Rapport från denna tävlingshelg

Igår var det lydnad i Helsingborg.
 
Jag och Dixie startade i lydnadsklass 1 för tredje gången i år och vi tog vårt tredje 1:a pris med 179,5 poäng och därmed titeln LP1 :)
Nu heter Dixie: SE UCH DK UCH NO UCH NORD UCH C.I.E NORD V-10-11-12 DK V-10-12 WW-11 RLDN RLDF RLD A RLDM LP1 Nelum-Himalis Cherie
Då måste man ju vara väldigt fin och duktig om man har så långt namn ;)
 
Såhär blev poängen igår för mig och Dixie:
 
Platsliggning: 10 p
Tandvisning: 10 p
Linförighet: 9 p
Läggande: 9 p
Inkallning: 6 p (Dixie tjuvstartade!!!!)
Ställande: 8,5 p
Apportering: 10 p
Hopp över hinder: 9 p
Helhetsintryck: 10 p
 
Om man bortser från inkallningen där hon fuskade, så gjorde hon återigen ett riktigt bra lydnadsprogrm och jag var mycket nöjd med henne.
 
Våra poäng räckte även till en 2:a placering av 17
 
 
Sedan var det Lucys tur att göra sin debut i lydnadsklass 2. Det var även debut för mig i den klassen så det var ju lite spännande att se hur upplägget fungerade och hur det skulle gå för min lilla lus :)
 
Jag är faktiskt jättenöjd med Lucys instats igår. Det var väldigt mycket som hon gjorde bra. Tyvärr nådde vi inte riktigt fram till 1:a priset, men det blev ett 2:a pris med 149,5 poäng.
Så vi var inte så långt ifrån.
 
Såhär blev poängen:
 
Platsliggning: 8 p (När vi skulle lämna hundarna så sa jag stanna och när jag sa bokstaven S så satte sig Lucy upp, så jag fick lägga om henne.. Ganska retligt!)
 
Fritt följ: 7 p (Inte Lucys bästa moment, men jag tyckte själv hon gjorde bra ifrån sig. Hon har många sena sitt, men hon trippade på och var väldigt pigg och alert. På gränsen till lite galen ;) )
 
Läggande: 7,5 p (Fick avdrag för gnäll och lite för tempot..)
inkallning: 9,5 p (Avdrag för sent sättande)
 
Rutan: 6 p (Här lyckades vi faktiskt rädda en nolla och det är ju häftigt! Skicket gick bra, men jag kommenderade stanna lite sent så en tass hamnade utanför bandet. Jag kallade på henne för att hon skulle flytta fram, men det blev lite för mycket, så då hamnade en framtass utanför, jag provade att kommendera "backa" och då backade hon faktiskt och hamnade rätt i rutan, så där räddade vi oss lite :)
 
Apportering: 7 p (Jag tyckte hon gjorde sitt livs bästa apportering och förstår faktiskt inte varför vi fick så låga poäng på det. Hon hade fart ut, fart in och ett bra gripande, så för mig gjorde hon sitt bästa)
Fritt hopp över hinder: 7 p (Här förstår jag inte heller hur vi kunde få så låg poäng. Hon hoppade ut och satte sig och hoppade tillbaka. Jättefint enligt mig. Domaren tyckte hon slog i hindret, men det tyckte inte jag)
 
Fjärren: 8 p (Hon gjorde alla skiftena och bara det är jag jättenöjd med, sen gnällde hon lite och fick lite avdrag för tempot)
 
Helhetsintryck 8 p Domaren kommentar: "Trevligt att se, jobba med gnället, arbetsvillig hund"
 
Jag ska absolut jobba med gnället, men förrutom rutan och platsliggningen så tyckte jag hon gjorde sitt bästa. Hon var glad och höll ihop fint och hade inte en tanke på något annat än att jobba med mig.
Så Lucy får mycket väl godkänt av mig och vi hade en väldigt bra känsla! Och så hoppas vi såklart på bättre poäng nästa gång :)
 
Mina fina prinsessor!
 
Idag var det till att gå upp tidigt igen. Rallylydnadstävling på Söderåsen stod på schemat för mig och Dixie.
Målet med tävlingarna nu är att hitta rutiner och en uppvärmningsform som fungerar för att i sk kunna prestera som bäst inne på planen.
 
Jag är väldigt nöjd med vår runda idag. Tyvärr så fick Dixie en nysattack precis när vi kom in på banan. Så gör hon ibland när hon blir ivrig, men eftersom hon hade fullt upp med att fnysa så missade hon mina kommandon, så vi fick inte till någon bra start. (Jag trodde hon hade nyst av sig utanför banan, men hon var tydligen inte riktigt klar)
När hon nyst färdigt så gick det väldigt bra. Vi hade en bra känsla och Dixie var tyst även idag. 
Det var helt enkelt lite otur i början.
 
Vi fick 89 poäng idag och vi blev ännu en tävlingserfarenhet rikare. Nu vet jag att jag ska se till att hon har nyst färdigt innan vi går in på banan. 
Hon har nu varit tyst på 3 tävlingar i rad, men lite seg i starterna på alla. 
Då får jag komma ihåg till nästa gång att ligga på henne lite i början och vara extra tydlig och förbereda henne väl. 
 
Hon får ju väldigt mycket uppvärmning, men jag väljer hellre det och att hon är lite loj i början, än en hund som skäller och hoppar sig igenom hela banan och som blir jättejobbig att gå med.
 
Vi fortsätter vår jakt på att hitta den optimala uppvärmningen och startrutiner :)
 
 
Imorgon har vi minsann LEDIGT!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0