Idag kom diplomet

Idag kom Lucys diplom som bevisar att hon är Internationell utställningschampion!
Det var iof i juli förra året som hon fick den titeln, så det har ju verkligen tagit sin lilla tid. Men bättre sent än aldrig :)
Jag blev ju glatt överraskad idag i alla fall :)
 
En bild från dagens träning idag
 
3,5 timme tillbringade jag och Emelie på brukshundsklubben idag. Det tar sin lilla tid att köra igenom alla hundarna. Vi har ju tre hundar var :)
 
Det blev lydnadsklass 2 moment med Lucy. Det mesta känns helt okej, bara att det ska finslipas och bli säkrare. Rutan och fjärrdirigeringen känns sämst. 
Lucy är inte helt säker på rutan och jag kan inte riktig bestämma vilken inlärningsmetod jag ska välja, men jag tror vi lyckades komma fram till några bra lösningar idag. Vi fortsätter med det och ser hur det blir. Fjärren får jag träna hemma i hallen lite varje dag om vi ska komma någonstans med den.
 
På rallyfronten så hade jag byggt en mardrömsbana till oss. Dixie klarade den ändå ganska bra. Men hon visar inte alls samma "problem" på träning som på tävling. Men lite förbättringar blev det kanske? Jag vet faktiskt inte...
 
Timja som nu är anmäld till sin första tävling i oktober fick köra lite olika skyltar. Hon var lite okoncentrerad och lite seg. Vi har en hel del kvar att jobba med. Skylten sitt-stå började jag lära in igår och med lite fler pass där så tror jag nog hon ska kunna den. Sitt-ligg är det hon tycker är svårast. På något sätt blir inte det någon naturlig rörelse för henne. Jag får träna vidare... 
Emelie hjälpte oss med störningsträning, för det behöver hon massor om hon ska klara av tävlingsmiljön med alla dess störningar.
Att jag har anmält Timja till tävling betyder inte att jag tror att hon är redo. Det är mest en kul grej för att se hur vi ligger till och vad hon kan och inte kan. Sen tycker jag det är svårt att få till någon vettig träning om jag inte har ett mål, men det har vi ju nu :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0