Ursäkta bitterinlägget!
 

För varmt

Gårdagens träning gick inte så bra. Även fast vi alla gick upp tidigt så var det ändå hett på träningsplanen och det passar inte fröken Lucy. Hon ville inte sitta, ville inte ligga och var helt enkelt allmänt seg. Hon ville bara ligga i skuggan och lukta på blommorna. Lite Ferdinand över henne faktiskt :)
 
Jag kände bara att jag ville hem och genast stryka oss från den tävling jag anmät till. Men jag har inte gjort det ännu. Jag får helt enkelt hoppas att det inte är så varmt nästa helg.
 
Dixie var tvärtom helt galet glad för att hon fick träna. Hon bryr sig inte om att det är varmt, hon ger 100% i alla fall :) 
 
Sent igår kväll på kvällspromenaden så var det faktiskt lite svalare och då gick det mycket bättre när vi körde ett kort pass. Lucy kunde sitt och ligg igen, så det finns en smula hopp!
 
Fortsättningsklassen i rallylydnad är den tråkigaste klassen enligt mig. Den innehåller väldigt många skyltar med sitt åt olika håll och det känns ibland som man bara går runt och tjatar sitt genom hela banan. Lucy tycker sitt är sååå tråkigt, det är ingen utmaning, så det kan nog bli lite jobbigt för oss i den klassen. men vi hoppas hamna på rätt sida strecket för godkänd några gånger så vi sen kan lämna den tråkiga klassen bakom oss. 

Värme och Hund

Man ska ju absolut inte klaga på värmen vi har. Det var väldigt längesen som vi hade en så fin sommar som i år... Men det blir komplicerat när man vill träna hund.
Jag ska försöka få Lucy tävlingsklar tills nästa helg (Hur det nu ska gå till???) Men vi båda är för varma för att träna om dagarna. Och på kvällarna när man kan tänka sig att det är lite behagligare ute, ja då är ju även alla kaniner vakna och eftersom Lucy har utnämnt sig själv till världens bästa jägare så är det just JAGA hon vill göra då. Så där har vi en liten konflikt.
Jag skulle verkligen behöva få till mycket mer träning med henne. Hon har inte riktigt kommit in i träningsfasen sedan valparna.
Som tur är har vi två inbokade träningar i veckan. Imorgon bitti kör vi iväg tidigt och tränar och hoppas det ska gå bra då. 
 
Jag vågar knappt säga det, men lite skönt ska det bli när hösten kommer :)

Hipp Hurra!

Idag firar vi min lilla Selma som fyller 12 år!
Kan inte fatta att hon redan är 12 år. Hon är så pigg och lekfull min lilla ulltuss!
Selma är min första hund och kommer alltid vara mycket speciell
 
 
 
 

Nu är vi på G

Igår var det dags för dubbelrallytävling i Varberg för mig och Dixie. 
Vi gick upp i ottan och mötte upp Emelie och Alexandra som också skulle tävla och for iväg mot tävlingen. 
Väldigt varm dag!
 
Jag och Dixie var 1:a reserv och till en början blev jag besviken när jag hörde att det inte var några avhopp. Men mitt under banvandringen hörde vi att någon strukit sig och då fick jag snabbt hoppa in och skynda mig att banvandra.
 
Jag var lika nervös som vanligt när det var vår tur, men efteråt kändes det helt okej. 
Såhär såg förmiddagstävlingen ut.
Nu när jag tittar på filmen så ser det bättre ut än vad det kändes och det är mycket som jag är väldigt nöjd med.
 
 
Det som vi missade på var konen, där Dixie sprang till nästa skylt först innan hon fick syn på konen. Det kostade 5 poäng. Ett dyrt misstag. (Nu ska vi träna på kon som står lite mer till höger..)
Sen fick vi -1 p för att vi var för långt ifrån skylten och -3 på sista skylten, stå framför backa, där Dixie slår i skylten med tassen. Så egentligen bara slarvfel. Vi slutade på 91 poäng och hamnade på en 4:e placering av 21 starter. Mitt mål inför varje tävling är att komma över 90 poäng och det känns som vi haft en liten svacka på sista tiden. Visserligen har vi inte tränat särskilt mycket, så jag kan inte klandra oss :) men det var skönt att nå sitt mål.
 
Det som jag är nöjd med är att hon jobbade jättebra i värmen, det var över 30 grader. Hon var koncentrerad och glad och jag blir så glad när jag ser hur roligt hon tycker det är. Jag är mycket nöjd att hon klarade backa 3 steg på höger sida, vi har haft problem med den och fått börja om och nu fungerade den! Ja, jag är faktiskt nöjd med allt! 
Jag tycker hon skötte sig jättebra! 
 
 
Tävling nummer 2 var på eftermiddagen och då var det ännu varmare. En klurig bana med många moment som vi haft svårt för. Tyvärr dog kameran så det blev ingen film på den banan.
 
Jag var väldigt nöjd även med den rundan. Det blev 1 stort misstag där Dixie missförstod mig i högerhandlingen och gick över på vänster sida vid en sväng och samtidigt slog i konen i slalom. Jag var inte riktigt tydlig där, så det blev -6 poäng. Sen blev det även -3 p i "sidbyte framför" där jag antagligen inte höll mig till min linje för det blev förarfel. Så det ska vi träna lite extra på. 
Återigen fick vi 91 poäng och även denna gång blev det 4:e placering.
 
Men jag är otroligt nöjd att vi klarade svårigheterna! 
Nu känns det som vi är på G, och med planen om mer strukturerad träning så hoppas vi på att bli ännu bättre. 
 
Grattis säger vi till Emelie och Vincent som fick 1:a placering respektive 2:a placering på tävlingarna och till Alexandra och Lukas som tog sin mästarklass titel RLD M. 
 
 

Hej mitt i sommaren!

Det är en underbar sommar ute och jag och hundarna njuter, så det känns lite dumt att sitta inne just nu. Ska snart skynda mig ut, men bjuder på en liten uppdatering.
 
Jag har planerat lite inför hösten.. sommarvärmen gjorde mig glömsk så jag missade anmäla till två rallytävlingar tyvärr, men har nu anmält både Lucy och Dixie till två tävlingar i augusti. 
 
Kvalperioden till rallylydnads-SM är nu slut. Jag och Dixie hamnade på plats 88 av 434 ekipage, men det var endast på 5 tävlingsresultat. Tyvärr blev det inga starter förra helgen på söderåsen. Vi hade behövt 4 bra resultat där, men blev bortlottade från en start och dagen efter var det klass 1 varning i regnoväder, så vi strök oss.
Men nu är det ny kvalperiod, så det ska bli roligt att försöka skrapa ihop nya fina poäng på de kommande tävlingarna. Det komer bli betydligt fler än 5 tävlingar för oss nu och betydligt mer skärpt träning.
 
Den första blir på söndag. Där är vi också bortlottade från en start i Varbergs dubbeltävling, men vi står som reserv på ena starten
 
Men vi grattar våra bästa träningskompisar Emelie och Vincent som är kvalade för tredje året i rad!
 
Förutom rallylydnad så har jag anmält mig och Lucy till kursen "tävlingsgruppen" i agility. Så nu ska det bli fart på agilityplanen igen! Där är vi nog båda ganska ringrostiga, men tror säkert vi kan ta oss tillbaka. Nu kommer det inte bli några fler "valpavbrott" för Lucy, så nu kan vi verkligen satsa!
 
Och om jag känner att tid finns, så hoppas jag få in lite lydnadstävlingar framöver också. Både för Dixie och Lucy, men ibland går det inte att få in allt man vill i schemat, så vi får se.
 
Timja har jag anmält till utställning i september, hoppas hennes päls vuxit ut då och att jag hunnit träna med henne. Det är inte så lätt att få till träningen med en hund som bor på annat ställe, men det ska nog gå. 
 
För Lucys valpar går det bra. Jag njuter av alla bilder i facebookgruppen och att läsa om allt de gör.
Här kommer några bilder som jag lånat:
 
Lava i Luleå. En mycket aktiv, busig och orädd tjej :) 
 
Zita har fått egen pool :)
 
 
Agaton svalkar sig på stengolvet
 
 
Söta Herrman
 
Cosmo i Stockholm
 
Milou läser böcker
 
Nelson är huuuungrig
 
Baxter njuter av sitt ben på solsängen
 
Wille i tunneln
 
Och en fin bild på valparnas underbara pappa Malte
 
 
 

RSS 2.0