Roliga nyheter!

Nu är vårt påskfirande slut för detta år.
Under påsken har det kommit in lite roliga nyheter som jag inte haft tid att skriva om förrän nu.
 
Idag har Lucys valp Alma (Majtippans Spicy Ginger) i Danmark och matte Michelle debuterat i rallylydnad nybörjarklass och fått godkänt med 85 poäng! Jätte grattis och bra jobbat! Alma är ju bara 11 månader gammal och är redan ute och tävlar :)
 
Alma och matte Michelle
 
En annan nyhet är att Dixie blivit farmor till 7 bruna valpar som föddes natten till igår hos kennel Clayhill. Det är Dixies son Bruno som blivit pappa. Grattis!
 
Sedan har Dixie även blivit utsedd till årets utställningshund 2012 av Svenska Barbetklubben och fått ett fint diplom :)
 
 
Imorgon är det tävlingsdags för mig och Dixie. Nervöst som tusan! Men jag hoppas att jag kan komma med en god nyhet om det imorgon...

3 dagars träning

Mycket träning har det blivit de senaste dagarna.
Minst 2 pass om dagen.
Och faktiskt har det varit soligt och vindstilla och en aningens gnutta vår i luften, så lite hopp finns det om våren som ALLA väntar på.
 
I måndags var det lydnad och rallylydnadsträning med båda tjejerna. Igår var det agilityträning med Lucy. Vi jobbade med kontaktfält och hon är jätte duktig med kontaktfältet på balansen. Fick bra tips på hur jag ska jobba med de andra två som vi inte riktigt har kommit tillrätta med.
Vi fortsatte även att jobba med inbromsningar och det är väldigt svårt, men jag ser ju hur användbart det är, så vi får jobba vidare på det. Lucy var riktigt på hugget igår och hon tycker det är så roligt med agility.
 
Idag har vi ägnat 3 timmar av eftermiddagen till härlig utomhusträning i Helsingborg tillsammans med Emelie och hundar.
Idag var det planerat att Emelie skulle bygga en riktig bana till oss och allt skulle gå tävlingsmässigt till. Helt enkelt en liten test på hur vi ligger till inför tävlingen.
Banan gick helt okej. Lite små missar här och där, men det var absolut en godkänd runda. Missarna ska jag försöka rätta till innan tävlingen.
Det var faktiskt första gången om vi gick en hel avanceradklassbana utan belöning och med honnörsruta direkt efter. Det är väldigt nervöst och spännande hur vi ska klara tävlingen. Det känns som ett jätte stort steg mellan fortsättningsklassen och avanceradklassen och man kan inte ta för givet att det ska fungera.
 
Lucy fick ett lydnadspass. Lite sådär halvspontant utan någon direkt planering. Men vi fick till ganska mycket bra saker.
Bland annat platsliggningen som vi utförde enligt LK2 reglerna, med 30 meters avstånd och 3 minuter. Jag är skitnöjd med hennes utförande. Hon flyttade vikten en gång, men inget snus och inget pip. Provade även med rejäl störning och hon ligger stabilt. Duktig tjej!
Sen körde vi kommenderingsträning i läggande under gång. Det gick bra och vi hittade nog ett bra träningssätt för framtida kommendering :)
 
Jag tänkte ta med kameran idag, men jag glömde den såklart.
 
Nu är mina tjejer väl aktiverade och sover nu trötta och nöjda i sina korgar :)

Timjas debut

Igår hade vi en mycket trevlig dag på utställningen i Malmö.
Jag, Mia, Amanda och Timja åkte dit på morgonen då det var dags för Timja att göra sin officiella debut i utställningsringen.
 
Vi var (såklart) sist ut i ringen och det var (som vanligt) lång väntan, men det gjorde inget för där var så mycket trevligt folk att prata med.
Michelle och Per från Danmark hade kommit för att titta på oss och med sig hade de såklart Alma.
Alma blev jätte glad över att se sin syster Timja, men Timja var ganska ointresserad :)
 
Timja var så himla duktig hela dagen. Det var första gången hon var på en sån stor tillställning, men hon hade 100% fokus på mig när vi tränade och tog allt med ro. Jag hade med min hundbur till henne och där gick hon in och la sig och somnade, trots att hon inte suttit i bur tidigare.
 
Det skulle egentligen varit tre barbeter med, men Bruno har skadat tassen och kunde inte komma. Kvar var det vi och Eva med sin barbethane Koi.
Alltid trevligt att träffa nya barbeter och deras ägare :)
 
Allra sist var det vår tur och Timja skötte sig utmärkt i ringen och fick Excellent, Ck, Cert och blev BIR. Kritiklappen var den kortaste jag någonsin fått, men allt som nämndes var i alla fall perfekt :)
 
Jag är så stolt över vår lilla tjej! Hon var så himla duktig och jag tror att hon kommer bli en riktig stjärna!
Men kanske var detta sista gången jag fick ställa henne, för nu ska Mia lära sig att visa henne själv :)
Jätte kul tycker jag :) Vi ska ha lite privatlektioner om utställningsvärlden :)
 
Nästa utställning blir i Hässleholm och då ska jag ställa Lucy hade jag tänkt. Kanske blir det så att mor och dotter ska mötas och då tror jag att Timja kan ha stor chans att vinna över sin mor. Vi får se :)
 
Det var verkligen en toppen dag igår och Timja är en sån toppenhund, på alla plan. Hon är snygg, hon är smart, hon är arbetsvillig och mycket lättlärd och lyhörd, hon är kelig och social, orädd och har ett fantastiskt psyke. En riktigt drömhund :) Lucy och Frankie fick verkligen fram 10 underverk :)
 
Här kommer en bild på prinsessan från igår efter utställningen
 Timja 11 månader
 
Och här kommer en liten filmsnutt från utställningsringen:
 
 
 
 
Nu läggs fokus om från utställningsträning till rallylydnadsträning. Det blir hårdträning för Dixie i veckan som kommer, full fart framåt :)

600 års jubileum + 10 års jubileum

Idag var det invigning av 600-års jubileumet i Landskrona. Staden fyller 600 år.
Och det var självaste Kungen som skulle inviga det hela.
 
Jag är inte så intresserad av kungen, men det var det andra som var. Helt galet mycket folk som hade samlats överallt för att titta på kungen. När jag skulle gå och handla i morse så kom kungen precis då, så jag såg en skymt.
 
Och när jag väl var på jobbet så hade vi polisbevakning där. Egentligen hade man spärrat av vägarna och hela den parkeringen för allmänheten eftersom parkeringen ligger uppe på ett tak. Jag såg nog ganska oskyldig ut, så jag fick lov att gå till jobbet, men en annan kollega hade blivit stoppad och utfrågad om vad han gjorde där m.m för han såg tydligen misstänkt ut :)
En kvart senare är det ett himla liv ute på gatan och då är kungen där och inviger några tavlor i marken.
 
(Det är han med hatten)
 
Jaja, nog om det. De var skönt när han hade åkt så stan kunde bli som vanligt.
 
Jag har kört två träningspass med vovvarna idag. Det har kommit ny snö, men konstigt nog går träningen som bäst med snö som underlag. I alla fall för Lucy. Hon har gjort två av sina livs bästa träningspass någonsin idag. Mycket mycket nöjd med henne! Jag har även påbörjat lite nytt med henne. Hoppet i klass 2 har jag kommit på ett sätt att träna utan själva hindret, just för att få ett fartfyllt sättande. Jag har ingen aning om det kommer fungera, men jag tror det för det kändes väldigt bra.
 
Och Dixie gjorde också ett bra pass. Några moment på höger sida i rallyn har krånglat de senaste dagarna, men idag fungerade det ganska bra igen.
 
Det närmar sig tävlingsdags för alla mina tre tjejer.
Först Timja som ska ställas ut i helgen, sen rallytävling med Dixie och sen lydnadstävling med Lucy.
Man får inte vara lat :)
Imorgon ska vi bada Timja och göra henne fin till lördag.
Det är bara två barbeter som kommer vara med och den andra är en hane. Bruno skulle också vara med, men han har skadat tassen och kommer inte. Så antingen gillar domaren henne, eller så gör han det inte. Det är extra spännande när det är första utställningen :)
 
 
Jag kom på att jag firar 10 år som utställare i helgen :)
Det var nämligen på Malmö Int för 10 år sedan som jag ställde ut Selma för första gången i valpklass.
Jag kan säga att jag var så mycket nybörjare som det bara går. Det är en speciell historia som jag kanske ska ta och skriva om, men inte idag.
 
 

Genrep

Nu är jag hemma från Stockholmshelgen som varit bra.
Det blev ett glatt återseende med hundarna som delade ut mängder med pussar.
 
Timja har precis kommit hit och som vanligt så är brottningsmatchen i full gång mellan mor och dotter. Timja vinner :)
Det tuggas och springs och hoppas i sängen. Timja skäller väldigt mycket när hon leker, inte populärt i mina öron och säkert inte i grannarnas öron heller, men jag hoppas de inte är hemma.
 
Lill-tjejen har fått en genrep inför utställningen å lördag och det märktes att Mia tränat med henne flitigt, för det gick jätte bra. Ikväll blir sista genrepet när hon får följa med på kurs och öva.
 
Idag är en sån dag då jag bara känner lycka över hur fina hundar jag har och hur otroligt mycket de betyder för mig!
Alla är underbara på sitt sätt <3
 
Nu ska jag gå och avbryta den vilda leken. Ett perfekt sätt att avbryta är att ta en borstningsomgång på någon av dem :)

Trevlig helg redan nu!

Idag har jag varit hos frissan och blivit vårfin i håret. Nu är det bara våren som fattas :)
 
Har tränat lite med vovvarna. Lucy håller på att lära sig att sitta tungt på sin rumpa. Hon är ganska framtung och har lätt för att sjunka ihop i sitt-övningar, men nu ser det betydligt bättre ut.
Övningen utgår från sittande ställning, men att hon ska lägga vikten på rumpan och inte frambenen. Jag tror hon gillade övningen :)
Det kommer vi ha nytta av i lydnaden och framförallt i fjärrdirigeringen som vi snart ska börja träna.
 
Imorgon ska vi träna med Emelie + hundar på ny plats i nya lokaler. Spännande! Dixie ska få gå rallybana. Jag har ritat en egen bana med de absolut svåraste kombinationer jag kan tänka mig, så vi får väl se om vi reder ut det imorgon.
 
Imorgon kväll flyger jag till Stockholm för att delta på avelskonferens hela helgen...
 
Ja, det är fullt upp!
 
Så jag önskar alla en trevlig helg redan nu!
 

Vinter :(

Så hemskt det var att vakna upp i morse och se att snön lagt sig igen. Och det vägrar sluta snöa.
Jag körde i alla fall ett morgonpass med hundarna innan jobbet och de presterar väldigt bra i snö. Alltid något positivt :) Och inget pip från fröken Lus på dagens pass, det var det bästa och hon lyckades ändå ha sin toppenattityd med den där lilla gnistan som gör att alla moment blir lite bättre :)
 
Dixie är inne i en sån period där hon vill träna hela tiden. Så fort vi kommer utanför dörren så börjar hon att gå fot och går och går och tittar och tittar på mig hela rundan. Jag försöker få henne därifrån för att hon ska gå och "läsa tidningen" istället, men det vill hon inte. Förrut kunde jag bara ta över henne på högra sidan, men det hjälper inte längre nu när hon lärt sig högerhandling, för då går hon där och tittar på mig istället. De enda gångerna hon viker från min sida är när hon ska kissa över Lucys kiss eller bajsa, sen sluter hon upp vid sidan igen.
Och hon skvallrar på allt. När vi går mitt i stan (som vi alltid gör eftersom vi bor där) så går hon extra fint fotgående eftersom hon tycker att hon är sååå duktig när hon passerar andra människor och hundar, eller vad vi nu passerar.
Ja, ett verkligt lyxproblem :)
 
 
Jag har så smått börjat leta ny hane till Lucy. Det är inte aktuellt med parning än på länge, men det är roligt att kolla i alla fall.
Det är inte lätt och det finns inte så många att välja på som uppfyller mina "krav". Det är tur att jag har gott om tid på mig :)
 
 
 

På benen

Äntligen är jag på benen, även om jag inte känner mig helt frisk. Förkylningen lär nog hänga i sig ett tag till, men idag försökte jag helt enkelt glömma bort att den fanns.
 
Ikväll lyckades jag faktiskt genomföra min kurs utomhus! Premiär för detta året!
Det är ett roligt kursgäng som jobbar flitigt.
Timja går där och hon tränade mest utställning med Mia. Det såg väldigt fint ut! Jag kommer ställa henne i Malmö, men Mia ska själv prova ställa henne i Hässleholm, för då tänkte jag ställa ut Lucy också.
 
Efter den kursen så är det min och Lucys agilitykurs. Jag är så nöjd med min lilla lus ikväll igen. Hon gör alltid sitt bästa och jag har som vanligt huvudet fullt med nya tankar som måste malas runt i huvudet innan hjärnan kan skicka ut rätt signaler till kroppen så jag kan lära mig att göra det jag tänker.
 
Vi tränade på inbromsningar inför snäva svängar. En väldigt nyttig övning som vi kommer att behöva. Lucy var inte den bästa på att växla ner, men det ska vi öva. Det blev bättre för varje gång :)
Sen tränade vi på framförbyte efter slalom. Det är svårt, men jag tyckte ändå det gick helt okej.
 
Mellan agilityövningarna så tränade vi även lite lydnad. Det var ett sånt där toppenpass vi fick till! Lucy var något het i momenten och ibland slog det över, men attityden var superfin!
Det enda som är lite jobbigt nu när vi lyckats jobba upp en bättre attityd, är att det lättare kommer pip-ljud. Det är ett svårt läge, men jag jobbar verkligen för att kunna behålla attityden och samtidigt få en tyst hund.
Jag tycker det är bland det svåraste som finns att träna.
Man måste verkligen hålla stenhårt på kriterierna och vad man släpper igenom.
Med Lucys nya fina attityd så gör hon momenten så fint så man bara vill belöna för utförandet, men har hon då lagt in ett litet litet pip precis när hon gör momentet så måste det brytas och belöning uteblir.
Det kliar lite i kroppen när man tvingas kasta bort ett fint moment på det sättet, men det är så det måste bli. Pip på tävling kostar många poäng och det har vi inte råd med.
 
 
Imorgon blir Lucys och Frankies valpar 11 månader, men jag tror jag väntar tills nästa månad med att lägga upp nya bilder. Då hoppas jag att jag lyckas samla ihop bilder på alla 1-åringar :)
 

Harlem Shake

Mina kära kollegor hade roat sig i veckan och spelat in en Harlem Shake. Det tyckte jag var kul :)
Det roligaste av allt är att det inte är så långt ifrån verkligheten :)
 
Idag är Timja här och jag har varit ute för första gången på 9 dagar. Det var inte så kul för det var svinkallt ute. Jag vill ha vår!
 
Jag har borstat Timja som börjat tova längst ner i pälsen, men hon har jätte bra päls, så det går lätt att reda ut.
Sen har jag tränat utställning med henne och jag blir verkligen förvånad över hur snabbt hon lär sig saker och hur hon kommer ihåg. Det var mer än två veckor sedan vi tränade ihop, men det som vi tränade på då, mindes hon nu, så det var bara att fortsätta och efter dagens pass såg det mycket lovande ut.
Det är väl tur det, för det är mindre än 2 veckor till utställningen.
 
Jag sitter och funderar på om jag ska åka på träning ikväll eller inte. Jag är ju inte helt bra och jag är rädd att överanstränga mig så jag blir dålig igen, men samtidigt så skulle jag verkligen behöva träna med vovvarna.
Jag kan inte bestämma mig.... Jag får helt enkelt vänta och se hur jag gör.
 
 
 

Ett inlägg om melodifestivalen :)

Det börjar gå åt rätt håll, även om det inte är bra än.
Men imorgon tänkte jag vara frisk så mycket det går.
 
Som omväxling skull tänkte jag skriva lite om mello :)
Igår tittade jag på finalen i melodifestivalen. Jag är inget stort fan av själva tävlingen, men tycker det är roligt med finalen.
 
Jag tycker inte om grejen som blivit att det efter varje delfinal ska tycka att "alla låtar är skit" och att "det var det sämsta någonsin" och bla bla bla. Hör man en låt för första gången så är det sällan man tycker om den. Det krävs att man hör en låt flera gånger för att man ska kunna bilda sig en uppfattning om den (och därför tycker jag man kan vänta lite med att uttala sig)
Men det är alltså samma sak varje år. Väldigt många människor ser melodifestivalen och efteråt är det meningen att man ska skriva hur dåligt det var.
Men det är säkerligen samma människor som sedan ringer in och röstar på mellolåtarna till topplistorna på radion.
Snart är melodifestivallåtarna det enda som kommer spelas på radio, eller rättare sagt, det har redan börjat.
 
För utan att jag har följt deltävlingarna så kände jag nästan igen alla låtar igår på finalen, för då har jag väl lyckats höra dem på radion, utan att veta att det var mellolåtar :)
 
Jag tyckte det var många bra låtar, men jag tyckte rätt person vann, låten var ungefär lika med de andra. Men jag blev nästan rörd när Robin vann, för han blev så himla chockad och glad.
Väl värd!
 
Så nu har jag skrivit om det. Så ovanligt det kändes att skriva om något annat är hund :)
 
Men för att få in lite hund i inlägget så kan jag säga att jag fick ett galet infall och anmälde båda två till varsin tävling :)
Det blir Dixies debut i avanceradklass! Galet nervöst! vet inte om vi är redo, men jag får väl testa och se :)
Lucy får en ny chans i LK1, men det dröjer lite till hennes tävling.
 
 
 
 
 

Dag 8

Dag 8 på infleunsan och jag undrar fortfarande när jag ska bli frisk.
 
Har tvingats hitta på lite små aktiviteter med hundarna för att de ska få lite hjärngympa, men det blir inte mycket.
Tur dem är så snälla och nöjer sig med det lilla vi gör.
 
Men idag kom jag på en övning som jag verkligen kan ha nytta av. Det blir mycket tv-tittande här just nu och det är så störigt när jag går fram och sätter på tv och sätter mig till rätta i soffan och så kommer jag på att kontrollen ligger framme vid tv:n så jag inte kan byta kanal!!
 
Såhär löstes problemet:
 
 
Båda hundarna klarade det galant, så nu har jag kanske ett I-landsproblem mindre :)
 
Trevlig helg!

Sjukstuga

Här kommer en riktigt tråkig rapport från sjukstugan. Mars började inte bra. 5 mars idag och 5:e dagen sjuk. 
Jag ligger i soffan och tittar ut på den klarblå himlen som syns, även den, för 5:e dagen. (åh jag vill ju vara ute!)
5 dagar av tristess och elände. 
Febern vill aldrig ge med sig och dygnet-runt-hostan är extremt plågsam och jag har träningsvärk i mage och rygg efter alla hostattacker. 
 
Nu måste det snart vända! 
Jag är trött på soffan, trött på alla dåliga tv-program som är mitt enda sällskap, trött på alla mina dvd-filmer som jag har sett 100-tals gånger redan, trött på det dåliga utbudet på viaplay, trött på att dricka 20 koppar te om dagen, trött på snorpapper, trött på åsynen av mitt smutsiga golv som jag inte orkat dammsuga, trött på alla huskurer som inte fungerar, helt enkelt så är jag extremt trött på att vara sjuk. 
 
Jag har faktiskt varit hos doktorn idag, men fick det tråkiga beskedet att det var virus. ( alltså finns ingen behandling) 
Hur svårt kan det vara för mänskligheten att hitta ett botemedel för virus? 
 
Hundarna är så himla duktiga på att vara "sjuka" med mig. Det är även deras 5:e dag utan aktiviteter och jag har dåligt samvete. Men de tar det med ro. De turas om att ligga hos mig i soffan och nöjer sig med de promenader de får av mina föräldrar.
Lucy var kanske lite rastlös igårkväll, då hon valde att strimla sönder alla kartonger i pappersinsamlingen, en efter en. Och så grävde hon ner ett tuggben i en blomkruka. 
Ja, så roligt har vi! 

Så trist

Idag skulle jag och Lucy varit på vår andra kursdel i "tävla med glädje" men istället ligger jag hemma i influensa och det är så himla tråkigt. Hela dagen igår låg jag deckad och hoppades att jag skulle bli frisk tills idag, men så blev det inte. Jag kan inte ens gå ut med hundarna, så det är tur jag har snälla föräldrar som kommer hit och tar ut dem på långpromenad, för Daniel åkte till Österrike igår. 
 
Ja, det är helt enkelt väldigt bittert här just nu, jag som trodde jag klarat mig ifrån alla influensor nu när både januari och februari passerat. 
 
 

RSS 2.0