Valborg

En solig valborgsmässoafton väntar oss idag.
Men det kommer bli en mycket lugn dag för oss. Några majbrasor verkar det inte heller bli eftersom det är eldningsförbud pga torkan.

Det ser ut att bli ett hemskt fästingår i år. Både Selma och Lucy har haft flera stycken redan. Dixie är än så länge skonad. Ryckte precis ut en hemsk liten rackare ovanför Selmas öga.
Förra året hade de inte en enda.
Nu blir det nya brickor i halsbanden och så får vi väl prova något litet tillskott i maten. B-vitamin sägs minska fästingangreppen, vi får se. Jag är öppen för alla möjligheter och helst de giftfria alternativen.

Igår fixade jag äntligen en ny mobiltelefon. Den gamla var det inte mycket med. Den nya blev en Iphone 4 som jag försöker lära mig. Hanna var med mig och såg till så jag inte blev pålurad något dyrt abonnemang. Jag kan annars vara lite godtrogen mot försäljare, men oftast vill de bara sitt eget bästa och inte mitt.

Jag är lite ovän med den nya, men den ska nog gå att få rätt på. Tur att det är så många som har liknande telefoner som man kan fråga.

Här kommer en härlig bild på syskonen Bruno och Malou när de badar tillsammans.Clayhills valpar

I eftemiddags har jag och mamma varit och gosat med valpar hos Gunnel och Joachim.
Man glömmer fort bort hur ljuvliga de är i denna åldern (5,5 vecka). Vi kan låta bilderna tala för sig själv!
Vi tackar för det trevliga besöket!


Vädret fortsätter på topp.
Jag har haft egentid med hundarna idag. Lucy fick en cykelrunda och passivitetsträning och så har vi även tränat skott. Tyvärr for det upp en raket precis framför henne under påskhelgen och eftersom hon varit lite känslig sedan högtalarolyckan så blev hon berörd av detta. Skotten går bra, men det där ljudet som hörs innan när raketen sätter fart är det värsta just nu. Jag har ljudet på min skiva och vi hoppas att vi ska kunna träna bort det tills nästa gång det ska smällas. Men fy sjutton så tråkigt att träna. Typiskt att det ska hända. Lucy har ju varit totalt orädd för allt, det är bara synd att hon hade sån otur och var på fel plats vid fel tillfälle. Men det är bara att ta tag i det direkt, så hoppas vi att det ska lösa sig.

Dixie fick ett rallylydnadspass och hon går som en klockren klocka. Alla skyltar sitter till 100% även sitt-stå som hon nu kan göra även i nya miljöer. (Och hon gör den grymt bra!)
Jag är riktigt nöjd! Åh vad vi ska tävla i höst! Hoppas hon har samma flyt då som hon hade förra våren. Nu hoppas jag att hon ska kunna göra om samma sak, fast i officiell klass.

På lördag ska Amie (Majtippans Jaspis of Cheba) debutera i utställningsringen i valpklass. Vi hoppas allt går bra!

Sommar

Det ljuvliga vädret håller i sig. I dag har det varit närmare 25 grader och det är nu nästan helt grönt överallt.
Det känns som om vi bara hade en vecka vår innan det blev sommar.
Lite oroväckande kan jag tycka eftersom Sverige brukar ha ca 10 kanondagar om året och nu har vi haft kanonväder i en vecka. Alltså kommer väl hösten komma i juni. Hoppas inte.

Men man får passa på att njuta så länge det varar.

Jag och min vän Sanne har i eftermiddags suttit och stekt oss på en av stans uteserveringar. Så trevligt!

Efter det tog jag med mig vovvarna ner till stranden för vattenapporteringsträning med dummies.
Det var mycket folk på stranden som både solade och badade, så vi fick bege oss till hundstranden.

När det är apporteringsträning kan jag bara träna en hund åt gången och den hund som får sitta och titta på blir som galen. De får inte bli konkurrens om dummies!!!

Bada+apportera är ju det bästa mina hundar vet och den som måste vänta blir mycket frustrerad.
Skulle behövt vara en person till, en som kan träna apporteringen och en som kan träna passivitet. Men idag var det bara jag så det fick bli som det blev.

Lucy är en stjärna på apportering i vatten! Hon hämtar allt och levererar i min hand. Dixie har lite svårare att skärpa sig när det är vatten inblandat. Hon springer gärna några varv för mycket innan hon lämnar av. Då får hon inte fortsätta. Istället fick hon sitta och vara frustrerad och titta på när Lucy apporterade.

Som avslut så får de bada tillsammans och då kan de få konkurrera om pinnar och annat, men inte dummies!

När vi var klara och jag lastat in hundarna i bilen så kom jag på att vi glömt passivitetsträningen.
Mina hundar har nämligen förknippat att havet betyder träning, lek eller annan rolig aktivitet, så de har ofta höga förväntningar när de känner doften av havet.
Men ibland kanske man inte vill vara aktiv, utan kanske bara sitta och titta. Då måste man träna på det också i den situationen. Så jag lastade ur hundarna igen och gick ner och satte oss på en bänk tills de var lugna och avslappnade.

Nästa gång ska jag ta passivitetsträningen före. Det lär bli svårare, men nödvändigt.

När vi var hemma igen fick hundarna vara ute i trädgården och torka. Jag gick in och plötsligt ser jag att Dixie försöker öppna altandörren med handtaget för att komma in. Det stoppades direkt, jag hoppas verkligen inte hon lär sig öppna dörrar med handtaget, det kommer bara bli till min nackdel.

Påsken över

Då var påsken slut för den här gången. Påsk hos oss betyder att det kommer många gäster som stannar under flera dagar och umgås. Det har ju varit det bästa väder man kunnat önska sig och då blir det alltid lite extra trevligt.
Tyvärr har jag dragits med en förkylning och halsinfektioner, så jag har fått ta det försiktig och ha mycket kläder på när vi varit utomhus.

Men nu ikväll återgick vi till det normala igen.

Jag och Lucy var på agilityträning. Det var en ny hund med i gruppen idag, så första halvan gick inte alls bra för oss, för Lucy ville bara springa till den nya hunden och bekanta sig med den. Hon ville väl hälsa den ordentligt välkommen till gruppen. Men jag ville att vi skulle träna agility, så vi tyckte lite olika.
Men jag lyckades få som jag ville, för sista halvan gick mycket bättre och hon kunde fokusera och då gick det himla bra. Fokus idag låg på slalombanor och det börjar vi få kläm på.


inblick i idol

Igår var jag med lilla syster på hennes andra uttagning. I lördags så sökte ca 2500 varav ca 100 gick vidare och Tilda var en av dem. Igår var det ännu en uttagning och på plats var ca 50 personer och av dem skulle ca 10 gå vidare. (Resten gör samma sak idag)
Tyvärr lyckades Tilda inte ta sig vidare igår, men hon hade fått fina lovord av juryn så hon var mycket glad och nu är hon revanchsugen till max!

Det var kul att få en inblick i inspelningarna och det går ju verkligen inte till som man tror. Tre tv-team var på plats och filmade hela dagen.
Vem vet, kanske vi har träffats årets nästa idol?Här sitter Tilda och övar på sin låt


Per lernström är den nya Peter Jidhé som ska leda programmet i höst.


Han hade fullt upp med att intervjua alla sökande


Alla väntar på sin tur i den heta inspelningslokalen


Tilda sitter beredd


Hennes tur att gå in...De flesta kom ut utan biljett men denna kille var minsann mycket lycklig


Anders Bagge solar sig på lunchen


Och så helt plötsligt bytte vi ämne till badgalningen Bruno som älskar vatten precis som sin mor..


....och att vattenapportera

Rallylydnad

Igår var det rallylydnadsträning igen med Lucy.
Hon var något oengagerad, men jag tror hon fortfarande var trött efter helgen.
Det som jag märker är vårt problem just nu är att hon tränger i fotgåendet. Hon klistrar sig mot mitt vänster ben, likt en vallhund. Även när hon ska sätta sig i fotposition så klistrat hon fast vid benet. (Blir lite svårt för mig att gå)
Det har jag väl omedvetet lärt in, men det är bara att lära om och lära rätt. Så nu kör vi lite "tjatmetod" genom att bara överträna och belöna den rätta positionen. Hon har redan börjar förstå lite, men vi får tjata på lite till. Det får bli hjärntvätt med det och så får vi verkligen undvika att falla tillbaka på gamla vanor.

Annars är hon mycket duktig, har bra bakdelskontroll, snabba ligg och följer bra. Snabba sitt måste hon bli bättre på, men det hoppas jag att vi kan få lite gratis genom den övriga tjatträningen nu.
Håller även på att lära in ett stå.

Annars kan hon alla skyltar i nybörjarklassen hyfsat bra nu. Nu ska vi bara jobba med koncertrationen och uthållighet så hon kan klara en hel bana. Hon klarar ungefär 4-5 skyltar innan hon tappar fokus, så det är vår utgångspunkt.

Dixie fick också träna stå i kväll. Den enda nya skylt för Dixie i nybörjarklassen är: "Sitt-Stå" då hunden först ska sätta sig i fotposition och sedan på kommande ställa sig upp.
Som vanligt löste Dixie detta på bara ett litet träningspass. Jag behöver inte visa henne, det räcker med att bara säga "stå" så ställer hon sig direkt i korrekt position. Ibland är det underligt vad mycket hon förstår och hur snabbt hon lär sig.

Guld och gröna skogar

Idag har vi varit i Vallåkra skogen och gått promenad. Det var underbart! Hela skogen var fylld av vitsippsmattor och det börjar så smått bli grönt igen på buskar och träd.

Jag har börjat klippa lite i pälsarna, men vet inte ännu vilken längd som är lämplig om jag vill att de ska ha päls på World Dog Show.
Jag vet inte ännu om Lucy får åka med, för vi tog ju rabiesblodprovet nu i veckan. Lite hoppas jag att hon ska slippa, för jag längtar verkligen efter att få av all hennes päls. Hon är aldrig nerklippt och har därför lite valpäls kvar.

Det är mycket glada känslor i vårt hus nu. För två veckor sedan var min syster på intagningsprov för Lunds Dans och Musikal gymnasium som hon har som högsta önskan att komma in på. Där skulle man visa upp prov på både sång, dans och teater. I veckan fick hon reda på att hon preliminärt kommit in. Mycket glädje!
När hon ändå var i farten så passade hon på igår att söka till Idol som var i Lund för uttagning. Man får ju inte berätta någonting om detta, så det får räcka med en =)
På onsdag har hon både dansuppvisning och på kvällen står hon på scen på The Tivoli i helsingborg där vi ska fira min pappas födelsedag.
Det är även roligt när det går bra för sina syskon.


Guld(klimpar) och gröna skogar =)


Lucy klättrar på allt som går att klättra på


Och så blev det lite Off-road agility =)

Stjärnor i Västerås

Nu är vi äntligen hemma igen efter den intensiva visiten i Västerås. Det var längre än jag trodde att åka dit.
Men vi åkte igår mitt på dagen och var framme vid 19.30.
Vi bodde på Scandic eftersom jag precis blivit medlem där och det var hur bra som helst! Jätte god mat, fina rum och underbar frukostbuffé.

Hundarna har varit snälla änglar hela tiden.

Idag var det både utställning och åsrmöte som stod på schemat. Men vi träffades först vid utställningsringen och fördrev den långa väntan med massa barbetsnack som man aldrig får höra för mycket av =)

Sist ut i ringen var barbet och klockan närmade sig två. Fyra barbeter var anmälda varav jag hade två. Jag trodde och hoppades från början att det skulle vara fler anmälda så det kunde bli riktigt konkurrens eftersom det även var årsmöte, därför hade jag anmält Dixie också, även fast hon inte har ett dugg att hämta. Möjligtvis ett BIR till sin samling om vi nu ska säga att vi samlar på det?????


När det närmade sig våran tur så satt jag en stund och kollade hur bedömningen gick för de fem wachtlarna som var före oss. Och det gick inget vidare. Jag vet inte ens om de fick någon BIR-hund för alla åkte ut med 2:or eller "Very good" som det numera heter.


Domaren som var Nils Molin, en mycket kunnig men hård domare såg inte ut att vara på sitt gladaste humör efter att han slängde ut hund efter hund.


Jag satt och störde mig väldigt mycket på det sämsta underlaget jag skådat på en utställning! Halt trägolv så hundarna bara halkade rundor!
Hur sjotton kan man bara lägga in två mattor i en ring på en utställning? Det SKA vara halkfritt på de ställe där hunden ska röra sig!!! Detta gjorde att ingen hund kunde visa sina rörelser på bästa sätt.
Dixie som har ett enormt steg halkade nästan omkull rejält och fick ta till galopp ibland på de hala områdena.
Nä, riktigt minus för underlaget! Skäms!


Tillslut var det i alla fall barbeternas tur. 4 anmälda i rasen. När det var Lucys tur lyckades hon vända den blåa trenden till en röd "Exellent" trend. Lucy vann juniorklassen med Ck och skulle tävla vidare i bästa tik.
Där hade även Dixie lyckats charma till sig ett Ck i Championklass och det var alltså mina två som skulle göra upp om segern.
Eftersom jag hade Dixie så fick mamma hoppa in som handler till Lucy. Själklart trodde jag ju att Dixie skulle ta hem det hela eftersom hon har haft en lysande karriär och varit väldigt svårslagen på senare tid.

Men när vi hade sprungit en runda så suckar domare och frågar lite snällt:
"Ni kan inte tänka er att byta hund?"

Lite lustig fråga, men absolut gjorde vi det och efter att vi sprungit ytterligare ett varv så visade sig att det var Lucy han ville skulle vinna, men med rätt handler troligtvis.
Hon tog alltså hem BIR och sitt andra Cert och det jag aldrig trodde skulle vara möjligt att Lucy skulle slå Dixie blev sant.
Roligt var det, men mycket oväntat. Lucy vann idag på att hon hade lite bättre rygglinje och svanssättning i rörelse. Annars hade de nästan likadana kritiker.

Inte så vanligt att en junior slår en Internationell Championtik som Dixie är snart.
Men det gör det hela lite extra roligt eftersom båda är mina hundar.
Om Dixie hade kunnat hade hon nog lämnat in en protestansökan mot underlaget, för det var inte många fina steg hon skrapade ihop idag.


Hur som helst så ändrar detta mina planer för hela året. Nu har inte Lucy heller något mer att hämta förrän efter hon fyllt 2 år då hon tidigast kan bli Champion. Så vi stryker resten av våra planerade utställningar (förrutom WDS), klipper ner och satsar på annat nu. Lucy och jag ska koncentrera oss på vår terapihundsutbildning och Dixie och jag ska damma av rallylydnaden och satsa på tävling i sommar när sporten blir officiell.
Så nu blir det paus från vänstervarvet för hundarnas del.

För min del ska jag nog vara handler åt Bruno på hans debut i Hässleholm i maj. Han går i valpklass för första och sista gången för dagen efter blir han och resten av valparna 9 månader.

Årsmötet avlöpte snabbt och lätt och sedan var det vara att sätta sig i bilen och göra om samma långa färd igen.
Skönt att vara hemma tycker vi alla =)

Och så lite bildsvep från dagens ring:


Katarina med fina Mio


Här på det opopulära äckliga golvet


Förstår aldrig varför jag alltid ska se ut som jag tänker hoppa groda???? Lucy klarade bättre av det hala golvet än jag själv.


Snällt i alla fall att man fick en matta att ställa upp på


Marie med fina AgnesNära vurpa för oss, men Dixie lyckades få med sig alla benen


Jag och Dixie


Mingel vid ringen. Lucy har sin plats när det är utställning =)

Sjuk

Jag är hemma och är sjuk. Har känt mig dålig i flera dagar, men igår kom det även feber och idag
är det inte mycket bättre.
Det passar aldrig i tiden att vara sjuk. Jag har massa jag skulle behövt göra, men som jag inte orkar med.
Lucys päls t ex skulle behöva få sig en omgång. Men jag har nog en snäll mamma som kan hjälpa mig med det.

Tur att man har världens bästa hundar som anpassar sig efter mig. De har legat hela förmiddagen med mig i sängen och bara myst.
Sen blev det bara en kort runda, men de klagar inte för det. Nu ligger alla här och värmer mina fötter.

På fredag åker vi upp till Västerås för att deltaga på årsmöte i Barbetklubben och utställningen innan.
Jag hoppas jag är frisk tills dess.

Mina älskade vovvar:

Fått saker gjorda

Har fått gjort allt jag hade planerat till idag.

Dixie är nybadad och alldeles underbar. Efter bad vill hon alltid kela mer än vanligt, så vi har myst halva eftermiddagen i solen på altanen.

Min bil är tillbaka! Har kanske glömt att säga att den har varit på verkstaden en vecka så jag fått cykla varje dag till jobbet. De ringde precis innan jag skulle åka hemifrån så jag hann precis hämta upp den.

Verkstad och veterinär är de två källor som äter upp min lön. Och när det sker på samma dag så är det lite extra hemskt.
Från verkstaden direkt till veterinären för att ta blodprov på Lucy. 1200 spänn för det. Hu!
Lucy ville verkligen inte ta något blodprov idag, hon började streta emot bara de satt fast remmen runt frambenet så jag fick hålla henne ordentligt. Men hon gav upp efter ett tag när hon fått undersöka alla nålar och bomull och allt. Då gick det, men hon hade bråttom ut.

Från veterinären direkt till kursande.
Min schäferelever gör framsteg, det är så kul att se.

Sen var det agility och idag fick vi springa vår första bana. En ganska klurig en. Men jag är så nöjd med min Lus. Hon har sån fart och glädje och är så enkel. Efter några gånger så gick det riktigt bra.
Det var jätte kul att springa bana. Men hon behöver träna mer på snäva svängar.


Min söndag

Mycket utevistelse har det blivit idag i det fina vädret. Tyvärr blev det inget spår för vår del, men jag har kompenserat det med en timmes aktivitet för varje hund.

Det kryllar av ankor överallt här. Vanligtvis håller de sig bara till sin damm, men nu är alla på vandring verkar det som och de finns överallt. Detta kan ju hundarna tycka är lite för intressant , så vi har skvallertränat på ankor idag. Nu hoppas jag att det ska bli lite mindre uppståndelse på varje promenad.

Sen har vi lekt, hoppat över alla hinder som vi stött på, lekt godissök på en lekplats, tränat lydnad m.m
Hundarna älskar när jag bara går ut med en i taget och då är det alltid sådär extra duktiga.

Idag hade jag förberett för en äkta BARF-måltid som skulle bestå av njure, mixade morötter och fiskleverolja.
Det blev en flopp. Njure var inte alls populärt och ingen av hundarna åt det. Så vi plockar bort njure från menyn och hoppas att de ska gilla resten. Morotsmixen gick däremot ner, men de fick bli vanliga biffar till middag.
Det är svårt det här, övriga familjemedlemmar är inte så roade av att ha sin frys fylld med djurorgan och övriga djurdelar och de tycker heller inte om att se det tina i sitt kök.
Men jag tror att njuren var värst, även om hundarna hade gillat det så hade jag nog ändå inte köpt det igen.
Det blir nytt försök imorgon.

Imorgon ska vi ta blodprov på Lucy och se om hon har bildat antikroppar mot rabies. Men svaret får vi vänta på ett tag.
Och så ska jag försöka hinna bada Dixie imorgon. Lucy får bada på tisdag eftersom hon har agility imorgon kväll.


BARF

När äntligen solen kom tillbaka efter flera dagars frånvaro så väljer jag att sätta mig  5 timmar inomhus på föreläsning om BARF (Biologiskt anpassad rå föda)- Och det var det värt!
Jag har lärt mig massor idag om utfodring av hund till fördel för BARF-metoden och jag tror verkligen att detta är det rätta och det bästa för våra hundar.
Det var en mycket duktig föreläsare från Danmark som berikat dagens deltagare med viktig information och en del skrämmande info om torrfoder.

Varför jag har blivit så intresserad av detta är att jag har sett så mycket positiva effekter på mina egna hundar när jag övergick till färskfoder istället för torrfoder. (Färskfoder är inte samma som BARF, men en mycket bra början)

För att ta Selma som exempel. Hon blir 9 år i sommar och har ätit torrfoder av hög kvalité hela sitt liv, hon har haft en del krempor genom åren. Klåda, håravfall, kramper, och så brukar det bli 1-2 allvarliga veterinärbesök om året. Hon har även haft mycket känslig mage. Råd vi har fått från alla veterinärer är ju deras specialfoder Hills av olika sorter. Det har alltid hjälp för stunden, men problemen har alltid återkommit.

Sedan i somras så började jag med färskfoder till Selma och kan ni tänka er- Hon har inte varit sjuk sedan dess, ingen klåda, inget slicka-på-tassar-tills-det-blir-sår, ingen magproblem, pälsen har växt ut m.m. Och inte nog med det, hon är piggare, gladare, lekfullare och helt enkelt en helt ny hund!
Detta är själ nog för mig att bli helt övertygad om att torrfodervärlden är mycket en fusk- och marknadsförningsbransch.

Även Lucy och Dixie mår utmärkt och det konstiga är att när jag började med färskfoder så minns jag att försäljaren nästan vågade lova 100% att jag skulle få HD-fria hundar vid röntgen om jag gav detta foder. Det var ju värt ett försök och det visade ju sig att jag fick HD-fria hundar. Slump eller inte? vem vet? Men jag kommer fortsätta så länge det fungerar.

Något som var himla klokt idag var att föreläsaren ställde sig frågan- Vilka andra djur för utom sällskapsdjur äter enbart pellets?
På djurparker säger alla veterinärer att djuren ska ha så naturliga föda som möjligt. Och det finns ingenstans i naturen där torrfoder är naturligt för ett rovdjur som hunden.
Men hos våra veterinärer så säger de Hills/Royal. Kanske för att de flesta veterinärer får in 50% av sina inkomster genom foderförsäljning?

Jag kan verkligen tips om denna föreläsningen, den kommer igen och jag ska verkligen försöka själv att blanda egen mat mer. Lite krångligare, men både billagare och såklart bättre för hundarna.

Gårdagen

Det var en mycket bra föreläsning som vi hamnade på igår. Den som höll i föreläsningen, vet. Karin Löfqvist är en av Sveriges mest kunniga inom reproduktion bland annat och det var just dräktighet, valpning och tiden efter valpning som var kvällens huvudämne. Hon är helt klart en av mina favoritveterinärer och har varit det sedan tidigare.

Ett 40-tal uppfödare hade samlats på Helsingborgs djursjukhus för att ta del av det senaste inom ämnet. Det bjöds på mat och fika och dessutom fick vi en massa gratis grejer från deras sponsorer =)

Jag är hel nöjd och tyckte det var en mycket givande kväll, med många nya tankar och vetenskapliga tester som presenterades.
Tack så mycket djursjukhuset!

Imorgon är det dags igen för en ny berikande föreläsning om BARF.

Det sätter sina spår


Är det bara vi som har en prickig gräsmatta?
Nu när gräset börjar växa och bli grönt så ser man tydligt alla kissfläckar som jag tror mestadels står för Dixie. Rena rama giftet =)
Min mamma är inte särskilt glad över sin prickiga gräsmatta, sina uppgrävda rabattlådor, gnagda buskar och rallyspår bakom lusthuset. Jag försökte dra till med att det kanske är lite modernt med prickig gräsmatta, men den gick inte hem.
Och mitt i allt har jag byggt ett slalom som säkert måste tas bort ju närmare sommaren vi kommer.
Vi tycker lite olika om vad man har trädgård till. Hon vill ha den fin och jag vill ha den användbar.
Men jag får ge efter i detta fall.

Tankar om juniorhandling

För några veckor sedan när vi var på utställning i Malmö så stod jag och tittade på juniorhandling i finalringen i väntan på min egen tur.
För er som inte vet vad juniorhandling är så är det alltså barn/ungdomar som visar upp sin hund, men där bedömningen ligger på hur duktiga barnen är på att visa upp sin hund, inte hur hunden ser ut.

Dessa barn är otroligt duktiga på att visa upp sina hundar och alla lyckas plocka fram sina hundars bästa sidor, men eftersom inte hundarna bedöms och alla barn visar sina hundar mer eller mindre lika fint så måste det ju vara näst intill omöjligt som domare att välja ut någon som ska vinna. Vad är det då som avgör???

Vad jag såg så verkar det mycket övergå till att barnen visar upp sig själva och bredvid sig har de en hund. I juniorhandlingsringen är alla barn förklädda till tanter i prydliga kärringdräkter och vissa har otroliga håruppsättningar gjorda av äkta proffs som måste tagit timmar att få till.

Jag vet inte, men någonstans måste det gått lite snett när det ser ut såhär.

I Malmö var det även väldigt många flickbarn i kjolar så korta att de knappt kunde springa för att inte kjolen skulle åka lite för högt upp. För mig verkar det som det håller på att spåra ur lite. Kan inte juniorhandling få fortsätta att vara BARN som visar hund? Det är det som är det charmiga. Nu är det inte alls charmigt, det är så strikt och stelt så man kan undra var man har hamnat.

Det är väl inget fel om barnen är finklädda, men det börjar lukta lite överdrift för min smak. Gammal blir man ändå, det är ingenting man behöver skynda sig för att bli.

Bilderna nedan är lånade:

Såhär härligt önskar jag att det kunde se ut lite mer! För mig är detta "äkta" juniorhandling =)Spännande

Vi kom med på Terapihundsutbildningen så vi börjar i maj.
Spännande och så är jag rädd förståss. Detta är något nytt för mig, men det ska bli kul. Då har vi lite att göra 1 år framåt. Blir till att studera, för ger man sig in i något så ska man göra det helhjärtat.

Denna vecka ska jag på två föreläsningar också. På torsdag blir det föreläsning för hunduppfödare på Helsingborgs djursjukhus där det kommer tas upp ämnen som dräktighet, valpning och tiden efter för tik och valpar. Föreläsningen hålls av en av mina favorit veterinärer Karin Löfqvist.
Jag tackar för tipset som jag fick av Joachim som också ska gå.

På lördag är det BARF-föreläsning på Zawiccas i Helsingborg halva dagen. Det ska också bli otroligt intressant att höra mer om detta.
Det finns platser kvar till den som är intresserad. Det börjar kl 12.00 och kostar 200 kr.

I kväll har vi varit på rallylydnadsträning. Kanonkväll igen och Lucy var jätte duktig. Hon kan göra allt så himla bra om hon bara vill och i kväll ville hon nästan hela tiden =)
Jag var lite orolig att det inte skulle gå så bra, för hon var inte sig själv igår efter ljudincidenten. Hon vågade inte gå nära radion och om den sattes på så sprang hon upp, hon var även låg och svansen hängde hela dagen.
Även i morse så var hon negativ till att gå förbi radion, eller högtalarna rättare sagt.
Men då tog vi ett rejält klickerträningspass och gjorde en motbetingning som gick till såhär:

Beteende innan träning: Vill inte gå förbi radion och helst inte vara i det rummet. Låg svans, är på sin vakt

Åtgärd: godissök i rummet, klick + belöning när hon tittar på högtalaren, upprepa 10 gånger x 3, jag sätter på radion på låg volym och samtidigt blir det klick och belöning så att hon inte springer upp.

Beteende efter träning: Kan gå förbi, vistas i rummet och är oberörd.

Har även haft radion på på lagom volym hela dagen.

Sedan dess har det varit lungt. Men jag ska för säkerhetsskull göra det några fler dagar så hon verkligen släpper all tveksamhet ifall det finns någon kvar.
Det kan vara bra att överträna när sånt här händer. Hela denna vecka kommer radion stå på och vi kommer träna flera pass om dan. För om det skulle hända någon liknande situation framöver så måste hon ha fler positiva minnesbilder än negativa, så det lönar sig att ligga på plus.

Nu ska vi gå och avnjuta lite skönhetssömn =)

Första riktiga vårdagen


Härliga vår!

Det har varit fantastiskt skönt väder idag. Man vill bara vara ute hela tiden. Vi har haft grillpremiär och då är det verkligen vår.
Mitt kusin barn Olivia fyller 1 år idag så vi har varit där och ätit fin tårta och sen har vi gått vår promenad vid stranden.
Min vrickade fot som var svullen har som tur var lagt sig och nu kan jag gå utan allt för mycket smärta. Skönt att det inte var värre.

Om man kopplar loss hundarna så måste man räkna med att man har blöta hundar med sig hem. För de kan minsann inte hålla sig från bad. Idag gick vi och kollade några dammar där den sällsynta paddan har setts tidigare och då passade vattenhundarna på att plaska runt i dammen.
Och så hittade de även en död igelkott som var värd att rulla sig i. Och såklart så springer dem som tokar. De har vårkänslor till 1000.

(Men är de vinter så har de vinterkänlor till 1000 för de springar som tokar då också.)

Idag hade vi en liten incident här hemma. Vår musikanläggning är kopplad till datorn, så man kan lyssna på Spotify i de vanliga högtalarna och om man höjer volymen från datorn, så blir det något annat när man väl försöker justera volymen på den vanliga stereon.
Så idag när jag skulle sätta på musik så blev det sådär jätte dunder volym så jag höll på att flyga in i väggen och Lucy som alltid är så nyfiken var ju självklart framme och tittade vad jag gjorde så hon blev mycket rädd av ljudchocken. Och det dumma är att om man försöker sänka volymen på ratten så går inte det, utan det blev bara högre och sen kollapsade allt.
Stackars Lucy sprang upp och gömde sig under sängen. Jag kallade på henne för att ge henne en tuggpinne och då kom hon, men hon kunde inte äta den, utan vände upp igen och kröp under sängen.
Usch så dumt det blev.
Hoppas hon inte får men för detta nu, för hon är verkligen en hund som aldrig visat rädsla för något.
För säkerhetsskull så får vi ju träna lite också.

Vi gick ut senare och körde slalomträning och fy sjutton så duktig hon var på det idag. Klarade både höger och vänster slalom och snabbt gick det när jag hade bravomat som belöning.Oj oj

Nu har jag redan fixat ihop lite nya planer sedan igår.

I kväll har jag sökt in till en terapihundsutbildning i Stockholm som jag hoppas jag och Lucy kommer in på.
Det enda jag är rädd för är att jag inte kommer hitta dit. Jag är rädd för allt vad storstäder heter och där det förväntas att jag ska hitta. Men det har ju gått bra alla andra gånger jag rest rundor utan att ha koll, så det ska väl gå denna gången också.
Vi får se om vi kommer in och om Lucy klarar lämplighetstestet.

Sen har jag även bestämt att utbilda Dixie till eftersökshund på grönfläckig padda. Haha sjuk ovanligt jobb! Men det är efterfrågat eftersom denna konstiga padda är mycket ovanligt och tydligen läggs det ner hundra tusentals kronor på att försöka få dem att sprida sig (personligen förstår jag inte alls vad just denna padda har för nytta på jorden, men det spelar ju ingen roll). De är tydligen väldigt svåra att upptäcka och då behövs en skicklig hundnos som kan söka upp dem i deras gömmor.
Vi ska få dukar med paddlukt på som jag ska träna Dixie att markera. Spännande!
RSS 2.0