Debut i avanceradklass

Igår var det alltså dags för mig och Lucy att tillsammans debutera i rally avanceradklass.
Lucy har ju inte tävlat rally på 2 år så det var ju lite nervöst hur det skulle gå. Vi har ju tyvärr inte heller fått till så vidare mycket träning ihop och det gjorde det hela ännu mer nervöst.
Det var faktiskt så nervöst så jag inte kunde sova på natten innan tävlingen..
 
När vi kom till tävlingsplatsen så får Lucy genast syn på två kaniner lite längre bort bredvid tävlingsplanen. Lucy är ju helt kanintokig så det var svårt att få kontakt med henne och det hela kändes hopplöst.
Men med lite envishet så lyckades jag få kontakt med henne tillslut och hon kändes helt okej på uppvärmningen.
 
När det var vår tur så började det ganska lungt och fint, men sen kom skyltarna med massa spring och då slog det över för lilla lus. Då blev hon helt vild av lycka och hoppade och studsade och skällde och detvar svårt att styra henne. Men på något konstigt sätt så kom vi runt banan.
På den första starten fick vi ihop 81 p. -5 p för bristande samarbete när Lucy blev vild, -10 p vid en 270 sväng då Lucy la till en extra snurr, -3 för bristande samarbete vid hopp över hinder då Lucy återigen blev vild och galen och -1 p i honnören för att hon nosade.
 
Start nummer två gick bättre. Lucy hade hunnit lugna ner sig efter några timmars väntan, men samtidigt hade hon blivit lite trött i huvudet så hon orkade inte riktigt koncentrera sig på att göra momenten tillräckligt snyggt, så här kom det upp andra misstag.
-1 p för snett sitt, -1 p för sent sitt, -3 p på helheten för att hon trängde i svängarna,-5 p för skall, -3 p för förarfel i 3 steg backa. (Jag gick jättekonstigt och fråga mig inte varför)
Här slutade vi på 87 poäng.
 
Hur som helst så fick vi två kvalificerande resultat och det var målet med gårdagens tävlingar, så jag får vara nöjd trots allt.
 
Nu är träningsmotivationen på topp och jag har lust att rätta till det som blev fel. Om två veckor är det dags för nästa tävling och då finns det chans på titeln RLD A (Rallylydnadsdiplom för Avanceradklass)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0