Bloggsemester

Jag tar lite bloggsemester nu....
Hinner inte riktigt skriva just nu känner jag, men här kommer en kort uppdatering.
 
Vi har hunnit med några fina träningspass. I måndags var vi och tränade i Helsingborg och för första gången på länge så hade jag båda tjejerna med. Lucy var mycket nöjd med att få vara med igen :)
Efter hennes långa paus, så förväntade jag mig att Lucy inte skulle vara så duktig, men det tyckte jag verkligen hon var. I Lydnaden känns det som att vi har halkat efter lite och för att komma igång igen så börjar vi nu med rallylydnad. Tävlingar är i sikte!
 
Med Dixie har jag haft stora problem med backa 3 steg på höger sida sedan senaste tävlingen. Det har varit helt omöjligt att få till det. Men när det inte fungerar så får man backa i träningen för att sedan komma framåt igen. nu kör vi bakdelskontroll till förbannelse på höger sida. Antagligen har jag slarvat med grundträningen där och därför håller det inte. Men idag fungerade det igen, då blir man så glad :)
 
Igår var jag på Gekås i Ullared och handlade hundsaker mm. Två nya mjuka hundsängar och mycket hundtugg blev det. 
 
Idag har Dixie blivit kortklippt. Jag tyckte jag klippte henne kort nyss, men nu var pälsen jättelång igen och jag föredrar att ha hundarna kortklippta på sommaren. Hon själv verkar också mycket nöjd med den nya frisyren :)
 
Ja det var lite om allt. Nästa vecka åker jag till Spanien för nu börjar semestern som jag väntat på :)
 
Trevlig sommar på er!
 
 

På gång

Veckan har gått i rasande fart.. Och fast valparna har flyttat har jag knappt hunnit med. Samma dag som Cosmo flyttade så hämtade jag upp Timja, som nu har varit här en vecka. 
Det går så bra med henne, hon smälter in fint i familjen. Men lite busig är hon allt :)
 
Sen har det varit studentfirande och midsommarfirande och allt som ska fixas där i mellan.
 
Dixie och Lucy mår bra. De är som vanligt (friskförklarade) och jag har i veckan börjat öka deras motion till det normala igen. På måndag ska jag ha med mig båda på träning för första gången på evigheter. 
Lucy är verkligen sugen på träning nu, hon har börjat "fråga" efter det och då känns det extra kul att få sätta igång.
 
Jag har anmält Dixie till Söderåsens rallylydnadstävlingar i mästarklass i juli. Det är sista chansen att få kvalpoäng till årets SM och man får hela 4 starter på sig på två dagar. Om jag och Dixie ska lyckas komma med så måste vi få minst 97 poäng på samtliga fyra tävlingar och det finns ingen chans att vi kommer lyckas med det. Men det är roligt ändå. Tiden har inte räckt till i år att hinna tävla, men snart börjar nästa års kvalperiod och då har vi en ny chans :)
 
Med Lucy har jag också tänkt tävla rallylydnad. Jag hoppas kunna få henne i så pass god form så vi kan starta i fortsättningsklass senare i sommar. Sen i höst hoppas jag att vi kan börja med agilityträningen och lydnadsträningen igen. 
 
Det känns skönt att ha båda tjejerna aktiva igen :)
 
 

Hejdå Cosmo!

Då har även Cosmo (Majtippans Taste of Twix) flyttat. Han ska bo i Stockholm.
 
Cosmo-bilder:
 
 
Även Dixie gillade Cosmo (såhär nära har ingen annan valp fått ligga) :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Cosmo med sin nya familj :)
 
 
Hejdå Cosmo!
 
 
Då har alla valpar flyttat och nu ska jag återgå till mitt "normala" liv. Ikväll flyttar jag hem till Landskrona igen. 
Just nu känns det väldigt tomt att inte ha några ulltussar runt fötterna, men det är ju mycket jobb med en valpkull också. Nu hoppas jag på att få fortsätta följa chokladkullen också genom livet hos sina nya familjer!
Jag är mycket nöjd med denna kullens valpköpare också och jag vet att alla valpar har kommit till fantastiska hem!
 
 

Hejdå Agaton!

Då var det Agatons (Majtippans Taste of Aladdin) tur att flytta till sitt nya hem. Han ska flytta till Malmö.
 
Agaton-bilder:
 
 
Mor och son
 
 
 
Agaton med sin nya familj
 
Hejdå Agaton!
 
Jag hade Agaton och Cosmo med mig till Landskrona igår. Det gick jättebra och de skötte sig utmärkt. De tyckte stadslivet var spännande och massa nytt att titta och nosa på :). De var med på mitt jobb och blev allas gullegrisar och sen sov vi över hos mina föräldrar.  Jag sov på madrass nära till utgången, men valparna sov hela natten. Det var ganska trång på 90 cm madrassen med mig, Dixie, Lucy och valparna. Men allt går :)
Dixie är i höglöp och nu plötsligt duger valparna. Hon sticker upp rumpan i ansiktet på både dem och Lucy, men ingen bryr sig om henne. 
 
Lucy har varit utan kragen idag och hon är så lycklig. Hon har busat massa med sina pojkar och hon mår mycket bra. Dixie har kvar sin tratt, för hon vill gäna slicka på sitt sår och det har inte riktigt läkt, så hon får ha tratten lite till. 
 
Imorgon är det Cosmos tur att flytta, sen är valptiden slut för denna gång...
 
 

Buskillar

Cosmo och Agaton
 
Ja, här är det full rulle på småkillarna som är kvar. De busar och gör allt ihop. Jag får passa på att njuta av dem de sista dagarna nu innan de åker. 
Imorgon ska vi åka och stadsträna. Båda ska ju bli storstadskillar :)
 
De har fått lite träning idag på att sitta när jag har mat eller godis i handen. De vill gärna hoppa :) Men det gick fint. Några pass till så har de nog lärt sig. Rumsrenheten går bra, inga olyckor inne på dagarna, någon enstaka på natten bara. imorse vaknade de vid 4-tiden och då gick de ut och kissade, sen somnade de om till 10.30!!! Jag var så säker på att de skulle vakna innan, så jag blev lite chockad när jag själv vaknade då. 
 
Jag har alltid som regel att mina hundar ska gå upp när jag går upp, oavsett när. På så vis lär de sig att vissa dagar (arbetsdagar) går man upp tidigt, och andra dagar (helger) går man upp senare. 
Naturligtvis går jag ut med dem när de behöver, men sen får de somna om.
Jag tycker inte heller det är så viktigt att de får mat på exakta tider, det skapar bara förväntan hos hunden. Frukost serveras när man går upp :)
 
På fredag är det ombesiktning och badning, sen åker Agaton på kvällen. 
Cosmo flyttar på lördag.
 
Godnatt säger vi!

Mini-uppdatering

Lucy är mycket bättre. Hon är pigg och lekfull igen och såret ser jättefint ut nu. 
Det är en väldig lättnad att hon mår bra. 
 
Vi har en otroligt fin sommardag idag. Cosmo och Agaton gör inte många knop, de sover i skuggan. 
Jag har fyllt upp den lilla hundpoolen, men det tyckte de inte var så kul. 
 
Jag har fått rapporter från alla de andra valparna och allt går jättebra i deras nya hem! 

Hejdå Baxter!

Och så var det dags att säga hejdå till Baxter (Majtippans Taste of Japp). 
Han flyttar till Helsingborg, så inte alls långt från oss :)
 
Nu är det bara 2 valpar kvar, de flyttar nästa helg.
 
Baxter-bilder:
 
Baxter med sin nya familj
 
 
Hejdå Baxter!
 

Hejdå Lava!

Nu har även Lava (Majtippans Taste of Polly) åkt. Hon flyttar ända till Luleå. Vi hoppas det går bra med bilresan!
 
Lava-bilder:
Lava hamnar hos en barbetvan familj. Detta blir deras fjärde barbet :) Storasyster Juni från Lucys förra kull bor redan där, sen får hon även en pumisyster som heter Molly.
 
 
 
Lava med sina mattar :)
 
Lava påväg mot nya äventyr!
 
Lavas storasystrar
 
Hejdå Lava!
 
 
Snart kommer Baxters familj och hämtar honom.....

Resten av dagen

Efter att Zita hade åkt iväg idag så åkte jag till Skummeslöv och hälsade på Karin. Där var ett helt gäng barbeter och deras ägare. Jag kunde ju inte ha med mina, men fick passa på att kela med alla de andra. Det var en mycket trevlig eftermiddag med strålande väder och god fika.
 
Jag fick en fin bild på Juni (Mjatippans Spicy Cayenne) 
Imorgon ska Juni få hem sin lillasyster Lava. De har redan träffats en gång igår och det gick bra, så de kommer säkert bli bra vänner :)
 
Den här fina skylten fick jag i present av Junis och Lavas familj! Jättefin är den! Nu är det väl ingen som kan missa var Majtippans kennel ligger ;) 
 
 
Sen till det hemska såret. Lucy må vara piggare, men hon är långt ifrån bra. Idag har såret blivit rött och svullet och hon är mycket öm. Men återigen har vi vår underbara veterinär som offrar sin lediga tid åt att hjälpa Lucy. Jag skickade bilden till henne nu ikväll och 5 minuter senare svarade hon att vi fick komma imorgon. Så nu blir det en ny tur med Lucy imorgon. Jag tycker så synd om henne, det är plågsamt att se sina djur lida. Man känner sig så hjälplös! 
 
 

Hejdå Zita

Idag var det Zitas (Mjatippans Taste of Noblesse) tur att flytta. Hon ska bo i norrland i Lögdeå.
 
Här kommer några bilder på Zita från idag:
 
 
 
 
 
 
 
 
Zita med matte Barbro och husse Lars
 
Hejdå Zita! 
 
 
P.S Lucy är lite piggare idag...Vi hoppas medicinen har börjat verka

Komplikationer

Med den otur som Lucy har haft under våren med det ena eländet efter det andra så var det klart att oturen skulle slå till igen.
Lucy har ju varit väldigt slö sedan operationen. Hon har bara legat stilla förutom de korta rastningsrundorna. Hon har sett väldigt besvärad ut. I morse var det lite sårvätska runt såret och tempen låg på 39,4.
och såklart var det ju röd dag, men jag mejlade i alla fall till vår veterinär och berättade om Lucy och fick svar direkt att vi fick komma in med henne. Så himla snällt att öppna upp kliniken bara för oss. Det känns så skönt att ha en veterinär som verkligen bryr sig.
Blodprov visade på en infektion, så nu blev det en ny penicilinkur. Lucy fick en morfinspruta också för att se om hon skulle må bättre, men tyvärr har jag inte märkt någon skillnad.
 
Just nu känns det väldigt tungt och det känns som det aldrig kommer bli bra. Det är väldigt deppigt här ikväll, men jag hoppas att det blir en bättre dag imorgon. 
 
Lucy har i alla fall fått en uppblåsbar krage istället för tratten, för det gick inte alls med tratten. Det är i alla fall mycket bättre med kragen.
 
Dixie mår i alla fall bra och hennes sår läker fint. Hoppas det fortsätter så.
 
 
 
 

Hejdå Milou!

Nu är det "bara" 5 valpar kvar, för idag har Milou (Majtippans Taste of Bounty) flyttat. Han ska bo i Stockholm hos sin familj och tränas till assistanshund till familjens son. Vi hoppas Milou är den rätta kandidaten för det uppdraget :)
 
Lite bilder på Milou:
 
 
 
 
 
 
Milou och hans husse sitter just nu på flygplanet på väg till Stockholm. Milou var väldigt cool på flygplatsen, han var nyfiken på allt :)
 
Vi önskar Milou och hans familj lycka till!
 
 
Även Lavas familj har varit här och hälsat på henne idag. De har kört hela vägen från Luleå, men ska hämta Lava på söndag. De hade sina andra hundar med sig, Molly och Juni. Juni är en valp från Lucys första kull, så det var jätte roligt att se henne igen.
 
En bild från "sjukstugan" med lilla Lava i mitten
Dixie och Lucy hatar sina trattar. Dixie gnällde en timme och försökte slita av sig den. Lucy tror inte hon kan röra sig med sin tratt, hon står bara med huvudet ner i marken och hoppas att den ska ramla av, vilket den inte gör. Hon förstår inte att man måste hålla upp huvudet om man ska kunna gå framåt. De har aldrig haft tratt på sig i hela sitt liv och de förstår inte varför de måste ha det. 
Dixie är helt som vanligt, men Lucy är väldigt trött och låg, men lite piggare idag än igår. det var i alla fall en lugn natt. 

Operationsdag

Då var dagen här som jag fasat lite för. Det var dags för operation för både Dixie och Lucy och det är ju aldrig kul.
Jag lämnade in båda tidigt imorse och det känns i hjärtat att lämna dem. Men hos Carin får de den bästa vården, så det känns tryggt.
 
Jag tog med mig valparna också, 4 av dem skulle på ombesiktning och alla gick igenom idag igen :)
 
Nu i eftermiddags fick jag äntligen åka och hämta hem mina tjejer igen. Allt hade gått bra. Dixies knuta på benet är nu borta med god marginal. Hon ska ha bandage i 3 dagar sen blir det tratt i 10 dagar. Tratten är hemsk, det tycker vi alla! Dixie mår bra och är i princip som vanligt.
 
Lucys kastration gick också bra. Det är ju en stor operation, så Lucy är mer påverkad. Hon har sovit i Dixies fåtölj sedan vi kom hem. Hon är trött och lite ynklig. 
Det svåra blir väl att hålla valparna borta från hennes sår. 
 
Vi har haft två regniga dagar nu och då vill inte valparna vara ute. Jag bär ut dem, men de springer in direkt, så det blir mer kissande inomhus nu. Jag som tyckte de blivit så himla duktiga på att gå ut... men det blir ju lättare när man bara har en valp, det är svårt att få ut 6 kissiga valpar samtidigt och förhindra att de springer in. 
 
Mamma Lucy vilar upp sig efter operationen
 
Ja, nu blir det inga fler valpar från Lucy. Men vi får vara glada åt de 19 fina friska valpar hon har fått. 14 söner och 5 döttrar är inte illa! Vi hoppas några av dem kan vara med och bidra till barbetaveln i framtiden. Lucy har verkligen varit en fantastisk och kärleksfull mamma till sina valpar!
 
Nu ska Milou snart badas så han blir ren och fin tills imorgon när hans husse kommer och hämtar honom. De flyger sedan hem till Stockholm där resten av Milous familj väntar :)

Inga badkrukor

Efter Wille hade åkt idag, var det dags att rasta de övriga valparna. Det fick bli stranden och vi kan bara konstatera att valparna inte är några badkrukor. Lucy gick först och visade hur man gjorde och efter henne kom valparna. 
Här kommer lite blandade bilder:
 
 
 
 
Sova i hallen är det bästa, Agaton tyckte till och med att skostället var bästa platsen
 
Lava
 
Zita och Cosmo
 
 
Zita
 
Badande valpar
 
Cosmo
 
Lava, Baxter och Agaton på led
 
 
Plask!
 
Blötdjuret Lava
 
Blötdjuret Milou
 
Valparna fick springa sig torra :)
 
 

Hejdå Wille!

Idag har Wille (Majtippans Taste of Daim) flyttat. Han ska bo i Katrineholm med sin matte och husse och deras andra hund Oskar.
 
Lite bilder på Wille:
 
 
Ville var "pusskillen" för han gav jättestora pussar :)
 
Sista gången på trappan tillsammans med syskonen och mamma Lucy
 
Willes med sin nya matte och husse
 
 
 
Wille "storebror" Oskar. De kommer säkert bli bästa vänner :)
 
Vi önskar Wille och hans familj lycka till! 

Tävling i Osby

Igår var jag och Dixie och tävlade rallylydnad igen i Osby. Vi samåkte med Emelie och Vincent som också skulle vara med.
Det var sagt att det skulle bli regn, men istället var det klarblå himmel och gassande sol. 
Vi var tidigt på plats för Emelie och Vincent hade startnummer 1.
Jag och Dixie hade startnummer 24 och det kändes bra så det fanns gott om tid till uppvärmning. Jag ville inte göra om samma misstag som på senaste tävling då Dixie fick för lite uppvärmning för jag trodde inte hon skulle orka i värmen. Det var samma situation igår och taktiken var att värma upp henne genom att träna de olika momenten och att hon skulle vara ute mycket runt banan.
1,5 timmes uppvärmning gjorde susen!
 
När det var vår tur så kändes Dixie perfekt! Precis som jag vill ha henne. Mycket alert och fokuserad, men inte överladdad! 
På första uppvärmningsrundan kändes allt bra. Men när nr 20 var inne på banan och jag tränade utanför så kunde Dixie helt plötsligt inte backa på höger sida. Jag fick ju lite lätt panik och försökte få till det, men hon backade bara ifrån mig. Det fanns inte så mycket att göra åt det.
 
Första skylten var stå framför-backa. Den har vi haft svårt med, men igår satt den klockrent! Många moment var väldigt bra. När vi kom till skylten "backa 3 steg" på höger sida så blev det struligt...som väntat. Det blev snett. Vid en annan skylt "sitt, sväng vänster, sitt" i högerhandling så var hon lite sen i förflyttningen, men alla andra skyltar fixade vi galant!
Skylten "ställande under gång- gå runt" har varit svårt för oss tidigare då Dixie har flyttat en framtass precis vid återgången, men den satt fint igår. Så jag är väldigt nöjd med helheten och känslan och så himla nöjd med Dixie som går in och gör så bra ifrån sig trots att det blivit minimal träning för oss under våren. 
 
Backningen kostade oss dyra -10 poäng och fick -1 för att hon var sen vid den andra skylten och totalt blev det 89 poäng, en 13:e placering av 32 starter.
 
Det var många som fick -10 på backa skylten för domaren ansåg att flera tog för ojämna steg, eller för få steg. Det var mycket möjligt att vår -10 poängare också berodde på det, för annars hade vi kanske bara fått avdrag för snett backande som inte ger lika mycket avdrag. Det var några innan mig som fått samma avdrag på den skylten, så jag var ganska beredd på att vi också skulle få det, för jag backade på samma sätt som de gjorde. Men så kan det vara!
 
Nu har i alla fall jag och Dixie fått ihop våra 5 resultat i mästarklass och har 451 poäng på SM-kvallistan av 500 möjliga. Vi ligger just nu på plats 70 på kvallistan av 385 ekipage. De 50 bästa får vara med på SM i höst. Tyvärr har det varit så mycket annat denna våren med valpar mm, så vi har missat många tävlingar och kommer inte ha många chanser på oss att förbättra våra poäng, men i juli är det en 2-dagars tävling med 4 starter, så där är vår sista chans. Men ska vi ha chans till SM så måste vi sätta 4 starter som ska vara i princip felfria, haha! Det kommer inte gå, men det är ändå kul att försöka :)
 
Det var hur som helst en trevlig och lyckad dag igår och jag var väldigt nöjd med vår prestation! Emelie och Vincent var väldigt nära en 100-poängare, men fick också avdrag för stegen i backandet. Surt! För de var en otroligt fin runda!
 
Det blir en liten tävlingspaus nu, för på onsdag ska både Dixie och Lucy opereras. Dixie ska ta bort sin knöl på armbågen och Lucy ska stereliseras, så jag får två "sjukskrivna" hundar här ett tag framöver. 
 
 
Idag har Agaton och Baxters blivande ägare varit och hälsat på. De ska inte hämta valparna riktigt ännu, men väldigt snart :)
 
Idag har även Wille blivit badad och fönad och är nu ren och fin för imorgon då han ska flytta. Allt är klart och hans ryggsäck står packad!
 
Rapporter från Nelson och Herman har kommit och allt går bra. 

RSS 2.0