BIG 4

Igår var det utställning igen och vi slutade som BIG 4. Inte lika bra som förra gången, men det hade jag inte trott heller.
Jag är nöjd.
Domaren däremot är jag inte nöjd med. Han var hemsk. Han var mycket hårdhänt mot hundarna och han drog och slet som om det var saker.
När han skulle kolla bettet så tog han jätte hårt i Dixies hakskägg så hon pep och öppnade munnen och försökte ta sig loss. Och hon är ingen pipig hund annars.
Nä, honom gillade vi inte. Kritiken var annars mycket bra.

Nästa gång blir det på riktigt. Då är det Växjö som gäller.


Vad domare och andra än tycker så tycker jag att jag har världens vackraste hund. Hon är så otrolig på många sätt. Så gosig och snäll och komisk =)

Idag har vi tränat lite freestyle och lydnad. Helt plötsligt tycks Dixie ha glömt hur man snurrar. Den övningen som hon kunnat sen hon kunde gå typ. Hon är så rolig... Allt annat utom den kunde hon idag. Haha.

Selma är nu helt återställd efter sommarens incident. Men tyvärr växer det ingen päls på ärren, så hon är pälslös på några fläckar. Inte alls snyggt, men vad gör man? Jag har börjat massera henne för att stimulera hårsäckarna, får se om det hjälper. selma har blivit så glad på sista tiden. Hon viftar på svansen jätte ofta och det gjorde hon inte innan. Jag tror att Dixie har hjälpt henne  att bli gladare. de leker faktiskt lite nu och varje gång de ses blir dem så jätte glada.

Jag är hemma idag och väntar på bättre tider. Jobbet är tillfälligt slut så jag väntar på att det ska komma in nya prover till mig. Innan dess är det inte mycket att göra. Och kursen som skulle börjat ikväll blev inställd.
Ja, det är inte ofta man har det såhär. Jag ska vila mig och hoppas att förkylningen ger med sig snart.


hejdå

Inte bra med parkettgolv

Jag har blivit sjuk igen. Åh, så jobbigt det är. Förkyld, Hes, och en torrhosta som är mycket irriterande.
Har haft lite feber några dagar också, men inte idag.
Jag kan i alla fall inte vara ute några längre stunder, då är det sveda i hals och så börjar hostan.

Så jag tänkte träna inomhus med Dixie. Jag hade bestämt att träna fotgående. Men det gick inte alls bra, för Dixie tycker det är för halt på parkettgolvet för att hålla positionen. Så det blev inget bra.
Jag har mattor också, så det fick bli träna på mattan. Vi tränade lite på "pang" fast det är inte "pang" längre. Dixie har utvecklat den övningen så att hon lägger sig helt på rygg och håller tassarna för ögonen som i "skäms". I pang är det meningen att hon bara ska lägga sig på sidan, helt vanligt.
Men jag tyckte det såg kul ut med den nya varianten så jag klickar för det istället.

Vi får återkomma med "pang". Undra vad jag ska kalla den övningen?


På söndag är det utställning igen. Vi är nästan först ut. Jag hoppas det går lika bra som förra gången, men det känns som att det händer bara en gång.
Denna utställningen är dubbelt så stor också, så det är nog ingen chans. Men hoppas gör vi.Det måste bli allvar med freestylen nu. Efter det att jag hittat musik och skrivit ett program så har det inte blivit nån träning. Varför? Jag vet inte!
Kanske för att jag inte har någon bra plats att kunna träna rörelserna på. Kanske för att jag inte har köpt skivan än.... Ja, ändring får det bli.


Lydnaden får det bli lite skärpning med också. Jag har gått för fort fram och måste kliva tillbaka så att det blir 100% rätt.
Det känns bra med tandvisning och platsliggning. Men det måste slipas på ligg under gång, utgångsställningen och fotgåendet. Apportering och hinder har vi knappt börjat med, men det känns som om det inte blir så jätte stora problem när vi väl börjar..

Förra helgen var jag och Daniel i Danmark på en utställning för att titta på en mycket fin barbet som också är Dixies halvsyster. Det var trevligt att träffa denna underbara hund och en mycket trevlig matte. Det blev två nya championtitlar. =) Grattis!


Nä, nu börjar hostan, bäst jag dricker thé med honung.

hejdå

Helt plötsligt har allt släppt

Ja, tro det eller ej, men nu har min lilla Dixie helt plötsligt förstått allt jag vill.
Det finns en kontakt som inte funnits förut och alla moment som jag tidigare lagt åt sidan, för att det gick dåligt, fungerar nu helt plötsligt fast vi inte tränat det på evigheter.

Det är heller inte så mycket nosa i backen som det var förrut.
Men samtidigt blir jag lite misstänksam, efter som denna förändringen bara kom över en natt. Kommer det vara såhär nu eller kan det slå om igen?
Säkert kommer det slå om igen när nästa trotsålder i 15 mån åldern kommer.

Men man får vara glad så länge det varar och försöka befästa så mycket som möjligt.

Det är faktiskt framsteg i alla moment vi tränar just nu.
Inkallning, fotgående, ligg under gång, dirrigering, + alla freestylerörelser.

Det enda som går bakåt är passivitetsträningen. Det ska skällas så fort jag binder upp henne. Stor suck. Men
det får man verkligen inte ge upp med bara för att det går dåligt, då kommer det gå ännu sämre i framtiden.

Men det är alltid roligast att träna sånt som går bra och mindre roligt att träna sånt som går mindre bra. Såklart.


Imorgon åker vi en liten sväng till Danmark och ska titta på Dixies halvsyster på en utställning. Ska bli kul, för dem har vi aldrig träffat.
Dixie ska vara hos min vän. Hoppas det går bra, jag har aldrig lämnat bort henne till någon förutom mamma och pappa.


Nu ska jag väl börja jobba så smått.... Ikväll kommer min vän Susanne hit.

Hejdå

Kelsjuk hund

Dixie har blivit så enormt kelig. Hon vill bli klappad och kliad på hela tiden.
Min vän Tina var här idag en liten stund och Dixie skulle sitta hos henne och slutade hon klappa så började Dixie gnälla.
Så har jag aldrig sett henne. Men hon har gjort så hela veckan. Det har antagligen med löpet att göra.

Vi har tränat lite idag. Lite inkallning med ingångar och några kombinationer i freestylen till vårt program.
Jag har problem med en av de lättaste övningarna, nämligen runt. (Att hon ska gå runt mig)
Hon verkar hata den övningen, för motivationen sjunker till noll och för att öka den måste jag jubla varje gång hon går en centimeter runt mig. Det är en väldigt viktig övning, så vi måste få rätt på den.

Slalom mellan benen har jag också hittat en liten fel-detalj i. Och det är helt och hållet mitt eget fel. När hon går in från höger så stannar hon där. Hon fortsätter alltså inte framåt. Och det är just där jag har klickat och belönat alltför många gånger. Nu väntar jag bara ut henne för att hon ska fortsätta gå, och det verkar hon redan förstått.
Det är så roligt när man ser på hundens beteende och inser vad man har gjort. Gör om, gör rätt!

Det har varit Sofieroutställningen i helgen. Jag var där igår från 08.30 till ca 17.00.
En hel dag. Först skulle vi se på lydnadstävlingar vilket var väldigt roligt. De var inte så duktiga som jag trodde och det känns skönt, för då känns det som om man själv har en chans =) nån gång......

Sen skulle jag titta på Dixies syster Soya och en annan barbet som heter Trazzel.
Trazzel blev BIR och Soya BIM. Båda med Cert. Stort grattis!
Trazzel gick vidare och blev BIG 4. Duktigt gjort!
Med lite mer träning så kommer han vinna mycket i framtiden. Få rätt på stegen och ståendet så fattas inget.

nu ska jag gå och kela med kelgrisen =)

hejdå

Lite sjuk

Alla har varit så sjuka, Tilda, brorsan och Daniel. 40 graders feber. Jag har inte känt något förräns igår. Då var jag sjuk och inatt var jag sjuk.
Idag är det hyfsat, jag ska hålla min kurs som vanligt, men när jag kommer hem sen ikväll kommer jag nog vara sjuk.

Daniel fyllde år igår. Vi var på restaurang. Det skulle vara en mycket fin restaurang. Och det var nästan lite väl mycket, för det var bara 60+ och det var väldigt stelt. Man var tvungen att viska när man ville säga något. Och servitricen var gammal och lite allmänt grå och ingen som jobbade för sin dricks precis.

Förrätten var underbar, men varmrätten var inget speciellt. Nä, vi går nog inte dit mer.

Men det är trevligt att slippa göra mat själv ibland.

När man känner sig lite dålig som jag gör nu, så vill man alltid göra en massa saker bara för att man inte kan.
Just nu vill jag bara träna med Dixie, men jag orkar inte. Just nu vill jag också bara gå en lång promenad, men jag orkar inte. Det är så typiskt att jag ska vilja saker när jag inte kan. Och när jag väl kan, så känner jag ingen desperat längtan till alla dessa saker som jag gör när jag inte kan.

Oj, vad invecklat det blev.

hejdå

BIS 2:a!!!!!

Ja, det är ofattbart. Igår var jag och Dixie på utställning i Burlöv.
Efter lång väntan var det vår tur i ringen. Det började med BIR+HP. Alltså går man vidare och tävlar mot andra BIR hundar i sin grupp.
Vi tvekade lite om vi skulle stanna kvar, men det var härligt väder och vi hade inget bättre för oss, så det gjorde vi.
Och när vi på sen eftermiddag ställde upp i gruppfinalen så var det spännande.
En efter en plockades ur tävlingen, men vi var kvar. Dixie stod fint och stilla och springer utmärkt.
Till sist såg jag att det bara var vi och den spanska vattenhunden kvar och den kunde verkligen visa upp sig snyggt. Vi fick springa ett varv till och då placerade dem oss som BIG 1. WOW!
Bara det var helt ofattbart. Jag var så himla glad, jag trodde aldrig att det skulle hända.
Nåja, vi var alltså fortfarande med i tävlingen för att tävla om Best In Show (BIS).
Vi tävlade bland annat mot Långhårig collie, tax, dalmatiner, bullmastiff,shiba, borzoi, chines m.f.  (minns inte fler)

Dags för uppställning och sedan varvet. Den ena domaren gick nu fram till alla hundarna och pillade dem vid munnen. Dixie rörde sig inte ur fläcken.
Man är så koncentrerad på sin hund så man knappt hinner se sig om, men jag tittade upp och då såg jag att det bara var fyra hundar kvar. Vi skulle få en BIS-placering. Sen sorterades det ut och det vara bara vi och bullmastiffen kvar. Vi fick springa ett varv till och Dixie sprang jätte fint.
Och vi hamnade på andra plats i finalen. Domaren kommentar var att hon så ung, så hon måste växa till sig lite, men att hon var HELT underbar!
Och jag är så nöjd och lycklig så jag visste inte var jag skulle ta vägen.

Jag ringde mamma och pappa som är i Prag, men pappa förstår ju inte hur stort det är eller om det är bra eller dåligt.

Vi fick två stora rosetter, två väskor, en stor hundmatsäck, en kruka, någon liten designad metallgrej, lite annat krimskrams och ett STORT hundben.

Jag är så glad över min hund!

Liten blir stor...

Ja, nu har min lilla Dixie börjat löpa och med andra ord är hon inte så liten.
Valptiden går så otroligt fort....
Hon ligger och är alldeles utslagen. Selma också. Det är mycket lugnt. Det är ingen som märker att det finns hundar här.

Snart ska jag iväg och hålla valpkurs. Jag har aldrig lust på torsdagar, vet inte varför. Det är ju alltid roligt när man är där, men innan som nu så känns det tungt att åka hemifrån.
Det är väl för att det närmar sig helg och man har varit igång hela veckan.
Inte för att det är särskilt lugnt på helgerna, men ändå.

Jag kanske ska köpa mammas och pappas bil. Den är stor, kanske lite för stor. Men jag tror inte jag kan hitta en bil i det skicket för det priset någon annan stans.
Jag hatar verklieg den bilen jag har nu. Det är en risk med den varje gång man startar den. Kommer den trilla ihop på motorvägen? Ständig fråga.

På lördag är det utställning med Dixie. Hon fick var med trots löpet. Det var ju tur, så mycket arbete och planering jag lagt ner på hennes matplanering, bad och päls. Och lite träning. Kanske lite för lite träning.

Det är så svårt att prioritera i träningen. Kan inte någon vettig komma och säga vad jag ska prioritera och skriva mina planeringar?

Idag har jag i alla fall skrivit färdigt hela freestyle programmet. Och börjat torrträna det. Inga bra förutsättningar att träna här på 1 kvm yta, men ändå.

Jag har mycket att göra i stallet när det börjar bli kallare =) Dansa dansa!
Blir lättare där då det inte finns så mycket gräs att äta för Dixie.Det kanske kommer en överraskningshemlighet en vacker dag. Ingen som vet, ingen som frågar, ingen ska veta.


hejdå

Mycket pågång...

Det luktar ny bil. Jag har inte köpt någon, men jag och pappa har varit och kollat igår. Hyfsade, en som var en lurifax som var skum och en annan som var snäll, men bilen inte helt ok.
Men ingen har tid i veckan att titta med mig, så det blir väl ingen i dagarna.

Dixie är lite sjuk idag. Vet inte vad det är med henne. Hon äter inte, kissar inte och hon är trött. Hon ville inte springa idag heller som annars är det bästa hon vet. Jag tror hon har ätit något konstigt. Jag avvaktar till imorgon och ser.

Vi tränade lite igår och hon var mycket duktig. Hon kunde sitt, ligg, snurra, stå, tass och andra tass på 4 meters avstånd. det trodde jag inte.
Hon har börjat slarva med höger zack. Hon hamnar fel, så det får vi lösa.

Jag fullkomligt älskar denna ras och denna HUND!
Det blir garanterat fler barbeter i framtiden. =)

Jag älskar Selma också, som hund. Men det blir inga fler bichoner. Den rasen passar mig inte lika bra. Även om den alltid kommer finnas på en speciell plats i mig.

Imorgon ska jag hålla hundmassage föredrag. Jag tror inte så många kommer, tyvärr.
Men det har varit så mycket annat att tänka på, så det har kommit lite i skym undan. Jag har gjort en powerpoint press.
Jag är mycket dålig på det, men jag lyckades få ihop lite i alla fall.

Nu ska jag se film

hejdå

RSS 2.0