Härliga höst!

Det är ju helt underbart vackert ute denna årstid! Jag tycker det är så allra finast när löven fortfarande sitter kvar på träden, men ändå har ändrat färg. Och när solen lyser på så skiftar hela skogen i brandgula nyanser.
Jag försökte ta lite bilder, men min dåliga mobilkamera gör tyvärr inte bilderna riktigt rättvisa färgmässigt, men de får duga ändå :)
Vår fina skog!
 
Höstbilder blir ju lite bättre om man sätter två hundar i bilden ;)
 
 
 
För övrigt händer det inte så mycket här på hundfronten.
Det blir mest höstpromenader och pälsvård för tillfället. Mitt träningssug försvinner tyvärr lite när man inte har några fler tävlingar inplanerade. (Förrutom Stockholm i deceber, men det känns fortfarande lite avlägset).
 
Förra veckan fick jag besök från SKKs kennelkonsulenter. Jag har länge undrat när de ska dyka upp, så det var ett trevligt besök. 
De tyckte jag hade en liten och mycket välskött kennel, med trevliga sociala hundar som levde som fullvärdiga familjemedlemmar. Så det var ju ett fint betyg.
Just nu ligger ju kenneln på is, för jag står för närvarande utan avelshund.
Vi hoppas innerligt att det blir en ny valp till våren! Men som alla vet så är vägen dit lång. Mycket ska klaffa med parning, valpning, antal valpar, könsfördelning mm och så ska ju alla valpar klara sig och så ska det ju bli en lovande valp.. 
 
Nu ska jag fortsätta med lite pälsvård...
 
 

Mina stjärnor!

Den näst sista tävlingshelgen för i år är nu avklarad och jag är så stolt över mina stjärnor till hundar!
 
I lördags så var det fyra agilitystarter i Halmstad för mig och Lucy.
Det började med agilityklass och det gick bra förutom att Lucy gick ur slalom för tidigt, så jag fick ta om. 
Eftersom vi då redan hade 5 fel så valde jag att diska oss genom att ta om ett kontaktfält som jag inte tyckte var tillräckligt bra. Men ett bra lopp i övrigt.
 
Sen var det hoppklass och det var en bra bana men med många snäva svängar och det vet jag att Lucy har svårt för eftersom hon inte riktigt är så smidig som hon borde. Så där blev det två rivningar så totalt 10 fel. Men annars ett jättefint lopp.
 
Tredje starten var agilityklass igen och nu satt alla kontaktfälten, men slalomet stod kvar precis likadant som på första banan och Lucy valde att gå ur slalom igen. 
Och eftersom hon är väldigt slalomsäker så funderade jag över vad det kunde bero på, men kom ganska snabbt fram till att just detta slalomet var riktat rakt ut mot publiken och låg väldigt nära bangränsen och bara 1,5-2 meter från sista pinnen så låg det en border collie och stirrade med intensivblick.
Jag tror att Lucy tyckte att den situationen var obekväm och därför valde att gå ur tidigare för att inte skapa konflikter med den stirrande hunden.
Jag klandrar henne inte, men det var bra att veta.
När vi tog om slalomet så satte hon det och alla andra slalom satte hon jättefint!
 
Sista loppet var hoppklass igen och det var ett väldigt fint lopp. Så bra att vi faktiskt tog oss igenom hela banan felfria. Det var såklart jättekul att återigen äntligen lyckas sätta en hel bana felfritt.
Tyvärr får man väl säga så var det en hel del border collies som också nollade och det är bara så att Lucy inte kan komma upp i bordercollie fart. Så det blev ingen pinne till oss. Vi hamnade på plats 12 av 85 och 9 pinnar delades ut. Men jag är så glad ändå, för Lucy gjorde sitt bästa på samtliga banor och hon är snabb! Hon har aldrig fått tidsfel och ligger alltid med goda marginaler under referenstiden.
Nu blir det inga mer agilitytävlingar på ett tag och det är lite synd för man får verkligen blodad tand!
 
 
När vi var på väg hem från tävlingen så gick plötsligt bilen sönder. Alla varningslampor började lysa och temperaturmätaren steg till max. Så det var bara att stanna och ringa efter en bärgare.
Tur att jag ändå var ganska nära Helsingborg så min kära sambo kunde hämta upp oss.
 
Igår var det dags för Skånes DM i Rallylydnad i Hörby och det var osäkert om jag kunde ta mig dit utan bil, men jag lyckades låna en bil så jag och Dixie kunde åka.
Planen var inte inställt på att ta hem titeln, utan bara att öka vårt poängsnitt.
 
Banan var rolig och innehöll en hel del klurigheter.
Dixie som löpte fick starta sist och hålla sig på anvisad plats fram till start. 
När vi gick in på banan så var hon som hon alltid är i början på banan lite loj och ofokuserad. Men hon går bredvid mig och jag tycker att jag har blivit bättre på att hantera det, så jag förbereder henne väldigt tidigt på de första skyltarna.
Första skylten var backa 3 steg och sen en helt om vändning och sedan backa tre steg igen fast på höger sida. Hon klarade starten trots att hon var lite off, sen brukar resten flyta på. Efter ca halva banan så övergår hon till att bli extremt ivrig. Då är hon verkligen med, fast har lätt till pip och skall. 
Men vi tog oss igenom och rundan kändes helt okej.
Vi fick 93 poäng.
Avdrag -3 för att hon slog i mig efter hopphindret, -3 för att hon slog i konen med baktassen när jag skulle hämta upp henne efter sändande till kon och -1 för att vi var för långt från en skylt.
 
Jag är nöjd med dessa avdrag. Det är mycket tråkigare om man får avdrag för förarfel eller bristande samarbete, så det klarade vi oss ifrån. 
 
Efter en stund stod det klart att vi stod som vinnare av Mästarklass B.
Jag trodde väl aldrig att vi skulle vinna med 93 poäng, men så var det.
 
Eftersom det var DM så hade det hållts en Mästarklass A på förmiddagen och vinnaren av Mästarklass A skulle möta vinnaren av Mästarklass B och göra upp om DM-titeln i en final.
 
Båda finalisterna skulle gå om samma bana fast med en annan domare. Så efter en stunds väntan så var det vår tur att gå in igen och möta förmiddagens vinnare.
 
Vi skulle stå i honnören åt varandra så vi började stå i honnören när de andra ekipaget gick. Positionen var Stå framför föraren. Det är vår favoritposition eftersom det är så vi står på utställning så Dixie har inga problem med det. En felfri honnör blev det innan det var var tur att gå in på planen igen.
 
Runda nummer två gick bättre än första rundan förrutom att Dixie var ännu mer laddad nu och skällde ganska mycket.
 
När båda var klara så var det bara att vänta på prisutdelningen.
 
När det äntligen var dags och domaren sa att det som avgjorde tävlingen var att den ena hunden var mer energisk än den andra och hade mer kvar att ge så tänkte jag direkt att "Vem skulle kunna ha mer energi är Dixie?".
Och sekunden senare presenterade domaren mig och Dixie som vinnare av Skånes Distriktmästerskap 2015.
 
Oj vad oväntat! Det hade jag aldrig kunnat tro!
 
Trots att banan kändes bättre andra gången så fick vi sämre poäng. Vi fick 90 poäng vara -5 för skall. (Ganska onödigt att Dixie ska skälla bort 5 poäng)
Sen fick vi -5 för att hon slog i hindret. Detta var också ganska onödigt eftersom hindret hade fel antal plankor. Dixie ska hoppa med fyra plankor i hindret, men det hade glömts bort, så istället var det bara två. Det kan ju tyckas att det vore lättare, men i Dixies fall så tycker hon det är så låg så hon bryr sig inte om att hoppa, utan gör något halvdant kliv över och då brukar hon slå i. 
Så det var ju ganska onödigt egentligen, men det blev inga andra missar så jag är ändå nöjd och det räckte till vinst.
 
Så nu har Dixie fått titeln Skånes DM-Mästare i Rallylydnad 2015
 
Min fina stjärna med sin vackra rosett, medalj och diplom! 
 
Nästa rallytävling blir i december, så nu blir det ett tävlingsuppehåll fram tills dess.
 
Idag åkte jag på en rejäl förkylning med feber och allt. Tur att jag hann tävla de tävlingar som var planerade :)
 
 
 

Veckan som gått

I veckan som gått så har vi firat Dixie som fyllt 8 år!
Tänk att hon redan är så gammal. Det känns lite hemskt att det förmodligen har vänt nu och att hon redan kommit mer halvvägs, men jag hoppas såklart på miraklet att hon ska leva otroligt länge :)
I sinnet är hon ju fortfarande min lilla busiga valp och ingen som int känner henne kan gissa rätt på hennes ålder. Har faktiskt varit en som gissat på att hon skulle vara 1,5 år, haha!
 
I helgen blev det lite tävlingar.
I lördags så var jag och Lucy på en träningstävling i agility bara för att försöka få till kontaktfälten.
Jodå, det gick bra, men Lucy fick en kanindoft i näsan efter halva banan och var bara tvungen att springa iväg och kolla lite, sen kom hon tillbaka och körde färdigt banan.
Bushund!!!
 
Igår var det rallytävling i Helsingborg för mig och Dixie och det var första gången någonsin som det kändes bättre på banan än vad poängen visade.
Jag var väldigt nöjd med vår runda igår och trodde nog att det skulle ge högre poäng än de 92 poäng vi fick.
Men där var några petiga avdrag som domaren hade sett, som inte jag tänkt på. och så kan det vara. Det är domaren som dömer, så vi får försöka igen nästa gång.
Lite lite pyttelite besviken blev jag (jag trodde inte på full pott, men jag trodde nog det skulle bli över 95 p), men samtidigt så är det ju viktigast att jag är nöjd och jag talade även om för Dixie hur otroligt duktig hon var.
Hon var som vanligt lite off i början, men det känns inte lika illa som det gjorde för en månad sedan.
 
Nästa helg blir det en stor tävlingshelg.
Lucy ska springa 4 agilitylopp i Halmstad på lördag och Dixie ska tävla DM i rally på söndag där det är 70 starter i mästarklass!
Några distriktmästare kommer vi nog inte bli, men vårt mål är att få högre poäng än 89, för det är vårt sämsta resultat just nu.
 
I present till mig själv har jag som bonus och final på tävlingsåret anmält Dixie till Stora Stockholms 2 rallytävlingar och när vi ändå är där så passade jag på att anmäla båda till utställningen på söndagen också.
Så om ni ska till Älvsjömässan den 12-13 december så kom gärna förbi och säg hej till oss :)
Dixie gör debut i veteranklass!
Det var ju en evighet sedan vi ställde ut och jag provade lite utställningsträning med hundarna häromdagen. Och herregud vilken katastrof det var!
Springa gick väl ganska bra, men uppställningarna var fruktansvärda! Inget ben var på rätt plats och jag fick helt enkelt inte till det. Så nu får vi se om jag hinner fixa det till december.
 
 
Vi avslutar med att säga Grattis till Zita (Majtippans taste of Noblesse) som igår ställdes ut i Sundsvall och fick Cert oh blev BIR!
Grattis Zita med familj!

Vilken helg!

Det gick bra på gårdagens tävling också.
Vi kom på delad 1:a plats med 99 poäng av ca 40 starter.
Vi fick -1 poäng för vi var för långt ifrån en skylt och det tror jag nog jag ska kunna leva med ;)
 
Älskade Dixie så duktig hon har varit denna helgen. Jag känner bara ÄNTLIGEN!
Vi har haft så mycket motgångar under året och det har varit retliga missar och stolpe ut på nästan varje tävling, så därför var det skönt att få lite belöning för allt slit.
 
Efter dessa två tävlingar höjde vi vårt kvalpoäng till rally SM 2016 med 27 poäng. Så det var en rejäl skjuts i rätt riktning. Nu vet jag inte om det kommer bli aktuellt med något SM för oss överhuvudtaget, men det är alltid kul att lyckas få så bra kvalpoäng som möjligt.
 
Min stjärna!
 

Livet går vidare

En vecka har gått sedan Timja lämnade oss och även om det varit tungt så går livet vidare.
Chocken har lagt sig och nu har jag accepterat att det som har hänt har hänt.
Istället fokuserar vi nu framåt och får glädjas åt de hundar runt om oss som fortfarande är levande.
 
Förra helgen tävlade jag och Dixie rallylydnad.
Det var en bra runda vi fick till, men på skylten stå framför backa så satte sig Dixie ner. Det blev såklart -10 p och vi slutade på 89 p. Det var såklart störigt att hon gjorde så när det aldrig tidigare hänt, för annars hade vi fått 99 p.
 
Förra helgen så fick även vår kennel sin första lydnadschampion!
Duktiga Michelle och Alma (Majtippans Spicy Ginger) lyckades ta det sista 1:a priset och blev därefter
Dansk lydnadschampion!
Det är så fantastiskt bra jobbat! Det ligger så mycket jobb bakom en sådan prestation så det är svårt för folk som inte tränar hund att förstå hur mycket jobb som krävs. 
 
Alma och Michelle kom på en 2:a plats av 10 tävlande! 
Grattis till er! Ni är fantastiska!
 
 
Idag var det dags för rallytävling igen för mig och Dixie.
Vi har ju inte riktigt fått till det på de senaste tävlingarna. Faktum är att hela detta året har varit lite svajigt.
Men plötsligt hände det!
Idag var det jag och Dixie som stod som vinnare av mästarklassen med 100 poäng (full pott).
Det var en väldigt glad överraskning, för det var inte väntat.
Det är så sällan vi får 100 poäng, så det är ju en väldigt speciell känsla när man väl får det. 
 
Dixie, 100 poäng i rally mästarklass, placering 1 av 19
 
Idag var jag väldigt nöjd med min fina Dixie!
 
Imorgon är det ny tävling igen. 
 

RSS 2.0