Liten uppdatering

Det händer inte så mycket på bloggen för tillfället.
Jag har drabbats av lite yrsel, andningssvårigheter och blodtrycksfall och har svårt att sitta vid datorn några längre stunder. Ja, det mesta är faktiskt svårt att göra för tillfället, men det är väl så det ska vara.
Bara 4 veckor kvar innan bebis beräknas komma och tempot är verkligen anpassat efter det.
 
Hundarna tycker det är ganska så tråkigt. Särskilt Dixie börjar verkligen tycka det är tråkigt och kommer dagligen med min sko, mössa eller något annat olovligt för att försöka få igång sin matte.
Det blir mest godissök som aktivering för tjejerna nu.. Försökte träna lite härom dagen, men det gick inte särskilt bra. Övertaggade hundar och en för trött och klumpig matte var ingen bra kombination.
 
Det var nog tur att jag inte anmälde till fler tävlingar för det hade inte blivit bra. Även om det känns surt att behöva avstå de tävlingarna som är på så nära håll..
 
Planeringen är även i full gång för vår nya valp som beräknas hämtas den 11 juli.
Nu är flygbur inköpt och resan och boende är bokat i New York. Det blir Mia som åker och hämtar hem den lilla :)
 
Valparna är snart 4 veckor, men ännu är det inte bestämt vilken :) 
Jag tycker bara det är bra att vänta så länge som möjligt innan man bestämmer sig. Valparna får bättre chans att utvecklas i kropp och knopp och man ser tydligare personligheter ju äldre de blir. 
Den nya valpen kommer troligtvis inte bli lika krullig i sin päls som Dixie och Lucy är, men det kommer bara bli spännande med en lite mer storlockig barbet. Jag tycker båda pälstyperna är lika charmiga!
 
Någon av dessa tre tikar blir det troligtvis som kommer flytta till Sverige i sommar :D
 
 
 
Ha en trevlig helg!

Grattis kryddkullen!

Idag gratulerar vi alla valparna i kryddkullen på 4 års dagen!
Stort Grattis Alma, Juni, Helmuth, Saffe, José, Balzac, Balder, Kellox och Leo!
Såklart skänker vi en extra tanke till vår finaste Timja som tyvärr inte fick fira sin fyra års dag! Vi tänker på henne varje dag och hoppas att hon mår bra uppe i hundhimeln <3
 
Jag har fått några nya bilder på nåra av fyraåringarna:
 
Alma (Majtippans Spicy Ginger). Hon är Svensk, Dansk och Norsk utställningschampion och Internationell utställningschampion. Hon är även Dansk lydnadschampion och nu är hon väldigt nära att snart även bli Dansk rallylydnadschampion. (Bara ett Cert kvar) Med dessa tunga meriter kan vi lugnt säga att Alma är kullens stjärna :)
HD A, ED 0, Ögon u.a och genomfört BPH
 
Juni (Mjatippans Spicy Cayenne). Svensk utställningschampion och aktiv träningshund som älskar spåra. På sin lediga tid tar hon hand om lillasyster Lava (från Lucys andra kull) 
HD A, ED 0
 
Helmuth (Mjatippans Spicy Chili). Helmuth är Dansk och Svensk utställningschampion och Internationell utställningschampion.
Numera har han även en lillasyster som heter Vera att ta hand om :)
HD A ED 0
 
Balder (Majtippans Spicy Basil) Balder är en glad familjehund som tränas av matte Molly. Han har haft en kull valpar och hos familjen finns även Balders son Billy.
Balder har HD A ED 0 ögon u.a
 
Kellox (Majtippans Spicy Cinnamon) Norrlänningen Kellox har fått Ck på utställning, men är numer kastrerad.
Han är världens snällaste och precis nyklippt.
HD A ED 0
 
Saffe (Majtippans Spicy Cumin). Saffe bor på Öland med sin matte och tillbringar all tid tillsmannans. 
HD A ED 0
 
Ha en underbar födelsedag alla valpar!
 

Grattis Chokladkullen 2 år!

Idag säger vi grattis till alla våra chokladtroll som fyller 2 år! Hipp hip hurra för er alla! Lucy och Malte kan vara stolta föräldrar!
7 av 9 valpar är röntgade med fria höfter och armbågar hittills. Alla är väldigt trevliga och sociala hundar med bra temperament och alla är mycket nöjda med sina hundar. De är alla ganska små till växten, men hellre att de är lite korta i rocken och är friska och sunda, än tvärtom. 
 
Jag har inte lyckats få nya bilder från alla ännu, men lägger ut de jag har fått:
 
Majtippans Taste of Twix (Cosmo) HD A ED 0, Ögon u.a
Cosmo håller på att utbildas till besökshund på terapihundsskolan och är snart klar för diplomering. Han är även en naturbegåvning på viltspår!
 
Majtippans Taste of Japp (Baxter) HD A ED 0 
Baxter är en lugn och mycket balanserad hund med det typiska temperamentet för barbet. Han är till vardags en härlig familjehund. Vi skulle ju ställt ut honom nu i vår, men han hade lite otur och blev magsjuk just då, så vi får hitta en ny chans längre fram.
 
Majtippans Taste of Bounty (Milou) Ej hälsoundersökt ännu
Milou är en glad och tillgiven familjehund som hjälper till som stöd till familjens autistiske son. Han har mycket jaktlust i sig!
 
Majtippans Taste of Pigall (Nelson) HD A ED 0
Nelson är en påhittig och rolig hund som älskar att springa fritt i naturen
 
Majtippans Taste of Daim (Wille) Hd A ED 0 Ögon u.a
Wille lever ett glatt liv tillsammans med sin familj och går kurser med sin matte
 
Majtippans Taste of Polly (Lava) Ej hälsoundersökt ännu
Lava kallas även för bus-Lava och är en träningsnarkoman med mycket energi. Hon tränas aktivt i olika hundsporter
 
Majtippans Taste of Noblesse (Zita) HD B ED 0
Zita är den som varit flitigast i utställningsringen och väntar bara på sista Certet innan championatet som hon nu kan få när hon fyllt 2 år. Hon går olika kurser med sin husse och matte bland annat klickerkurs och rallylydnadskurs. Zita planeras även att gå i avel nästa år. Kenneln heter Afva Noblesse
 
Saknar bild på Majtippans Taste of Dumle (Herman). Han har HD B ED 0 och lever ett härligt hundliv tillsammans med sin matte där han stormtrivs. 
 
Saknar även bild på Majtippans Taste of Aladdin (Agaton) Han har HD A och ED 0 och bor i Malmö med sin matte. De är också mycket aktiva ihop och går mycket kurser tillsammans. 
 
Vi hoppas alla 9 valpar har en underbar födlsedag! 

RSS 2.0