Veterinärbesök

Nu har jag varit hos veterinären med Dixie och Selma. Jag ringde igår och bad om att få en tidigare tid och det var nog tur det för Selma blev jätte dålig i går kväll och det har varit en orolig natt.
 
Dixies knölar är helt ofarliga och veterinären tyckte inte ens det var lönt att ta bort dem i nuläget. Man får hålla koll så de inte växer för mycket bara, för då får man såklart ta bort dem.
 
Sen var det Selmas tur och där hittades ett och annat. Hennes knöl som var så stor och sprickfärdig igår sprack under natten. Stackars Selma hade så ont, fast hon fick smärtlindrande sprutor med något morfinliknande preparat som vi gav henne. Eftersom hon inte har ätit eller druckit så är hennes mage helt i obalans och hon har varit ute flera gånger i natt.
Veterinären tog blodprov och det visade att hennes njurvärden är väldigt väldigt låga. De tog urinprov också och där var fullt med kristaller och blod i urinen. Så nu behandlas hon för urinvägsinfektion i första hand och får Canikur mot magen. På fredag kommer resten av provsvaren och då får vi se om vi kan boka in en tid för operation av knölarna, både den under örat och de ärtorna på magen.
Och ovanpå allt så tror man att det är någon hormonrubbning hon har drabbats av som gör att hennes ögon rinner så mycket och irriterar.
Phu! Nu var det mycket med den lilla igen. Men jag vet att hon är en kämpe och hon har varit med förr, så jag hoppas hon klarar sig ur detta denna gången också. Kämpa Selma!
 
 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Har tänkt på dig i dag, vilken tur att det inte var nåt farligt med Dixi, säkert som med Tindra fett knutor men spara inte för länge innan du tar bort dem mindre op då om de nu skulle börja växa. Håller tummarna för stackars Selma:-))

2013-05-21 @ 17:34:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0