Alma

Det går även väldigt bra för Alma i Danmark. Hon miljö- och socialtränas för fullt just nu. Hon vistas på stranden, i skogen och i hamnen och hon går en kurs som bygger på att träna i stadsmiljö i grupp. Hon har börjat tränas i inkallning, sitt, ligg m.m så hon kommer nog snart bli en duktig liten hund.
Hon hälsar glatt på människor, men tycker att andra hundar är ännu mer spännande just nu.
 
Alma med sina kompisar
 
Söta Alma!
 
Alma på valpmassage där hon fick mycket beröm för att hon var så lätthanterlig!
 
 
Jag har varit i Helsingborg med Helmuth och Balsac idag och handlat hundmat, Balder fick vara hemma idag för han var på utflykt igår. Det var första gången i en storstad. De fick gå omkring och lukta på allt spännande i hundaffären och Helmuth ville äta allt han såg.
Balsac satt mest och tittade sig omkring. Sedan gick jag en liten sväng med dem och vi träffade på barn och barnvagnar, cyklister, rullskridskoåkare, bilar och ganska många människor som ville stanna och klappa, bland annat en mycket berusad kvinna som skrek och höll på att trilla omkull över valparna, men de brydde sig inte så mycket, jag lockade med mig dem ganska snabbt, för man vet ju aldrig vad hon tänkte göra härnäst.
Det blev väldigt mycket intryck, de var lite skeptiska först och tittade med stora ögon på allt de såg, men de vande sig väldigt fort.
 
Helmuth har fått sig ett bad och är nu väldigt fluffig och fin. Imorgon åker han hem.
Det är väldigt konstigt med hundschampot. Jag var på jakt efter ett mild parfymfritt hundschampo till valparna, men har inte hittat ett enda som inte är parfymerat. Så jag köpte ett annat milt valpschampo som skulle vara sååå bra. Men efter varje valp jag har badat med det så blir de andra valparna elaka mot den nybadade och ska trycka ner den och bita och jucka på den badade stackaren. Även Lucy är på den och morrar.
Väldigt märkligt att ett schampo kan orsaka detta, dåligt dåligt! Det varar bara ett tag, men ändå. Jag förstår inte varför det inte kan finnas helt parfymfria hundschampo, hundarna som har så bra luktsinne måste ju tycka det är frukansvärt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0