Ny titel

I söndags startade jag och Lucy i rally avanceradklass igen och det blev fin utdelning för oss. 99 poäng och klassvinst!
Och därmed tog Lucy sin titel RLD A (Rallylydnadsdiplom avanceradklass) eftersom det var hennes 3:e godkända tävling i den klassen.
Nu är det mästarklass nästa!
 
Och ja, hon är redan anmäld till sin första mästarklass tävling hur galet det än må vara. 
 
Jag brukar inte anmäla mina hundar förrän jag vet att de kan momenten väl i den klassen som de ska tävla i. Men så kan jag inte tänka längre, för med bebis i vardagen så blir allt anorlunda.
Så därför har jag gått ifrån mitt vanliga tänk och gett mig ut på hal is och anmält Lucy till en tävling som är om ca 2 veckor. Och vi började träna mästarklassskyltarna igår!!!
Och så var det den lilla detaljen att vi åker till Sardinien nästa vecka, så det är oerhört begränsat med tid för inlärning.
 
Men nu är kraven rejält sänkta och jag vet inte ens om jag kan förvänta mig ett godkänt resultat. Men vi ska naturligtvis försöka. Några mästarklassskyltar kan hon redan, men vissa är helt nya.
 
Jag hoppas i alla fall vi ska kunna ta mästartitel i år, för nästa år är det nya regler i rallyn!
 
Jag ska försöka köra några små pass varje dag så får vi se hur långt vi kommer på det. 
 
Det ska i alla fall bli skönt att ha båda hundarna i samma klass.
 
Förresten, idag har jag anmält mig och Lucy till en kurs i nosework. Det är inget vi provat på tidigare så det ska bli väldigt kul. Kursen börjar i oktober och vi kommer gå tillsammans med Emelie och Lycka...
 
Jag ser fram emot en riktigt härlig hundhöst! 
 
Lilla lus som gjorde sin bästa tävling hittills (Även om jag själv inte gett oss 99 poäng ;) ) Men kul att domaren gillade oss :) 
Och det är ju rfaktiskt oligt när funktionärer kommer fram och berömmer en efter tävlingen för de tyckte det såg så fint ut. Man blir glad av sånt :) 
 
 
 
 
 

Debut i avanceradklass

Igår var det alltså dags för mig och Lucy att tillsammans debutera i rally avanceradklass.
Lucy har ju inte tävlat rally på 2 år så det var ju lite nervöst hur det skulle gå. Vi har ju tyvärr inte heller fått till så vidare mycket träning ihop och det gjorde det hela ännu mer nervöst.
Det var faktiskt så nervöst så jag inte kunde sova på natten innan tävlingen..
 
När vi kom till tävlingsplatsen så får Lucy genast syn på två kaniner lite längre bort bredvid tävlingsplanen. Lucy är ju helt kanintokig så det var svårt att få kontakt med henne och det hela kändes hopplöst.
Men med lite envishet så lyckades jag få kontakt med henne tillslut och hon kändes helt okej på uppvärmningen.
 
När det var vår tur så började det ganska lungt och fint, men sen kom skyltarna med massa spring och då slog det över för lilla lus. Då blev hon helt vild av lycka och hoppade och studsade och skällde och detvar svårt att styra henne. Men på något konstigt sätt så kom vi runt banan.
På den första starten fick vi ihop 81 p. -5 p för bristande samarbete när Lucy blev vild, -10 p vid en 270 sväng då Lucy la till en extra snurr, -3 för bristande samarbete vid hopp över hinder då Lucy återigen blev vild och galen och -1 p i honnören för att hon nosade.
 
Start nummer två gick bättre. Lucy hade hunnit lugna ner sig efter några timmars väntan, men samtidigt hade hon blivit lite trött i huvudet så hon orkade inte riktigt koncentrera sig på att göra momenten tillräckligt snyggt, så här kom det upp andra misstag.
-1 p för snett sitt, -1 p för sent sitt, -3 p på helheten för att hon trängde i svängarna,-5 p för skall, -3 p för förarfel i 3 steg backa. (Jag gick jättekonstigt och fråga mig inte varför)
Här slutade vi på 87 poäng.
 
Hur som helst så fick vi två kvalificerande resultat och det var målet med gårdagens tävlingar, så jag får vara nöjd trots allt.
 
Nu är träningsmotivationen på topp och jag har lust att rätta till det som blev fel. Om två veckor är det dags för nästa tävling och då finns det chans på titeln RLD A (Rallylydnadsdiplom för Avanceradklass)

Smeknamn

Det här med smeknamn kan ju bli ganska kul (??). Man vet inte i förväg vad man kommer kalla sina hundar (eller barn) förrän man har dem och det behöver inte alls vara likt namnet. Det liksom bara blir som det blir.
 
Dixie till exempel kallar jag för Piggis. Hon reagerar lika mycket oavsett vilket av namnen jag använder. Jag vet inte riktigt varför det smeknamnet har uppstått, men så är det bara.
Lucy kallas ju till vardags för Lus. Det är ju inte det man tänker att man ska döpa sin hund till när man får en gullig valp, men som sagt, det blir som det blir :)
 
Lova kallar jag för Bebbe just nu... Men det roliga är att även smeknamn kan få smeknamn så man vet aldrig vilket som blir det smeknamnet man fastnar för.
 
Och så kommer vi till Penny! Ja, även hon har redan fått ett smeknamn, men som vi aktivt försöker jobba bort!
När Timja fanns, så kallade vi henne för Timisen och av gammal vana så har vi lagt till "sen" efter Pennys namn också. 
Tyvärr klingar det inte vackert när vi ropar på Pennisen! :O
 
Vi får hoppas vi snart fastnar för ett nytt smeknamn till denna vackra donna! Hon förtjänar något bättre ;)
 
För övrigt går det mycket bra med henne. Hon är en fantastisk liten hund som är så go och rolig att träna med. Vi har börjat så smått med fotgående nu. Det är så kul med valpträning för det finns så mycket man vill lära dem :)
 
Imorgon ska jag och Lucy tävla rallylydnad. Vi är egentligen inte klara för avanceradklass, men det blir vi nog inte heller, så jag hoppas på godkänt resultat i alla fall och med lite tur så kan det gå vägen :)
 

RSS 2.0