Vår tävlingshelg

Både lördag och söndag var det rallytävlingar för mig och Dixie.
 
På lördagen åkte jag och Dixie tillsammans med Alexandra och hennes hundar Lucas och Toy ner till Trelleborg.
Det var en trevlig bana och en hård domare.
Det kändes hyfsat på banan, Dixie var lite övertaggad, vilket tyvärr gav oss avdrag på helheten. -3 poäng för skall, ytterligare -3 p för förarfel på sidbyte framför (Det är inte första gången...Jag måste verkligen lära mig att gå RAKT!)
Sen blev det strul vid skylten stå framför backa. Dixie var inte riktigt med när jag visade och hon hamnade helt snett och backade 90 grader rakt ut från mig. Det blev totalt -4 poäng på den skylten och vi slutade på 90 poäng.
 
Det var ju ganska störiga poängavdrag och det gav oss inga förbättrade resultat, då målet var att få bättre än 91 poäng. 
 
Men det räckte till en 3:e placering av 22. Och vi fick en jättestor rosett och så vann vi en ny ryggsäck. 
Det var bara 5 stycken ekipage som blev godkända i mästarklass.
 
 
 
Igår var det dags för tävling i Smålandsstenar och då samåkte jag med Emelie. Hon hade alla sina tre hundar med, så det var en riktigt härlig hundbil som kom rullandes på vägen :)
 
Och nu i efterhand kan jag verkligen säga att det var värt att åka den långa vägen dit. För jag och Dixie gjorde något som vi aldrig har gjort i mästarklass förut. 
Vi lyckades få 100 poäng som är maxpoäng och kom 1:a av 25. 
 
Äntligen så klarade vi det! Det är en mycket speciell känsla att få den där 100-poängaren som vi strävar efter att få till på tävlingar. Detta kanske är enda gången vi lyckas med det och därför försöker jag njuta så mycket som det går av att vi för en gång skull faktiskt var bäst.
 
Vi behövde de där poängen och nu höjde vi vårt snitt ytterligare. Men jag tror att vi behöver ett kanonresultat till för att ha en chans att komma med på nästa års SM.
Vi har tre tävlingar kvar i år, så vi får se hur läget ser ut efter det. Sen hinner vi säkert tävla lite i vår också, så jag hoppas verkligen vi lyckas! 
 
Prispallen från igår. Extra roligt att både jag och Emelie hamnade på prispallen, så grattis till oss alla :) Det är väldigt mycket Emelies förtjänst att jag och Dixie har tagit oss dit vi är idag. Utan våra kära träningskompisar så hade vi aldrig lyckats med det!
 
Ett litet stilfoto på 2 av pallpristagarna innan vi satte oss i bilen för att rulla hemåt. Våra stjärnor!
 
Dixie med helgens rosettskörd. Jag är så nöjd med helgen!
 
Jag får titta extra mycket på protokollet för det är sällan det ser så rent och snyggt ut som vårt gjorde igår. :)
 
Nu är det två tävlingshelger kvar. På lördag ska jag och Lucy tävla agility och sen på söndag blir det rally med Dixie igen...
Nu ska vi se till att ladda om under veckan!
 
 
 

Några av Lucys valpar

Idag blir det lite bilder på några av Lucys valpar från hennes två olika kullar.
 
Jag har fått äran att klippa lille Baxter idag. (Detta är en efterbild) Jag har inte träffat honom sedan han flyttade, så det var ett kärt återseende. Han är så otroligt lugn och cool valp lille Baxter. Väldigt mysig vovve :) Han älskar godis och jag fick se alla hans konster som han kan. Klippning var väl inte det roligaste han visste, men är man pälshund så är det bara att gilla läget :)
 
Denna bild talar sitt tydliga språk. (Baxter med päls) Totalt avslappnad och trygg hos lillmatte Wilma :)
 
Här har vi Kellox i norr. Han har provat på greyhoundsrace för en dag. Han sprang till en början efter bytet, men vände efter ca halva banan och sprang tillbaka till sin kära matte :) 
 
Här kommer Kellox! 2,5 år gammal :)
 
Här har vi systrarna Lava och Juni. Lucys två döttrar från olika kullar. Lava snart 6 månader och Juni snart 2,5 år. Det är ingen tvekan om att systrarna trivs i varandras sällskap <3
 
Här har vi två andra systrar. Timja och Alma.
Om några veckor kommer Alma till Sverige igen för att för första gången tävla rallylydnad i Sverige. Alma tävlar i avanceradklass i Danmark, men ska nu starta i nybörjarklass. Det är på samma dag och samma tävling som Timja ska göra sin debut i rallylydnad, så systrarna kommer tävla i samma klass mot varandra. Jättekul tycker jag! 
 
 
 

Vilken seger!

Idag börjar vi med att ge vårt största GRATTIS till Emelie och Vincent som gick och vann SM i rallylydnad i Sundsvall! 
Det är så otroligt bra så man förstår det inte! Emelie och Vincent som vi alltid tränar med är nu bästa rallyekipaget i Sverige! Det är så galet bra och jag är så himla glad för deras skull! Det ska firas ordentligt när de kommer hem :)
 
Emelie och Vincent i topp på prispallen, precis där de hör hemma :)
 
 
Jag och Dixie försöker ju också samla på oss tillräckligt bra poäng för att kunna kvala till nästa SM 2015. Det har ju varit lite svajigt minst sagt. Men efter idag kan jag säga såhär: Att känslan från igår stämde inte alls. 
Idag var hon där, min stjärna, Dixie!
Hon gick första banan jättebra. Jag var så nöjd med henne när vi gick av planen. Inga stora hopp, inga skall, utan hon gick helt enkelt fint. 
Jag kände att jag dragit på oss några missar, men inget större fel.
 
Men jag blev ändå förvånad när vi fick 97 poäng och såklart jätteglad. Vi kom även på 2:a plats av 29 starter och som bonus fick vi även "domarens pris" för att hon tyckte det såg så himla fint ut när vi gick.
 
De avdrag vi fick var -2 p i backa tre steg, där jag tydligen backade snett och sen fick vi -1 p för ett snett sitt.
 
Jag fick jättemånga fina kommentarer om Dixie och många som gärna hade önskat sig en hund som henne. Ja, när hon gick som hon gjorde idag då är hon bra, men som alla som följer denna blogg vet, så kan hon vara "billig" ibland ;) 
 
Efter första tävlingen så slappnade jag av inför nästa. Jag var redan nöjd och nervositeten hade helt släppt.
 
Tävling nummer två var en helt ny banan och en ny domare och några klurigheter. 
Väl inne på banan så känns det återigen så himla bra. Det kändes t o m bättre på banan 2 än på bana 1. 
Dixie var ännu mer samlad men ändå helt fokuserad på mig. Inte heller nu blev det några hopp eller skall eller annat trams. Hon var precis så som jag vill ha henne. 
En otrolig seger för vår del!
 
Det kändes bra hela banan och efteråt kände jag bara hur lycklig jag var. Det kändes verkligen inte som om poängen spelade någon roll nu när vi vunnit mitt personliga mål. 
Men även denna gång blev det 97 p och en 4:e placering.
 
Och nu i efterhand så är det klart att poängen spelar roll. Idag höjde vi våra kval poäng från 445 till 472 (max är 500 p)
 
Nu har vi dessa poäng: 91, 91, 96, 97, 97
(Jag är mycket nöjd att vi bara har poäng över 90 nu)
 
Vi har 5 tävlingar kvar i år och nu satsar vi på att få bort våra 91 poängare och ersätter det med något högre poäng. 
Jag hoppas verkligen att Dixie kan vara såhär duktig igen, så det inte bara var idag. Det var längesen jag kände denna känslan som vi hade idag. Idag var hon den stjärna hon egentligen är och jag är så glad att hon visade det idag.
 
Min duktiga tjej! 
 

Förberedelser för imorgon

Imorgon är det dubbeltävling i Ystad. Jag och Dixie ska dit.
Idag har jag försökt förbereda henne för att hon ska bli en optimal partner till mig imorgon, men det går inte så bra. 
 
Har cyklat 5-6 km med henne och då såg hon i alla fall trött ut efteråt...Men skenet bedrog.
 
Skulle precis köra igenom henne lite med några rallymoment och då var hon galnare än galnast. Hon var så ivrig så hon bjöd på hela sitt register och allt blev bara fel.
 
Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Jag får väl bara inse att jag har fått världens mest energiska hund. (Hon är lugn i vanliga fall, men när det kommer till träning så blir hon GALEN av lycka)
 
Ja, det bådar inte gott för imorgon, men nu finns ingen återvändo. Nu är det bara att åka dit och försöka göra det bästa av det. 
 
Jag sitter och funderar på om det nånsin kommer fungera eller om vi ska satsa på att göra något annat. Jag har tänkt att byta till lydnaden efter vår sista rallytävling för i år. 
För agility kan vi inte hålla på med, där blev hon också helgalen. 
 
Nu blir det lördagsgodis i soffan
 
Rapport kommer imorgon!
 
 
Idag har kvalomgången i rallylydnads-SM gått av stapeln i Sundsvall. Och våra kära träningskompisar Emelie och Vincent lyckades få 199 p av 200 och gick vidare till morgondagens final där Sveriges 20 bästa ekipage tävlar om att bli årets SM-vinnare. 
Vi är såååå stolta över er och håller alla tummarna för er imorgon! <3
Alltså det är bara så galet bra! :D

Dagens träning

Har precis kommit hem från dagens träning med blandade resultat.
 
Lucy fick köra gruppmoment med nya hundar och sedan blev vi kommenderade genom hela lydnadsklass 2.
Det gick bättre än jag trodde. Lucy var glad och positiv genom hela programmet. 
Lite detaljer finns det alltid att jobba med. Samtliga moment har blivit bättre. 
 
Dixie fick vänta i bilen och var väldigt sur för hon inte fick börja. Så hon började med att springa runt och tramsa och skälla. Då fick hon sitta uppbunden vid en stolpe som straff. Sen gick det hyfsat med henne. 
Det var väl inget lysande träningspass för hennes del. Mycket slarv och frustration och inte förrän vi hade gått banan 5 gånger så hade hon lugnat ner sig.
Ibland undrar jag om Dixie är en förklädd vildhund. Alla har alltid sagt till mig att "hon lugnar ner sig med åldern" Men herregud, hon fyller 7 år om några veckor! Och inte är hon det minsta lugn, i alla fall inte när vi tränar :)
Nu vill jag iof inte ha någon lugn hund, men det hade varit bra om alla tassarna kunde vara på marken :)
 
Timja var väldigt duktig idag. Är riktig nöjd med henne! Vi tränar på på rallymomenten.
 
Min fina tjej!
 
En bild från igår som vi fått från Per och Michelle
 
 

Ny Champion!

Idag har vi varit på internationell utställning i Elsöv. 
Det gick vägen och Timja som fick sitt 3:e Cert och blev därmed Svensk Utställningschampion! 
Hon blev 2:a bästa tik, slagen av sin "moster" Zanti som blev BIR. Koi blev BIM och även han blev champion!
 
Jag är supernöjd med dagen. Timja skötte sig jättebra i ringen och fick strålande kritik från domare Bertil Lundgren. 
 
Förrutom de tre deltagande barbeterna så var även Timjas syster Alma på plats och Gunnel med sina tre damer, Axa, Ebba och Soya. 
I väntan på att gå in i ringen (Ebba och Soya i bakgrunden) Det var rejält blåsigt i Eslöv :)
 
Timja fokuserar
 
 
Hanteringen gick bra :)
 
Timjas lillmatte Tova 6 år, blev överlycklig av alla rosetter och hon ville absolut ha en pokal med sig hem :)
 
Nu blir det inga fler utställningar i år. Nu åker pälsen av..

Serietävling

Förra veckan var jag och Lucy med på serietävlingen i agility.
Det var väldigt roligt och det gick mycket bättre än jag trodde det skulle gå. Det blev ingen helt felfri runda, men det var nära :) tyvärr har jag inget resultat, för jag fick ont i ryggen, så vi fick stryka oss från hoppklassen och köra hem. Men vi hann med agilityklassen och nybörjarklassen. 
 
Här kommer några bilder som jag lånat från Bialitt Hundcenters hemsida
 
Lucy hoppar i mål
 
 
 
Hon satte alla kontaktfälten och det är jag mycket nöjd med :)
 
Igår skulle vi varit på agilitykursen, men det regnade så mycket så planerna stod under vatten, så det blev inställt. Jag ska försöka träna lite på egen hand nu i veckan. 
 
Imorgon blir det lydnads och rallyträning igen :) 
 
Timja har fått sig en genomborstning idag och lite träning. Jag försöker fortfarande lära henne skylten "sitt-stå". Vi kör bara mycket korta pass och jag tycker nog att vi har kommit en bit i rätt riktning. Hon vill ju helst sitta, men kunde stå vid sidan i flera sekunder idag. Vi får fortsätta imorgon och se om något av dagens lektion sjunkit in :)
 

Idag kom diplomet

Idag kom Lucys diplom som bevisar att hon är Internationell utställningschampion!
Det var iof i juli förra året som hon fick den titeln, så det har ju verkligen tagit sin lilla tid. Men bättre sent än aldrig :)
Jag blev ju glatt överraskad idag i alla fall :)
 
En bild från dagens träning idag
 
3,5 timme tillbringade jag och Emelie på brukshundsklubben idag. Det tar sin lilla tid att köra igenom alla hundarna. Vi har ju tre hundar var :)
 
Det blev lydnadsklass 2 moment med Lucy. Det mesta känns helt okej, bara att det ska finslipas och bli säkrare. Rutan och fjärrdirigeringen känns sämst. 
Lucy är inte helt säker på rutan och jag kan inte riktig bestämma vilken inlärningsmetod jag ska välja, men jag tror vi lyckades komma fram till några bra lösningar idag. Vi fortsätter med det och ser hur det blir. Fjärren får jag träna hemma i hallen lite varje dag om vi ska komma någonstans med den.
 
På rallyfronten så hade jag byggt en mardrömsbana till oss. Dixie klarade den ändå ganska bra. Men hon visar inte alls samma "problem" på träning som på tävling. Men lite förbättringar blev det kanske? Jag vet faktiskt inte...
 
Timja som nu är anmäld till sin första tävling i oktober fick köra lite olika skyltar. Hon var lite okoncentrerad och lite seg. Vi har en hel del kvar att jobba med. Skylten sitt-stå började jag lära in igår och med lite fler pass där så tror jag nog hon ska kunna den. Sitt-ligg är det hon tycker är svårast. På något sätt blir inte det någon naturlig rörelse för henne. Jag får träna vidare... 
Emelie hjälpte oss med störningsträning, för det behöver hon massor om hon ska klara av tävlingsmiljön med alla dess störningar.
Att jag har anmält Timja till tävling betyder inte att jag tror att hon är redo. Det är mest en kul grej för att se hur vi ligger till och vad hon kan och inte kan. Sen tycker jag det är svårt att få till någon vettig träning om jag inte har ett mål, men det har vi ju nu :)
 

Mycket tävlingar på G

 
Detta kommer bli en riktig tävlingshöst för vår del. Framöver hittar ni oss på dessa tävlingar:
 
14/9 Utställning med Timja i Elsöv
 
21/9 Dubbeltävling med Dixie i rallylydnad
 
27/9 Dixie tävlar rally i Trelleborg
 
28/9 Dixie tävlar rally i Smålandsstenar
 
 
4/10 Lucy tävlar agility i Svedala
 
5/10 Dixie tävlar rally i Hörby
 
11/10 DM i rallylydnad + lagtävling (Dixie och kanske Lucy tävlar)
 
12/10 Timja debuterar i nybörjarklass i rally och Dixie tävlar mästarklass i Helsingborg
 
 
Imorgon blir det träning i Lund.
Dixie ska träningstävla i rally och Lucy ska få träna lydnadsklass 2 moment och kanske lite agility.
På torsdag är det serietävling i agility som jag tänkt att jag och Lucy ska vara med på.
 
Timja har varit här idag och vi har tränat rally och så fick jag ett infall och gick in och anmälde henne till sin första tävling. Det kan gå hur som helst, för hon är inte tränad i tävlingsmiljö, men det kan vara kul att testa bara för skoj skull :)
 
Efter tävlingen i Helsingborg, så finns det typ inga rallytävlingar i närheten, så då tänkte jag få Dixie startklar i lydnadsklass 1 under tiden vi väntar på att rallytävlingarna ska komma igång igen.
Har inte kollat ut några lydnadstävlingar ännu, men det kommer säkert när alla andra inplanerade tävlingar är avklarade :)
 
Jag njuter av mitt hundliv med dessa tre underbara tjejerna :)
 
(Gammal bild)
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0