duktig och mindre duktig

Just nu tycker jag att Lucy är en mycket duktig hund på många sätt.
Igår var vi på serietävling i agility igen och hon skötte sig jätte bra!. Vi vann nybörjarklassen, med nästan ett felfritt lopp. Tyvärr rev hon sista hindret för att jag inte manade på henne ända in i slutet.
 
I öppen hoppklass så klarade vi oss för första gången utan att diska oss :) Men för ett ögonblick så glömde jag bort banan och innan jag kom på vart vi skulle så blev det en vägran och sen tappade Lucy fart och rev ett hinder, men för övrigt var jag så nöjd med henne. Hon var jätte duktig mitt lilla hjäregryn!
 
Idag har vi varit på träning med Emelie i Helsingborg. Jag hade byggt två rallybanor, en mästarklassbana och en nybörjarbana. Lucy förvånade mig verkligen för hon var jätte duktig och var verkligen fokuserad och alert.  Jag hade byggt en mästarklassbana till Emelie och Vincent och som jag tänkte prova med Dixie fast jag visste att vi inte riktigt är redo med vissa moment..
Jag hade bland annat gjort en extra svår åttans frestelse. Åttan bestod denna gången av 2 kaninskinn som jag vek ihop för att det skulle likna två kaniner och mellan dem låg en hotdog. På andra sidan var det samma sak fast med illerskinn.
Dessutom hade jag gjort det lite svårt genom att skylten innan var sändande till kon, så man skickade alltså hunden rakt mot frestelserna.
Jag kan ju säga att det blev lite överkurs för mig och Dixie. Vi har ju inte ens konen befäst, så när jag sa fram så sprang Dixie raka vägen fram och högg det ena kaninskinnet och var överlycklig. Nu vet jag vad vi ska träna på i alla fall ;)
 
Förrutom det så var hon inte på topp idag. Slarvade mycket och tappade fokus då och då.
Så hon var den mindre duktiga och Lucy var den duktiga :)
 
Det var väldigt varmt, 26 svettiga grader, men roligt hade vi :)
 
Denna helg är den första på länge när det inte är några hundaktiviteter/utställningar/tävlingar inbokade. Kan vara skönt för mig att hämta andan.
Istället ska vi på dop imorgon och på söndag har jag rensat ut skräp som jag ska sälja på loppis och sen ska vi titta på huset och träffa mäklaren igen.
Just nu lutar det åt att det kan bli vårt hus. Idag har jag sagt upp vår lägenhet, det känns lite tungt, för jag älskar verkligen denna lägenheten!
 
Trevlig helg på er!

Nya mål

Redan igår påbörjades träningen mot nya mål.
 
Lucy fick igår träna på några lydnadsklass 2 moment. Hon fick öva på att springa till rutan. Jag har så många idéer sparade om hur man kan lära in rutan, så jag knappt vet vilken metod jag ska välja. Men jag ska prova lite olika och variera träningen mycket för att få momentet säkert.
 
Fritt följ, läggande och inkallningen skiljer sig inte så mycket från 1:ans moment, så mest fokus kommer ligga på de övriga momenten.
Vi tränade även på 2:ans hopp. Det är nog det moment som jag kommer få jobba hårdast med. Lucy tycker det är jätte svårt att sätta sig på avstånd från mig. Men med träning så ska vi nog även få till det.
Med apporteringen ska vi "bara" få till en snygg ingång, så ska det nog inte vara några problem. Och sen har vi fjärrdirrigeringen som vi också påbörjade igår.
Väldigt roligt med lite nytt! :)
 
Sen tränade vi även lite rallylydnad och Emelie hade en alldeles galen idé om att vi skulle hänga på och tävla om 2,5 vecka. Det var så galet så jag anmälde oss. Det var det tävlingsuppehållet det. Har ingen aning om hur det ska gå, för vi kommer inte hinna lära in allt tillräckligt bra, men jag får se det som en kul grej och en test på hur vi ligger till :)
 
Dixie får bara tränar mästarskyltar just nu. Konen som gick så bra från början, går inte alls bra längre, sedan jag var dum nog att lägga en targetplatta bredvid för att få till en bra position. Vilket misstag!!!! Så kan man inte göra med Dixie och det borde jag veta.
Så fort targetplattan försvann så försöker hon trampa på konen i tron om att den blivit en tasstarget!!! Katastrof!!! Nu ligger det mycket arbete på att frishejpa det från grunden att INTE trampa på konen fast hon ska springa till den.
 
 
Här kommer några fler bilder på Leo som den blivande barbetägaren Marianne Gaseb har tagit när hon var och tittade på utställningen i helgen. Vi önskar Marianne lycka till med sin blivande valp som kommer om några veckor från Batterikullens kennel. Leo får alltså en kusin som sällskap i Uppsala.
 
Det var en väninna till Leos familj som fick äran att visa Leo på utställningen
 
 
 
 
 

Idag blev det LPI :)

Yes! Idag har jag och Lucy tävlat vår sista tävling i lydnadsklass 1 och Lucy har nu fått sin första lydnadstitel!
 
Nu heter hon LPI NORD UCH Juicy Lucy vom Zulimo. Av 14 starter så kom vi 3:a på prispallen idag igen :)
 
 
Såhär såg dagens poäng ut från tävlingen på Södersåsens BK:
 
Platsliggning: 10 p
 
Tandvisning: 10 p
 
Linförighet: 8,5 p (Det var hennes bästa linförighet hitills!)
 
Läggande: 8 p (Lite segt)
 
Inkallning: 8 p (I protokollet står det att jag gör dubbelkommando??!! Inget jag själv märkt, men jag får ta på mig det)
 
Ställande: 8,5 p (Tog något extra steg)
 
Apportering: 10 p (Apporteringen fick göras om eftersom tävlingsledaren kommederade för de gamla lydnadsreglerna, vilket man tycker han borde haft koll på)
 
Hopp över hinder: 8 p (hon slog i mitt ben efter hoppet)
 
Helhet: 10 p
 
Totalt: 177,5 poäng och placering 3 av 14
 
Hon var så duktig idag min lilla lus och så fokuserad både under och mellan momenten. 4 tävlingar krävdes det för oss att få titeln LPI. 3 första pris och 3 pallplaceringar och där i mellan hade vi ett fiasko. Men jag drog mycket lärdom av den tävlingen, så det kom något positivt utav det ändå :)
 
Nu ska vi sikta mot nya mål. Inlärning av klass 2 momenten ska påbörjas, men vi ska även blanda in lite rallylydnad för att få lite omväxling. Lydnaden och rallyn har många fördelar av varandra :)
 
Det har verkligen varit en fantastisk tävlingssäsong för oss denna våren. 5 av 6 tävlingar har resulterat i pallplatser för mina två tjejer och båda har fått varsin ny titel.
Nu är inga fler tävlingar inbokade, vi får se när det blir tävling nästa gång...
 
 
 
 
 

Leos tur

Idag har Leo (Majtippans Spicy Chive) i Uppsala gjort sin officiella utställningsdebut på utställningen i Österbybruk.
Det blev Cert och BIR!
Grattis Leo och Anna-Karin!
 
Leo
 
Valparna i kryddkullen är bara 13 månader, men de har redan plockat 5 Cert tillsammans. Jag ser det som ett gott betyg :)
 
 
 

En liten ljusglimt

idag är Selma mycket piggare och knölen ser bättre ut. Så skönt att medicinen redan börjat hjälpa :)
 
Mitt i allt elände som verkar hänga över mig just nu så hade jag och Lucy en ljusglimt igår på agilityträningen, även  fast vädret försökte dränka oss och jag naturligtvis glömt mina regnkläder hemma. Men det gjorde inget att det regnade för det gick så bra ändå :)
Min lilla lus var så duktig och nu ser jag lite mer hoppfullt på att faktiskt jag kanske kan lära mig att få flyt i alla byten. Det kändes väldigt bra igår :) 
 
Nu ska jag hålla kvar vid den ljusglimten så jag inte går vilse i mörkret

Veterinärbesök

Nu har jag varit hos veterinären med Dixie och Selma. Jag ringde igår och bad om att få en tidigare tid och det var nog tur det för Selma blev jätte dålig i går kväll och det har varit en orolig natt.
 
Dixies knölar är helt ofarliga och veterinären tyckte inte ens det var lönt att ta bort dem i nuläget. Man får hålla koll så de inte växer för mycket bara, för då får man såklart ta bort dem.
 
Sen var det Selmas tur och där hittades ett och annat. Hennes knöl som var så stor och sprickfärdig igår sprack under natten. Stackars Selma hade så ont, fast hon fick smärtlindrande sprutor med något morfinliknande preparat som vi gav henne. Eftersom hon inte har ätit eller druckit så är hennes mage helt i obalans och hon har varit ute flera gånger i natt.
Veterinären tog blodprov och det visade att hennes njurvärden är väldigt väldigt låga. De tog urinprov också och där var fullt med kristaller och blod i urinen. Så nu behandlas hon för urinvägsinfektion i första hand och får Canikur mot magen. På fredag kommer resten av provsvaren och då får vi se om vi kan boka in en tid för operation av knölarna, både den under örat och de ärtorna på magen.
Och ovanpå allt så tror man att det är någon hormonrubbning hon har drabbats av som gör att hennes ögon rinner så mycket och irriterar.
Phu! Nu var det mycket med den lilla igen. Men jag vet att hon är en kämpe och hon har varit med förr, så jag hoppas hon klarar sig ur detta denna gången också. Kämpa Selma!
 
 

Roligt och Oroligt

Jag har fått flera glada rapporter från några valpköpare i helgen. Det är så roligt när det går bra för ens "valpar" och deras ägare.
 
Igår debuterade Juni (Majtippans Spicy Cayenne) i utställningsringen och slog till och blev bästa tik, fick Cert och blev BIM. Stort Grattis Juni och Gunilla!
Juni
 
 
Med på samma utställning var brodern Kellox (Majtippans Spicy Cinnamon) som även han gjorde sin officiella debut. Han fick Excellent med fin kritik
Kellox under bedömning
 
Och idag har Helmuth (Majtippans Spicy Chili) varit på utställning igen och där fick han sitt andra raka Cert och blev BIR. Grattis till Helmuth och Tanja!
 
Det var dom roliga nyhetena.
 
De oroliga nyheterna är att jag i fredags hittade en centimeter stor knöl på Dixies framben. Den har jag aldrig sett eller känt innan. Under helgen har jag även lagt märke till att Dixie har kliat sig mycket vid sin vänstra kind. Jag kollade efter eventuell fästing igår men hittade ingen. Idag kliade hon sig ganska mycket igen och när jag känner över henne noggrant så känner jag en knöl på kinden. Men den satt inte på kinden utan i munnen ovanför kindtanden och den är också stor och ser konstig ut :(
Tid är inbokad på onsdag och det känns inte roligt. Jag är så nervös för att det ska vara elaka tumörer :(
Det skulle vara katastrof! Jag ber till alla universums makter för att det inte är något farligt!
 
 

Skit!

Det blev ingen tävling för mig och Lucy idag :(
 
Det var utlovat uselt väder, men jag chansade och åkte till tävlingen i alla fall. Väl på plats så vräkte regnet ner så pass så det inte gick att se ut genom rutan på bilen. Och strax därefter brakar världens åskväder över oss. Det blixtrade och dundrade så marken skakade. Jag hade varit inne och anmält mig, men fick faktiskt gå tillbaka och stryka oss efter att ha väntat en timme och väderläget var oförändrat.
Det var inte värt att ta några risker.
 
Men såklart tråkigt när man nu var inställd på det. Jaja, så kan det bli.
 
Nu blir det slappesöndag istället
 

Varmaste utställningen

Utställning i Hässleholm stod på schemat idag och även om man inte får säga det, så var det faktiskt för varmt!
Runt 30 grader och det var minst sagt SVETTIGT! 
Jag tyckte lite synd om hundarna, trots att vi hade skuggplats, men det hjälpte inte mycket.
 
Det var bara att kämpa sig igenom dagen som inte blev så lång som jag tänkt.
 
4 barbeter var anmälda, alla i olika klasser. Eva och barbethanen Koi var där från Åhus, Kristina och barbettiken Matisse från Kalmar och så Dixie och Timja som jag hade med mig.
 
Hans Rosenberg var domare och han var en väldigt noggrann och tydlig domare som verkligen tog sig tid att känna igenom hundarna ordentligt och han gav även muntlig respons efteråt. Han hade verkligen koll på det här med anatomi.
 
Timja gick som enda juniortik och fick Excellent. Han tyckte hon var mycket lovande, men att hon behöver utvecklas mer. Jag kan inte annat än att hålla med :) 
 
Det delades bara ut ett Ck och det fick Dixie som blev BIR. Men hon är ju äldre och mycket rutinerad så det var inte helt oväntat.
Planen var att jag skulle stanna till finalerna och satsa på en grupplacering, men eftersom det var så varmt så valde vi att åka hem direkt efter bedömningen. 
 
Några bilder från dagen:
 
Lika som bär, inte helt lätt att se vem som är vem, men det är Dixie till vänster och Timja till höger
 
Timja skötte sig mycket bra, men tyckte att mätstickan var lite konstig när hon skulle mätas in. 
 
Dixie vet mycket väl vad hon ska göra i utställningsringen och hon vet om att hon är snygg och visar stolt upp sig. Hon fick en rolig kommentar i kritiken: "Stolt för sin svans". Ganska kul, för Dixies svans viftar konstant i ringen, men jag tror egentligen inte det är svansen hon är stolt över, det är nog sig själv :) 
 
Alltid roligt att ställa ut sin stjärna :)
 
Jag får återigen tacka Amanda för all hjälp och stöttning under dagen! 
 
Lucy fick vara hemma, men imorgon väntar äventyr för henne. Om det inte blir åska, för då vågar jag inte tävla. 

Ny kamera

Idag har jag fått en ny kamera, eller fått och fått, jag har köpt den rättare sagt.
Våra andra tre kameror har jag tappat i marken, så alla har gått sönder, så jag hoppas jag ska lyckas hålla i den här lite bättre.
 
Jag har tagit några provbilder:
Modell Dixie
 
Modell Timja
 
Jodå, det ska nog gå att komma överens med den nya kameran, även om knapparna inte sitter riktigt på samma sätt som jag är van vid.
 
 
 
Igår och idag har det stått hundträning på schemat. Igår träffade jag Dessiré som har barbethanen Trix. Det blev lydnad och rallylydnad och lite agility. Det var väldigt varmt, så det fick bli korta träningspass, men då hinner man prata massa hund också och det är alltid trevligt :)
 
Idag var det lika varmt, men det blev träning som planerat i Lund tillsammans med Emelie. Jag tyckte vi fick till mycket bra träning och är mycket nöjd med hundarnas prestation.
 
Nu blir det sängen, för imorgon ska jag upp tidigt. It's showtime!
 
 

Ännu en hundig dag

Idag har det varit en sån där riktig hunddag. Jag har varit och hälsat Gunnel och Dixies barnbarn. 7 söta valpar som är lite mer än 6 veckor gamla. Det är så mysigt med valpgos. Fint väder har vi också så det blev en mysig fika ute i trädgården och under bordet låg alla valpar i en hög och sov :)
 
Det är så himla fint ute nu, allt blommar för fullt och rapsen slår ut vilken minut som helst. Idag har vi haft 23 grader varmt.
 
Nu ikväll har jag tränat mina hundar (kanske inte helt ovanligt?). Med Dixie handlar det om mästarklassskyltar och det går riktigt bra. Hon tycker det är jätte roligt att det har kommit lite nya moment.
Jag har tränat mycket på momentet framåtsändande till kon, men jag använder inte en kon. Jag tänkte först lära in det på andra grejer och det går väldigt bra. Här hemma skickas hon fram till en pall som hon ska runda och stanna vid. Men jag utnyttjar även naturliga saker ute på promenaden för att hon ska generalisera övningen och det fattar hon direkt. Idag testade jag att skicka henne fram och runda en lyktstolpe som vi gick emot och hon gjorde rätt direkt :)
Backa framför är lätt som en plätt för henne och bärande av föremål älskar hon.
Det som hon tycker är svårt är inåt-snurrar. Det är varken hon eller jag riktigt bekväm med, så vi får träna på så vi hittar ett sätt som flyter.
 
Lucy gjorde ett kanonpass idag. 100% fokuserad ute på kvällsrundan och vi tränade på tävlingsmässiga ingångar på plan, sen fick hon köra linförighet, läggande, inkallning och ställande. Det gick riktigt fint. Lite oroväckande bra... Tänk om tävlingen hade varit ikväll, just på den platsen just då, så lätt det hade varit då :)
 
Denna helg ska mina nerver få en ordentlig omgång igen. Jag känner redan hur de börjar krypa i kroppen....
Resten av veckan kommer också vara hundiga dagar. Imorgon är det hundträning, på fredag är det hundträning, på lördag utställning och söndag tävling.
Och som om man inte har fullt upp redan så har vi reserverat huset som vi var och tittade på. Oj oj oj! Var ska detta sluta?
 
 

Pälsvård

Igår ägnade jag 4 timmar av dagen till pälsvård på Dixie och Timja. Dixie badades i söndags och igår skulle hon borstas. Det tar inte så lång tid för hon har lätt päls och ligger snällt. Värre är det med den lilla. Hon tycker verkligen inte om att borstas och kämpar för att slippa. Timja har jätte tjock päls och längst ner börjar det tova sig, så det är absolut nödvändigt med borstning, men det blir en liten kamp. I alla fall den första timmen, sen ger hon upp. Jag ger mig nämligen INTE!
 
Sen åkte vi på träning på kvällen. Timja fick träna några skyltar i en rallybana. Hon är mycket följsam och tittar på mig hela tiden. Men hon kan inte alla skyltar ännu, så det får vi träna vidare på.
Hon är mycket duktig på att koncentrera sig, trots olika störningar.
 
Sen fick hon träna på lite utställningsträning tillsammans med Dixie. Jag hade träningshjälp igår till Dixie. Det var Amanda som tränade utställning med henne och det tyckte Dixie var jätte kul. Kanske blir det så att Amanda ska visa Dixie på lördagens utställning i Hässleholm.
 
Sen fick Lucy ett lydnadspass. Hon var riktigt duktig igår och det är bara att hoppas att det håller i sig till helgen.
 
Jag och min lus tränande lite i Torekov i helgen

Trevliga rapporter

Nu är vi hemma efter en långhelg i sommarstugan. Det är så skönt att komma dit, där är så lugnt och kravlöst.
 
Under helgen har jag fått trevliga rapporter från båda våra valpköpare i Danmark.
 
Helmuth (Majtippans Spicy Chili) har gjort officiell debut i utställningsringen där han fick sitt första Cert och blev BIR med strålande kritik! Kritiken går att läsa på Helmuths egen sida på min hemsida. Stort Grattis till Helmuth och matte Tanja!
Helmuth 13 månader
 
Och idag så säger vi Stort Grattis till Alma (Majtippans Spicy Ginger) och matte Michelle som tävlat i rallylydnad igen och de fick 94 poäng och kom 3:a!
Alma 13 månader
 
Under helgen har även våra träningskompisar Emelie och Vincent tävlat lydnadsklass 2 två gånger och igår fick de titeln LPII. Jätte grattis till er!
 
Idag har jag och Daniel varit på husvisning, alltid spännande och det var ett riktigt trevligt parhus. Nu ska vi bara fundera lite sen får vi se hur det blir.
 
 

Planer

Idag är jag äntligen på benen efter ytterligare en sjukomgång (men blir fortfarande anfådd av minsta lilla). Denna gång matchade jag in sjukdomen väldigt dåligt, just när det var som finast väder, men nu hoppas jag att det kan ge med sig en gång för alla och aldrig mer komma tillbaka.
 
När man är hemma och ligger sjuk så kan man inte göra så mycket, men en sak kan man göra och det är att smida planer. Nu har jag haft all tid i världen till att planera och tänka ut olika saker, både på kort och lång sikt.
 
Planerna på kort sikt blir väldigt tajta eftersom de ska vara färdiga tills nästa helg. Nästa vecka kommer bli tuff! Då ska både Timja och Dixie på utställning och jag måste hinna bada och borsta dem, samt träna lite mer utställning med Timja. Och dagen efter är det lydnadstävling igen för Lucy och inför det har jag en lång lista på vad som måste tränas.
 
Vi måste hinna träna på:
  • Tävlingsmässiga ingångar på plan på nya platser med uppställning
  • Hopphindret med en extra planka
  • En tung apportbock
  • Fritt följ utan blicksläpp
  • Nerläggande och uppsitt
  • Ställande
  • Platsliggning utan att nosa, med störningar, 3 minuter
  • Kvartssvängar åt vänster
  • Språngmarch
Hm, jag inser att det det kan bli svårt att hinna med allt, men vi får träna så mycket det går.
 
Sen har jag velat fram och tillbaka angående vad som ska bli nästa mål med Dixie. Men nu har jag kommit fram till att vi ska satsa på mästarklassen och bli färdiga där innan jag börjar om med den vanliga lydnaden på henne. Det är många jätte roliga skyltar i mästarklass och de flesta kan hon redan. Det svåraste kommer bli honnören, att stå brevid mig i 1,5 minut utan att sätta sig!. Hon är van att man alltid sitter eller ligger bredvid mig, men hon har ju lärt sig allt annat så nog ska hon lära sig att stå vid sidan också. (Sen kan man ju alltid hoppas att just den kommer på tävling :)) Men vi har inte bråttom med tävlingar, jag tänkte ha sommaren på mig att träna in momenten riktigt bra sen i höst kanske vi provar hur det går på tävling.
 
 
 
 

Spår

Imorse ringde klockan tidigt, då var det dags att packa spårväskan och bege sig till skogs. Jag mådde lite dåligt när jag vaknade, men tog en värktablett för att orka.
 
På vägen plockade jag upp Mia och Timja som skulle prova på sitt första spår.
 
En underbar morgon, men med svårt underlag (torra löv med lätt vind)
 
Spåren var redan utlagda i gårkväll och inga snitslar var uppsatta, förutom vid start, så det enda man som förare kan göra är att lita på hunden. 
 
Lucy var först och hon jobbade på väldigt bra, hon har en snurrande spårstil, där hon går i cirklar, ett tag blev det många cirklar, men jag kunde inte hjälpa henne så hon fick lösa det själv. och det gjorde hon :) för efter en stund så var vi framme vid klöven. 
 
Sen var det Dixie och hon var helt vild och ivrig över att få sätta igång, så första biten gick lite väl snabbt, men sen gjorde hon ett jätte fint spår och hittade sin klöv och hon blir så stolt när hon hittat den och bär den med huvudet högt. Lucy slickar lite på den men tycker den är lite äcklig i början, men när man leker med den så tar hon den :)
 
Jag fick tyvärr inte se Timjas personspår, men det hade gått jätte bra. Kul att hon också gillar spår! :)
Så nu ska de börja i spårgruppen.
 
Efter spårningen så kände jag mig sjuk och när jag kom hem och slappnade av så slog det till rejält. Nu ligger jag nerbäddad med 39 graders feber. Hur kan man vara sjuk så ofta som jag? 
Jag blir så arg över situationen, men inte hjälper det. Jag hoppas det går över fort, men det gör det antagligen inte. Ja, nu är jag lite bitter...

Serietävling

Ikväll var det dags för serietävling i agility på Bialitt. Man hade ju kunnat tro att Lucys kulle vara trött efter en heldag igår med lydnadstävling, men det var hon minsann inte.
 
Tvärtom så var hon vildare och gladare än någonsin och i nybörjarklassen så fick hon fnatt och sprang iväg och hade jätte roligt och hoppade hinderna själv och sprang genom tunnlarna och var sååå lycklig. Mindre lycklig var jag som stod och skrek mitt i banan och det tog en evighet innan jag fick tag i henne.
Nåväl, hon gjorde klart banan väldigt fint i alla fall :)
 
När det var dags för öppen hoppklass så hade hon sprungit av sig och hon gjorde en jätte fin runda (-en rivning), tyvärr diskade vi oss i slutet. Såhär såg vår runda ut:
 
 
För en gångs skull var Daniel med och när det var slut så kläcker han kommentaren att han hade kunnat göra det bättre. Upp till bevis!
 
Känns lite jobbigt att erkänna, men jag trodde aldrig de skulle komma runt överhuvudtaget ;)
 
Det var en väldigt trevlig kväll i alla fall! :)

Fler framgångar

Vilket flyt vi har här just nu! Det känns som om den ena framgången avlöser den andra :)
 
Idag var det Lucys tur att tävla lydnadsklass 1 igen. Jag var väldigt nervös eftersom det inte gick så bra på tävlingen senast, men jag hade nog varit nervös i alla fall.
 
Men jag kan faktiskt säga att jag är väldigt nöjd med vår prestation på dagens tävling. (Det är inte ofta jag känner så, jag brukar ofta hitta saker som jag är missnöjd med)
 
Domaren vi hade idag är känd för att vara hård och det var verkligen stenhård bedömning. Såhär såg våra poäng ut idag:
 
Platsliggning: 8 p (Fick avdrag för pip och oro. Jag är 100% säker på att hon inte pep, för den var hunden brevid, men domaren hörde väl fel. Sen flyttade hon vikten över till andra sidan och nosade en gång)
 
Tandvisning: 10 p (den säkra 10:an :))
 
Linförighet: 7,5 p (Jag är riktigt nöjd med linförigheten, hon gjorde så bra hon kunde, men visst, hon har inte en border collie hastighet i halterna :))
 
Läggande: 9 p (Fick avdrag för sättandet, tror de menade att uppsittet kunde varit bättre, men jag är riktigt nöjd med en 9:a här :))
 
Inkallande: 9 p (Fick avdrag för att hon inte satte sig tillräckligt snabbt, men eftersom Lucy inte ka snabbare så är jag supernöjd)
 
Ställande: 8 p (hon tog något extra steg och satte sig snett vid avslutet. Här kan hon bättre, men jag är ändå nöjd)
 
Apportering: 9 p (Detta är egentligen en 10:a, men denna gång så fick vi avdrag för att hon satt snett och det får jag ta på mig helt och hållet, inget fel på apporteringen :))
 
Hopp över hinder: 8,5 p (Återigen avdrag för avslutet, men jag tyckte det var jätte snyggt och tyckte det var lite väl hårt avdrag här)
 
Helhet: 8,5 p
 
Totalt blev det inga superpoäng (166,5 p) men det spelar ingen roll för vi fick vår 1:a pris som var dagens mål. Och jag är så nöjd med hela programmet och transporterna och att hon var med mig från början till slut. Bara det är en seger! 
Detta var vårt andra 1:a pris och nu har vi alltså bara ett kvar. Men på tävling kan allt hända och det är inte momenten som är det svåra, det är att få det att funka på första försöket i en ny miljö med tävlingnerver. Där har vi utmaningen! :)
Jag har som mål detta året att Lucy ska få titeln LP1 så vi har gott om tid att tävla på om det nu inte skulle gå nästa gång.
 
Vår poäng räckte till en 3:e placering på dagens tävling (av 10 tävlande) och därmed fick Lucy stå på prispallen för andra gången :) 
Det är tätt med pallplaceringar nuförtiden. På en månad har vi stått på prispallen 4 gånger av 4 möjliga tävling, det är inte illa! :) Senast i lördags stod jag och Dixie på samma prispall :) Vilka duktiga hundar jag har!
 
Egentligen spelar det ingen roll med pallplacering så länge man får sina 1:a pris eller uppflyttningspoäng, men det som jag tycker är roligt är att man kan lyckas placera sig i konkurrens och extra roligt är det när man har en ras som inte många förväntar sig ska hamna där, då är det extra roligt att visa att en barbet visst platsar på prispallen och kan placera sig i topp i konkurrens :)
 
 
Min goa nallebjörn var så duktig idag och gjorde sin matte så stolt <3
 
Och när vi hade tävlat klart så var det dags för våra kära träningskompisar Emelie och Lycka att göra sin debut i lydnadsklass 2.
Och de gjorde en strålande prestation och slog till med ett 1:a pris och placerade sig som 2:a. Supergrattis bästa träningskompisar! 
 

RSS 2.0