Film och bilder

Här kommer en liten filmsnutt från valplådan
 
Valparna kan galoppera nu, de är snabba och smidiga och idag har de klättrat över kanten på valplådan flera gånger (dags att höja!!) Personligheterna blir mer framträdande och det är så kul att se hur de utvecklas till olika individer. Jag försöker tillbringa så mycket tid som möjligt med valparna för att verkligen lära känna dem, så rätt valp kan komma till rätt familj. 
 
Bus i lådan!
 
Tre bröder
 
Lila hane
 
Lilla röd
 
Orange hane blev trött efter allt bus, sekunden senare sov han sött :)
 

Nya föremål

Valparna har idag bekantat sig med lite nya föremål. En balansplatta, en kattunnel och en bricka med skramlade nycklar. Alla är så nyfikna och ska smaka på allt det nya. De har varit ute en liten stund idag också, det är ju så fint väder.
 
Lille gul bekantar sig med det nya underlaget
 
Balansplattan var populär
 
 
Lille grön blev trött
 
Smaka på tunnel
 
Lilla röd
 
Lille blå
 
Till helgen kommer de första valpköparna på besök. Det är många som längtar efter sina valpar! Men tiden går fort. Snart har halva tiden gått. Nu börjar valparna verkligen bli roliga och underhållande. När man sätter sig hos dem, så har man 9 valpar i knäet som vill pussas :)
 
 
 
 
 
 

Tävlingen igår

Igår var alltså jag och Dixie på årets första rallylydnadstävling för vår del. Platsen var Helsingborgs BK och det var strålande väder! 
 
Vi har inte tävlat sedan oktober förra året och under detta år har allt fokus legat på Lucy och hennes valpar, så träningstillfällena med Dixie har varit få.
Med den utgångspositionen så kan man inte räkna med att briljera på planen, vilket vi inte gjorde. Det var vår sämsta tävling hittills, mycket slarv och för mycket nerver hos mig. 
 
Det blev 84 poäng av 100. Vi fick - 3 p på helheten pga av att Dixie skällde och -13 p på slarvfel. Inga skrytsamma poäng direkt. Men trots det så kan jag faktiskt hitta mycket som jag var riktigt nöjd med. 
 
Detta var jag nöjd med:
  • Dixie klarade konen perfekt, trots att det låg åttans frestelser både bakom och vid sidan. Vi har aldrig fått konen på tävling, så det var roligt att se att den fungerade!
  • Hon var glad och höll ihop fint med fin fokus under hela banan (som var väldigt klurig)
  • Hon klarade honnören jättefint trots att vi inte har tränat på den alls
  • Helheten kändes bra
 
Detta var jag mindre nöjd med:
  • Att jag missbedömde värmen och trodde att Dixie skulle bli för varm om jag värmde upp för mycket, med facit i hand hade hon behövt mer uppvärmning och därav kom det iver och skall på banan, särskilt efter spring skylten.
  • Att jag inte kunde räkna till rätt antal steg på 1,2,3 steg sitt (hur svårt kan det vara?)
  • Våra sitt på högersida strulade mycket
  • Att backandet blev snett när hon brukar göra det rakt
 Här kommer filmen från tävlingen:
 
Trots att det gick som det gick så är jag ändå rätt nöjd nu i efterhand. Jag kunde inte räkna med några stiliga poäng, även om man alltid hoppas på det. Mer träning behövs, sen är det bara på det igen :) 

Utomhus

Idag har valparna varit utomhus för första gången. De var mycket nyfikna på den nya miljön. Dixie och Selma har sedan några dagar fått gå ut och in i valplådan, men de gör det helst när valparna sover, annars är de överallt :) De var även med och passade valparna ute. Dixie blev så leksugen så hon hade race i trädgården.
Men tryggast var det förståss i famnen :)
 
 
Lille svart testar nya läten, idag har har lärt sig att yla :)
 
 
 
Jag och Dixie har varit och tävlat idag. Men jag har inte hunnit lägga in filmen än, så rapport från tävlingen kommer imorgon
 
Godnatt!

Valpar 3 veckor + namn

Här kommer en snabbrapport på valparnas 3 veckors dag + valparnas registrerade namn i stamtavlan. Som sagt så är det chockladtema
 
1. Majtippans taste of Aladdin (svart band)
Vikt: 1 kg (Så trött att han knappt kunde hålla ögonen öppna)
 
 
2. Majtippans taste of Noblesse (rosa tik)
Vikt: 1,1 kg
 
3. Majtippans taste of Bounty (blått band)
Vikt: 870 g
 
4. Majtippans taste of Dumle (grönt band)
Vikt: 940 g
 
5. Majtippans taste of Polly (röd tik)
Vikt: 950 g
 
6. Majtippans taste of Japp (lila band)
Vikt: 970 g
 
7. Majtippans taste of Pigall (gult band)
Vikt: 1 kg
 
8. Majtippans taste of Daim (orange band)
Vikt 1,1 kg
 
9. Majtippans taste of Twix (utan band)
Vikt: 1,2 kg
 
 

Nya smaker

Lucy verkar må bra igen. Hon har accepterat sin nya mat nu och den slinker ner lika lätt som den gamla.
Igår gick vi kvällspromenad på stranden och hon badade och sprang rundor som aldrig förr, så så himla sjuk är hon inte.
 
Valparna har fått uppleva lite fler smaker än modersmjölk. Igår fick de sin första dos med avmaskningsmedel. Det var ingen höjdare, de ruskade på huvudet och fräste allihopa.
 
Idag har de fått sina första smakportioner med rå nötfärs med äggula. Det var däremot mycket populärt! De sög i sig all färs och lämnade inte en smula kvar.
Imorgon ska de få en ny smakpotion, sen ska de får börja äta Lucys färskfoder. De kommer födas upp på
Nordic Sp +. 
 
Nu när de blir 3 veckor så börjar den viktiga socialiseringsperioden. Vi kommer börja lite smått med att berika valparnas liv med olika föremål och leksaker. Hittills har de inte varit så mottagliga för det, men nu vidgas deras vyer mer och mer för varje dag.
Miljö- och socialträning lägger vi stor vikt vid.
 
Nu börjar man också märka deras små personligheter :)
 
Idag har vår kära träningskompis Emelie varit här och förutom valpgos och fika så blev det ett rejält träningspass för våra fyrbenta vänner. Emelie hade fixat en mästarklassbana som vi byggde upp på grannens tomt, för de har så stor gräsmatta.
Det var riktigt roligt. Det gick helt okej med Dixie. Vissa gånger klarade hon banan bra och andra mindre bra. 
Imorgon kör vi ett nytt pass, sen får vi hoppas att vi friskat upp minnet tillräckligt mycket tills tävlingen på söndag. Lucy fick stanna inne, till hennes stora sorg.
 
Såhär trött blir man när man smakat köttfärs!
 
 
 

Följdsjukdom

Det blev nytt besök hos veterinären med Lucy idag. Hon blev mycket bättre efter sin antibiotika förra veckan, men i lördags var hon sämre igen. Hon har inte varit så dålig så vi har behövt åka in akut, men idag ville jag kolla upp henne.
Vi tog nya prover och de visade att infektionen hon hade, hade gett med sig, värdena var som de skulle. Vi tog även nytt ultraljud för att titta på livmodern och den såg fin ut.
Det var alltså inte livmodern som spökade denna gång. Fler prover togs och då visade sig att hennes levervärden var dåliga. Det har alltså kommit som en följdsjukdom av livmoderinflammationen.
 
Så nu har vi ny antibiotika, några mirakelpiller och ett strängt dietfoder att hålla oss till för att få ordning på levern.
 
Det är verkligen mycket som kan hända när en  valp inte kommer ut fort nog om man har lite otur, som vi nu råkar ha. Livmoderinflammationen berodde troligtvis på att den sista valpen, som inte klarade sig, satt fast för länge och det hann att bildas bakterier. Och nu kom detta.
Lucy mår ändå helt okej, hon är konstant hungrig och tar väl hand om sina små.
 
Fortfarande är detta inget som påverkar valparna och det känns skönt. Jag var mest rädd för att livmoderinflammationen inte gett med sig och att det hade behövts en operation. Det hade varit betydligt värre.
 
Det enda som kommer vara jobbigt för Lucy är att hon inte får äta sina vanliga mat. Hon ÄLSKAR sin vanliga mat och blev inte överlycklig av sitt dietfoder precis. Hon ville inte äta upp allt, och gick och la sig bredvid kylskåpet istället där hennes vanliga mat finns. 
 
Valparna har busat med varandra idag, de är så söta så!
 
Imorgon ska de få sin första dos med avmaskningsmedel, det brukar inte vara så populärt....
 
 
 
 
 

Efterlysning!

Nu går jag ut med en efterlysning av tidningar. Till alla er som vet med er att ni ska komma på besök så får ni gärna spara och ta med er tidningar. Det kommer behövas otroliga mängder tidningar, så alla tidningar är guld värda. Nu börjar det bli lite volym på valparnas kisspölar och våra 5 kassar som vi lyckats spara kommer inte räcka långt.
 
Valparna utvecklas i rasande fart just nu. Det är skillnad på dem från morgon till kväll. Innan idag när jag satte mig i valplådan så kom alla valparna fram och alla ville krypa upp i knäet. De smakar för fullt på fingrar och tår :)
De börjar även upptäcka sina röstresurser och det verkar precis som de själva blir förvånade när de gör ifrån sig ljud. Men vi hör både morr, skall och ylande nu. 
 
Här kommer några bilder:
 
 
 
När Lucy kommer in blir det liv i luckan! :) Alla är otroligt gosiga
 
 
Idag har det varit rallytävling och det har gått jättebra för många träningskompisar. Jag blir också sugen! Jag och Dixie är ju anmälda till söndag, men det känns som det kommer bli katastrof. Vi har knappt tränat alls. Jag tränade lite med henne i eftermiddags och man märker snabbt att träning är en färskvara som måste underhållas och det har vi inte lyckats med. Hon hade ingen vidare uthållighet och blev trött snabbt. Hu, vad jag fasar för söndag. Känns inte som hon kommer orka gå en hel bana. Vi har några träningspass planerade i veckan, så jag får se hur det känns efter det. 
Lucy blev också jättesugen på träning, vi körde lite grann med olika övningar, men med henne märks det väldigt tydligt att hon inte är i fas. Hon orkade springa en gång till rutan,sen blev hon trött :) Så det fick räcka där.
 

16 dagar

Valparna är 16 dygn och då låter det såhär när de är hungriga :)
 
 
De börjar bli små hundar nu och de kommer fram och ska smaka på en när man sätter sig i lådan. Väldigt goa!

Glad Påsk!

Glad Påsk önskar vi er alla!
 
Bara för att det är påsk så tänkte jag att det skulle bli lite påskstämning i valplådan, bara för en liten stund. De flesta sov, bara lille blå var vaken och han undersökte noga de små hönorna
Lille blå firar påsk
 
Smakar på sin första "fågel" :)
 
Men det dröjde inte länge innan de sov tillsammans sida vid sida :)
 
Det tar några dagar innan ögonen blir "klara". De är fortfarande lite grumliga
 
Lilla rosa 
 
Lite pusskalas från igår, lilla grön pussar min lillasyster
 
Och lilla röd delade också ut många pussar
 
 

2 veckor

Idag fyller valparna 2 veckor. Nu kommer det snart hända mycket i deras utveckling. De är mycket snabba nu och tar sig snabbt fram till mamma Lucy när hon kommer in. De börjar även komma fram till mig när jag sitter i valplådan, då ska de smaka på händerna :)
Det ska bli så kul när man kan se lite mer personligheter, de är väldigt lika just nu.
 
Nästan alla har öppnat ögonen eller är på väg att öppna ögonen. 
 
Man kan inte märka det minsta på valparna att Lucy varit sjuk, för de har ökat som de ska i vikt. De gör inget väsen av sig, utan är väldigt nöjda hela tiden. 
 
Här kommer veckorapporten:
 
1. Hane, svart band
Vikt: 730 g (Denna lille kille ville bara smaka på fingrarna under fotograferingen :))
 
2. Tik, rosa band         
Vikt: 800 g 
 
 
 
3. Hane, blått band
Vikt: 620 g (Kullens minsting)
 
4. Hane, grönt band
Vikt: 640 g 
 
5. Tik, rött band
Vikt: 630 g 
 
6. Hane, lila band (f.d vitt)
Vikt: 770 g
 
 
7. Hane, gult band
Vikt: 695 g
 
8. Hane, orange band
Vikt: 770 g
 
9. Hane, utan band
Vikt: 870 g (Denna killen kallar jag för fläskpelle för han är störst i kullen och även denna veckan hade han ökat mest i vikt. Han är väldigt glupsk, så vi får hålla bort honom lite så de andra kan komma fram. han är målmedveten och nöjer sig inte med att äta från de främre spenarna, han går direkt till de bakersta med mest mjölk i och är det upptaget så ser han till att sno åt sig den bästa spenen i alla fall
 
Idag satt Lucy och matade sina små
 
Jag skickade in registreringsansökan till SKK i måndags och igår fick jag meddelande om att de fanns på posten. Det var verkligen snabbt jobbat av SKK. Sist vi hade valpar tog det 6 veckor att få stamtavlorna så de hann inte komma i tid.
Även valppaketen har kommit så nästa vecka har jag mycket roligt att hämta ut :)
 
 

Bättre

Lucy är mycket bättre! 
Det blev hon redan igår efter några timmar efter att hon fått sprutan hos veterinären. När vi kom hem igår så sov hon lugnt och natten och dagen har varit lugna. Så skönt för henne och för oss.
 
Ikväll var vi på ett snabbt återbesök för att kolla hennes värden och proverna visade att det gick åt rätt håll, så hon svarar bra på antibiotikan.
 
I valplådan är det så lugnt. Hanen med vitt band har också små ögon nu och fler är på gång. De har fått nya band idag som är lite bredare och förresten så har hanen med vitt band nu lila band och kommer i fortsättningen kallas för lila hane.
 
Imorgon blir valparna 2 veckor och då blir det nya bilder och viktrapport
 

Öga

Den första som öppnade sin ögon var den röda tiken :)
 
Den här lille killen har uppvisat en ny talang. Han är nämligen väldigt duktig på att klättra redan (Han klättrar bättre än han går ;)). Han klättrar på Lucy och på valplådans kanter och påväg från veterinären hade han klättrat ur lådan som valparna åkte i, och lagt sig hos Lucy. Och även när han sover så har klätterkungen nosen riktad mot skyn
 

Så snabbt det kan vända

Idag har jag varit hos veterinären med Lucy. Valparna fick förståss också följa med.
Jag blev orolig för Lucy igår. (Även i förrgår betedde hon sig underligt)
Men igår var det jättejobbigt för henne. Hon var rastlös och gnällde/skällde hela kvällen/natten utan att hon ville något. Hon ville hela tiden ut, men när hon var ute så ville hon in. Hon gick med låg hållning och svansen hängde. Jag tog tempen på henne och då hade hon 39,4 (högt över det normala för Lucys del)
 
Och idag hos veterinären visade sig att hon hade en rejäl infektion. Vid närmare undersökning med ultraljud såg vi att det var livmoderinflammation. 
Det är inte helt ovanligt att tikar får det efter valpning. Man kan inte ha tur varje gång.
Nu har hon fått antibiotika. 
Vi ska ta nytt blodprov imorgon för att se att det går åt rätt håll. 
Lucy har inte haft de typiska symptomen för livmoderinflammation, och det är tur. Många tikar slutar äta och dricka och vill inte ge di åt valparna. Lucy är tvärtom, hon äter och dricker hur bra som helst och har massor av di att ge sina små.
 
Det är i alla fall ingen fara för valparna. De påverkas inte av detta och de mår hur bra som helst. Veterinären tyckte de såg mycket välmående ut och det tycker jag också.
 
Den röda tiken har öppnat ögonen idag och på några av de andra ser man små glipor, så snart har nog alla "fått ögon" :)
 
Ja, det var dagens dramatik, men alla är utom fara! 
 
 
 
 

Liten filmsnutt

Så här ser det ut när Lucy kommer in i valplådan. På några sekunder så är valparna vakna och även om de inte ser något, så känner de lukten av henne. De börjar bli ganska snabba på sina små ben nu :)
 

162 små klor

Idag har jag klippt valparnas klor för första gången. 162 stycken blev det totalt. 
Valparna är väldigt lugna och somnar direkt när man lägger dem i sitt knä, så det var lätt som en plätt att klippa deras klor.
Annars händer det inte så mycket nytt i valplådan. Det börja rycka lite i deras ögonlock så nu väntar jag på att ögonen ska öppnas, det blir nog senare i veckan
 
Dagens bilder:
 
 

Vilken dag!

Idag har det hänt mycket. För det första vill jag börja med att gratulera alla i vår kryddkull (Lucy x Frankie) som fyller 2 år idag! 
Hipp Hipp Hurra till alla fina "kryddorna"!
Lucy och Frankie kan verkligen vara stolta över sina valpar. En sån kull får man kanske bara till en gång i livet?
Men vi hoppas såklart på att Lucys nyfödda valpar ska bli lika bra som sina storasyskon!
 
Jag har inte hunnit få bilder från alla ännu, men några har jag fått:
 
Vår fina Timja 2 år! Timja har fått 2 Cert på utställning och väntar bara på ett till innan championat.
 
Fina flickan Alma i Danmark 2 år! Alma är den som har hunnit med mest. 2 Cert på utställning, tagit titeln LP1 i lydnad och tagit 2 titlar i de 2 första klasserna i rallylydnad och är uppflyttad till avanceradklass (vet inte vad motsvarigheten heter på danska :))
 
Söta Alma!
 
Fina Juni 2 år! Juni tränas i rallylydnad och lydnad (bruks) och även hon har tagit 2 cert på utställning
 
Sitt andra cert tog hon idag på sin födelsedag i Sundsvall, där hon även blev BIR! Extra grattis till det :)
 
Underbara Helmuth 2 år! En riktigt stilig herre som även han tagit 2 Cert på utställning
 
Helmuth tränar även lydnad och agility
 
Fina Balder 2 år! 
 
 
Balder är hästskötare nr 1 :)
 
Kellox 2 år! En riktigt go krambjörn. Han har ställts ut en gång med Excellent och ska ställas ut igen om ca en månad. 
 
Denna björn vill man bara krama!
 
Sen fick jag ett mycket glädjande besked idag från Gunilla och Sannie som är valp efter Dixie. De har idag tagit 1:a pris i lydnadsklass 3 och är nu uppflyttade till Elitklass! Det är den första barbet i Sverige som har lyckats med detta! Vilket ekipage! Jag är en mycket stolt uppfödare! Stort GRATTIS!
 
 
Idag har det även varit årsmöte i barbetklubben. Vi hade samlingsplats i Landskrona och efter årsmötet gick vi en lång promenad vid Citadellet. Det var jag och Dixie, Gunnel med barbeterna Axa, Soya och Ebba och så Yvonne med sin mycket stiliga barbethane Curry. Hundarna hade jättekul och vi tvåbenta hade en mycket trevlig promanad med mycket hundsnack.
 
Nu är jag åter hemma hos Lucy och valparna. Som man saknar dem även om man bara är borta en liten stund!
Nu är namnen bestämda och inskickade till SKK. 
 
Det var allt för idag...Soffan kallar!
 
 
 

1 vecka

Idag blir valparna 1 vecka gamla och när det var dags för vägning passade jag på att ta lite enskilda bilder på valparna.
Alla följer sin kurva och de mår väldigt bra. I natt var det ett himla liv på dem. De var hungriga och Lucy var trött, men hon gick in tillsist. Alltid när hon har matat så vill hon själv ha mat, så det blir lite nattamat för mamma Lucy om nätterna. 
 
Valparna har växt ur sina gamla band, så igår fick de nya. De kan kissa och bajsa själva nu och man ser redan hur de försöker gå bort från klungan när de ska göra sina behov. 
 
Nu har jag precis anmält mig och Dixie till årets första rallytävling för vår del. Vi är extremt ringrostiga nu, men ska ändå försöka höja vårt snitt i mästarklass. Det är bara två veckor till tävlingen, så vi hinner ju inte träna särskilt mycket. Jag ångrar mig redan....
 
Här kommer veckobilderna:
 
 
1. Hane (Svart band)
Vikt: 560 g
 
2. Tik (Rosa band)
Vikt: 575 g
 
 
3. Hane (Blått band)
Vikt: 440 g
 
4. Hane (Grönt band)
Vikt: 445 g
 
 
5. Tik (Rött band)
Vikt: 400 g
 
6. Hane (Vitt band)
Vikt: 560 g
 
7. Hane (Gult band)
Vikt: 440 g
 
 
8. Hane (Orange band)
Vikt: 500 g
 
 
9. Hane (utan band)
Vikt: 600 g
(Detta var hanen som jag tyckte var lite slö i veckan.. Inte så konstigt när jag nu ser att han har dubblat sin födelsevikt. En riktig gottegris :))
 
Lucy med sina små

Valplådenytt

Det händer ju inte så mycket med valparna nu när de är så små. Deras liv går ut på att äta, sova och växa. 
Lucy har börjat lämna dem lite mer nu. Hon är sugen på promenader och träning.. Igår gick jag ut med bara henne och då gick hon klistrad i fotposition hela rundan trots att hon var lös. Så då blev det lite träning till Lucys stora glädje :)
 
Dixie har tagit sig in i valplådan 2 gånger. Hon har tydligen lärt sig hur man öppnar grinden. Första gången så hittade jag henne i ena hörnet av valplådan, men Lucy stod i mellan henne och valparna. Lucy är ju så snäll och säger inte så mycket, men hon visade ju att valparna var hennes. 
Idag när Lucy var ute i trädgården så hade Dixie smygit in i valplådan igen och jag hittade henne när hon stod och tvättade en valp. Hon vill så gärna vara med och sköta, men hon åkte genast ut. Det är för tidigt för att hon ska få vara med. Nu är grinden Dixie-säkrad.
 
Häromdagen var jag lite orolig för en av hanarna som jag tyckte var så slö och kändes lealös. Men igår när jag gjorde en snabb vägning så visade det sig att han hade gått upp nästa 3 gånger som alla andra, så förmodligen befann han sig i någon slags matkoma. Han är nu störst i kullen och ett riktigt matvrak. 
 
Här kommer några bilder:
 
 
Alla chokladpralinerna :)
 
 
 
 
 

Dagens bild

Hela gänget! Alla mår bra på sin 2-dagars dag :) 

1 dygn

Här kommer en kort presentation av varje valp i födelseordning:
 
Valp 1, hane, svart band
Födelsevikt: 345 gram, brun med vitt bröst och vit haka
 
 
Valp 2, tik, rosa band
Födelsevikt: 366 gram, helbrun 
 
 
Valp 3, hane, blått band
Födelsevikt: 267 gram, brun med vitt bröst och vit haka
 
 
Valp 4, hane, grönt band
Födelsevikt: 290 gram, brun med vitt bröst och vit haka, lite vitt på nosen
 
Valp 5, tik, rött band
Födelsevikt: 244 gram, brun med vit prick på bröstet, vit haka 
 
 
Valp 6, hane, vitt band
Födelsevikt: 310 gram, helbrun
 
 
Valp 7, hane, gult band
Födelsevikt: 250 gram, vit på bröstet, vit haka
 
 
Valp 8, hane, orange band
Födelsevikt: 274 gram, helbrun
 
 
Valp 9, hane, inget band
Födelsevikt: 296 gram, brun, vitt bröst, vit haka och lite vitt på nosen och tassarna
 
 
Första dygnet har gått bra. Valparna är pigga och starka allihop! De har alla ökat i vikt. Lucy har feber idag, men det är normalt. Hon mår bra och sköter sina ungar exemplariskt. 
 
Selma och Dixie är såååå nyfikna på valparna. Selma sitter utanför valprummet och skakar i hela kroppen av iver. Hon vill så gärna hjälpa till att sköta dem. 
Igår begravde vi den lille killen som inte klarade sig. Selma och Dixie fick lukta på honom lite och genast sjönk deras svansar. 
 
Nu ska jag fundera på valpnamn till stamtavlan. Det kommer vara chockladtema eftersom det är ett helt gäng med chockladpraliner :)
 
 

Bilder

En valphög
 
Lucy med sina 9 barn
 
6 av valparna har mer eller mindre vita tecken
 
 
Syskonkärlek
 
 
 
 
 

Valparna är här!

Ja, nu äntligen har de kommit!
Lucy hade lika långt öppningsskede som förra gången, nämligen strax över 24 timmar. Det var väldigt synd om henne igår.
Sent i natt gick vattnet och strax därefter kom den första valpen. Sen flöt allt på med jämna mellanrum och vid 9-tiden i morse hade Lucy fött 9 fina välskapta valpar, 7 hanar och 2 tikar. Hon fortsatte krysta efter det utan resultat, trots promenadpauser. Jag blev lite orolig och ringde veterinären som tyckte vi skulle komma in.
Men precis när vi skulle åka så fick hon ut den sista valpen. Även det var en hane, men den var livlös. Vi försökte återuppliva den, men utan resultat. Såklart jättetråkigt att inte den 10:e klarade sig, men vi får njuta av de 9 ljuvliga valpar som finns kvar.
 
Alla är bruna med mer eller mindre vita tecken på flera av hanarna. Alla är mycket jämna och fina och Lucy tar så väl hand om dem.
Hon är jättetrött efter 2 dygn utan sömn och detsamma gäller för mig.
 
Nu håller jag på att fördela hemmen till de små. Som väntat så blev det inte valpar till alla som önskat, men jag kan rekommendera er att gå in på barbetklubbens hemsida och ta kontakt med de uppfödare som planerar valpar. Flera spännande kombinationer är på gång
 
http://www.barbet.se/avel-a-uppfoedning/planerade-kullar
 
Bilder kommer senare

snart..

Nu har det börjat hända grejer. Sedan i natt har tempen varit låg och Lucy är orolig, flåsig och bäddar.
Snart så kommer de små efterlängtade liven 😊
 
 
Stackaren har rejält ont i mellan åt..
 
Nu är det inte mycket väntan kvar
 

Inga tecken

Allt är lugnt här. Så lugnt så lugnt..
Nu går vi bara här och väntar och väntar och väntar..
 
Valparna beräknas komma imorgon, men Lucy visar inga tecken på att något är på gång.
 
Temperaturen var lite lägre i morse, men när jag kollade några timmar senare hade den stigit igen. Förra gången hade hon 24 timmar öppningstadie, men det har inte börjat ännu för denna gång, nu ligger hon bara och sover sin skönhetssömn :)
Hon orkar verkligen inte mycket nu.
Det är minimala promenader som gäller och resten är hon i trådgården. Magen är i vägen för hennes ben så hon kan inte gå så snabbt. 
Nu vill vi nog alla att valparna ska komma ut :)
Men just nu känns det inte som det blir imorgon......
 
Det finns inte mycket annat att göra mer än att vänta........och VÄNTA!

RSS 2.0