11 veckor

Valparna blir 11 veckor idag. Då är det dags för en avmaskning igen. Balsac kommer få sin dos ikväll.
 
Idag har vi invigt hundpoolen som vi fick av Per, Michelle och Alma :)
Förväntansfulla hundar när pollen fylls med vatten :)
 
 
Dixie först i, Balsac var inte så sugen. Han sprang mest runt och skällde på bollen som låg i :)
 
Hit, men inte längre var hans motto :)
 
Den lille godingen är så duktig. Han sov till kl 7 i morse och ville ut och kissa och sen gick han in och somnade om och då gjorde vi andra det också :)
 
Här är ett kort på Kellox. Han gillar sina vattenleksaker och vatten :)
 
Saffe på Öland 11 veckor
 
Helmuth i Danmark stortrivs med sin kompis Vilma :)
 
 
 

Varning!

Dixie mår idag jätte bra och är som vanligt, så nu hoppas vi hon låter bli att äta gräs. Tyvärr verkar det vara lättare sagt än gjort, det finns ju gräs överallt!!!
 
Hur som helst så måste jag tyvärr gå ut med en varning idag angående den bilburstillverkare som jag har rekommenderat till alla.
När jag beställde för några år sedan gick allt hur bra som helst, jag är jätte nöjd med buren, med leveransen och med tillverkaren som var mycket lätt att få tag på.
 
Men det verkar vara anorlunda nu. Har hört från flera håll att de inte får någon bur fast de har beställt, i vissa fall vill han ha förskottsbetalning, men köparna får ändå ingen bur. Vissa som har beställt får inte ens någon bekräftelse. Och dessutom är han omöjlig att få tag på!
Och så här kan det inte gå till! Jag har försökt få tag på killen idag, men utan resultat. Har skickat ett långt sms i alla fall och hoppas han läser och tar åt sig. Jag känner mig väldigt skyldig själv som har rekommenderat honom, men nu måste jag ta avstånd från detta. Jag har tagit bort länken till hans hemsida och nu hoppas jag bara att han kan leverara de beställningar som är gjorda så att vi alla bara kan lägga detta bakom oss sen.
 
Förlåt till alla som jag har rekommenderat honom till! Det kommer inte hända igen. Men tråkigt är det eftersom burarna är riktigt bra och mycket prisvärda.
 
 
 
 

Ett litet grässtrå

Nu är vi tillbaka på landet igen och här är det sommar i dag.
 
Men så värst rolig dag har det inte varit. Sent i går kväll började Dixie bete sig konstigt. Hon svalde och svalde hela tiden och dreglade så det blev pölar på golvet. Jag misstänkte att hon ätit något som fastnat i strupen, men jag kunde inte se eller känna något när jag kände henne i halsen. Hon hostade och harklade sig med jämna mellanrum.
Så fortsatte hon hela natten. För övrigt åt och drack hon som vanligt.
Men när det inte gett med sig imorse så fick jag ringa till veterinären för en tid. Vi fick komma till direkt, men de såg inte heller något på den vanliga undersökningen, så det blev till att söva Dixie för att kunna titta mer noggrant med spegel ner i halsen.
Och där fann man orsaken. Ett ca 10 cm långt grässtrå satt hårt lindat runt den ena halsmandeln (tonsillen).
Stackars Dixie, det kan inte varit skönt. Men nu är det bortplockat alla fall.
Hon är lite trött efter sövningen, men annars vid mycket gott mod. Imorgon är hon nog sig själv igen. Före oss hade det varit en hund inne för precis samma sak, så det är inte helt ovanligt tydligen. Dixie är ju en förklädd ko ibland, men nu har jag klippt allt gräs mycket kort så hon inte ska kunna få fler strån i halsen. Från och med nu har jag ögonen på henne!
Det lilla grässtrået kostade nämligen 2300 kr att få bort så det hade man kunnat ha roligare för :/ Men så är det med djur (och bilar,) man klara sig inte utan dem och i mellan åt får man betala ett högt pris för det lilla. (Min bil ska nämligen byta kamrem nästa vecka, en annan kostnad som jag fasar för)
 
 
Men så finns det två andra som inte alls har några problem idag:
Lucy och Balsac har så himla roligt ihop. Nu på kvällen har de lekt tunnellekar. Dt går ut på att man springer sitt snabbaste in i tunneln och den som springer sist brottar ner den andre inne i tunneln och sen tuggar man på varandra och sen börjar man om.
Drickpaus i lekandet
 
 
Dixie hoppade över leken idag, hon nöjde sig med att vara åskådare
 
 
 
 Tugg, tugg, tugg
 
Balsac är så go, men jag tror det kan bli en aning protester från hans sida på söndag när hans familj kommer. Han har nämligen redan hunnit binda sig till mig (det som han inte skulle). Han följer mig hack i häl överallt och blir ledsen nu när någon annan ska passa honom och inte jag är där. Det blir lätt så med den sista valpen, samma var det med sista valpen i Dixies kull. Men det brukar bara vara någon dag, sen kommer han nog trivas ypperligt i sin nya familj. :)
 
Jag har fått massa nya bilder från mina valpköpare, får se om jag hinner publicera några imorgon..
 
Igår satt jag och Daniel och planerade semestern. Det blir MYCKET resande. Först en vecka i Norrköping och skärgården med hundarna, sen en vecka i turkiet, sen blir det Frankrike där jag ska vara med på Barbetsymposiet och sedan åker vi och hälsar på Daniels kompisar i Italien. Hm, ibland längtar jag ändå lite till hösten när allt återgår till det normala vardagslivet. Jag gillar nämligen det!
 

Träning och Balsac i stan

Efter att Balder lämnat igår så åkte vi på måndagsträning på Bialitt.
Mest för att Balsac skulle få lite miljöombyte och socialträning. Vi var först och tittade på agilitykursen. Först var han lite skeptisk när han såg alla människor med regnkläder och så många hundar men efter några minuter så släppte allt och han var precis som vanligt, han lekte bra med mig och tränade lite namn och följsamhet. 
 
Och lite senare kom syster Timja. Det var ett kärt och vilt återseende från bådas sidor. Gud vad de lekte och de blev alldeles galna av iver och sprang och brottades precis som förr. 
Det första Timja gjorde när hon såg Lucy var att gå fram och ta en slurk mjölk. Det fanns lite kvar, haha :)
Det var jätte kul att se Timja igen, hon är så fin och glad och mycket träningsvillig och lättlärd, allt man kan önska! Hon blev jätte glad över att se mig också och det känns ju kul.
 
Lucy fick komma ut och köra två små pass, ett ute där hon fick träna lite slalom och tunnlar och det gjorde hon bra, men i mellan åt var hon ganska ofokuserad och nosade mest i gräsmattan, det brukar aldrig mina hundar göra, men jag brydde mig inte om det. Jag kan inte begära att hon ska återuppta träningen där hon slutade i februari efter att ha haft fullt arbete med sina 10 små valpar, så vi tar det lugnt. Även på lydnaden så var det ingen större aktivitet på henne, hon gjorde några saker lite halvbra, men var inte riktigt med på noterna. Men nästa måndag blir det mer strukturerad träning och då ska det nog bli bra.
 
Dixie var taggad till tusen på träning, men henne hann jag inte träna så mycket. Men det hon gjorde var det full pott på från mig :) Dixie har börjat löpa, men hon blir inte påverkad av det.
 
Jag hjälpte Mia med familj lite med träning och de fick prova första stegen i klickerträning. Så nu har de lite att träna på tills nästa vecka. Vi ska träffas en gång i veckan nu för lite privatträning och sen drar jag igång den riktiga valpkursen i augusti. Timja var verkligen med på noterna och sprudlade av glädje :) 
 
Efter träningen åkte vi hem till lägenheten i stan. Balsac är otroligt lätt, han sprang direkt in och tittade sig omkring, åt sin mat och somnade sedan vid mina fötter. Sen sov han hela natten under sängen. Idag har han fått vara med mig på jobbet. Även där har han skött sig exemplariskt. Där är mycket folk som springer ut och in och mycket konstiga ljud, men han har svansat efter mig eller lekt med min nyckelknippa eller några burkar eller sovit vid mina fötter. Eftersom vi bor mitt i centrum blir varje promenad unik för det händer alltid något och han tar allt med ro. Just nu ligger han på balkongen och tuggar på en pappkartong. Han har verkligen blommat ut nu när han blev ensam kvar. Även han har stått lite i bakgrunden av de andra mer framfusiga hanarna innan, men nu gör han enorma framsteg och tar för sig mer och mer. Han följer mig som en skugga, så jag försöker att inte träna för mycket med honom så han blir för bunden till mig. 
 
Mamma har passat honom på jobbet när jag tagit de stora hundarna på långpromenad, även då är han lugn och somnar under skrivbordet. 
 
Har fått flera rapporter från valpköpare och det går bra för alla. Balder som åkte igår har installerat sig i sitt nya hem och trivs redan hur bra som helst. Jag blir så glad!
 
Jag var igår och hämtade ut ett stort paket på posten. Paketet var från Alma i Danmark och hon hade skickat en stor uppblåsbar hundpool till oss (en sån som inte ska gå sönder för tänder och klor). Tack snälla Alma (Michelle och Per)! Så himla gullig av er! Den ska vi använda så fort solen tittar fram :)
För er som inte har sett så ligger det ett filmklipp på Alma på min facebookgrupp (Majtippans Barbet) när hon tränar "elefanten" 10 veckor gammal. Jätte duktig är hon! Ja, allt går så lätt med klickerträning :)
 
 

Hejdå Balder!

Då har även Balder (Majtippans Spicy Basil) flyttat till sin nya familj. Nu är det bara Balsac kvar som vi får ha tills på söndag.
 
Balder kommer flytta till Motala och bo hos sin härliga familj. Imorgon ska han och Molly börja på valpkurs och sedan kommer det fortsätta tränas och prova på olika aktiviteter och framför allt lydnad. i familjen håller man även på med motorcross och ridning så det kommer han få följa med på ibland.
Balder har även lyxen att få egen sjötomt så det blir nog mycket vattenlekar och bad och många båtturer i sommar (om nu vädret ändrar sig)
 
 
 
Här ösregnar det! Balder var i alla fall väldigt glad för sin nya familj och följde glatt med i regnet :)
 
Balder har varit mångas favoriter här, han är mycket kontaktsökande och mycket villig att sammarbeta och vill verkligen jobba. Han är mycket matglad och därför lätt att motivera. Han är mycket social och älskar att kela. När man pratar glatt med honom så viftar han som en galning på hela kroppen (inte bara svansen) och stampar med framtassarna :)
Har är stabil och orädd och mycket nyfiken och väldigt busig mellan varven, men har inga som helst problem att koppla av i stökiga miljöer.
 
En nybadad Balder som värmer sig på fårskinnet.
 
Vi önskar Balder och hans familj lycka till och tack för de fina delikatesserna :)

Planering

Idag har det regnat precis hela dagen. Riktigt trist!
Jag och Daniel har suttit och planerat vad vi ska göra på semestern. Det blir nog lite resor. Vi får ju fira att han tagit examen efter 5 år och är nu färdigutbildad civilingengör och dessutom redan fått jobb som han började på förra veckan, det blev inte Stockholm, utan Lund :) Så vi blir kvar i Skåne ett tag till...
 
Sen har jag suttit och planerat för mig och hundarna och vad vi ska ha för mål under hösten. Det blev en lång lista, längst för Lucy. Vi får se hur vi ska hinna med allt :)
Imorgon sätter vi igång med träningen igen så vi får se hur de sköter sig efter vårt lilla uppehåll. Själv tycker jag att en valpkurs hade passat bra för jag tycker båda har blivit döva och blinda för alla kommando. Så blir det när man tar paus i träningen för länge, men det är inte deras fel. Jag hoppas deras hörsel snart kommer tillbaka :)
Jag har riktig träningsabstinens, särskilt från agilityn som vi inte har tränat på evigheter, men jag tror inte Lucy har glömt :)
 
Balder flyttar imorgon så han har  blivit badad och fin och så ska det bli ombesiktning hos veterinären imorgon också. Balsac får också följa med och besiktigas eftersom han flyttar på söndag.
Sen får han även följa med på kvällens träning och träffa syster Timja och socialiseras med andra.
Sedan åker vi nog vidare till Landskrona. Balsac ska få prova på lite stadsliv :)
 
 

Midsommar

Idag önskar vi alla en glad midsommar. Just nu öser regnet ner så vi är inte så sugna på att åka till midsommarstången.
 
En grå midsommar med våra (för tillfället) 5 hundar :)
 
Balsac och Balder firar sin första midsommar med varsin morot
 
En härlig bild på Tova och Timja från igår. Timja sköter sig väl och älskar barn!
 
En blöt Timja som antagligen plaskat i barnpoolen :) På måndag ska Timja följa med på vår träning för lite socialisering med nya hundar
 
 
En hälsning från Helmuth... Allt har gått jätte bra och nu bekantar han sig med sin "storasyster" Vilma
 
Juni hälsar glad midsommar
 
Saffe önskar glad midsommar!
 
Valparna blir 10 veckor idag!
 
 

Hejdå Helmuth!

Då har även Helmuth fått flytta till sin nya familj. Snart har vi inga valpar kvar och det är med blandade känslor.
 
Helmuth med sin nya husse och matte. Helmuth kommer göra Alma sällskap och flytta till Danmark. Han är i mycket goda händer där hundintresset är på topp! Matte Tanja är instruktör och driver egen hundskola
http://www.etgodthundeliv.dk/
Helmuth kommer få mycket träning och aktivitet och han kommer förhoppningsvis kunna bli familjens nya jakthund. I familjen finns även en Klein munsterländertik Wilma som kan lära Helmuth ett och annat. Det som är extra roligt är att de kommer träna Helmuth till jakt med positiva metoder till skillnad från traditionell jaktträning. Det ska bli jätte spännande att se hur det kommer gå, jag önskar vi hade hade sådana typ av positiva jaktkurser här också, så kanske till och med jag varit intresserad av jaktbiten :) Helmuth ska även ställas ut och Tanja ska gå en klippkurs så hon själv kan lära sig att klippa honom fin :)
 
 
Helmuth visar hönsen för sin nya husse och matte
 
 
Helmuth hade knappt tid att säga hejdå till mig, för han rusade mot bilen och ville verkligen följa med sin nya familj!
 
Helmuth har verkligen varit en valp som skall synas och höras. Han har vaknat tidigast av alla och satt igång med sin godmorgonsång. Han är väldigt matglad och har skällt som en tok om han inte har fått sin mat fort nog. Och det han har inte fått, så han har fått träna på att vara lite mer tålmodig. Men han lär sig! :)
Han är väldigt framåt och social och mycket lekfull. Mycket arbetsvillig kille! Liksom de andra valparna är han mycket lätt att hantera och finner sig tillrätta direkt. Han har jobbat bra med aporteringen med vilt och han älskar att bära nycklar. Han var den första av valparna som kastade sig i havet och simmade när han var 6 veckor gammal. Man får aldrig det tråkigt med Helmuth, och vi önskar Helmuth med familj lycka till!
 
 
Då är det bara Balsac och Balder kvar och Balder flyttar på måndag. De har fått mycket träning idag. Vi har varit på Båstads järnvägsstation två gånger idag för jag skulle hämta Daniel och syster, där fick de titta på människor och tåg. Coola som de är så la de sig ner direkt på perongen och somnade.
Sen har vi varit utanför en stormarknad och tittat på ännu mer folk och skramliga kundvagnar. Superduktiga killar! Här hemma har de lekt som aldrig förr och även Lucy har jagat dem och brottats med dem. Nu sover de utslagna. Balsac har sin plats under mitt datorbord och ligger på min fot, Balder har sin plats under en stol i köket.
 
Imorgon är det misdommar och då ska killarna få följa med och titta på midsommarstången och se på hur konstiga människor ser ut när de hoppar små grodorna :)
 
 
 
 

Alma

Det går även väldigt bra för Alma i Danmark. Hon miljö- och socialtränas för fullt just nu. Hon vistas på stranden, i skogen och i hamnen och hon går en kurs som bygger på att träna i stadsmiljö i grupp. Hon har börjat tränas i inkallning, sitt, ligg m.m så hon kommer nog snart bli en duktig liten hund.
Hon hälsar glatt på människor, men tycker att andra hundar är ännu mer spännande just nu.
 
Alma med sina kompisar
 
Söta Alma!
 
Alma på valpmassage där hon fick mycket beröm för att hon var så lätthanterlig!
 
 
Jag har varit i Helsingborg med Helmuth och Balsac idag och handlat hundmat, Balder fick vara hemma idag för han var på utflykt igår. Det var första gången i en storstad. De fick gå omkring och lukta på allt spännande i hundaffären och Helmuth ville äta allt han såg.
Balsac satt mest och tittade sig omkring. Sedan gick jag en liten sväng med dem och vi träffade på barn och barnvagnar, cyklister, rullskridskoåkare, bilar och ganska många människor som ville stanna och klappa, bland annat en mycket berusad kvinna som skrek och höll på att trilla omkull över valparna, men de brydde sig inte så mycket, jag lockade med mig dem ganska snabbt, för man vet ju aldrig vad hon tänkte göra härnäst.
Det blev väldigt mycket intryck, de var lite skeptiska först och tittade med stora ögon på allt de såg, men de vande sig väldigt fort.
 
Helmuth har fått sig ett bad och är nu väldigt fluffig och fin. Imorgon åker han hem.
Det är väldigt konstigt med hundschampot. Jag var på jakt efter ett mild parfymfritt hundschampo till valparna, men har inte hittat ett enda som inte är parfymerat. Så jag köpte ett annat milt valpschampo som skulle vara sååå bra. Men efter varje valp jag har badat med det så blir de andra valparna elaka mot den nybadade och ska trycka ner den och bita och jucka på den badade stackaren. Även Lucy är på den och morrar.
Väldigt märkligt att ett schampo kan orsaka detta, dåligt dåligt! Det varar bara ett tag, men ändå. Jag förstår inte varför det inte kan finnas helt parfymfria hundschampo, hundarna som har så bra luktsinne måste ju tycka det är frukansvärt.
 

Citat

Har fått så fina valprapporter från alla valpköpare

Från Lena och Saffe på Öland:
"Idag har vi varit på utflykt och picnic i vår fina Rällaskog. Saffe blev naturligtvis extra uppvaktad och alla vänner gillade honom, en riktig charmknutte. Han är så fin och bara kissat på papper 3 gånger och det har varit i arla morgonstund då jag inte varit snabb nog på med kläderna, alltså mitt fel. Han tycks trivas som fisken i vattnet. Imorgon ska vi åka i bilen (buren) till Borgholm och sticka in till veterinären och väga killen. Som du vet är han oerhört matglad och på kvällarna urbusig och vi leker mycket. Han har fått leksaker av mina vänner men bäst av allt gillar han turkburken (tom turkyoghurtburk). Jag är helnöjd med denna sötnos."

Saffe


Från Berith och Kellox i Skellefteå:
"Tänkte bara berätta att allt går bra, han har fått besöka Skellefteå i veckan och där kryllade det av barnvagnar, rullatorer, vespor, vattenfontän, en 3 månaders bretonvalp som han fick leka med, han har även varit med mig på marknad och mina "barnbarn" älskar att leka med honom, han har inga problem med att somna varsomhelst, han följer mig i hälarna överallt och sover hela nätter och olyckorna inne är ett fåtal.......men nån Ferdinand är han inte längre:) han vill gärna retas lite med särskilt en av småhundarna som blir vansinnigt irriterad på honom och då lyssnar han, han vägde 6,4 kg igår........vi har börjat på klickerträningen och han börjar fatta vad det handlar om, han är helt underbar och charmar alla!"


Från Anna-Karin och Leo i Uppsala:
Idag har vi storhandlat i hundaffären. Leo har valt ut tuggben och "matkorvar" sen har han tittat på stranden som verkar blöt och en trevlig sandhög som det går bra att gräva en grop i så att det går att ta en siesta när
energin tar slut. Korna i hagen har fått besök. TV är roligt att titta på ett tag. Sen blir det läggdags för att husse och matte ska få sysselsättning nästa dag!!
Vi tycker att Leo är en liten clown full av roliga upptåg. Han är en trygg hund som ska bli hemtam några dagar till innan vi lämnar honom mycket korta stunder! ( bra för framtiden) Ska försöka ta bättre bilder. Han är svårfotad med en enkel kamera! Lennart pratar med honom hela tiden så han lär sig nog svenska fort :)"
(Lyckades tyvärr radera bilden :()


Från matte Christinas statusuppdatering på facebook om José:
"Spatt-fnatt är det minsta man kan säga om Don Josés dag idag. Som den valp han är fattar han inte att katter som kommer fram och stryker sig emot honom INTE vill bli jagade och bitna i svansen. När katt-tanterna drog och lämnade honom ensam återstod bara att hoppa runt som en känguru. Han lyckades också ta sig ut genom kattluckan två gånger samt få en bit mossa i halsen så jag fick göra Heimlichs manöver på honom. Därefter undersökte han tvätten och bar runt blöta kalsonger i hela huset innan han gjorde debut på Teater Respekt och blev allas gullobjekt. Nu sover han utmattad! Det tänker jag också göra."


Från Mia och Timja i Helsingborg:
"Timja har sovit hela natten bredvid sängen, vaknade en gång vid halv fem och skulle kissa, sen somnade hon om. Hon kissar och bajsar ute, hon har varit med Tova på simskolan och där somnade hon i skuggan, Hon har redan träffat och lekt med alla mina kusinbarn och snott en korvbit från barnbordet. Hon är så go!"


Från Gunilla och Juni i Luleå:
Juni har sovit hela bilresan på 160 mil till Luleå. Hon har kissat och bajsat och ätit på rasterna och varit trygg och lugn. Allt har gått jätte bra och hon trivs mycket bra med de andra hundarna. Juni har bara varit hemma några timmar än så länge.

Juni på hemresa


Och från våra egna tre buspojkar här hemma går det bra. De är helvilda tillsammans och nu har de börjat få komma in i vardagsrummet också. Där hjälper Dixie till med att säga till dem varje gång de försöker hoppa upp i soffan eller på soffbordet. Det är livliga brottningsmatcher på golvet och utomhus

De tre musketörerna i full gång


Balsac är den största men det lugnaste av dem tre


Balder-bus, blev tyvärr lite suddig bild.


Lille Helmuth

Idag ska jag göra ett nytt försök till utflykt med valparna. Igår ösregnade det hela dagen och när det var en minuts uppehåll packade jag in alla i bilen och tänkte köra iväg för lite miljöträning, men regnet tilltog så efter en halvtimme körde jag hem igen.
Ska också träna lite inkallning, namnträning och sitt och ligg-övningar med var och en.

Hejdå Juni!

Nu har även Juni åkt iväg med sin nya familj


Juni kommer hamna allra längst bort, nämligen i Luleå. Hon kommer bo hos Gunnar och Gunilla och deras tre andra hundar. Juni kommer förhoppningsvis bli Gunillas nya brukshund och mycket aktivitet, kurser och träning väntar. Juni kommer även att visas på utställning.


Här är Juni med sin nya "stora syster" Tindra som också är en Barbet. I familjen finns även softisen Wilma och pumin Molly, så Juni kommer få mycket bus med sina nya vänner :)


Tindra och Lucy


Juni har varit ett av dem största busfröna i kullen. Hon har gått under namnet pirayan :)
Hon har varit väldigt framåt, nyfiken och orädd och mycket arbetsvillig och lätt att få kontakt med. hon har inte varit den keligaste, men har gärna velat pussas.
Men i fredags när hon var på sin ombesiktning så var det en veterinär-elev som skulle öva på att besiktiga valpar och när hon skulle vrida på huvudet så tog hon i lite för hårt så Juni blev rädd och sedan dess har hon varit skeptisk till när vi ska ta henne och då särskilt på huvudet. När den riktiga veterinären gjorde det så gick det bra. Så det var lite synd att det skulle behöva hända. Jag har försökt hårdträna det med klickern och det går framåt, men hon är fortfarande misstänksam. Vi hoppas verkligen att hon kommer över det, men hon är fortfarande ung och har alla chanser i världen att väga upp det med positiva händelser.
Det är tur hon kommer till en mycket erfaren och duktig hundfamilj och vi önskar Juni med familj all lycka till och jag hoppas att det inte ska ställa till det alltför mycket för er.

Och till alla valpköpare: Hör av er när som helst om vad som helst så hjälper jag er med allt ni undrar över. Hittills har jag bara fått positiva rapporter och alla valpar finner sig väl till rätta i sina nya hem.

Nu är det bara tre valpar kvar. På torsdag är det Helmuths tur att flytta..

Hejdå Timja!


Idag var det Timjas tur att åka. Men Timja flyttar inte så långt, hon kommer bo i Råå utanför Helsingborg hos min kusin Mia, hennes man Anders och mitt kusinbarn Tova.
Timja blir en så kallad foderhund som jag kommer träffa mycket.
Det är Tova som kommer hålla på mest med Timja och de kommer börja på valpkurs och sen får vi se vad det blir! Jag kommer hjälpa till med så mycket som möjligt och kommer även ställa ut henne.

Timja är en mycket trygg och gosig hund, orädd och balanserad och mycket förtjust i både mat och lek. Hon är lite lugnare än andra tikarna, därför valde jag henne till min foderfamilj för jag tror det passar dem bättre.

Timja blir vårt nya lilla hopp i framtiden som avelstik nu när jag valt att plocka bort Dixie från avel.
Avel är ett svårt ämne som inte alltid blir som man tänkt sig, även om man gör allt vad man kan för att det ska bli bra, så blir det inte alltid så. Extra svårt är det med en liten ras där det finns för lite information bakåt i leden.
Men så är det i livet och det är bara att gå vidare. Dixie kommer naturligtvis fortsätta tränas, tävlas och ställas ut och vara den underbara hund hon är! Det är inget fel på henne, hon är frisk som en nötkärna och det hoppas jag hon kommer vara resten av sitt liv.
Detta har naturligtvis varit ett jobbigt beslut eftersom Dixie har så mycket gott och är en av världens mest meriterade Barbeter, men jag har mina åsikter om avel och mina avelsmål och det gäller även mina egna hundar, jag ser inte mellan fingrarna bara för att det drabbar mig själv och min uppfödning. Inga meriter eller titlar i världen ska någonsin komma före hundars hälsa! Man måste göra vad man kan och jag väljer att göra såhär. Många tycker det är konstigt, många säger att jag inte ska bry mig om det, många säger att det berodde på hanen eller kombinationen, men det är mitt val och jag tar inga risker när jag vet vad jag vet.

Oj som det blev, jag behövde väl skriva av mig om detta :)

Hur som helst så känns det som rätt beslut och nu hoppas vi att Timja växer upp och blir en underbar hund på alla sätt  :)


Hejdå José!

Så har ytterligare en valp lämnat, denna gången var det Josés tur. Nu är det bara 5 kvar, så tomt!


José med sin lill-husse Jonathan och matte Christina. José kommer bo i Växjö och få ett väldigt roligt och udda jobb. Han ska nämligen bli teaterhund där matte Christina jobbar http://www.teaterrespekt.se/index.html
Han kommer jobba lite som en service/terapihund. Matte är utbildad instruktör och har lång erfarenhet av både problemhundar och omplaceringshundar, så José får de bästa förutsättningarna.


José har varit mycket speciell och charmat alla han har mött! Han har varit den tuffaste och den mest framfusige av alla valpar och kanske även den modigaste? Han är mycket social och väldigt kontaktsökande. Redan när han var 14 dagar så satt han i valplådan och tog ögonkontakt med oss. Han har varit den mest nyfikne och den som gjort mest hyss. Ett tag kallade vi honom för ny Emil i Lönneberga :) Hos veterinären var han den mest livliga och skulle pussas och äta upp stetoskopet så fort han fick chansen. Han är även mycket arbetvillig och fokusen får man gratis :)


Vi önskar José och hans familj lycka till med alla framtida planer :)
I augusti ska José börja valpkurs med sin lill-husse.

Imorgon är det Timjas tur, så nu är det dags för hennes bad.

Träning i alla former

Jag har många hundar nu som ska tränas. Både mina egna och valparna.
Ingen brist på sysselsättning precis :)

Helmuth tränar vi för jakt och idag fick han ett pass med vilt och apporteringsträning...


Han är mycket duktig och kan bära fågelvinge


Han bär även kaninskinn


..Och tung rådjursklöv


Mycket stolt är han lille Helmuth :)

Igår kväll fick Lucy ett träningspass och en motionsrunda med cykel. Det är dags att börja träna henne i form igen. Dixie fick också en lång runda på cykeln, de är så duktiga och springer så fint.

Idag ska jag även hinna träna lite klickerträning med José, Juni och Timja och så ska vi gå med alla valparna och titta på hästar och kor, och imorgon eller ikväll ska Balder och Balsac få åka på utflykt själva och sen ska José badas och bli fin innan han lämnar på fredag.

Nu ska jag fortsätta träna valp....

Bildbomb

Idag bjuder jag på massor av bilder från de senaste dagarna på de godingar som är kvar..Balsac
Helmuth har varit med och ränsat ogräs


José är näste man på tur att flytta, han lämnar oss på fredag


Juni busunge!


Balder


Timja


Igår var det Kellox och Juni som fick enskild träning, och idag tog vi med oss Helmuth och José på liten runda i Torekov. Klipporna var mycket populära tyckte killarna.


Min mamma med småkillarna i Torekovs hamn


De skötte sig exemplariskt båda två!


Balsac har den absolut skarpaste nosen av alla, han luktar sig till ALLT! Uppe i trädet står min påse med torkad oxlunga och den ville han mer än gärna komma åt


I söndags var gänget i Rammsjö och tittade på alla båtar och alla valpar badade


"Lek med mig mamma"


Dixie tuggar ben och ska givetvis lägga sig mitt bland alla valpar för att "träna" den eller för att reta dem?
Alla valpar utom två lyssnar på Dixies morr, men de två busarna Juni och José ska alltid testa exakt hur nära de kan komma, de är väldigt skickliga och kommer nästan ända fram :)
Eftersom det var varmt idag fick alla valpar tugga på frysta lammöron, det var  väldigt populärt! Systrarna Juni och Timja försvarar sina öron till varje pris. Kommer det någon liten bror och försöker ta så blir dem riktigt förbannade och morrar och fräser :)


Lucy försöker lägga sig i solstolen, vilket inte var helt enkelt

Har fått rapport även från kellox matte att flygresan gått bra och att han funnit sig tillrätta i sitt nya hem :)

Hejdå Kellox!

Nu var det bara 6 valpar kvar, det börjar kännas lite tomt nu.
Ikväll har Kellox och hans nya matte flugit till Skellefteå.


Kellox med matte Berith. Kellox kommer bo lite utanför Skellefteå och även han kommer få mycket socialträning och aktivering. Han har redan ett planerat träningsgäng som han ska träna ihop med, sedan ska han få följa med på organiserade hundpromenader och när ålder är inne kommer han nog få träna både lydnad och agility. Men först blir det vardagslydnad. Hemma bor även tre gamla små tikar, så vi hoppas han beter sig som en gentleman :)


Kellox har hela tiden varit den lugnaste och snällaste av alla valpar. Han är helt okomplicerad och lätt att ha att göra med. Kelar gärna, men han blir ofta bortknuffad av de andra valparna, som är mer framfusiga.
Han kan påminna lite om tjuren Ferdinand eller om Ior i Nalle Puh, en riktigt snäll och go vovve är han. Mycket förtjust i mat och har den senaste tiden varit den största valpen i kullen.

Vi hämtade Kellox matte igår kväll och sedan har vi umgåtts hela dagen i dag och hon har verkligen fått tid att lära känna Kellox idag. Vi gjorde även en liten utflykt till Torekovs hamn där Kellox och Juni fick följa med och då tog Kellox för sig på ett helt annat sätt när de andra valparna inte var med. De både skötte sig utmärkt på koppelpromenad, socialt och passivt.


Nu på kvällen var det dags för Kellox och hans matte att flyga hem. Kellox var hur cool som helst på flygplatsen, och kissade ute innan han gick in.
Kellox kommer få det hur bra som helst! Tack snälla Berith för de fina presenterna!

Jag är så tacksam för alla fantastiska familjer som mina valpar får!

Har fått rapporter från alla valpköpare som har hämtat sina valpar och allt fungerar hur bra som helst för alla, jag är jätte glad för det!

Hejdå Leo!

Ännu en har flyttat och idag var det Majtippans Spicys Chive "Leo" som lämnade oss


Leo kommer flytta till Uppsala med sin husse Lennart och matte Anna-Karin som har stått i kö och väntat mer än 1,5 år på sin Leo. Leo kommer bli en del av deras sociala och aktiva vardag. Leo kommer få mycket träning och kommer även att visas upp på utställningar när han blir stor. I sommar kommer han bo i skärgården på en ö där det finns allt en vattenhund kan önska.


Leo på väg mot nya äventyr...

Leo är en supertrygg valp som inte har varit så beroende av sina syskon. Han har inte haft något emot att gå sina egna vägar utan de andra eller att sova ensam. Han är helt problemfri att hantera, var till och med duktigare på att bli badad än mina vuxna hundar, han stod som ett ljus och njöt av det hela. Han gillar att leka och busa, men är ingen bråkstake. Han gillar att kela och somnar helt i knäet.


Nybadad och fluffig Leo
Vi önskar Leo och hans nya familj lycka till med sin fina kille!

Sent ikväll ska vi hämta Kellox matte på flygplatsen, sen åker de hem imorgon. Så nu är det Kellox tur att få sig ett bad och bli finputsad.

Hejdå Saffe!

Även Majtippans Spicy Cumin "Saffe" har flyttat idag.


Saffe kommer bo på Öland med sin matte Lena och de kommer förmodligen bli bästa vänner.
Det kommer bli mycket aktiviteter för Saffe med både skogen intill tomten och vattenlekar vid havet. Saffe kommer börja på valpkurs i höst och innan dess lär han få ett mycket socialt liv med både människor och hundar. Saffe kommer få massor med kärlek av sin nya matte!


Även Saffe gick med glada steg mot bilen och passade på att göra sina behov innan resan påbörjades.

Saffe är en väldigt härlig hund, lugn och snäll och det största matvraket i hela kullen. Han finner sig till ro snabbt vid hantering och i nya situationer och är väldigt orädd. Han har varit mamma-gris sedan han föddes och uppskattar fortfarande att ligga hos Lucy eller tätt intill sina syskon. Han har inte gjort så mycket väsen av sig här utan har varit tyst och skötsam, men är igång direkt när det vanskas lek :)

Vi önskar Lena och Saffe lycka till och tack för de fina Öländska delikatesserna!

Hejdå Alma!

Majtippans Spicy Ginger "Alma" var först ut med att flytta idag.


Alma kommer bo i Danmark hos sin matte Michelle och husse Per.
Hon kommer få ett mycket aktivt träningsliv och ett av målen är väl att Alma ska bli mattes nya  rallylydnadschampion! Alma kommer börja valpskola nästa vecka och i sommar ska hon gå två olika kurser.
Alma ska även gå på valp-massage. Kanske ska Alma också få prova på lite utställning :)
Alma kommer helt enkelt få det hur bra som helst.  Alma leder sin matte med glada steg till bilen. Hon ville verkligen följa med! :)

Alma är en mycket social tjej som är väldigt villig att arbeta. Ingen viftar på svansen så som Alma gör när hon vet att det vankas träning. Hon är orädd och ganska tuff liten tjej. Alma är också den enda som har lyckats rymma ur alla mina burar, hon är mycket skicklig och smidig och väldigt stolt när hon har lyckats.
Alma är också väldigt kelig och vill gärna pussas mycket.


Almas fina bur som hon kommer växa i senare. Jag har aldrig sett att man kan ha buren i baksätet på sin bil, men detta var en fin lösning!

Vi önskar Almas familj lycka till och tack snälla för den jätte fina korgen! Både jag och Daniel blev alldeles rörda när vi läste på kortet, så fint!
Vi kommer hälsa på er i Danmark!


8 veckor

Detta blir sista vecko-redovisningen med hela gänget. Idag blir valparna 8 veckor och imorgon flyttar de första två.
Alla förberedelser är klara och valparnas ryggsäckar är packade :)
Varje valp kommer få en slutpresentation i samband med att de flyttar.

I morse var vi hos veterinären och valparna skötte sig utmärkt och fick fina lovord från två veterinärer. Alla gick igenom besiktningen utan anmärkning :) 
De valpar som vi ska ha kvar lite längre kommer vi ombesiktiga nästa vecka.

8 veckors-bilderna var de absolut svåraste att få till. Valparna är ju bara stilla en halv sekund, men det får duga som de blev.


1. Majtippans Spicy Cumin "Saffe"

Vikt: 5200 gram


2. Majtippans Spicy Chive "Leo"

Vikt: 4700 gram


3. Majtippans Spicy Cinnamon "Kellox"

Vikt: 5300 gram


4. Majtippans Spicy Basil "Balder"

Vikt: 4800 gram5. Majtippans Spicy Tarragon "Balsac"

Vikt: 5200 gram6. Majtippans Spicy Chervil "José"

Vikt: 4700 gram7. Majtippans Spicy Thyme "Timja"

Vikt: 4600 gram


8. Majtippans Spicy Chili "Helmuth"

Vikt: 5000 gram8. Majtippans Spicy Ginger "Alma"

Vikt: 4400 gram10. Majtippans Spicy Cayenne "Juni"

Vikt: 4500 gram


Bialitt

Vill först bara säga att det inte går att ringa till min mobil, jag vet inte varför? Ni som vill nå mig kan mejla eller ringa hem 0431-366 300 tills jag löst detta mysterium.

Idag har det som vanligt varit full rulle för valparna. I förmiddags var min kusin här med sin familj och Tova och hennes jämngamla kompis lekte med valparna. Valparna gillar verkligen barn! Tova kommer bli en så duktig matte till vår Timja, hon flyttar nästa helg.

Och i eftermiddags när alla valparna hade sovit en lång stund så åkte vi med hela gänget till vårt Hundcenter Bialitt där det vankades grillad korv och massor med människor som väntade på att få se valparna.
Valparna sprang runt som de ville mellan alla människor och barn och gosade med alla som ville gosa :)
De är totalt orädda! Underbara valpar! :)

Jag hade med kameran men glömde ta bild, det var så roligt att träffa alla mina hundvänner :)
Snart kommer vi och tränar med er igen, det ser jag framemot och det finns nog två lurviga till som gör :)

Har jobbat på mitt häfte som jag ska ge till mina valpköpare, Hm, det blev 21 sidor tips med "bara" det viktigaste. Oj! Ni kommer väl somna på sidan två :)


Full rulle

Idag hade vi en del ärende att göra och då passade vi på att packa bilen full med 10 valpar för lite miljöträning. Första stoppet var i djuraffären, där gjorde valparna succé! Många människor som ville kela och veta mer om rasen.

Sedan var det två stopp till på olika ställen där jag skulle köpa lite saker, så mamma hade ute valparna så de fick undersöka allt det nya.
Valparna är så coola och tar allt med ro.
De är knäpptysta i bilen också, så det är inga problem att ta med dem.

Sedan har de fått avmaskning och så har jag börjat klicka in några av valparna.

Dixie och Lucy har fått vars ett träningspass och de var så duktiga. Lucy fick hönsträning och hon skötte sig jätte bra med hönsen idag och Dixie fick träna lydnad. Blev mycket högerhandling och jag är förvånad över hur duktig hon är med tanke på så lite vi har tränat på det.

Och nu på kvällen har Saffe som första valp fått sig ett bad. Han var superduktig och stod så tyst och snällt hela tiden och var även duktig med fönen. Han blev så fin och fluffig i pälsen som en riktig dunboll :)
Imorgon är det Almas tur, hon är betydligt vildare så vi får se hur hon sköter sig :)

Valparna var duktiga i natt, de sov från ca 23.00 till 07.15 och inget kiss i lådan! de är endast i valplådan på natten, på dagarna rör de sig fritt ute i trädgården och inne i huset och de är så duktiga på att göra sina behov utomhus.

På fredag är det bokat tid för vaccination och allt det där som ska göras. Hoppas de sköter sig även då.


Bästa mamman!

Idag har det varit en vanlig dag. Valparna har busat mycket och så har jag gått med dem i koppel och tränat deras namn.
Vi har även haft besök av Karin och Åsa och senare av Pernilla och storpudeln Lukaz. Det är så trevligt med alla besök. Lucy blir jätte glad så fort det kommer någon, svansen går som en propeller :)

Lucy är helt underbar mamma åt sina 10 bebisar. Hon leker mycket med dem flera gånger om dagen. Hon verkar inte vara trött på dem. Dixie däremot tycker nog det ska bli skönt när valparna flyttar. Hon tycker dem är pest just nu. Men hon leker med dem på sitt eget sätt lite då och då, men bara när det passar henne.

Här kommer en liten filmsnutt när Lucy brottar ner sin busige som Balder, hon har så roligt "lek-ljud" :)

Jag är så himla stolt över Lucy som lyckats få en så fin och jämn kull trots att det blev 10 valpar och hon har klarat allt med bravur! Hon själv är fortfarande i fin form, inte tappat något hull och är pigg och lekfull :)


Här är en fin bild på vår lilla Timja, en riktigt gosig tjej!

Lite av varje

I helgen har vi haft besök från Norrköping, delar av Daniels familj har varit här. Det var lovat uselt väder, men faktiskt har vi haft sol varje dag. Dock väldigt blåsigt och kallt! Jag har haft vinterjackan på mig :/
Trevligt har vi haft det i alla fall :)Igår var vi på stranden igen. Valparna älskar det och blir alldeles vilda i sanden :)


Det finns så mycket strandfynd för en valp att finna :)


Väl hemma har valparna lekt mycket med denna lilla trappa, Leo har tagit den som sin borg och där sover han och sedan skäller han på dem som försöker komma in under "hans" trappa, så söt! :)


Timja ligger och väntar på att nästa mål mat ska serveras..


Mys med mamma


Nu på kvällen har det varit fullt ös i trädgården. Dixie intog den lägre positionen och slängde sig på rygg med alla benen i vädret. Jätte kul tyckte de andra :)
Nu mår hon hur bra som helst, men så var det inte i morse..

Imorse var det nämligen en lång tidig morgon. Valparna vaknade kl. 04.10 och då var det bara att ta ut alla. När alla hade kissat och bajsat så somnade dem om igen. Men när jag skulle gå och lägga mig igen märkte jag att Dixie inte var som vanligt. Hon gick runt och var orolig och kutade med ryggen. Hon visste heller inte i vilken ställning hon skulle vara. Plötsligt kräks hon rakt ut på en madrass som låg på golvet.
Hon såg ut att ha rejält ont i magen. Jag tog ut henne och då gick hon bara och la sig på gräsmattan och flåsade och svansen var mellan benen och hon såg riktigt eländig ut. Hon hade även spytt i hallen och när vi gick in så spydde hon en gång till.
Jag kunde inte förstå vad det var som hon fått i sig.
Några timmar senare förstod vi när vi såg hennes bajs och det bara kom ut sand. Hon grävde en stor grop på stranden igår kväll och där satte hon i sig massa äckel som hon grävde upp. Rutten tång kanske?
Som sagt, nu är hon pigg igen och som vanligt.

Lucy har fått specialträning idag. Sedan hennes lilla hönsjakt så har hon blivit helt vild och galen när hon ser hönsen och så kan vi inte ha det. Så jag har tränat med henne utanför hönsgården, lite skvallerträning och kontakt. Mycket svårt tyckte Lucy, men det gick ändå ganska bra. Vi får ta några pass varje dag nu med hönsträning. Inkallning framför hönsen klarade hon i alla fall.
Oj, det känns som om vi får börja valpkurs igen både Dixie och Lucy när valparna har flyttat, men det hoppas jag vi inte ska behöva. När de får sin tid igen så kommer nog lydnaden tillbaka, för just nu lyssnar dem lite när de vill.

Igår var vi i Båstad på potatisens dag och där var massa folk och försäljning. Dixie var så glad och då var hon superduktig och lyhörd och jag passade på att köra lite fotgående och vändningar mitt i alla folkmassor och det klarar hon kanonbra, inte ett dugg störd av miljön. Så vi ska nog klara ta oss tillbaka trots det uppehåll vi tagit nu.

Denna veckan kommer det bli som mest jobb. Allt måste bli färdigt tills på lördag då de två första valparna flyttar.
Jag har så många tips att skriva ner så det räcker snart till en hel bok! Jag försöker bara få med det viktigaste, men ALLt är ju viktigt :)


7 veckor

Valparna blir 7 veckor idag!
Riktiga godingar är dem allihop. Idag presenteras dem med sina stamtavlenamn.1. Majtippans Spicy Cumin "Saffe"

Vikt: 4210 g


2. Majtippans Spicy Chive "Leo"

Vikt: 3920 g


3. Majtippans Spicy Cinnamon "Kellox"

Vikt: 4330 g

4. Majtippans Spicy Basil "Balder"

Vikt: 3950 g

5. Majtippans Spicy Tarragon "Balsac"

Vikt: 4260 g

6. Majtippans Spicy Chervil "José"

Vikt: 3980 g


7. Majtippans Spicy Thyme "Timja"

Vikt: 3880 g

8. Majtippans Spicy Chili "Helmuth"

Vikt: 4070 g


9. Majtippans Spicy Ginger "Alma"

Vikt: 3700 g

10. Majtippans Spicy Cayenne "Juni"

Vikt: 3650 gDet har varit riktigt ruskväder här idag, mörk himel, blåst och mycket skurar. Men vi har ändå varit på en liten utflykt till Torekov med Amanda. Det var uppehåll när vi körde, men så fort vi kom fram så öste regnet ner.


Lucy älskar regn och blåst, så hon ville minsann inte alls ta skydd i bilen som vi andra ville. Istället fick hon hoppa lite på Amandas agilityhinder och det har hon nog saknat för det tyckte hon var riktigt roligt.
När vi packat in oss i bilen igen, blev det uppehåll så då körde vi ner en sväng till havet.


Lucy blev överlycklig igen och sprang ut i vågorna. Valparna som redan var genomblöta av den tidigare skuren nöjde sig med att titta på sin mor.


Lycklig!


Min fina Lucy!Amanda på promenad med en hög hundar


Det är full fart på de små liven!


RSS 2.0