Redo

 
Nu verkar Lucy vara redo för parning, så imorgon åker vi upp till Stockholm för att träffa Malte och hans familj. 
Det ska bli skitväder, men vi får köra lugnt.
 
Spännande ska det bli :)
 
Lucy har övat hela morgonen och hon sjunger de vackraste toner hon kan för att någon snygg hanne ska höra henne ;) Vi får hoppas hon gillar Malte!
 
 

Höjd puls!

Hu, idag hände en sån där grej som gör att pulsen höjs och man känner hur hjärtat slår. 
Jag var ute på promenad med hundarna och vi gick inne i hagarna där hundarna alltid springer lösa och leker.
Det är som en slinga man går och hundarna har lärt sig var den går och brukar alltid springa före mig vid ett ställe är det en passage där en hage slutar och en annan börjar och vid denna passage så finns även en lång bro som leder ut till en ö.
Mina hundar vet ju var de ska så de springer bara förbi passagen och in i nästa hage.
Men precis när de gör det så hör jag någon som ropar. Mina hundar hör det också och stannar till och tittar.
Precis så ser jag att från den mörka ön och över bron kommer tre alaskan husky i full fart mot mina hundar.
Fy vad mitt hjärta slog! På bara de sekunderna hinner man tänka massa hemska tankar. Jag såg framför mig hur huskysarna slaktade mina hundar..Ah!
 
Jag var ca 70 meter bakom så jag hann inte fram före de andra hundarna. Men jag försökte vara så lugn som möjligt och sa med lugn röst till mina hundar att stanna där de var. 
När de tre huskysarna var framme så skällde Dixie på dem lite med sitt ljusa skall som betyder att hon är lite rädd/osäker och att hon vill bli lämnad ifred, en av de andra hundarna svarade då emot och då blev Dixie tyst. Jag kom precis fram då och försökta få de andra hundarna att gå till sin skrikande husse. Så fort jag kom fram så ställde Dixie sig tätt intill mig och tittade på mig med viftande svans precis som hon är lärd till att göra i situationer där hon känner sig osäker eller trängd. Duktiga tjejen! Lucy står mest som en staty med lite låg hållning och låter de andra hundarna nosa igenom henne. Hon blev extra undersökt nu när hon löper.
 
Efter en stund kom hundarnas husse fram och kopplade sina hundar och bad om ursäkt. Ja, det hjälper ju inte så mycket att han gör det. Händelsen har redan skett och man får bara vara glad att det gick bra. 
Jag gick vidare med hundarna som fortsatte att springa och leka som om inget hade hänt... Det var bara jag som var lite skakis. :O
Men så glad jag är att mina hundar inte är några fighters :)
 
Nu ska jag snart iväg och titta på Emelie och Vincent när de träningstävlar :) 

Träning och träningsvärk

I mitten på februari så bär det iväg till alperna! Det ska bli hur kul som helst att få damma av den gamla brädan och tillbringa fem dagar i Charmonix. Och för att jag inte ska typ dö av utmattning i backarna så har jag nu införskaffat ett gymkort och har redan hunnit träna två pass. Men aj vilken träningsvärk jag har idag efter gårdagens bodypump. Nu är jag i alla fall igång och nu ska jag försöka hitta lediga tider även för min träning i det redan fullspäckade schemat. 
 
Annars idag har jag varit och vaccinerat Lucy och sedan har vi varit på träning med Emelie.
Det blev ett riktigt bra pass!
 
Jag och Lucy körde återigen igenom LK2 med kommendering och det var mycket jag var nöjd med. Hon gjorde ett fint fritt följ, men vänstersvängarna får jag inte till som jag vill. Det fungerar superbra när jag enbart tränar på vänstersvängar, men när jag sätter in det i fria följet så vill det sig inte. Jag får klura mer på det, men annars gick hon jätte fint.
 
När hon ska springa till rutan så blir hon osäker när hon sitter i fotposition. Hon tycker det är tryggt att sitta där och vill ibland inte starta på första kommandot. Men det tränade jag separat genom att lägga köttbullar i rutan och sedan skicka henne från fotposition, då blev det fart under tassarna :)
Fina vovvetjejen! :)
 
Dixie fick träna rally (som vanligt). Hon har så mycket vilja så ibland vill hon lite för mycket och gör lite på egen hand. Men det är mest i början när hon är som mest taggad.
Konskicken idag gick mycket bra, övrigt också. Bakdelskontrollen på höger sida var inte den bästa. Där får vi nog fräscha upp minnet lite.
Emelie körde kommendering på oss fast med rallymoment. Kul och nyttigt!
 
Mina tjejer var så duktiga!
 
Lucy löper på i sin takt. Jag har inte bestämt vilken dag vi ska åka till Stockholm. Jag väntar och ser när jag tycker hon verkar redo. Jag får med mig mamma som sällskap även på denna parningsresan :) 
 
Trevlig tisdagskväll!

Löp

Nu äntligen har Lucy börjat löpa, ca en vecka senare än väntat, men jag får ändå säga att hon är ganska regelbunden :)
Nu ska jag börja planera vilka dagar som är lämpliga att åka upp till Stockholm och träffa Malte. Jag räknar med att det blir vid månadsskiftet.
 
Spännande tider väntar... :)
 
Igår var vi på träning med Emelie och Alexandra. Jag är jätte nöjd med hundarnas prestationer.
Fast vi inte har tränat så mycket, så går det ändå framåt.
 
Jag och Lucy fick kommenderingshjälp genom lydnadsklass 2 programmet och det kändes helt okej.
Fritt följ kan man pilla med detaljer i evigheter, men det fungerar okej. Läggandet fungerar, inkallningen fungerar, rutan börjar lossna, vilket är jätte kul, apporteringen har inte det vackraste gripandet, men är helt okej, hoppet som vi hade så mycket strul med i höstas, fungerar nu väldigt bra och även fjärren är pågång. 
Så det ska bli kul till sommaren när Lucy och jag ska slipa till momenten (efter valparna)
 
Emelie hade byggt en mästarklassbana till mig och Dixie och det gick jättebra, förrutom att hon spang till konen i åttans frestelse istället för den kon hon skulle springa till, men det blev ett bra kvitto på vad vi behöver träna mer på :) 
 
Jag ska införskaffa ett tikskydd till Lucy idag så vi kan träna mer i flitiga tassar hallen :)

Väntar...

Här händer inte så mycket förrutom att jag väntar på Lucys löp.
 
I onsdags var vi och ögonlyste henne och allt var normalt. Malte sitter redo i Stockholm och väntar :)
 
Jag har passat på att fixa henne i pälsen. Idag var det dags att ta itu med svansen- det värsta!
Jag drar mig för att göra det eftersom Lucy alltid passar på att tömma sina analsäckar när jag borstar svansen. Usch vad det luktar! Och idag var inget undantag. men nu är det gjort, svansen är borstad och nerklippt.
 
Lucy har varit på lite bushumör också. Igår var vi ute sent på kvällen för att gå sista kissrundan. Jag var trött och hade tydligen missat att sätta fast kopplet ordentligt, så Lucy kom lös. Och just på den platsen vimlar det av kaniner så där brukar hon inte få gå lös. Men nu såg hon sin livs chans och i full fart kastade hon sig rakt in i buskarna och kaninerna sprang åt alla håll och Lucy försvann ur sikte.
 
Jag som var jättetrött och egentligen bara vill gå och lägga mig fick istället leta i mörkret efter min lille hund. Har Lucy en kanin i sikte så varken ser hon eller hör hon, så jag struntade i att ropa efter henne. Det sista jag såg av henne var att hon sprang till skogs där det var kolsvart. Det var ingen idé för mig att ge mig in där, så jag och Dixie ställde oss under en gatlykta och väntade. Och efter 10 minuter kom hon tillbaka med tungan hängandes som en slips och smutsig som en riktig lortgris.
 
Min "skönhetssömn" blev utbytt mot att stå och duscha en genomlerig hund. Det var inte vad jag hade tänkt mig, Men Lucy såg mycket nöjd ut.
 
Någon vinter har vi minsann inte. Det är grått och regnigt varje dag. Jag är så trött på detta väder nu. 
Låt det bli vår nu istället! 

Gott nytt år!

Jag önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Vi har haft en jätte bra jul och nyår. Och hundarna har klarat av alla festligheter utmärkt! 
 
Nytt år betyder nya möjligheter och nya mål att sträva efter. Problemet just detta år är att jag inte riktigt vet vilka mål jag ska sätta upp, så därför kallar jag det istället för planer:
 
Planer för Lucy 2014:
  • Få en valpkull våren 2014 (Hon beräknas löpa om en vecka om hon nu följer sin löpcykel som hon brukar)
  • Debutera i lydnadsklass 2 (och gärna ta ett första pris under året)
  • Starta i fortsättningsklass i rallylydnad och ta titeln RLD F
  • Deltaga på Världsutställningen 
 
Planer för Dixie 2014: 
  • Fortsätta tävla i mästarklass i rallylydnad och förhoppningsvis få så höga poäng så det räcker till en SM-kvalplats
  • Deltaga på Världsutställningen
 
Planer för Timja 2014:
  • Debutera i rallylydnad nybörjarklass
  • Plocka 2 cert och bli Svensk Utställningschampion
 
Planer för mig:
  • Se till så mina planer går i uppfyllelse!
 
 
Idag drar årets första träning igång och det ska verkligen bli kul, både jag och hundarna har längtat!

RSS 2.0