Så var helgen över

 
Nu har jag skickat ut programmet för Majtippans kennelträff, så håll koll i era mejlboxar kära valpköpare! :)
 
Idag har Timja åkt hem. Så tomt det blev och vad två veckor gick snabbt. Men det blev ett glatt återseende mellan Timja och hennes familj! Vi ska ses i veckan och träna lite.
Hon är en så himla go hund, även om hon är lite busig, men det ska man vara när man bara är 1 år :)
 
Det har varit en regnig helg, men nu i eftermiddags kom äntligen solen fram och då passade jag på att gå ut och träna lite. (Vad annars? :))
Med Lucy nöter jag hoppet och fjärren och med Dixie håller jag på att byta namn på konen. Förrut sa jag "fram", men det blandade hon ihop med "front". Det var Emelie som kom på att det nog var för likt ord, så nu säger jag "konen" istället. Det fungerade i alla fall bra idag :)
 
Jag har fått PM för utställningen i Tvååker. Tyvärr var det bara 1 barbet anmäld och det var Lucy, men vi får göra vårt bästa. Jag ska fixa hennes päls i veckan så hon bli fin till utställningen. Om det skulle gå bra för henne och hon lyckas få CACIB så blir hon internationell champion (C.I.E) då, så det står en stor titel på spel, men jag vet att det är en hård och nogrann domare, så man vet aldrig vad som händer.
 
En vecka på jobbet till, sen blir det SEMESTER på riktigt!
 
 

Träning med mina tre <3

Det har inte hänt så mycket roligt här, så det har inte funnits så mycket att skriva om. Inga nya bilder har jag tagit heller så det får blir en tråkig textblogg idag igen.
 
Idag har vi varit och tränat i Helsingborg. Jag hade mina tre troll med. Jag har fortfarande inte fått tillbaka min bil från verkstaden, det är två veckor sedan jag lämnade in den nu.
Men tur det finns bilar att låna.
 
Den lilla slyngeln Timja är jätte duktig på många sätt, men det finns några saker som hon inte alls är duktig på. Tex att sitta uppbunden och titta på när jag tränar någon av de andra. Inomhus går det bra, när hon lärt sig ligga plats, men det klarar hon inte riktigt ute och hon för ett jäkla liv så fort det inte är hon som aktivt tränas. Där har vi helt enkelt något att träna på :)
I vanliga fall när jag har min bil, så sitter hundarna som inte tränas i burarna, och då är det oftast tyst. Men det saknas burar i mina lånebilar, så jag känner ännu större längtan efter att få tillbaka min egen bil.
 
När Timja väl fick träna så visar hon stora talanger. Hon är fantastisk att jobba med och lär sig otroligt fort. Vi blev kommenderade till olika rallymoment och det fixade hon mycket bra!
 
Ibland undrar jag om Timja verkligen är Lucys valp, för hon liknar mest Dixie, både i utseende och sättet. Men Timjas pappa Franky och Dixie är ju närbesläktade så det kommer väl därifrån :)
 
Lucy var på hugget idag. Hon har löpt färdigt nu (Så skönt!!!!). Vi jobbade med hoppet, fjärren, lite vänster svängar och två rutskick. Hoppet är svårt. Det är svårt att få henne att hoppa ut på rätt avstånd, men jag tror nog det kommer fungera med lite nötande. Vi har inte tränat det så många gånger. Fjärren är också svår, kanske särskilt för Lucy, för hon är väldigt framtung och har svårt för uppsittet. Men jag ser inte det heller som någon omöjlighet att lära henne. Det behövs "bara" en mängd träning till innan det fungerar som jag vill :)
 
Sen har vi mitt krutpaket Dixie som idag gjorde ett riktigt bra pass. Hon fick börja med att träna på störningar som låg utspridda överallt. Kaninskinn, illerskinn, köttbullar, tennisbollar. Det tog någon minut sedan förstod hon att det var fokus på mig som gällde. Tränade mycket utmaning med henne, som gick bra (t ex läggande under gång precis vid köttbullarna). Sen fick vi jätte bra hjälp av Emelie, som hjälpte till med störningsträning både i honnören och i fotgåendet. Det var ett mycket bra pass!
Dixie fick avsluta med en mästarbana och idag var jag väldigt nöjd med henne. Lite detaljer här och var som måste bli säkrare och momentet sändande till konen måste nötas. Men jag tror absolut att det kommer fungera när vi väl börjar nöta det :)
Helt enkelt är det nötning som ska till mer i vår träning just nu :)
 
Innan träningen svängde jag förbi bästa Zawicca-affären och inhandlade hundgodis. Det blev 1 kg torkad oxlunga som hundarna älskar och så skulle jag även prova torkad fisk som jag fått tips från Amanda att prova. Jag kan säga att den torkade fisken var en succé!
Den kommer jag absolut köpa fler gånger :)
 
Nu är vi alla trötta och nöjda efter dagens pass. För en träningsnarkoman som jag så infinner det sig alltid ett harmoniskt lugn efter ett träningspass och nu välkomnar vi helgen!
 
 

Midsommar

Då var midsommarhelgen över för detta år.
 
Mina 4 fina midsommarflickor <3 (även om Selma inte visar sig från sin bästa sida ;))
Lucy, Timja, Selma, Dixie
 
Vi hade en trevlig traditionell midsommar fram tills vi fick beskedet att Daniels farfar hastigt gått bort under kvällen. Det var bara 2 veckor sedan vi spenderade en hel helg i skärgården tillsammans med honom och övriga släkten till minne av Daniels farmor som gick bort i tidigare i våras. Livet kan verkligen ta oväntade vändningar, det fick jag verkligen erfara förra veckan.
 
För övrigt har jag inte gjort så mycket. Hundarna har badat en hel del, gått promenader, ätit ben m.m, men så mycket träning har det inte hunnits med.
Min bil har fortfarande inte kommit tillbaka, men idag har jag så mycket träningsabstinens så jag får låna en bil så vi kan åka på träningen ikväll.
 
Timja har lärt sig våra morgonrutiner nu. Det tog bara några dagar, men nu förstår hon att man inte ska vakna kl fem på morgonen, utan här går vi upp när jag går upp oavsett vilken tid det är. Det fungerar utmärkt nu. Hon har även förstått att man inte heller ska gå upp när Daniel går upp :)
 
Timja har även lärt sig att vänta på sin tur när jag tränar någon av de andra hundarna. Jo, för lite småträning har det ändå blivit. Nu klarar hon att ligga plats och vänta när jag tränar med någon annan.
 
Det var nog bara det som hon behövde lära sig för att smälta in i vår flock, för resten är hon duktig på :)
 
Sen har hon lärt sig alla skyltarna i nybörjarklass rally förutom sitt-stå som jag valt att vänta lite med.
Vi ska få till lite bättre flyt och säkerhet innan vi börjar med en position till.
 
 

Slyngel-Timja

Man märker vilken skillnad det är på att ha vuxna hundar och att ha en slyngel i huset. Vår lilla slyngel är verkligen en frisk fläkt som börjar "dagen" med att väcka mig vid fem-tiden på morgonen. Det gör hon med många pussar i ansiktet. Hon har inte riktigt samma rutiner som vi, hon är van att gå upp den tiden.
 
Dixie som gärna drar sig länge på morgonen blir mycket irriterad på den lilla slyngeln som försöker göra allt för en stunds godmorgon-lek. Idag utdelade Dixie en skarp tillsägelse om att man inte beter sig så på morgonen. Budskapet gick fram och Timja gick och la sig och somnade om. Hon ska nog snart komma in i våra rutiner :)
 
Annars går det hur bra som helst. Ett koppel till att hålla reda på, en mun till som ska mättas och en individ till att träna. No big deal..
Hon smälter in bra. Jag har tränat med henne varje dag. Just nu jobbar vi mycket med läggande under gång. Mitt mål är att hon ska lära sig alla skyltarna i rally nybörjarklass på dessa två veckor som hon bor här.
Timja har gått in som lite avbytar till Lucy nu när Lucy är i höglöp.
 
Lucys höglöp är nämligen lite krävande. Hon får under ca 12 timmar ont i magen och efter det så letar hon lämpliga partners. Det kan nästan bli lite pinsamt att ha med henne ute, för så fort hon ser en annan hund så slänger hon iväg sitt mest desperata yl. Jaja, några dagar till, sen ska hon nog vara "normal" igen.
Selma har också börjat löpa och hon och Lucy är så kära i varandra. Selma mår för övrigt bra, vi har inte fått hennes provsvar ännu. Lång väntan..
 
Samtidigt väntar jag på att få tillbaka min bil som är inlämnad på verkstaden. Minst en vecka skulle den vara borta och det skulle minst kosta 15.000 kr att fixa den. Finns det något tråkigare att lägga pengar på, än att fixa bilen? Ja, det finns det säkert, men just nu kan jag inte komma på något.
 
Har glömt rapportera från söndags när jag och Emelie var och tittade på lydnads SM.
Det var väldigt trevligt och jätte kul att se Sveriges 15 bästa ekipage tampas i finalen. Man fick mycket inspiration, men det är även skönt att se att det kan bli fel även för SM-deltagarna och så är det när man jobbar med djur. Den som vann var den rutinerade hundföraren och landslagsdeltagaren Maria Brandel som är SM-vinnare för 3:e året i rad. Det är bara att säga Grattis till ett fantastiskt jobb!
Där var många som bjöd på otroligt fina program.
 
Nu ska jag borsta en hund eller två
 
Trevlig kväll i åskan!
 
 
 
 
 
 

Varma tankar <3


Idag går alla tankar till min barbetvän Marie Lidblad och hennes familj! Ännu en gång förlorar vi en eldsjäl inom Barbet-Sverige. Mycket sorgligt!
Du är saknad, Marie! <3
 
 
 

Höganäs Hund

Dagen idag blev precis så bra som jag trodde att den skulle bli. För en gångs skull så hade jag inte mina hundar med. Lucy var anmäld till rallytävlingen, men jag strök oss eftersom hon löper. Istället kunde jag nu mingla runt och njuta av att titta på allt och alla som tävlade, utan att själv behöva vara nervös.
Vädret var kanon och där var fullt av trevligt känt/okänt hundfolk och många härliga prestationer att titta på :)
 
När man inte själv ska tävla eller har hund med sig, så kan man vara behjälplig till alla andra som behöver en och det har varit min roll idag.

Det började med att jag fick gästspela i briardringen. Det kom väldigt spontant och vips hade jag en briardtik som skulle visas. Det är inte helt enkelt att visa en hund eller en ras man aldrig har visat, men jag gjorde mitt bästa och resultatet blev nog ganska oväntat...
 
Skumpa som jag visade fick nämligen Excellent + Ck och vann tikklassen och blev sedan BIR! Det var ju väldigt roligt och som jag förstod det så var det ingen som hade väntat sig det och absolut inte jag själv. Men Skumpas husse blev väldigt glad och jag blev glad att jag kunde vara till hjälp :)
Våra söta träningskompisar var på plats och Emelie och Vincent slog till med 95 p i mästarklass och med Lycka blev det 99 p i nybörjarklassen med fina placeringar! Strålande fint!!
 
Sen hejade vi på superteamet Desirée och barbeten Trix som gjorde sin debut i rally fortsättningsklass och de slog till med 94 poäng och vann klassen! Jätteroligt och jättegrattis! Heja barbeter på prispallen!!!
Ewa och Tyra fixade sitt andra godkända resultat i nybörjarklassen! Only one to go!
Sofia kämpade på bra med Sigge, han är härlig att se och nästa gång har ni marginalerna på er sida! :)
 
Träffade även Anita som vi tränade med förrut och idag debuterade hon i lydnadsklass 1 med sin nya hund (Storpudeln) Oskar. Grattis till 1:a pris och 2:a placering :)
 
Jag hade tänkt ta massor av bilder idag, men väl på plats så ser jag att jag glömt ladda batteriet, så därför har jag tagit mig friheten och lånat bilder från dagen :)
 
På vägen hem hämtade jag upp Timja som nu ska bo här i två veckor. Det verkar som hon också är på gång med löp, så det kan ju bli riktigt livat :)
 
Lite mör är man efter dagen, så det får bli en lugn kväll. Imorgon ringer klockan 05.30. Dags att åka till Falkenberg för att titta på SM-finalerna i lydnad och agility :)
Det ska bli mycket spännande :)
 
 
 

Sommarfrilla

Idag har Timja fått en sommarfrisyr. När jag klipper mina hundar tar det ca 30 minuter i första klippningen med sax. I den ingår det att få bort så mycket päls som möjligt, men att det ska vara jämt överallt. Idag valde jag att spara ca 3 cm på Timjas kropp och längre på 4-5 cm på huvudet. Det gick bra! Nästa skede är att finputsa. Det brukar nämligen dyka upp små tussar några dagar efter och då är jag där med saxen :)
Ungefär efter en halvtimme såg hon ut såhär. Jag glömde ta en "före-bild", men hon hade ca 15 cm lång päls då. Det blev en liten hund kvar, men hon blev himla söt! Nu ser hon valpig ut igen :)
Jag hade tänkt ställa ut henne i sommar, men vi kände att vi inte orkade hålla efter pälsen och Timja är så himla varm av sig, så detta var bäst för oss alla. Utställningar hinner vi gå på ändå :)

Dixie och Lucy har fått träna hemma idag. Det har blivit korta pass och de har varit avbytare till varandra. När den ena tränar ligger den andra plats och på så sätt får de många korta intensiva pass.
 
Med Dixie har jag tränat konen och det börjar lossna igen. Jag har skickat henne från olika avstånd, från både höger och vänster och flyttat "konen" till olika platser. Sen har det blivit mycket bakdelskontroll på höger igen, jag tycker hon har tappat det lite och blivit slarvig, men efter ikväll ser det fint ut igen.
 
Lucy har fått köra några lydnadsklass 2 moment. Det går framåt. Hon har kört 2:ans hopp i min hall och det gick väldigt bra. provade både med och utan target och hon sätter sig bättre utan target, men jag behöver den fortfarande för att få ut henne från hindret så hon kan göra ett återhopp.
 
Vi har även tränat fjärren och det går också helt okej, just nu tränar vi mest på tekniken i uppsitt och nerlägg och sakta börjar jag öka avståndet från henne.
 
Om det inte blir alltför hemskt oväder imorgon, så åker vi och tränar med våra bästa träningskompisar :)

En härlig helg

Jag har haft en mycket trevlig men intensiv långhelg.
I torsdags var vi på landet hela dagen och i fredags åkte jag och Emelie på heldagskurs för Jenny Wibäck.
Dagens tema var "team på plan" och jag känner nog att jag och Lucy är ganska samspelta på tävlingsplanen.
Det har känts väldigt bra de senaste tävlingarna.
Men som alltid när man är där får man lite nya tips. När jag anmälde till kursen trodde jag inte vi skulle klarat av lydnadsklass 1 tills kursen började, men vi provade kommendering i lydnadsklass 2 och jag blev förvånad över hur bra det gick fast vi knappt har tränat något alls på de momenten.
Visserligen hade jag targetplatta i rutan och på andra sidan hoppet, men jag trodde ändå inte hon skulle göra det så fint som hon gjorde.
 
På tal om lydnad så måste jag säga stort Grattis till Mio (Clayhill Etienne) som igår tog sitt sista 1:a pris i lydnadsklass 2 i ösregn och åska och fick sin titel LPII, han vann även klassen! Jätte bra jobbat Katarina och Mio! Än en gång en barbet på prispallen :)
 
Lucy har börjat löpa och det betyder att jag väljer att stryka oss från den rallytävlingen som vi var anmälda till i helgen. Känns inte rätt att tävla med henne när hon är "knäpp" som hon brukar bli i sina löp. Hon brukar bara ha hanhundar på hjärnan då. Men jag ska dit och heja på alla som vi känner, så det lär nog bli en heldag.
 
På lördagkväll kommer Timja och då ska vi passa henne i 2 veckor när hennes familj ska till Spanien.
 
Och på söndag åker jag och Emelie till Falkenberg för att titta på Sveriges bästa hundar i lydnad och agility. Det är nämligen SM-finalerna då, det ska bli jätte roligt :)
 
Nu ska jag planera kvällens träning för mina tjejer
 
 
 
 

Mera grattis

Det är så roligt att få glada rapporter från valpköparna och nu har jag fått en ny glad nyhet från Michelle och Per i Danmark.
Så Grattis säger vi till Alma (Majtippans Spicy Ginger) som igår tävlade rallylydnad igen och fick ihop sitt tredje godkända resultat i nybörjarklassen och Alma fick därmed sin första titel!
Stort Grattis! Bara 13 månader ung :)
 
Alma
 
Valparna i kryddkullen har verkligen haft en framgångsrik vår! Nu tror jag det blir lite sommarlov för de flesta. Många har klippt ner sina hundar inför sommaren. Jag är suger på att göra detsamma.
 
Idag har jag alla hundarna hos mig. Vi ska snart åka på kvällens träning. Jag måste passa på att träna mycket med Lucy, för jag tror hon kommer börja löpa i veckan och då är hon ingen optimal träningskompis. Jag har ju anmält till en rallytävling om två veckor, men jag har en känsla av att jag får stryka oss från den.
 
Jag har avmaskat hundarna idag, för jag misstänker att Timja har mask. Hon hittar så många äckliga kadaver på alla skogspromenader som hon så glatt kommer med, så det vore inte konstigt.
 
 

RSS 2.0