Första träningspasset

Idag har jag och Penny tränat vårat första träningspass ihop.
Oj så rolig hon var att jobba med! Pigg och alert :)
 
Vi tränade targethand, följsamhet och ligg. Ett kort men effektivt pass! 
Hon är så rolig denna lilla hund :) 
Hon traskade in i vårt hus som om hon alltid bott här. 
Det går jättebra med Dixie och Lucy också. Penny och Lucy lekte lite i trädgården när Penny fick ett tokryck. Dixie vill inte leka, men hon visar Penny hur man kan trampa ner alla blommorna i rabatten i jakt efter något litet djur som gått där och så lär hon Penny hur man beter sig när Dixie själv har en leksak eller annat i munnen. Då sätter sig Penny 1 meter ifrån och tittar på, haha! Det är roligt att titta på deras "spel".
 
 
 
 
 
I helgen som gick var det ju Rally SM och jag vill säga STORT Grattis till Bästa Emelie och Vincent som lyckades knipa en 5:e placering! Vi är så stolta över våra fina träningskompisar!

Vårt nya tillskott

I tisdags kom äntligen vår efterlängtade Penny till Sverige!
Allt hade gått jättebra och man kan verkligen säga att hon är en riktigt cool valp. Först hade hon åkt 7 timmar i bil från Pennsylvania till New Yorks flygplats och klarat det bra. Där hämtade Mia henne och fick ha henne ca 2 timmar innan det var dags att checka in Penny. 
Sen sågs de inte mer föörän de var framme i Köpenhamn. Men väl där så var det en glad och pigg valp som mötte dem och hon verkade helt oberörd av flygresan. Sen fick hon åka tåg från Köpenhamn till Helsingborg där jag tillslut hämtade upp alla med bilen.
 
Efter en lång resa så landade vi tillslut hemma hos Mia och Penny bara klev in där sm hon alltid bott där. Urcool tjej!
Hon fick mat som hon åt upp direkt, sen började hon leka med en gammal sko :)
 
Hon är så otroligt fin! Helt klart den finaste valp som jag någonsin haft. Vi är så kära i henne allihopa!
 
Dagen efter hade jag bokat veterinärbesiktning och vaccination för Penny och Dixie och Lucy skulle få fästingmedel utskrivt så alla behövde vara på plats hos veterinären. Jag åkte till Mia lite tidigare för att låta hundarna träffas före veterinärbesöket och det blev ett väldigt fint möte. Alla gillade alla och det var precis som de alltid känt varandra.
Hos veterinären gick allting bra. Alla tre hundarna låg lugnt och fint och väntade på sin tur.
 
Penny var jätte duktig och gick igenom besiktningen utan anmärkningar. 
 
Det ska verkligen bli kul att få bekanta sig med denna lilla sötnosen!
 
Imorgon är det SM i lydnad och rallylydnad och vi håller tummarna för våra bästa träningskompisar Emelie och Vincent som tävlar Rally SM! Heja er! Ni är bäst! 

RSS 2.0