SM-Klara!

Nu är det klart! Kvalperioden är över och listan är uppdaterad och jag och Dixie hamnade på en 39:onde plats av 572 ekipage i mästarklass och eftersom de 50 bästa ekipagen har kvalificerat sig för att deltaga på SM, så innebär det att vi kom med!
Totalt fick vi ihop 489 p av 500.
 
Det känns stort och ska bli väldigt roligt och spännande att vara med på ett SM. Det är första gången vi har satsat för att komma med och nu har vi lyckats!
 
Bästa Dixie! Gud vad jag förvånas gång på gång över vad hon klarar av.
Hon har ju inte varit lätt genom åren. Vi har verkligen slitit med både det ena och det andra. Jag har verkligen inte fått något gratis utan allt vi har idag, har vi tränat oss till och därför känns det extra kul att vi lyckats så pass bra att vi hamnade bland Sveriges topp 50 bästa ekipage.
 
Vi har ju inte lyckats prestera så bra poängmässigt under våren och jag bryr mig inte om ifall vi kommer sist på SM, för bara att få vara med är en vinst för oss.
Vi ska bara dit och ha kul, men naturligtvis ska vi göra vårt bästa!
 
Planeringen är redan i full gång. Utmanande banor ska tränas, jag och Emelie har köpt ett tält tillsammans och vi har bokat privatlektion för en mycket duktig tränare och domare som ska granska vår träning i sömmarna.
Mycket roligt på gång i sommar alltså!
 
Den 23-25 juli kommer vi alltså vara på plats i Eskilstuna för vårt första SM. Aldrig tidigare har en barbet deltagit på ett mästerskap, men jag hoppas det inte blir den sista :)
 
En annan grej som har hänt är att vi har besiktigat vårt hus, med en nivå 2 besiktning som ska täcka allt man vill veta, så nu vet vi allt om vårt nya hus och överlag så såg det väldigt bra ut. Lite småfix bara som det är med de flesta hus, men det ska bara bli roligt.
Jag längtar tills vi flyttar!
 
 

Lördagsträning

Vi har tillbringat lördagen med lite lördagsträning ute på gräsmattan.
 
Jag och Dixie jobbade med detaljer idag så klickern åkte fram. Det kändes som vi fick till ett bra pass, men där finns lite att slipa på. Mycket fokus blev det på snurrar och vändningar, men även backa, tempon och spiraler.
Vi får fortsätta slipa på detaljer och helhet.
I övermorgon får vi veta om det blir SM för vår del och det ser ju faktiskt ut som om vi kommer med :D
Förberedelserna är redan i full gång för mig och Emelie :)
 
Jag och Lucy körde ett lydnadspass och hon är faktiskt duktig min lilla lus!
Hon satte 2 perfekta rutor på ny plats, gjorde en jättefin apporterting och en fjärr på 10 meter.
Hon har ju tendens till pipljud, även om det inte kom fram några sådana idag eftersom hon fick belöning mellan momenten, men det är absolut något vi måste ta tag i att länka ihop momenten till en helhet.
Men hon börjar faktiskt kännas stabil i det flesta momenten nu och det känns väldigt bra :)
 
Igår firade vi för jag sålt min lägenhet. Kontrakt skrevs igår, så nu är det ett problem mindre att tänka på.
Jag är så glad att det gick så snabbt. Den såldes på mindre än en vecka så det kan man verkligen kalla flyt :)
 
I övrigt kommer detta bli en riktig slapp helg. Inga tävlinga, inga planer, bara vila och njuta av helgen...
 
Grattis säger vi till Gunnel på kennel Clayhill som härom dagen fick 5 söta barbetvalpar. Välkomna till barbetvärlden!
 
Jag har bestämt att jag ska para Timja vid nästa löp, så förhoppningsvis blir det valpar nästa år.
Men det är inte klart vilken hane det blir.
Vi hade en på kroken, men som tyvärr inte fick så bra röntgenresultat, så vi letar vidare... Har kontakt med en annan nu, så vi får se vad det blir :)
 
 
 
 

SM eller inte SM, det är frågan!

Idag har vi tävlat våra sista rallylydnadstävlingar för årets kvalperiod.
Nu återstår det bara att se om vi lyckas kvala in till SM i rallylydnad eller inte.
Kvalperioden går ut den 25 maj, så vi får snällt vänta och se.
 
Tyvärr har vi inte lyckats höja oss särskilt mycket. En ynka poäng på hela våren, det är inte bra.
Vi får hoppas på att förra höstens resultat kan rädda oss.
 
Det har verkligen inte gått som jag har tänkt mig. Vi har stött på både det ena och det andra problemet och mycket jobb återstår innan det kommer bli perfekt (om det nu någonsin kommer blir det?)
 
Vi började med att ha problem med ljud (skall, gnäll och pip) samt överladdad Dixie. 
Det har faktiskt blivit betydligt bättre. Hon är faktiskt TYST på banan nu och som jag sagt tidigare så är det en vinst i sig, eftersom jag vet hur svårt det kan vara att jobba bort ljud.
 
Det nya problemet är att Dixie är loj i starterna och inte är med när jag visar vad hon ska göra. Hon följer och hon tittar på mig, men utför inte vissa moment?????
Det moment som vi har absolut mest problem med är snurrarna och helt-om-från-varandra-rörelsen.
Det är ju typ samma moment och det har jag lyckats ringa in som vårt största problem.
Varför vet jag inte. Utanför banan gör hon dessa moment hur vackert som helst, hur många gånger som helst, i olika kombinationer och utan belöning, men på banan händer något och hon utför inte momenten på första försöket. 
 
Idag så har vi tävlat på Rönne BK. Det var dubbeltävling och gemensamt för båda banorna var att Dixie missade på helt-om-båda-vänster och även på snurren.
Moment som hon KAN! Moment som hon GÖR bara sekunder innan vi går in på planen, men ändå funkar det inte.
 
Det var även det momentet som strulade i torsdags.
 
Suck säger jag bara. Det är svårt, för jag vet inte hur jag ska komma åt det, eftersom det inte är ett problem på träning.
Jag tänkte ändå på att vara tydlig och förberedde henne väl idag, men det hjälpte inte.
 
Första banan blev det poängmässigt katastrof. 79 p. Dixie gjorde missarna i början och sen gick det hur bra som helst med resten.
Andra banan gick lite bättre, 93 poäng. Vi fick bris avdrag i varenda vändning, vet inte riktigt varför, förutom den hon missade. Men så kan det vara.
 
Nu ska jag försöka jobba med att knäcka nöten. Jag ska försöka framkalla samma situation på träning.
 
Nog om det!
 
 
Nu avslutar jag med att säga STORT GRATTIS till Zita (Majtippans Taste of Noblesse) som idag har gjort officiell utställningsdebut på den nationella utställningen i Piteå. Zita fick sitt första Cert och blev BIM!
Grattis Lars, Barbro och Zita!
 
 
 
Och STORT GRATTIS till Alma (Majtippans Spicy Ginger) som i lördags deltog på Hässleholms Internationella utställning och fick CACIB och blev BIR!
Grattis Alma, Michelle och Per!
 

Nya händelser

Sedan sist, så har armen blivit bättre. Gick till en osteopat som knäckte ut hela ryggen, skuldrorna och nacken och nu känns det helt okej igen.
 
Sedan sist har vi också gått och blivit husägare. Vi har skrivit på kontrakt för en stor villa i Ramlösa. Nu väntar vi bara på besiktningen och hoppas att den ska vara hyfsat okej.
Det känns väldigt bra, läget är perfekt och med en jättestor skog/park utanför huset. Hundarna kommer älska det!
Det kommer även finnas plats för valpar, så jag kommer inte behöva flytta ut till sommarstugan nästa gång :)
 
Sedan sist har jag och Dixie varit på ännu en rallytävling. Igår var vi i Hässleholm och tävlade mästarklass.
Det blev tyvärr 2 missar, som var ganska retliga och ska man höja sin kvalpoäng så har man inte råd med några missar. Det blev 91 poäng och räckte till en 3:e placering av 29 (fast då hade jag åkt hem så det fick jag veta efteråt).
Dixie kändes loj i början av banan och var inte med. Det känns som om hon vill kolla banan lite precis när vi kommer in, men efter det gjorde hon en jättefin runda. Hon var tyst och uppmärksam och jag är verkligen så tacksam och nöjd att vi lyckats komma tillrätta med alla ljud.
Hon var helt enkelt grym igår, så det var så synd på de missarna. Hon missade en sväng när hon var i sin egen värld lite i början och sen såg hon inte konen som hon skulle springa till. Den stod väldigt långt till höger och vi har mest tränat på att den står rakt fram så jag fick visa igen, innan hon såg det.
Men jag är nöjd ändå.
 
Det är fler som har gjort bra ifrån sig....
 
Majtippans Spicy Ginger (Alma) i Danmark har debuterat i lydnadsklass 3. Väldigt många fina poäng, och några missar resulterade i ett 2:a pris och Alma fick även domarens pris och fina lovord!
Grattis Michelle och Alma!
 
Alma i moment: Sittande i grupp, betyg 10!
 
 
Majtippans Taste of Noblesse (Zita) har varit på inoff utställning och blivit BIR, Hp och BIG 3:a! Stort Grattis till Lars och fina Zita!
 
Och idag har även Majtippans Taste of Daim (Wille) gjort sin inofficiella utställningsdebut där det även blev fin utdelning, BIR + Hp och BIG 4:a. Grattis Kristina och fina Wille!
 
Jag blir så glad när det går bra för "valparna" :)

En käpp i hjulet

Nu har jag stött på problem och det ställer till det ganska rejält.
 
I helgen så överansträngde jag mig antagligen en aning genom att vara ute två dagar i rad i kyligt väder och dessutom städade jag trädgården och borstade hundar och detta har nu resulterat i en väldigt ond axel som inte fungerar.
 
Det gör verkligen skitont och jag kan inte lyfta armen.
Har varit hemma två dagar från jobbet, men det blir inte bättre.
 
Ikväll missade vi agilityträningen och jag försöker träna lite med hundarna, men det går inte bra. 
 
Jag hoppas verkligen det inte blir något långvarigt!
Jag minns att jag hade detta en gång när Dixie var valp och jag bar henne upp och ner för trapporna. Då blev det en muskelinflammation i axeln och det tog en månad innan det blev bra.
 
Hoppas hoppas det blir bra till helgen!
 
 

Rapport från denna tävlingshelg

Igår var det lydnad i Helsingborg.
 
Jag och Dixie startade i lydnadsklass 1 för tredje gången i år och vi tog vårt tredje 1:a pris med 179,5 poäng och därmed titeln LP1 :)
Nu heter Dixie: SE UCH DK UCH NO UCH NORD UCH C.I.E NORD V-10-11-12 DK V-10-12 WW-11 RLDN RLDF RLD A RLDM LP1 Nelum-Himalis Cherie
Då måste man ju vara väldigt fin och duktig om man har så långt namn ;)
 
Såhär blev poängen igår för mig och Dixie:
 
Platsliggning: 10 p
Tandvisning: 10 p
Linförighet: 9 p
Läggande: 9 p
Inkallning: 6 p (Dixie tjuvstartade!!!!)
Ställande: 8,5 p
Apportering: 10 p
Hopp över hinder: 9 p
Helhetsintryck: 10 p
 
Om man bortser från inkallningen där hon fuskade, så gjorde hon återigen ett riktigt bra lydnadsprogrm och jag var mycket nöjd med henne.
 
Våra poäng räckte även till en 2:a placering av 17
 
 
Sedan var det Lucys tur att göra sin debut i lydnadsklass 2. Det var även debut för mig i den klassen så det var ju lite spännande att se hur upplägget fungerade och hur det skulle gå för min lilla lus :)
 
Jag är faktiskt jättenöjd med Lucys instats igår. Det var väldigt mycket som hon gjorde bra. Tyvärr nådde vi inte riktigt fram till 1:a priset, men det blev ett 2:a pris med 149,5 poäng.
Så vi var inte så långt ifrån.
 
Såhär blev poängen:
 
Platsliggning: 8 p (När vi skulle lämna hundarna så sa jag stanna och när jag sa bokstaven S så satte sig Lucy upp, så jag fick lägga om henne.. Ganska retligt!)
 
Fritt följ: 7 p (Inte Lucys bästa moment, men jag tyckte själv hon gjorde bra ifrån sig. Hon har många sena sitt, men hon trippade på och var väldigt pigg och alert. På gränsen till lite galen ;) )
 
Läggande: 7,5 p (Fick avdrag för gnäll och lite för tempot..)
inkallning: 9,5 p (Avdrag för sent sättande)
 
Rutan: 6 p (Här lyckades vi faktiskt rädda en nolla och det är ju häftigt! Skicket gick bra, men jag kommenderade stanna lite sent så en tass hamnade utanför bandet. Jag kallade på henne för att hon skulle flytta fram, men det blev lite för mycket, så då hamnade en framtass utanför, jag provade att kommendera "backa" och då backade hon faktiskt och hamnade rätt i rutan, så där räddade vi oss lite :)
 
Apportering: 7 p (Jag tyckte hon gjorde sitt livs bästa apportering och förstår faktiskt inte varför vi fick så låga poäng på det. Hon hade fart ut, fart in och ett bra gripande, så för mig gjorde hon sitt bästa)
Fritt hopp över hinder: 7 p (Här förstår jag inte heller hur vi kunde få så låg poäng. Hon hoppade ut och satte sig och hoppade tillbaka. Jättefint enligt mig. Domaren tyckte hon slog i hindret, men det tyckte inte jag)
 
Fjärren: 8 p (Hon gjorde alla skiftena och bara det är jag jättenöjd med, sen gnällde hon lite och fick lite avdrag för tempot)
 
Helhetsintryck 8 p Domaren kommentar: "Trevligt att se, jobba med gnället, arbetsvillig hund"
 
Jag ska absolut jobba med gnället, men förrutom rutan och platsliggningen så tyckte jag hon gjorde sitt bästa. Hon var glad och höll ihop fint och hade inte en tanke på något annat än att jobba med mig.
Så Lucy får mycket väl godkänt av mig och vi hade en väldigt bra känsla! Och så hoppas vi såklart på bättre poäng nästa gång :)
 
Mina fina prinsessor!
 
Idag var det till att gå upp tidigt igen. Rallylydnadstävling på Söderåsen stod på schemat för mig och Dixie.
Målet med tävlingarna nu är att hitta rutiner och en uppvärmningsform som fungerar för att i sk kunna prestera som bäst inne på planen.
 
Jag är väldigt nöjd med vår runda idag. Tyvärr så fick Dixie en nysattack precis när vi kom in på banan. Så gör hon ibland när hon blir ivrig, men eftersom hon hade fullt upp med att fnysa så missade hon mina kommandon, så vi fick inte till någon bra start. (Jag trodde hon hade nyst av sig utanför banan, men hon var tydligen inte riktigt klar)
När hon nyst färdigt så gick det väldigt bra. Vi hade en bra känsla och Dixie var tyst även idag. 
Det var helt enkelt lite otur i början.
 
Vi fick 89 poäng idag och vi blev ännu en tävlingserfarenhet rikare. Nu vet jag att jag ska se till att hon har nyst färdigt innan vi går in på banan. 
Hon har nu varit tyst på 3 tävlingar i rad, men lite seg i starterna på alla. 
Då får jag komma ihåg till nästa gång att ligga på henne lite i början och vara extra tydlig och förbereda henne väl. 
 
Hon får ju väldigt mycket uppvärmning, men jag väljer hellre det och att hon är lite loj i början, än en hund som skäller och hoppar sig igenom hela banan och som blir jättejobbig att gå med.
 
Vi fortsätter vår jakt på att hitta den optimala uppvärmningen och startrutiner :)
 
 
Imorgon har vi minsann LEDIGT!!!

RSS 2.0