3 dagars träning

Mycket träning har det blivit de senaste dagarna.
Minst 2 pass om dagen.
Och faktiskt har det varit soligt och vindstilla och en aningens gnutta vår i luften, så lite hopp finns det om våren som ALLA väntar på.
 
I måndags var det lydnad och rallylydnadsträning med båda tjejerna. Igår var det agilityträning med Lucy. Vi jobbade med kontaktfält och hon är jätte duktig med kontaktfältet på balansen. Fick bra tips på hur jag ska jobba med de andra två som vi inte riktigt har kommit tillrätta med.
Vi fortsatte även att jobba med inbromsningar och det är väldigt svårt, men jag ser ju hur användbart det är, så vi får jobba vidare på det. Lucy var riktigt på hugget igår och hon tycker det är så roligt med agility.
 
Idag har vi ägnat 3 timmar av eftermiddagen till härlig utomhusträning i Helsingborg tillsammans med Emelie och hundar.
Idag var det planerat att Emelie skulle bygga en riktig bana till oss och allt skulle gå tävlingsmässigt till. Helt enkelt en liten test på hur vi ligger till inför tävlingen.
Banan gick helt okej. Lite små missar här och där, men det var absolut en godkänd runda. Missarna ska jag försöka rätta till innan tävlingen.
Det var faktiskt första gången om vi gick en hel avanceradklassbana utan belöning och med honnörsruta direkt efter. Det är väldigt nervöst och spännande hur vi ska klara tävlingen. Det känns som ett jätte stort steg mellan fortsättningsklassen och avanceradklassen och man kan inte ta för givet att det ska fungera.
 
Lucy fick ett lydnadspass. Lite sådär halvspontant utan någon direkt planering. Men vi fick till ganska mycket bra saker.
Bland annat platsliggningen som vi utförde enligt LK2 reglerna, med 30 meters avstånd och 3 minuter. Jag är skitnöjd med hennes utförande. Hon flyttade vikten en gång, men inget snus och inget pip. Provade även med rejäl störning och hon ligger stabilt. Duktig tjej!
Sen körde vi kommenderingsträning i läggande under gång. Det gick bra och vi hittade nog ett bra träningssätt för framtida kommendering :)
 
Jag tänkte ta med kameran idag, men jag glömde den såklart.
 
Nu är mina tjejer väl aktiverade och sover nu trötta och nöjda i sina korgar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0