Min julklapp

Ikväll blir hundträningen inställd för min del. Jag ska nämligen utnyttja min julklapp som jag fick förra året och åka ner till Malmö Arena tillsammans med min syster och titta på världsartisten Rihanna som är i Sverige nu.


Vi har höga förväntningar på denna världsstjärna!

Trevlig kväll!

UPPDATERING:
Konserten ställdes in och vi fick åka hem. Det är alltid lika tråkigt när man får beskeden för sent. Man kan ju ha roligare saker för sig än att köra till Malmö och vända.


Lite inspiration?Man blir ju inte annat än lycklig när man ser Europa Mästaren i Freestyle 2011 utföra detta fantastiska program.
Det är bara ut och träna! Det är inga omöjliga rörelser för någon hund att lära sig, men det ligger många flitiga timmars träning bakom detta.

Tyvärr har jag kommit ifrån freestylen helt för tillfället. Men en vacker dag kanske vi tar upp träningen igen =) Man blir ju lite sugen när man ser hur roligt det kan bli =)

Höstmys


Några fynd från Ullared. En ljuslykta och små tavlor som jag själv har scrappat ihop. Jag är en höstälskare av den anledningen att det är så mysig årstid att sitta inne och pyssla, samtidigt som det kan vara underbart att vara ute i naturens vackra färger. Just nu är det fantastiska höstfärger på träden.
Det fick vi njuta av i dag när vi var och spårade i en bokskog.

Det gick väl inte lysande på spåret idag. Lucy hade lite svårt i vinklen och över stig tyckte hon var jätte konstigt. Raksträckorna är inga problem, så vi får träna mer på det andra.

Dixie var så taggad på att få spåra idag så hon kunde inte varva ner när det var hennes tur. Hon gick ut i ett rasande tempo så den första tredjedelen av spåret blev inte så bra. Men efter det hade hon lugnat sig och kunde ta den sista biten.
Men jag kunde ju ha tänkt på att göra av med lite energi med henne innan spåret så hon hade varit i lagom nivå när vi skulle börja, men det får bli nästa gång.

Dixie började löpa igår som jag misstänkte. Så nu är väl snart cirkusen igång här hemma.

Första passet

Nu har jag börjat träna inför inprovningen med Lucy.
Vi har tränat på att gå riktigt sakta i slakt koppel och det gick faktsikt riktigt bra. Det var precis som om det blev tydligare för henne vad hon skulle göra när hon gick sakta.

Sen har vi introducerat en ny lek. Leken heter tappa-bestick-på-en-plåt.
Hunden ska vänja sig vid att det kommer plötsliga ljud. Lucy får sitta i ett annat rum, men där hon ändå ser mig. När jag tappar besticken (som låter fruktansvärt mot plåten) så är det startsignal för att hon ska springa mot plåten och äta upp sin godis som ligger där. Detta tyckte hon var väldigt roligt!

Sen övergick leken till att vi tränade lite apportering av besticken. Det klarade hon galant!

Jag har även börjat läsa en av alla böcker som ska resenceras. Nu känns det lite bättre med att jag har kommit igång.

Imorgon åker vi och viltspårar lite som omväxling.

Just nu har jag två slagna hjältar som kollapsat på golvet. De har tillsammans slaktat Lucys lilla mjukislamm som hon fick igår. Det är bomullstussar precis överallt.

Mycket i huvudet

Jag har inte riktigt haft någon tid att återhämta mig efter kursen.
I måndags åkte i på träning i alla fall och det var inga problem för Lucy att springa lite agilitybanor =)
Dixie däremot var lite ofokuserad och jag kände att jag inte alls hade någon plan med hennes träning, så det var ju inte så konstigt.
Dessutom tror jag hon ska löpa vilken dag som helst för hon slickar sig mycket och kissar ofta.

Igår gick jag upp halv sex för att åka på den årliga turen till Ullared.
Det blev en massa grejor som vanligt och leksaker och ben till hundarna. Lucy fick ett mjukislamm som hon blev helt förälskad i. Hon lekte med detta lammet hela eftermiddagen och började så smått att tömma det på stoppning som hon tycker är så kul.

I helgen ska jag ta tag i att göra min studieplanering i min utbildning. Det är mycket som ska göras så det gäller att planera redan nu. Det första vi ska träna inför är inprovningen. Så är det någon som känner att de har bra skådespelartalang och kan ställa upp som statist i att skrika och uppträda våldsamt mot mig så säg bara till, för det är en av de situationer som hunden kommer provas i på inprovningen och det känns lite svårt att träna på. Det kommer nämligen vara en helt okänd person på testet.

Idag kom papperna inför Växjöutställningen som är den 6/11. Barbet är först ut i ring 11 som startar kl 09.00. 5 Barbeter anmälda!

Terapihundutbildning del 1

Sent i natt kom vi äntligen hem efter 4 intensiva 8 timmars dagar i Stockholm.
Det var roligt att äntligen få komma igång med utbildningen.

Lucy har som vanligt skött sig helt exemplariskt. Hon kan koppla av till 100% i alla nya miljöer och håller sig lugn hela tiden.
Hon har lekt mycket med de nya hundarna och hon ser till att alla får vara med och leka.
Det var en rolig blandning av raser på utbildningen, dvärgpudel, staffe, Bullmastiff, chihuahua, alaskan malamute, schäfer och borzoi.
Lucy anpassar sin lek efter individen. När hon skulle hälsa på den lilla chihuahuan så la hon sig ner med huvudet i golvet och försökte göra sig så liten som möjligt, men det var full fart när hon lekte med sin nya kompis Elof (Alaskan Malamute)

Det har mest varit teori denna gången blandat med lite praktiska övningar. Lucy har både starka och svaga sidor i träningen. Hanteringen är hon superduktig på, vi har tränat på att främmande personer ska kunna krama hunden hårt och lyfta den och känna överallt. Apporteringen är heller inga problem, hon hämtar både plånbok och nycklar m.m
Gå långsamt är hennes svaga sida och eftersom jag troligtvis kommer välja äldrevård som inriktning med henne så måste hon lära sig att kunna gå mycket långsamt med slakt koppel. Känns som ett hopplöst fall just nu, men vi får se till att ligga i hårdträning.

Idag är jag helt slut efter dessa dagar och jag tror även att Lucy behöver en lång återhämtning, hon var lite lös i magen idag och det kan bero på att det blivit lite mycket för henne. Får se om hon orkar agilityn ikväll.

Daniel och Dixie har varit i Norrköping hela helgen, de åkte tåg dit. Igår när jag skulle hämta upp dem så kände Lucy doften av Dixie redan nere på gatan och hon blev så ivrig av glädje och kunde knappt bärga sig för att få komma in genom dörren.
Men det var inget kärt återseende från Dixies sida. Hon ställde sig direkt över Lucy och morrade sitt grövsta och fast Lucy låg på rygg och slickade mungipor så surade Dixie säkert en halvtimme.
Stackars Lucy fattade ingeting varför hon fick detta bemötande.
Men Dixie var såklart sur för att jag och Lucy har varit iväg själva utan henne och sen luktade Lucy säkert anorlunda och massa annan hund.
Dixie hade skött sig bra under helgen men väntat på att jag skulle komma och hon vägrade ta emot ben och liknande. Hon är mattes hund och ingen annans!

Nu ska vi ligga i hårdträning inför inprovningen som är i december. Då testas hund på om den är lämplig att arbeta som terapihund.

Under tiden jag varit borta så har det fötts två Barbetkullar i Sverige. Grattis säger vi till Batterikullens kennel som fått 6 valpar och till La Spezias kennel som fått 7 valpar varav en valp var vit och blev därmed Sveriges första vita Barbet!

Det blev tyvärr inte så mycket bilder tagna under helgen. Jag glömde, men några bilder blev det på när Lucy och Elof lekte. Elof som är en Alaskan Malamute var väldigt stor och grov för att bara vara 11 månader gammal, men en riktigt underbar hund!
hon var överlägset snabbast i jaktleken, Elof stod mest och väntade in henne =)


bus


Såhär låg Lucy mest hela tiden, med fyra ben rakt upp i luften och sprattlade


Och efteråt var hon full med jord, löv och pinnar

Imorgon bär det av....

Usch vad jag är rädd för morgondagens körning till Stockholm.
Om det är något jag verkligen hatar så är det att köra bil långt. Oftast brukar jag få med någon annan körvillig person på mina långresor, men denna gången gick det inte ihop och alltså måste jag köra hela vägen själv!
Fy vad jobbigt det kommer bli. Det som är jobbigt är att jag blir så fruktansvärt trött när jag kör/åker bil. Men jag får väl stanna en gång i kvarten och rasta mig.

När jag väl kommer dit så ska det bara bli roligt! Det är alltid spännande med nya utbildningar och det kommer vara bra för Lucy att få mycket egentid. Både Selma och Dixie har ju varit med mig på många långa utbildningshelger och efter det så får man alltid lite starkare band till varanda.

4 intensiva heldagar väntar oss på vår första del på terapihundsutbildingen. Jag återkommer på måndag igen.


Igår var det träning som det är varje måndag. Lucy gjorde mycket bra ifrån sig på agilityn och särsklt nöjd var jag med hennes slalom denna gång. Hon satte det riktigt bra med fart, utan att gå ur på mitten som hon gjorde sist. Det som fungerade sämst igår var min egen handling som inte blev som jag hade tänkt, men så kan det bli ibland.

Och Dixie glänste på rallyn. Det blev ren tävlingsträning för hennes del och det skötte hon fint. Kanske lite väl het på banan, men hon kunde hålla sig från överslag och 8:ans frestelse med kattmaten fungerar nu riktigt bra!

Innan träningen så fick mina hundar springa av sig och leka och plötsligt dyker Dixie in i buskagen och kommer utspringandes i full fart med en duva i munnen. Helt vansinnigt stolt över sitt fynd!

PM för Växjö INT har nu lagts ut och det är 5 Barbeter anmälda. Spännande att se vilka som kommer =)

Nä, nu ska jag gå och vara lite mer rädd inför imorgon. Återkommer i bloggen nästa vecka!

Intensivt från morgon till kväll

Igår var det fullt upp från morgon till kväll.

Dagen började med tidig uppgång för att bege mig till Halmstad där jag skulle hålla en intensivkurs i hundmassage för ledarhundsförare (synskadade).
Det blev en väldigt trevlig och uppskattad dag och lite utmaning för mig att hålla en kurs där man inte kan visa, utan måste använda de andra sinnena för att förklara budskapet. Men det gick bra.

Det är också alltid roligt att se hur duktiga ledarhundarna är på sin uppgift.

En deltagare var utan hund och då hade jag med Lucy som lånehund. Lucy skötte sig helt exemplariskt hela dagen. Hon var mycket lugn och uppskattade sin elev väldigt mycket. Hon är verkligen världens snällaste hund.

När kursen var slut framåt eftermiddagen så var det dags för mig att snabbt bege mig hemmåt för att ladda om på nytt till kvällens konsert som var på the Tivoli i Helsingborg där självaste Veronica Maggio skulle spela.
Det var helt fantastiskt bra! Wow kan man bara säga!

Sen stupade jag i säng efter denna intensiva dag.

Idag får vi besök av en familj som väntar på valp och vill hälsa på hundarna. Det ska bli roligt som vanligt!


HöstläsningDenna bok sägs vara det bästa som har skrivits om hundars beteende. Mängder av kända etologer och beteendevetare rekommenderar denna bok och beskrivs som ett måste för oss som håller på mycket med hundar. Idag damp den ner i min brevlåda, så nu har jag att läsa i höstmörkret.
Jag har bläddrat i den och bilderna är helt fantastiska och även beskrivningarna.

Läs mer: http://www.canis.se/nettbutikk/omtale.php?id=BOK255

Jag har börjat smygträna lite med Lucy inför vår terapihundsutbildning som börjar om två veckor. Jag är lite rädd att vi inte ska passa in. Jag vet ju inte till 100% vad som förväntas att Lucy ska kunna, men lite har jag läst mig till och det har vi redan tränat in ganska bra. Jaja, vi har ju ett år på oss att hinna lära in alla saker innan utbildningen är slut, så det hoppas jag vi ska klara. Varför jag gett mig in på detta vet jag inte, men det blir säkert kul med lite nya erfarenheter. Inget som har med hund och göra kan ju vara tråkigt och det känns längesedan som jag gick någon såhär lång utbildning nu, så det är hög tid!


Så var det måndag igen

Regn och ruskdag. Fy!

Men jag har haft fullt upp ändå. Två kurser och två privatlektioner har eftermiddagen och kvällen bestått av.
Lucy gick dubbelkurs i agility. det fixade hon utan problem.
Först tränade vi bakombyte och framförbyten och sedan blev det en rolig agilitybana. Det gick riktigt bra, men för att jag ska vara 100% nöjd så önskar jag bättre slalom framförallt.
Just nu tycker jag det känns sämre än vad det gjort innan. Vi får nog plocka ur slalomet ur banan och bara köra det för sig så det sätter sig lite bättre. Men resten fungerar bra. Alla klätterhinder tycker hon är kul, men behöver fortfarande lite bättre självförtroende på vippen.

Dixie fick ett lydnadspass. Hon börjar nu bli så duktig så jag misstänker att hon skulle kunna fixa ett första pris i lydnadsklass 1 även om vi inte räknar med platsliggningen. Det gäller då att man har riktigt höga poäng på alla övriga moment, men jag tror att hon skulle kunna fixa det. Liten lockande tanke såhär en måndagskväll =)

På lördag åker jag till Halmstad för att hålla en hundmassagekurs för assistanshundförare. Det ska bli jätte kul!
En av deltagarna saknar egen hund, men hon ska få låna Lucy. Kan bli kul att se hur det går =)


Kennelträff

Vi har varit på en mycket trevlig lite Barbetträff i Lerberget idag. Dixies uppfödare Göran var i krokarna för att para en tik och då passade vi alla på att samlas på ett ställe, så Göran kunde få se tre av sina gamla valpar på en och samma gång.

Tack för en mycket trevlig dag och som vanligt jätte god mat och gott sällskap!


Axa, Soya och Deetha

Med 2 höglöpande tikar så var parningslekarna i full gång


Lucy, Axa, Soya och Deetha längst fram


Dixie försökte som vanligt få med sig alla på ett race, men hon lyckades inte så bra.


De andra hade lite annat i huvudet =) Det var bara Lucy som hängde på som vanligt =)

Aramis fick stanna i bilen, men där låg han och sov gott.

Idag kan vi även gratulera Majtippans Jaspis of Cheba "Amie" som tagit sitt andra CERT i Hamar idag och blev BIM. Grattis säger vi även till Clayhill Etienne "Mio" som blev BIR och Nordisk utställningschampion!

Förresten så måste jag bara berätta kort om vad som hände igår.
Vi fick en prövning utan dess like igår.

Det var lite regnigt ett tag, men senare sprack vädret upp och solen lyste. Då passade vi på att gå ut med hundarna.
När vi kommit till parken så bajsar Lucy och medan Daniel tar hand om skiten så står jag och väntar med Dixie och plötsligt så kommer det en sekunds ljussken. Jag hinner fråga "Vad var det?" men hinner inte få någon respons förrän världens kraftigaste åskknall brakar av så man riktigt känner trycket i bröstet och marken gungar. sekunden senare börjar det vräka ner hagelregn. Här kan man verkligen säga "som en blixt från en klar himmel"
Inga förmullringar eller onda moln hade vi sett, utan bara en jätte knall. Varken jag eller Daniel hade någonsin hört något värre förrut.
Och hur gick det då för Lucy? Jodå, hon skötte det himla bra. Hon stannade upp och tittade, men ingen panik. Och sedan när haglet började vräka så sprang vi in under närmsta träd och där letade vi godis. Det tyckte hon var himla kul och sedan blev det bad i havet. Alltså är jag himla nöjd över hur hon skötte det hela!


Världens bästa 4-åring!

Hipp hipp hurra för idag är det Dixie 4-års dag! Grattis min prinsessa! Grattis även till alla i Nelum-Himalis C-kull och speciellt till de närmaste syskonen Soya och Aramis.


Dixie 4 år idag

Det blev ändrade planer idag kan man säga. Det känns som om vi inte har haft regn på en evighet, men just idag skulle allt komma på en gång, så både spåret och agilitytävlingen blev inställt. Det var synd, för jag hade laddat för det och sett framemot det hela veckan. Men det är inte roligt att vara ute i flera timmar i piskande regn.

Istället har det blivit långpromenad och lek i regnrusket. Men det är bara vi tvåbenta som klagar i vår familj, för det finns två andra som fullständigt skiter i vilket väder det är. De har alltid roligt och har sitt glada humör!


Bara man får springa är man lycklig =)


"oj, matte kallade, då gäller det att vara snabb så man inte missar sin godis"


Det har vankats grillad kyckling till födelsedagsbarnet..... och ja, lilla syster fick också smaka =)


Glada bustrollet


Lucy älskar när det blåser och tar långa djupa andetag i vinden


På mycket god väg

Tänkte göra en liten uppdatering om Lucys skotträning.
Det är ju helt klart så att det som är jobbigt gruvar man sig för att träna. Det känns ju hemsk att behöva utsätta någon för något den tycker är obehagligt, men med skotten har vi inte haft något val.
Nu har jag inte tränat skott på ett tag eftersom Lucy haft så mycket spöken i huvudet, men nu när hon har känts normal några dagar så tog jag upp träningen igen.

Började med skotten och där kom igen reaktion. Skotten är det hon tycker är lättast. Det var bara en glad svans som viftade och hon vinklade inte ens örat mot ljudet. Duktig vovve.

Sedan bytade jag till åska. När jag satte på åskljudet för några veckor sedan försökte Lucy gräva sig genom golvet. Men sen gjorde vi en liten lek av det att hon fick springa och gömma sig för att sedan komma fram och hämta en bit mat och sedan bjuda på lite enkla beteende vilka hon ville.

Sedan dess har hon inte hört åskljud och idag när jag satte på det så viftade svansen som en propeller och hon sprang och visade alla sina konster och bjöd främst på läggande som var så vansinnigt snygga och snabba. Aldrig tidigare har jag sett denna intensitet i henne förut och hon var bara så lycklig.
Det känns verkligen som vi är på rätt väg och ska hon ha denna attityd när vi spelar åska så får vi nog låta CD:n gå på för jämnan =)

Men ännu har vi inte kommit till raketljudet som är det absolut värsta för henne (inte smällen utan det som låter när raketen pyser iväg). Det är det som gjort henne rädd från början. Men i god tid innan nyår ska vi fixa det, dvs typ nu.

Jag vill ha de andra ljuden lite mer befästa så jag vet att att hon till 100% reagerar positivt på dem innan vi börjar med det nya ljudet.
Jag hoppas hon kan göra en generalisering till det nya och när hon kan alla ljud på skivan så hoppas jag att hon ska göra en generalisering till de ljud vi kommer stöta på i verkligenheten.

Imorgon är det dags för spårträning igen och sedan blir det agilitytävling på kvällen. Mycket hundaktiviteter =)

Mina stjärnor

Ikväll har det blivit mycket träning.

I agilityn har vi nu börjat gå med den duktiga gruppen så nu blir det agility varje vecka istället för varannan som det hitills varit. Det känns jätte bra.
Jag är så himla nöjd med min agilitystjärna Lucy. Jag tycker hon är fantastisk på banan. När det blir fel så är det jag som klantat till det. Idag körde vi en rolig bana som vi klarade fint.

Och på torsdag blir det agilitytävling för oss. Min första någonsin... Hur ska det gå?

Direkt efter agilityn blev det privatträning med Amanda som har Birger och Sune (Cavalierer) Jag ska hjälpa till att få dem startklara inför rallylydnadstävling och det kommer gå så bra. Bara några små justeringar här och var så kommer det gå jätte bra för dem.

Direkt efter det så var det rallylydnadsträning med framförallt Dixie. Hon glänste som den stjärna hon är och bara gjorde sin matte så himla glad. Allt fungerade som det skulle! Bästa hund!

Men det känns helt rätt att vi inte åkte på tävling i helgen. Jag hade verkligen ingen lust och kände bara press över allt. Men nu när vi inte har bokat in något så känns det mer roligt att träna igen....utan press.
Det kommer bli fler tävlingar framöver men jag vill vänta tills jag känner mig redo. Det är inte bara hunden som ska vara redo nämligen =)

Lucy gjorde också mycket bättre ifrån sig på rallyn idag. Hon var pigg och glad precis som hon ska vara =)

Jag ikväll blev en sån kväll där jag bara kände glädje och lycka över mina älskade hundar!

Nu ska jag sätta mig vid kvällspysslingen.....


Finaste höstdagar

Det har varit otroligt fint varmt höstväder denna veckan. Igår satt vi ute i T-shirt till halv sex på kvällen och då var det fortfarande 20 grader och stekande sol.

Det är så fint ljus nu på hösten så igår kom jag ihåg att ta med kameran ut på en av våra dagliga promenader.


Här spanar Lucy in korna som vi alltid passerar. För några dagar sedan tyckte hon dem var livsfarliga, men nu var allt lungt igen. Hon har lite spöken som kommer och går. För tillfället är hon normal =)


Rundgång vid citadellet där det hölls en fisketävling igår


Höstens vackra färger


Och så kommer vi till havet och piren och här var inte jag beredd, men på bilden ser man vad Lucy tänker...


På ett kick kastade hon sig ut i vattnet och det framgår inte så tydligt, men det är både mycket brant och högt ner dit. Det var inte meningen att hundarna skulle bada eftersom vi skulle åka till mina föräldrar senare och då är det inte så trevligt att komma varken synen eller lukten av blöt hund.


Hon kunde inte ta sig upp igen, så medans vi gick uppe på piren så fick hon skutta nedanför tills vi kom in till stranden. Det är mycket långgrunt i några hundra meter


Dixie fick hålla sig på torra land


Men hon skulle nog gärna vilja hoppa i efter en liten anka om hon hade fått

Promenad längs vallgraven med husse

Vi säger Grattis till Marie och Funka som klarade anlagstestet i viltspår igår! Mycket bra gjort!

Idag var tanken att vi skulle ut med båt och fiska längs Ven, men det ligger mycket tät dimma på havet idag som vägrar lätta, så vi får se hur det blir.


RSS 2.0